Dodaj do ulubionych

sezonowość chorowania

07.03.11, 21:10
witajcie,

czy można zauważyć jakieś trendy w chorowaniu dzieci przedszkolnych? Zimą więcej chorują a wiosną/latem mniej? Czy zasadniczo podobnie?
Obserwuj wątek
    • mel_bi Re: sezonowość chorowania 07.03.11, 23:32
      Pierwszy rok od września do końca marca
      Drugi rok podobnie, acz nieco rzadziej, bo już po operacji laryngologicznej.
      Trzeci rok od października do marca i już rzadziej, ale często.
      Zerówka - wcale (szok!)
    • agnieszkallo Re: sezonowość chorowania 08.03.11, 07:54
      Synek od września chodzi do przedszkola.
      Od września do grudnia prawie cały czas chory. W grudniu był w przedszkolu 3 dni. Od stycznia do dnia dzisiejszego opuścił 1 dzień (bo miał gorączkę, a potem był weekend.)
    • trudno_tak Re: sezonowość chorowania 08.03.11, 19:51
      Mój 3-latek nie choruje. Od września miał tylko ospę. Za to przez prawie cały styczeń.
    • aniko16 Re: sezonowość chorowania 09.03.11, 15:39
      Moja córka, pierwszy rok w przedszkolu, praktycznie nie chorowała wcale. Od września do grudnia - stycznia często z katarem, ale lekkim, nie przeszkadzającym w zajęciach, zabawie, koncentracji. Nie gorączkowała wcale. Dwa razy chyba nie poszła po 3 dni, gdy uważałam, że być może coś ją "bierze". Na szczęście nic się nie działosmile Nie ma więc reguły. Obyło się bez chorowania, a teraz od tygodni nie było nawet kataru.
      • isa2 Re: sezonowość chorowania 10.03.11, 11:44

Nie ma reguły. Syn chorowal non stop - tak bardzo, ze musielismy go wypisac z przedszkola.
        TEraz jest w pierwszej klasie i wog. nie choruje.
        Corka w zasadzie wcale nie choruje w przedszkolu, a to jej pierwszy rok - nawet katarów nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka