Dodaj do ulubionych

Piaseczno i okolice.

20.05.04, 09:05
szukam fajnego przedszkola dla 3 latka w Piasecznie i okolicach.
Wiem o Bajkowym Świecie, Leśnym - ale to molochy i trudno się tam zapisać.
Czy możecie jakieś polecić ?
Obserwuj wątek
    • kuba1005 Re: Piaseczno i okolice. 20.05.04, 14:33
      spróbuj w Kulfonie w Piasecznie. Należy do Leśnego a jest bardziej kameralne

Kuba
      • blum10 Re: Piaseczno i okolice. 20.05.04, 17:35
        Czy możesz powiedzieć coś bliżej o tym przedszkolu ?
        Czy może znacie opinie rodziców dzieci chodzących do tego przedszkola ?
    • almira Re: Piaseczno i okolice. 24.05.04, 14:33
      Moze przedszkole Miś (www.przedszkolemis.com.pl). Znajomi sa zadowoleni chociaz
      troche drogo.
    • liliana22 Re: Piaseczno i okolice. 03.06.04, 11:44
      Moje dzieci chodzą już dwa lata do "Kleksa" na Jana Pawła i ogólnie jesteśmy
      zadowoleni (i dzieciaczki i my rodzice). Podobna też niezłe jest muzyczne
      przedszkole na ul. Słonecznej, wiem że ma dotacje z gminy jako muzyczne właśnie.
      • promyczek26 Re: Piaseczno i okolice. 10.03.05, 20:10
        Czy mozesz coś więcej powiedziec na temat "Kleksa" zamierzam tam oddać dziecko i
        chciałabym uzyskać trochę informacji.
        pProszę odpisz na promyczek26@.gazeta.pl
    • mamuna2 Re: Piaseczno i okolice. 09.06.04, 10:47
      Zdecydowanie polecam Misia z Józefosławia. Moje dzieci chodzą do Słonecznego
      Sadu, ale od września przeniesie się ono do samodzielnego (teraz segment)
      parterowego budynku na Ogrodową (?). Przemiłe przedszkolanki, sympatyczna i
      zaangażowana pani dyrektor. Normalny program edukacyjny z angielskim, religią i
      tańcami. Jest dużo imprez dla dzieci, teatrzyki i dużo zdjęć portretowych.
      Czesne nie jest wygórowane - 630 PLN, co przy państwowych przedszkolach w
      Warszawie często za 400 PLN i prywatnych za 1200 PLN, nie jest dużo. Dzieci
      mają 5 posiłków, a przedszkole czynne jest od 7 do 19.00 . Chodzi do niego cała
      moja trójka ( najstarszy od momentu powstania), moja najmłodsza miała 2.5 roku
      jak zaczęła. Zdarzały się dzieci w wieku 1.8 roku. Pielucha nie jest problemem.
      Kilkoro dzieci jest po traumatycznych przejściach w innych placówkach i nie
      miało tu problemów adaptacyjnych. Dzieci są ze sobą zżyte o czym świadczą
      prywatne urodziny dla reszty grupy, zwłaszcza sezon letnio-wiosenny to weekendy
      spędzone na przedszkolnych urodzinach. 6-latki bez problemu zdają egzaminu do
      szkół podstawowych.
      Pozdrawiam M.
      • xioncpb Re: Piaseczno i okolice. 22.07.04, 17:40
        Czy możesz coś więcej napisać o tym przedszkolu?
        Albo chociaż wrzucić kontakt?

Dzięki wielkie.!
    • mamutka Re: Piaseczno i okolice. 25.07.04, 13:13
      Moja córeczka skończyła Misia, ale nie Słoneczny Sad, tylko Szafirową,
      Szmaragdową czy jakoś tak, chodziła tam 2 lata, po innym przedszkolu. Adaptacja
      super, panie świetne, elastycznie, kameralnie, czule... Właśnie skończyła
      zerówkę w szkole, w której po zajęciach w najstarszej grupie (bez robienia
      zerówki w przedszkolu) mogła sobie dłubać w nosie, bo Miś merytorycznie jest
      znakomity, a nasza Pani Ilonka uczyła dzieci i o literkach, i o planetach, i o
      historii i geografii, a bez zaznęcania. Bardzo polecam. Nr do przedszkola 756
      22 77, świetna Pani dyrektor, Ania Zegarlińska 602361328.

weronka
    • 77gonia Re: Piaseczno i okolice. 04.11.15, 15:20
      Ja mogę Polecic Magical Worl otwiera sie 14 listopada - wydaje sie byc konkretnym i dobrym miejscem.
      Zapisalam swojego Jasia bo dowiedzialam sie ze beda tam darmowe wartszaty dla dzieci w sobote i stad wlasnie dowiedzialam sie ze to przedszkole sie otwiera smile. Jestem z Konstancina i wygodniej mi po prostu blisko siebie.
      Pani naprawde jest sympatyczna i taka do sercasmile
    • 77gonia Re: Piaseczno i okolice. 04.11.15, 15:20
      Ja mogę Polecic Magical Worl otwiera sie 14 listopada - wydaje sie byc konkretnym i dobrym miejscem.
      Zapisalam swojego Jasia bo dowiedzialam sie ze beda tam darmowe wartszaty dla dzieci w sobote i stad wlasnie dowiedzialam sie ze to przedszkole sie otwiera smile. Jestem z Konstancina i wygodniej mi po prostu blisko siebie.
      Pani naprawde jest sympatyczna i taka do sercasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka