Dodaj do ulubionych

Happy Kids academy Warszawa Mokotów

14.01.13, 23:18
Czy ktoś może podzielić się opinią o tym przedszkolu?
Obserwuj wątek
    • jednazmam2012 Re: Happy Kids academy Warszawa Mokotów 04.03.13, 12:29
      Nie polecam. Brudno, nieprzyjemnie, zupełnie inaczej niż zapewniano nas na początku i niż w internecie. Nikt nie zwraca uwagi na chore dzieci przyprowadzane do przedszkola. Matka w szatni niemalże na oczach dyrektorki podaje dziecku syrop przeciwgorączkowy i nie ma żadnej reakcji. Lekcje angielskiego - żadnych postępów, więcej jestem w stanie nauczyć podczas trzech dni chorowania w domu niż podczas miesiąca w przedszkolu. Kadra - zero doświadczenia w pracy z dziećmi a na dodatek brak odpowiedniego, zwyczajnie życzliwego, ciepłego podejścia do dzieci. Zrezygnowaliśmy gdy nasze dziecko zaczęło się moczyć i wpadało w histerię gdy tylko zbliżaliśmy się do przedszkola. Teraz korzystamy z pomocy psychologa by wyprowadzić dziecko po tym, co tam przeżyło
      • happykidsacademy Re: Happy Kids academy Warszawa Mokotów 24.03.13, 01:07
        Do moderatora tego wątku.
        Bardzo proszę o zamieszczenie mojego sprostowania bądź usunięcie wypowiedzi od „jednaznam2012”, ponieważ wypowiedź ta nie odnosi się do naszego przedszkola i jest w związku z tym krzywdząca dla naszej placówki. Prawdopodobnie autor „jednazmam2012” pisze o przedszkolu o podobnej nazwie do naszej – są jeszcze 2 inne przedszkola w Warszawie o podobnej nazwie lub jest to złośliwe posunięcie konkurencji.

Nasze sprostowanie:
        - Happy Kids’ Academy, na Mokotowie (dokładnie Służew), ul. Jadźwingów 22A jest zlokalizowane w nowym lokalu, zaadaptowanym w roku 2011, całe przedszkole jest nowe i czyste, wyposażone w nowe meble i zabawki,
        - przedszkole sprzątane jest codziennie przez profesjonalny serwis sprzątający,
        - w przedszkolu pracuje kadra z wieloletnim doświadczeniem” wychowawca 6-latków ma 23 letnie doświadczenie w pracy z dziećmi; wychowawca 5-latków ma 10-letnie doświadczenie pracy z dziećmi; wychowawca 4-latków - ma 6-letnie doświadczenie; wychowawca 3-latków – 5-letnie doświadczenie; wychowawca 2-latków – 2 lata doświadczenia. Wszyscy nauczyciele są po studiach pedagogicznych o kierunku przedszkolnym; przy rekrutacji prowadzonej bardzo szczegółowo braliśmy pod uwagę nie tylko doświadczenie i kwalifikacje, ważne przy ocenie nauczyciela było to, czy ma pasję do pracy z dziećmi. Taki dobór naszej kadry spowodował to, ze jesteśmy miejscem ze wspaniałą ciepłą i radosna atmosferą,
        - nauczanie języka angielskiego odbywa się w naszej placówce przez profesjonalną szkołę Junior English School, która ma patronat metodyczny brytyjskiego wydawnictwa Pearson Longman; dzięki temu dzieci zdały bardzo dobrze egzaminy z j. angielskiego do szkoły prywatnej; ponadto rodzice dzielą się z nami uwagami, że szkoda, że taki poziom nauczania jak u nas, nie jest również w szkole;
        - nie przyjmujemy dzieci chorych i na zebraniach z rodzicami przypominamy tę zasadę,
        - nie odeszło z naszej placówki żadne dziecko opisywane przez autora ‘jednazmam2012’; nie mamy miejsc wolnych w grupach w obecnym roku szkolnym 2012/2013 i mamy oczekujące osoby na listach rezerwowych.
        Dziękuję za zamieszczenie sprostowania.
        happykidsacademy, ul. Jadźwingów 22A, Mokotów/ Służew
        • emily_valentine Re: Happy Kids academy Warszawa Mokotów 24.03.13, 12:00
          a gdzie jest przedszkolny plac zabaw?
          • jk-22 Re: do emily_valentine 24.03.13, 17:08
            emily_valentine napisała:

> a gdzie jest przedszkolny plac zabaw?
            >
            przedszkolny plac zabaw jest zaraz przy lokalu przedszkola
            • emily_valentine Re: do emily_valentine 25.03.13, 17:26
              a jakie jest wyposażenie placu zabaw i czy dzieci na nim codziennie przebywają?
              • jk-22 Re: do emily_valentine 25.03.13, 22:16
                Plac przedszkolny jest tej wiosny wyposażany w stalowe zabawki mocowane do gruntu, nowoczesne i kolorowe - baszta z funkcją wspinaczki, drabinką i zjeżdżalnią oraz lokomotywa z tunelem do przechodzenia i służąca do zabaw sytuacyjnych. Na chwilę obecną na placu mamy zabawki firmy Little Tikes: piaskownice, domek, stoliki podwórkowe z ławeczkami, bujaki dwuosobowe, samochodziki plus drobne inne sprzęty typu kosiarka, wózek ogrodnika, taczka. Dzieci codziennie wychodzą na dwór jeżeli temperatura nie jest poniżej -7 stopni i jeżeli nie ma innych niesprzyjających warunków pogodowych. W grafiku dziennym każdej grupy zaplanowana jest 1 godzina na wyjście na plac.
            • akademiczka1976 Re: do emily_valentine 18.04.13, 13:33
              Określanie mianem placu zabaw tego co znajduje się ,,przy lokalu przedszkola" jest terminologicznym nadużyciem. Przepisy BHP jasno określają jaka musi być powierzchnia do użytku dzieci by można było to nazwać placem zabaw. To co jest ,,przy lokalu" na takie miano zdecydowanie nie zasługuje
              • jk-22 Re: do emily_valentine 18.04.13, 21:51
                Forumowiczka 'akademiczka1976' nie jest rodzicem z naszego przedszkola, bo nie wie, że dzieci mają do dyspozycji 3 miejsca do zabawy na powietrzu. Zapraszamy do nas, można przyjść każdego dnia bez zapowiedzi - jesteśmy otwarci na wizyty rodziców, nie mamy czego ukrywać, a wręcz odwrotnie, jesteśmy dumni z tego, jak przyjazne miejsce dla dzieci stworzyliśmy. Chętnie pokażemy place zabaw.
        • bj32 Do Happykidsacademy 24.03.13, 14:51
          Jeśli chcesz czegoś od moderatora - pisz na mail. Uprzedzam, że nie usuwam "bo krzywdząca i w Gumowych Bałwankach wcale nie dajemy zimnych parówek". Nie zamieszczam również nic za nikogo.
          Widzę natomiast, że orientacji na forum nie masz, zatem wyjaśnię: nick masz reklamowy. Kiepsko. Sprostowanie razem z wszystkimi szczegółami, jak adres i wymiana, kto czym się zajmuje - cuchnie reklamą.
          Zanim znowu wstawisz pod tym nickiem taką kobyłę - zapytaj autora kontrowersyjnego dla Ciebie wpisu, czy aby właśnie o te placówkę Ci chodzi, a nie o którąś z pozostałych i podaj ich nazwy. Będzie łatwiej ocenić prawdopodobieństwo omyłki, bo ja nie wiem, jak się nazywają wszystkie placówki na Mokotowie.

A jeśli chcesz coś gruntownie wyjaśnić - to na priv będzie łatwiej. I nie zacznę Cię podejrzewać o kryptoreklamę.
          • happykidsacademy Re: Do bj32 24.03.13, 16:15

Dziękuję za wskazówki. Dostosuję się.
            Z autorem 'jednazmam2012' nie mogę skontaktować się na priv, bo nie ma aktywnego profilu.
            Muszę skontaktować się w związku z tym na forum.
            Zaraz zmienię login na neutralny (użyłam firmowy, bo zależało mi na oficjalnej odpowiedzi).
            Pozdrawiam.
            • bj32 Re: Do bj32 24.03.13, 16:22
              Jeśli będziesz tego loginu używać wyłącznie w tym wątku, to niech zostaniesmile

Spróbuj na mail jednazmam2012@gazeta.pl - nie trzeba przez profil. Zazwyczaj poczta to nick@gazeta.pl
      • jk-22 Re: Happy Kids academy Warszawa Mokotów 24.03.13, 16:26
        Takie zdarzenie nie miało miejsca w przedszkolu Happy Kids' Academy na Mokotowie.
        Ponadto przedszkole nie wygląda ani nie działa w opisany przez Panią sposób.
        Czy mogłaby Pani wyjaśnić, o które dokładnie przedszkole chodzi, może podać dokładny adres lub skasować nieprawdziwą informację o Happy Kids' Academy na Mokotowie? Pozdrawiam.
        • bj32 Re: Happy Kids academy Warszawa Mokotów 24.03.13, 16:29
          Podać nazwę przedszkola albo zdementować pogłoski. Kasować może tylko moderacjasmile
      • jk-22 Re: do jednazmam2012 24.03.13, 17:06
        Takie zdarzenie nie miało miejsca w przedszkolu Happy Kids' Academy na Mokotowie.
        Ponadto przedszkole nie wygląda ani nie działa w opisany przez Panią sposób.
        Czy mogłaby Pani wyjaśnić, o które dokładnie przedszkole chodzi i podać dokładny adres – może zaszła pomyłka – są jeszcze dwa przedszkola o bardzo podobnej nazwie. W takim przypadku prosiłabym o zdementowanie wypowiedzi, która jest krzywdząca dla Happy Kids’ Academy z Mokotowa. Pozdrawiam.
        • bardzozawiedzionanr2 Re: do jednazmam2012 14.04.13, 17:35
          Ja również nie polecam. Nie wiem co się przydarzyło ,,jednejzmam" ale moje dziecko także nie lubi tam chodzić. Trochę żałuję, że przezimowaliśmy tam cały rok, bo jest to rok ewidentnie stracony. W porównaniu z dziećmi znajomych, które klepią wierszyki na zawołanie i takoż śpiewają piosenki moja latorośl wypada bardzo słabo, bo ich po prostu nie zna. Z pracami plastycznymi jest jeszcze gorzej, dzieci głównie rysują kredkami. Podobnie czyli ogólnie kiepsko z angielskim. Planujemy odejść jak tylko zrobi się cieplej i będziemy mogli rozejrzeć się za czymś innym
          • jk-22 do bardzozawiedzionanr2 14.04.13, 23:54
            Witam,
            Czy jest Pani pewna, że pisze o Happy Kids' Academy na Mokotowie?

W naszym przedszkolu dzieci używają szerokiej gamy technik plastycznych. Prace plastyczne wykonane różnymi technikami (a nie "tylko rysowanie kredkami") można zobaczyć na tablicach, na których eksponujemy prace dzieci. Tablice są w holu przedszkola tak, by rodzice mieli łatwy dostęp do oglądania prac swoich dzieci.

Jeżeli chodzi o język angielski, to wszystkie dzieci z naszego przedszkola, które w ubiegłym roku szkolnym były 6-latkami w zerówce i zdawały egzamin/rozmowy kwalifikacyjne do najbliższej renomowanej szkoły społecznej, zdały doskonale język angielski i są obecnie w roku bieżącym uczniami klas pierwszych w tejże szkole, stawiającej duży nacisk na znajomość języka angielskiego. Te fakty można łatwo sprawdzić.

Wierszyki i piosenki dzieci opanowują podczas codziennych zajęć z wychowawcami, ponadto również na rytmice, a dzieci od 4-ego roku życia dodatkowo na warsztatach teatralnych. Na języku angielskim dzieci również uczą się piosenek.
            • bardzozawiedzionanr2 Re: do bardzozawiedzionanr2 13.05.13, 10:16
              w zupełności się zgadzam!!! tak właśnie powinno być ... ale nie jest i to właśnie jest najsmutniejsze, że za bądź co bądź duże pieniądze placówka nie wywiązuje się należycie ze swoich zadań. Spędziliśmy tam trochę czasu, nie tydzień i nie miesiąc.
              Jeszcze jedno mnie zastanowia: każda negatywna opinia kwitowana jest ,,czy jest pani pewna, że pisze o happy kids acadmy na Mokotowie?"
              pozytywne opinie nie mają podobnej puenty. Czyż to nie jest zadziwiające!!!
    • jk-22 do akademiczka1976 18.04.13, 21:45
      Witam,

'jednązmam2012' chętnie bym zaprosiła. Kontaktowałam się z nią na różne sposoby, ponieważ napisała kłamstwa, które należy wyjaśnić. Natomiast osoba ta założyła konto na forum e-gazeta tylko na potrzeby tego jednego wpisu. Nie odpowiada na forum, ma nieaktywny profil i nie odpowiada na mail na priv e-gazety - bo taki też nie istnieje.

Rodzice jak najbardziej mają prawo do pozytywnych i negatywnych opinii. W tym wątku mamy do czynienie z czymś zupełnie innym - z kłamstwami. W komunikacji PR takie praktyki nazywane są czarnym PR i te dwie osoby (jezeli są to w ogóle dwie, a nie jedna i ta sama) dobrze o tym wiedzą. Definicja czarnego PR jest prosta: to upowszechnianie/przedstawianie nieprawdziwej informacji w interesie jednej firmy lub człowieka dla zaszkodzenia interesom innej firmy lub człowieka. Z reguły do tego wprowadzania w błąd opinii publicznej wykorzystuje się media i z reguły działa się anonimowo.

• magdalena_kol Re: Happy Kids academy Warszawa Mokotów 20.04.13, 19:01
      Miss_Sunday
      Jeżeli pytasz o przedszkole na Jadźwingów, na Służewcu - bardzo polecam. Moja córka poszła tam do zerówki z publicznego, wydawało mi się całkiem niezłego, przedszkola i to była, jak do tej pory, najlepsza inwestycja w jej rozwój. Mała jest zachwycona, ja też. Kadra jest bardzo kompetentna, ale najważniejsze, że panie mają niesamowite serce do dzieci i hasło" indywidualne podejście" tutaj naprawdę coś znaczy. Panie ciepłe, mądre, uczą dzieci szacunku do innych, nacisk na to, jak współpracować w grupie. Córka nauczyła się czytać, pisać, wyrobiła sobie lepszy chwyt w pisaniu, na czym mi zależało. Mnóstwo zajęć dodatkowych, ciekawe zajęcia plastyczne, bardzo różnorodne.
      Jeszcze jeden bardzo duży dla mnie atut: angielski 5 razy w tygodniu, dziecko chce samo gadać ze mną po angielsku w domu, śpiewa, recytuje wierszyki! Przez ten rok w Happy Kids wyraźnie się uspokoiła, jest bardzo pogodna. Jedyny minus, to mały plac zabaw, ale dzieci wychodzą na boisko szkoły tuż obok. Nowe przedszkole, czysto, ładnie, dobre jedzenie.
      Najchętniej dalej kontynuowałabym tam naukę smile
      • akademiczka1976 Re: Happy Kids academy Warszawa Mokotów 31.05.13, 08:13
        kadra zwiera szeregi - to bardzo dobrze, sęk tylko w tym, że takie wpisy są niewiarygodne i podważają zaufanie do placówki. Na dodatek to bardzo nachalna reklama, a niedociągnięć jest w placówce tak wiele. Może zamiast nerwowo śledzić internetowe wpisy korzystniej byłoby zająć się ich niwelowaniem...
      • owianka Re: Happy Kids academy Warszawa Mokotów 31.05.13, 11:30
        > Najchętniej dalej kontynuowałabym tam naukę smile

Proponuję do emerytury - jak kiedyś deklarowała inna zachwycona użytkowniczka big_grin
        • magdalena_kol Re: Happy Kids academy Warszawa Mokotów 01.06.13, 22:46
          Jestem rodzicem i zadowolonym klientem. Mam wrażenie, że to Paniom bardzo nie w smak i zastanawiam się, dlaczego.. Jeżeli istnieje potrzeba weryfikacji mojej tożsamości - zapraszam na priva.

Pozdrawiam
          M.
          • bj32 Re: Happy Kids academy Warszawa Mokotów 01.06.13, 23:08
            "Rodzicem i klientem". Wiesz... Ja byłam mamą Ani, która chodziła do przedszkola na Zgodnej.
            Litości!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka