fasolka2010 30.08.09, 21:33 troszkę nas to zaskoczyło, bo właśnie podjęliśmy decyzję, że jeszcze rok czekamy chyba lądujemy w przedziale kwiecień/maj, ale zobaczymy co wyjdzie z badań pozdr i mam nadzieje, że wiele sobie pomożemy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
red-truskawa Re: od dziś jestem jedną z Was :) 30.08.09, 22:52 Mimo Waszego zaskoczenia- GRATULACJE Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 tzn ze jestes 31.08.09, 00:54 w 34 tyg ciazy, mieszkasz w UK i masz na imie Marta? Fajnie, heh Odpowiedz Link Zgłoś
kasia5274 Re: od dziś jestem jedną z Was :) 31.08.09, 09:16 do fasolka2010. Gratulacje!!! Ja dowiedziałam się w czwartek, tak więc idziemy prawie równo. Pozdrawiam gorąco!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lily_was_here Re: od dziś jestem jedną z Was :) 31.08.09, 09:23 fasolka2010 - gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: od dziś jestem jedną z Was :) 31.08.09, 09:55 lily_was_here napisała: > fasolka2010 - gratulacje prawda ze cudny nick? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiablada Re: od dziś jestem jedną z Was :) 31.08.09, 21:56 Dopisuje się do Ciebie. Cos mnie podkusiło i zrobiłam test przed chwilą- II kreseczki, jedna słabsza ale cóż Pierwszy cykl z testami i wiesiołkiem! Jutro pójdę na betę i zobaczymy!!! Tryzmaj się cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: od dziś jestem jedną z Was :) 31.08.09, 22:24 Witamy kolejną fasolkę na forum Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka2010 Re: od dziś jestem jedną z Was :) 01.09.09, 07:44 dziękuję za powitania byliśmy wczoraj u lekarza, niestety u nas nie będzie tak posto, ale miejmy nadzieje wszystko się poukłada. W czw usg to będziemy wiedzieli dokładniej co i jak, no i za tydz wizyta, żeby podjąć odpowiednie kroki. pozdr i miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
gosiablada Re: od dziś jestem jedną z Was :) 01.09.09, 16:58 fasolka2010 napisała: > dziękuję za powitania > byliśmy wczoraj u lekarza, niestety u nas nie będzie tak posto, ale > miejmy nadzieje wszystko się poukłada. > W czw usg to będziemy wiedzieli dokładniej co i jak, no i za tydz > wizyta, żeby podjąć odpowiednie kroki. > > pozdr i miłego dnia A co sie dzieje fasolko u Ciebie? ja jednak jutro ide na betę lekarz może w następnym tygodniu nie chce iśc i zawieśc się, że nic nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka2010 Re: od dziś jestem jedną z Was :) 01.09.09, 18:03 no u nas jest nieciekawie trochę miałam dziwne cykle, ciągłe plamienia, w lipcu zaczełam po raz kolejny badania robić, bo w czerwcu w ogóle nie było @. Pojechaliśmy na dość wykańczające organizm wakacje, właśnie wróciliśmy i okazuje się że pod koniec lipca zaciążyliśmy, choć wg usg z lipca raczej nie było to możliwe. Do tego jeszcze na początku sierpnia brałam antybiotyki Już wczoraj dostałam leki na podtrzymanie, dziś się zaczęły plamienia więc trochę się martwimy, zamiast się tylko cieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
gosiablada Re: od dziś jestem jedną z Was :) 01.09.09, 21:37 Oj biedna... Nie przejmuj się będzie dobrze. Trzymam za Ciebie kciuki! Tylko spokojnie nie denerwuj się bo to zły doradca... buźka. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka2010 byliśmy na usg 03.09.09, 21:47 fasolka ma 15 mm, a serduszko tłucze jak szalone to nasz debiut, wiec się popłakałam Odpowiedz Link Zgłoś
mysia1103 Re: byliśmy na usg 04.09.09, 23:06 hejka, ja również do Was dołączam. Termin mam na połowie kwietnia, wg moich obliczeń. Też jestem pełna obaw, bo o ciązy dowiedzialam się jak juz bylam w 7 tyg., spoznial mi sie okres zrobilam test, a tu niespozianka. Specjalnie sie sie staralismy. Choć mozna sie bylo domyslec ze niedlugo cos sie wykluje poniewaz nie zabezpieczlismy sie z mezem. Ale choruje na PCO( zespol policystycznych jajnikow) wiec to mnie troche bronilo przed ciaza, bo wiadomo ze nie zawsze przy pco jest owulacja w cyklu. No ale to 2 latach bez zadnych tabletek udalo mi sie naturalnie zajsc w ciazy( pierwsza ciaza byla stymulowana tabletkami). Ale wracajac do poczatku moje obajawy dotycza tego iz przez pierwsze 6 tyg ciazy bralam meridie 15. Teraz mieszkam w norwegi a tu opieka lekarska kobiety w ciazy polega na jedynm usg ok 20 tyg, i przez cala ciaza opiekuje sie nami lekarz pierwszego kontaktu w polsce juz dawno bym byla u lekarza a tu wizyte mam dopiero w pon tj 7 wrzesnia a wtedy bede w 10 tyg ciazu. Pocieszam sie tym ze nie mam zadnych plamien, skurczy czy cokolwiek innego co by wskazywalo na poronienie. Ale za to mam okropne mdłości... I ta ciąża jest zupelnie inna niz pierwsza... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka2010 Re: byliśmy na usg 05.09.09, 15:35 gratuluję my naszą fasolkę właśnie wymęczyliśmy na wakacjach w norwegii , dość duży wysiłek fizyczny, deszcz, zimno i fatalna dieta ale widoki piękne, choć ona nie miała szans się nimi cieszyć słyszałam o "pilnowaniu" ciąży w norwegii, rzeczywiście nie przejmują się cięzarnymi zbytnio. Dobrze, że się dobrze czujesz (oprócz mdłości), no i że to nie pierwsza ciąża. My jesteśmy zieloni, więc w norwegii już w ogóle byśmy polegli. pozdr i do spisania Odpowiedz Link Zgłoś