Dodaj do ulubionych

jakie dobre przedszkole na starej ochocie?

17.02.11, 21:57
Witam
czy macie jakieś doświadczenia w przedszkolach na Starej Ochocie? szukam dobrego i sprawdzonego, najlepiej publiczne ale będę też wdzięczna za info o prywatnych smile
Obserwuj wątek
    • kurczacza Re: jakie dobre przedszkole na starej ochocie? 18.02.11, 18:43
      mój syn chodzi do przedszkola publicznego na rokosowskiej 2, przedszkole nr 70. Polecam, przede wszystkim dziecko chodzi chętnie a chyba na tym nam najbardziej zależy prawda? jesli interesują Cie jakies konkretne informacje, chętnie się podzielę.
      • salatka Re: jakie dobre przedszkole na starej ochocie? 24.02.11, 13:39
        Witaj, dołączę się do tematu. Przedszkole na Rokosowskiej ma dobre opinie. Będę wdzięczna za informacje od Ciebie. Ilu osobowe są grupy? Ile jest Pań opiekunek? Tak czy inaczej planuję odwiedzić kilka przedszkoli ale jest ich tyle, że warto zrobić wcześniejszą selekcję.
        Dziękuję, pozdrawiam
        • kurczacza Re: jakie dobre przedszkole na starej ochocie? 01.03.11, 18:50
          Rokosowska: grupa poczatkowo liczyła chyba 28 osob, dwojka czy trojka dzieci zrezygnowała. czyli pozostaje grupa ok 25 dzieci. Są dwie panie przedszkolanki + dwie osoby do pomocy (nie wiem jak jest w starszych grupach), we wrzesniu do pomocy osob bylo wiecej. Jedzenie napewno przygotowywane jest w przedszkolu, nie catering. Przynajmniej raz w miesiacu, czasem dwa razy sa teatrzyki dla dzieci. Panie mają b.dobre podejscie do dzieci. Z zajec dodatkowych jest angielski, taniec, gimnastyka korekcyjna, nie orientuje sie czy cos jeszcze. Pamietam ze jak ja szukałam przedszkola to na tej stronie edukacji na ktorej byl formularz do wypelnienia po krotce bylo opisane kazde przedszkole.
    • apaka Re: jakie dobre przedszkole na starej ochocie? 24.02.11, 14:59
      polecam przedszkole na Białobrzeskiej. Miła, rodzinna atmosfera- równiez służę konkretnymi inforamcjami w razie potrzeby.
    • brandia Re: jakie dobre przedszkole na starej ochocie? 01.03.11, 13:11
      Ja też dpołączę się pod wątek, bo interesują mnie ochociańskie przedszkola. Jeśli możecie to napiszcie ile grup (i jak liczne) jest w tych przedszkolach, czy są zajęcia dodatkowe i inne ciekawostki.
      A może któraś z foremek może coś więcej napisać na temat przedszkoli na Ładysława z Gielnowa i na Langiewicza ? - do tych miałabym najbliżej...
      • k.walter Re: jakie dobre przedszkole na starej ochocie? 01.03.11, 21:00
        Witam!
        Córka mojej koleżanki chodzi do przedszkola nr 111 na ul. bł. Ładysława z Gielniowa. Obydwie są bardzo zadowolone z tego przedszkola. Mała bardzo chętnie tam chodzi, panuje tam bardzo miła, serdeczna atmosfera. Panie są bardzo uprzejme, mają bardzo dobre i ciekawe podejście do dzieci. Polecam to przedszkole!!!
        • salatka Re: jakie dobre przedszkole na starej ochocie? 01.03.11, 23:46
          o Ładysława też tak słyszałam, oraz czytałam w wielu miejscach w necie.
          A o Lelechowskiej - macie może jakieś opinie? Wiem że mają przepiękny ogród. I wyczytałam że mają też specjalne zajęcia dla dzieci "zdolnych" (akurat taki mam "przypadek"wink w domu).
          Znajomi mówili też pozytywnie o Częstochowskiej. Więc wybór nie jest prosty....
          Dzięki za info o Rokosowskiej i Białobrzeskiej.
          • monikaps Re: jakie dobre przedszkole na starej ochocie? 02.03.11, 11:11
            Moja córka chodzi do zerówki na Ładysława. Generalnie jest nieźle, ale zawsze można się do czegoś przyczepić. Budynek jest w tej chwili w dość złym stanie, ale latem ma być remont dachu i elewacji. Ogródek jest duży, niedawno pojawiły się tam nowe zabawki, bolączką jest tylko asfaltowa nawierzchnia, ale nie ustaję w nadziei, że i to się zmieni - syna chcę tam posłać niedługo. Dzieci dużo czasu spędzają na powietrzu.
            Jedzenie jest OK, teatrzyki co miesiąc albo i częściej, sporo atrakcji. Zajęcia dodatkowe (płatne 30-40zł za miesiąc od zajęć): rytmika, gimnastyka korekcyjna, taniec towarzyski, angielski, plastyka, ceramika, karate, dla zerówki bezpłatnie dla chętnych religia. Zapewniona opieka logopedy.
            • brandia Re: jakie dobre przedszkole na starej ochocie? 08.03.11, 11:03
              Faktycznie, plac zabaw mają raczej skromny jeśli chodzi o wyposażenie, choć spory. No i ten nieszczęsny asfalt - kto to wymyślił ? Pewnie pościerane kolanka są na porządku dziennym. Dużo ładniejszy jest na Langiewicza... No ale może to się zmieni, skoro jest nadzieja na remont.
              Te dodatkowe zajęcia są płatne, tak ? A odpłatność jest za każde oddzielnie te 40 zł czy to za 1 rodzaj ?
              A jak z liczebnością grup i opieką nad tymi najmłodszymi ? Mój synek jest z końca roku, więc większość dzieciaczków jest od niego starszych i choćby lepiej mówiących...
              Bliżej mi do 111, ale i do Langiewicza nie mam daleko - no i które wybrać...?
              • monikaps Re: jakie dobre przedszkole na starej ochocie? 11.03.11, 20:43
                Córka raz miała starte kolano, generalnie nie jest z tym tak źle. Za zajęcia płaci się za każde oddzielnie, czyli jeśli moja córka chodzi na plastykę, rytmikę i taniec, to płacę podaj 120zł miesięcznie za te zajęcia. Teraz jeszcze na tenis chce zacząć chodzić... Ale jak dziecka dłużej nie ma w przedszkolu (co najmniej 2 tygodnie), to część tych pieniędzy zwracają.
                W najmłodszej grupie jest chyba około 30 dzieci, ale rzadko są wszystkie obecne. No, wiosną mniej będą chorować, ale jesienią to chyba zwykle połowa jest w przedszkolu. W tym roku bywały dni z frekwencją 8 maluchów... Opiekunek właściwie jest 4, ale nie przez cały czas: są dwie panie nauczycielki, które się zmieniają - rano jest jedna, około obiadu obie, potem ta z rana idzie do domu. Do tego jest Pani Krysia, która pomaga w maluchach (ona jest zawsze w maluchach - panie nauczycielki prowadzą grupę cały czas pobytu w przedszkolu - czyli przechodzą z nimi do starszych grup) i pani woźna, która podaje jedzenie, sprząta, rozkłada leżaki, ale i przypilnuje dzieciaki i na wycieczkę pojedzie.
      • mimka21 Langiewicza 05.03.11, 16:57
        Już drugie moje dziecko chodzi na Langiewicza, przedszkole jest fajne, Pani Dyrektor potrafi dobrać kadrę, atmosfera ok. Dzieci lubiły (i lubią ) tam chodzić. Mały, za to dobrze wyposażony i zagospodarowany plac zabaw. Jedzenie ok. Oferta zajęć dodatkowych na średnim warszawskim poziomie (tzn rytmika, taniec, angielski, keybord był kiedyś i coś tam jeszcze)
    • anel_ma Re: jakie dobre przedszkole na starej ochocie? 11.03.11, 11:13
      a nie wiecie czy duże obłożenie jest do tych przedszkoli? czy są gdzies informacje o tworzonych grupach 3 - latków, czy trzeba obdzwaniać przedszkola?
      • kaskazuza Re: jakie dobre przedszkole na starej ochocie? 11.03.11, 14:13
        Info powinno być w systemie rekrutacji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka