mamgabi 12.04.10, 22:39 Kuzynka chce wesprzeć rodzinny piknik w przedszkolu dziecka. Jakie sumy zazwyczaj sponsorzy- rodzice dają w takiej sytuacji? Prosiła mnie o radę ale ja nie mam zielonego pojęcia. Proszę o podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reges Re: sponsorowanie 14.04.10, 18:13 U nas pikniki finansowane są z Rady Rodziców. Część pieniędzy pochodzi z gminy z puli na wspieranie inicjatyw antyalkoholowych. Rodzice, którzy mogą wesprzeć piknik np. "fantami" na loterię są mile widziani. Czasem są to słodycze, częściej jakieś długopisy, kubki reklamowe, drobne zabawki lub książeczki. Niektóre mamy pieką ciasta. Jeśli kuzynka chce przekazać pieniądze, to myślę, że powinna je wpłacić na konto RR z dopiskiem, że mają być przeznaczone na piknik. Każda impreza musi być rozliczona, więc chyba tak byłoby lepiej. A kwota zalezy od jej chęci i możliwości finansowych. Przedział od 10 do 1000 złotych A poza tym... nie lepiej zapytać u źródła, czyli w przedszkolu, jaka pomoc byłaby najbardziej potrzebna? Odpowiedz Link Zgłoś