kosmeli 29.12.03, 09:48 Jestem w 29 tygodniu ciązy i niestety dopadła mnie ta dolegliwosc. Co robic? co uzywac? boli paskudnie.... Kasia i fasolka Hania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.osa Re: HEMOROIDY ratunku!!! 02.01.04, 10:59 Cze Kasiu, ja jestem w 22 tyg. i tez mam ten problem. Używam maści Avenoc, która trochę łagodzi to dolegliwości, ale jeśli tak dalej pójdzie to zdecyduję się na zabieg usunięcia "tego". A poza tym zamierzam kupić poduszkę dziurkę, która właśnie pomaga chociażby w siedzeniu. Co lekarz zalecił? Jak wyjdą to je schować paluszkiem, a po 30 tyg. może zapisać jakieś środki na wzmocnienie ścian odbytu. Poza tym mało siedzenia, dużo ruchu, suszone śliwki popijane kefirem i dużo owoców. Współczuję Tobie i sobie, pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
aqua11 Re: HEMOROIDY ratunku!!! 02.01.04, 15:48 Na dłuższą metę pomoże ci dieta - jedz duzo jabłek, śliwej, pij kefir, nie jedz czekolady i niczego, co powoduje zaparcia. Dużo pij. Podobno pomaga smarowanie obolałego miejsca masłem, ale nie wiem, czy to prawda. Stosuj czopki przed wypróżnieniem - np. glicerynowe. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
hexe123 Re: HEMOROIDY ratunku!!! 05.01.04, 22:13 Witaj, Mnie hemoroidy dopadły tuż po porodzie. Bolało tak paskudnie, ze nie mogłam karmić mojej małej na siedząco. Pomogły mi nasiadówki z kory debu (bez problemu dostaniesz ją w każdej aptece) oraz maść Posterisan, jest też w czopkach, ale mnie nie pomogły. Za to pomogły mi czopki Hemorol. Jednak dobrze by było gdybyś spytała o te leki swojego ginekologa gdyż ja stosowałam je gdy karmiłam piersią (polecił mi je mój lekarz prowadzący) Pozdrawiam i powodzenia, HeXe123 P.s. O nasiadówkach z kory debu warto pamiętać po porodzie. Jest idealna na ból po szyciu. Naprawde POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś