fifiniezapominajka25 30.07.09, 10:37 Dzisiaj 26 dc (przy cyklach 29-30 dniowych), temperatura wzrasta , dzisiaj 37.7 wczoraj było 37,3). Od czego jest to uzależnione i co to może oznaczać? Odpiszcie jeżeli wiecie Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaaloha Re: wzrost temeratury... 30.07.09, 10:45 W moim przypadku oznaczało to ciążę. W cyklach 30 - 31 dniowych wzrost temperatury w 29 dniu cyklu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiniezapominajka25 Re: wzrost temeratury... 30.07.09, 10:47 Coś mi się wydaje, że dzisiaj kupię test i jutro rano będę testować, bo zżera mnie niepewność... Odpowiedz Link Zgłoś
jaaloha Re: wzrost temeratury... 30.07.09, 10:53 Zrób test. U mnie była bardzo słabiutka różowa II kreseczka ale najważniejsze, że była. Trzymam kciuki i czekam na wieści. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiniezapominajka25 Re: wzrost temeratury... 30.07.09, 11:25 Powiedzcie mi proszę czy temperatura rano może być wyższa niż w środku dnia? Odpowiedz Link Zgłoś
jaaloha Re: wzrost temeratury... 30.07.09, 11:39 Nie mierz temperatury w środku dnia. Jedyna właściwa temperatura to ta mierzona zaraz po przebudzeniu z rana, najlepiej o tej samej porze. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiniezapominajka25 zrobiłam dzisiaj test :( 30.07.09, 13:58 Nie wytrzymałam i zrobiłam przed chwilą Pre- Test (tj. 26 dc) no i wyszedł negatywny niestety Czy mam jeszcze szansę czy przy tym dniu cyklu jeżeli test wyszedł negatyw. to już nie powinnam mieć złudzeń? Odpowiedz Link Zgłoś
jaaloha Re: zrobiłam dzisiaj test :( 30.07.09, 15:46 Poczekaj do dnia miesiączki. A tak na marginesie, to temperaturę mierzysz po przebudzeniu się, przed wstaniem z łóżka i o stałej porze? Odpowiedz Link Zgłoś
fifiniezapominajka25 Re: zrobiłam dzisiaj test :( 31.07.09, 08:12 No właśnie nie, temperaturę zazwyczaj mierzę godzinę po przebudzeniu, jak wstanę z łóżka. Nie pytajcie dlaczego, poprostu inaczej nie mam możliwości. Przed chwilą mierzyłam temp. i wyszło 37.5 st. Wczoraj zrobiłam test i negatywny. W sumie powinnam testować w poniedz. albo wtorek. Czy te kilka dni mogą coś zmienić w wyniku testu? Bo już sama nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: zrobiłam dzisiaj test :( 31.07.09, 09:14 > No właśnie nie, temperaturę zazwyczaj mierzę godzinę po > przebudzeniu, jak wstanę z łóżka. Czyli te pomiary i skok NIC nie mowią. Można je spuścić w toalecie. Równie dobrze możesz sobie wpisać coś z głowy. Testu w dniu spodziewanej miesiączki. Dla wczesnej ciąży różnica 5-4 dni w testowaniu jest kolosalna. Czasem nawet 1-2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiniezapominajka25 Re: zrobiłam dzisiaj test :( 31.07.09, 09:20 Skoro nic nie znaczą to po prostu będę czekała aż się pojawi @ chyba że jej nie będzie to poczekam jeszcze 2 dni i zrobię kolejny test. Co będze to będzie. Chyba już wyluzowałam bo to raczej do niczego dobrego nie doprowadzi... Odpowiedz Link Zgłoś
mysia76_1 Re: temperatura 05.09.09, 23:09 przpraszam za głupie pytanie ale czy tą temperaturę to mierzy się normalnie pod pachą czy w pochwie ? u mni 26 dc, pod pacha 36,5 a w tym drugim miejscu 37,3 czy może to wskazywać na ciąże ? brzuch też mnie pobolewa juz ponad tydzien @ miałaby byc za 3 dni, co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
lianis Re: temperatura 06.09.09, 09:27 zdecydowanie nie pod pacha, mierzy sie przy sluzowce, usta, pochwa, odbyt, zawsze o tej samej porze, rano przed wstaniem z lozka Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: temperatura 07.09.09, 09:13 I mierzy się najpóźniej od 5 dnia cyklu - liczy się cały wykres, a nie końcowy wycinek jak się komuś @ zbliża i wydaje mu sie, że to ciąża. Odpowiedz Link Zgłoś
andziabuzka1 Re: temperatura 09.09.09, 12:12 U mnie dzien przed spodziewana miesiaczka czyli w 29dc temp spadła o 0,3kreski na linie podstawowa(36,60),bylam pewna,ze w ciagu dnia nadejdzie @,ale nie przyszła.Kolejnego dnia,30dc temp sie podniosła na 36,90,@ nie przyszła,a na tescie IIcudowne kreski. Odpowiedz Link Zgłoś