sofi84 24.07.09, 13:08 Powtarzam wątek, ale dopiero po kilku latach. Może coś się zmieniło. Dziewczyny jak oceniacie skuteczność tych testów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wro-tka Re: skuteczność testów owulacyjnych 24.07.09, 13:14 w moim przypadku do dupy Odpowiedz Link Zgłoś
anik0987 Re: skuteczność testów owulacyjnych 24.07.09, 13:16 U mnie się sprawdziły dwukrotnie, ale ściśle przestrzegałam wskazówek (co do godziny, ilości spożywanych płynów). Innych obserwacji nie prowadziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo-chce Re: skuteczność testów owulacyjnych 24.07.09, 13:16 u mnie też się sprawdziły. w drugim miesiącu testowania doczekaliśmy się dzidziusia jesteśmy w 4 miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska-to-ja Re: skuteczność testów owulacyjnych 24.07.09, 14:39 U mnie tez do dupy. Test pokazał ze owulacji nie było a ja zaszłam. Baba w aptece jeszcze mowiła ze mozna je stosowac jako test ciazowy, ze w ciazy zawsze bedzie pozytywny......tez dupa. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: skuteczność testów owulacyjnych 25.07.09, 13:13 mamuska-to-ja napisała: > U mnie tez do dupy. Test pokazał ze owulacji nie było a ja zaszłam. A to ty nie wiesz, ze plemniki moga przezyc w drogach rodnych kobiety do 72 godzin czekajac na owulacje? I ze nie test winien a twoja ignorancja? Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: skuteczność testów owulacyjnych 24.07.09, 14:51 U mnie były bardzo skuteczne, pięknie pokazywały owu, a jak przestały pokazywać okazało się że miałam problem z pękaniem pęcherzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
goniam33 Re: skuteczność testów owulacyjnych 24.07.09, 22:06 U mnie tez super sie sprawdzily. Ja uzywalam testow kilku firm,ale zadne nie byly tak dokladne i skuteczne jak bobo plan. Sa super. Ale trzeba koniecznie przestrzegac zalecen i instrukcji uzytkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
akaksz Re: skuteczność testów owulacyjnych 24.07.09, 22:46 U nas się sprawidziły już przy pierwszych testowaniach. Po roku starań zrobiłam test bez przekonania i udało się. Mamy naszą wyczekaną córcię Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: skuteczność testów owulacyjnych 25.07.09, 13:15 Oceniam bardzo wysoko. Zaszlam w ciaze w 1 cyklu staran uzywajac testow i plod jest dokladnie w wieku odpowiadajacym dacie, kiedy ujrzalam pozytywny wynik testu owu. Odpowiedz Link Zgłoś
bumull 2 pytania 25.07.09, 13:47 Jako początkująca użytkowniczka testów mam dwa pytania - może będziecie w stanie odpowiedzieć. Czy pozytywny wynik testu (czyli osiągnięcie odpowiedniego poziomu hormonu LH) jest równoznaczny z tym, że dojdzie do owulacji? Jeśli wynik pozytywny zobaczyłam na teście o godzinie 20, to kiedy najpewniej uskuteczniać przytulanko? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: 2 pytania 25.07.09, 14:11 bumull napisała: > Jako początkująca użytkowniczka testów mam dwa pytania - może będziecie w stanie > odpowiedzieć. Jesli na te pytania nie odpowiada ci ulotka dolaczona do testu, to proponuje go zmienic na inny. > Czy pozytywny wynik testu (czyli osiągnięcie odpowiedniego poziomu >hormonu LH) jest równoznaczny z tym, że dojdzie do owulacji? Nie, ale zdaje sie ze jest na to 99% gwarancji. > Jeśli wynik pozytywny zobaczyłam na teście o godzinie 20, to kiedy >najpewniej uskuteczniać przytulanko? "Przytulanko" to raczej niewiele da, dzieci bowiem biora sie z uprawiania seksu. Po skoku LH owulacja powinna nastapic w ciagu 48 godzin (tez na ulotce nie bylo???), wiec powinno sie podjac wspolzycie wlasnie w tym czasie i, zdaje sie, dla pewnosci, takze prez kolejnych 48 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
red-truskawa Re: 2 pytania 25.07.09, 22:12 No to znamy troche inne odpowidzi na te pytania, bo ja wiem, ze owulacja powinna nastapic 24-36 h po piku LH; Natomiast sam wysoki poziom LH wykrywany przez test jest inicjatorem pękniecia pęcherzyka Graffa i wskutek tego owulacji, ale wcale nie jest jednoznaczny z owulacją, bo mogą być zaburzenia np w pękaniu pecherzyka, moga być pęcherzyki bez komórki jajowej, itp. U mnie skutecznosc-w 1 cyklu stosowań synek !!! Odpowiedz Link Zgłoś