przyszlamama-trzy 27.07.09, 01:34 Dziewczyny doradzcie,po pierwsze czestomocz,strasznie uciazliwy w nocy(to dopiero 9 tc)po drugie bezsennosc??po trzecie mdlosci(bez wymiotow)o kazdej porze dnia i nocy.Jak temu zaradzic?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luka2007 Re: czy to normalne?? 27.07.09, 08:39 na czestomocz chyba nic nie poradzisz,ja biegam w nocy co pol godziny i to od poczatku ciazy (16 tc)z czym wiaze sie moja bezsennosc... mdlosci i wymioty przeszly same tak ok 13 tygodnia,czego i tobie zycze.czytalam zeby przed snem wypic szklanke mleka, a rano jak sie wstanie to od razu przekasic mala kanapke. u mnie w sumie nic nie pomagalo oczywiscie pij duzo wody pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 [...] 27.07.09, 09:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
luka2007 Re: czy to normalne?? 27.07.09, 09:14 lipcowa ,ale tak poza tym to dobrze sie czujesz??? jak nie umiesz i nie chcesz komus poradzic bo jego post wydaje ci sie smieszny to odejdz od klawiatury... Odpowiedz Link Zgłoś
przyszlamama-trzy Re: czy to normalne?? 27.07.09, 10:01 Dzieki luka.Nie sadzilam ze czestomocz wystepuje w tak wczesnej ciazy. Wykryto u mnie ureaplasme(bakteria ukladu mocz-płciowego)bralam antybiotyki i mialo przejsc,boje sie sie ze to sikanie spowodowane jest ta bakteria,ale uspokoilas mnie troche.Dzieki i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: czy to normalne?? 12.08.09, 11:35 Też miałam ureaplasme i często sikałam. Bakterię wyleczyłam, sikam nadal bardzo często, a to już 7.miesiąc. W II trymestrze wcale nie było lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: ty najwięcej wiesz o skrobaniu 12.08.09, 09:12 bo już dawno Ci mózg wyskrobali, heh, ale Ty jesteś głupia. Wciąż mnie jednak zadziwiasz Odpowiedz Link Zgłoś
wrzosowa11 Re: czy to normalne?? 13.08.09, 00:54 W pewnych srodowiskach opowiada się TYLKO tego typu żarty.Są odrobinę mniej prymitywne od tych, które robił pitekantrop. Odpowiedz Link Zgłoś
volanda Re: czy to normalne?? 27.07.09, 10:00 przyszlamama-trzy napisała: > Dziewczyny doradzcie,po pierwsze czestomocz,strasznie uciazliwy w nocy(to > dopiero 9 tc)po drugie bezsennosc??po trzecie mdlosci(bez wymiotow) o kazdej > porze dnia i nocy.Jak temu zaradzic?? "poranne" mdłości miałam 5 razy dziennie przez 9 miesięcy pomagał mi "torecan" -chyba taka jest pisownia (rodziłam 4 lata temu) Lek na receptę, mi ponagały czopki, ponieważ tabletki od razu zwracałam.......... Odpowiedz Link Zgłoś
encore17 Re: czy to normalne?? 11.08.09, 15:10 U mnie poranne mdłości trwają cały dzień i jedyne co mi pomaga to zjedzenie zimnego banana przed wstaniem z łożka i lody Odpowiedz Link Zgłoś
myszulka21 Re: czy to normalne?? 11.08.09, 15:21 ojjj ja mialam to samo tyle ze wymioty zaczely mi sie dopiero ok 9 tc., wszustko minelo w 4 m-cu a teraz na poczatku 7 m-ca znow zaczela sie bezsennosci i wstawanie do toalety. Na poczatku ciązy czesto oddaje sie mocz z powodu hormonów jakie wydziela twoj organizm, bezsennosc moze byc spowodowana dokladnie tym samym. Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: czy to normalne?? 11.08.09, 15:58 z tym sikaniem jjest podobno tak, że dokucza w I tymestrze, potem ok 12-13tc macica unosi się i przestaje uciskać. W III tym. nie ma przebqacz - dzieciak uciska na wszyskto Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulam1 Re: czy to normalne?? 11.08.09, 18:53 Ja jestem w 6 tyg i caly czas sikam. W nocy tez sie budze do kibelka. 3 dni temu zaczely sie mdlosci, ktore sa caly czas od rana do wieczora, cos strasznego. Troche mi pomaga jedzenie lodow albo ssanie kostki lodu Odpowiedz Link Zgłoś
ognista998 Re: czy to normalne?? 11.08.09, 20:19 ...a moja szwagierka przesypiała całe dnie na początku ciąży.... Odpowiedz Link Zgłoś
allum22 Re: czy to normalne?? 12.08.09, 08:41 ooo widzę, że nie tylko mnie pomaga jedzenie zimnych rzeczy, a myslałam, że to takie odkrywcze ja piję jeszcze białą herbatę, bo od innej mnie odrzuca... Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: czy to normalne?? 12.08.09, 09:09 Sikanie - cała ciążą non stop, mam dość, a jeszcze 5 tygodni... Besenność - tragedia, codziennie chodzę spać ok. 2-3 i śpię jak zając pod miedzą...A mówią żeby się w ciąży wyspać, bo jak będzie dziecko to się wszystko skończy... Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: czy to normalne?? 12.08.09, 17:43 Z częstomoczem jak było nie pamiętam, ale bezsenność i mega zgaga towarzyszyły mi przez całą ciążę,prócz czasu spędzonego w szpitalu, kiedy to dawali mi difergan- wtedy były to cudowne noce- przespane. Odpowiedz Link Zgłoś