ma_niusia
02.12.11, 15:13
Witam,
po raz pierwszy jestem na tym akurat forum, temat mnie będzie dotyczył juz niedługo. Synek ma 2,5 roku, w przyszłym roku idzie do przedszkola. Jestem samotną mamą (tak naprawdę samotną, bo wiem ile osób ściemnia - ojciec mojego dziecka nie mieszka z nami i widuje dziecko średnio raz na miesiąc lub rzadziej, niestety). Syn jest alergikiem. Jest bardzo bardzo energiczny. Rozwija się prawidłowo, własnie jesteśmy w trakcie odpieluchowania, próbujemy (na razie bezskutecznie) ćwiczyc samodzielne ubieranie się.
ja sama musze się dokładnie dowiedzieć bo przyznaję że nawet nie wiem gdzie i kiedy jakie "papiery" muszę składać? To już czy w styczniu? W konkretnym przedszkolu?
Mieszkamy w okolicy ul. Dolnej/Chełmskiej w Warszawie. Szukam przedszkola państwowego. Czy możecie jakies polecić z własnego doświadczenia? A może któreś już na wstępie odradzacie? Wiem, że między ul. Gagarina a Chełmską jest kilka przedszkoli, przy Dolnej jest jedno, ale szukam opinii z własnego doświadczenia, gdzie moje dziecko będzie bezpieczne (także pod względem alergii!!!), wyspaceruje się codziennie, będzie się dalej ładnie rozwijać?
Z góry dziękuję za wszystkie opinie!