mama_stefana 16.09.05, 09:41 w nawiązaniu do wypowiedzi z wątku "biedne maluchy" ŻEby nie było bałaganu Proponuje najpierw pisać W TYTULE : MIASTO i nazwę /numer przedszkola i za co złote gwiazdki .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabi54 bielsko-biała, przedszkole nr 25 16.09.05, 13:16 no to ja będę pierwsza, posłałam moja 2,5 latkę z przerażeniem po przeczytaniu na forum kilku postów, ale jestem zachwycona. Mała płacze dalej, ale tylko rano, potem jest ok. Je wszystko, a w domu niejadek, pani po prostu jak druga mama, tuli, nosi na rękach, wyciera łezki, w piaskownicy na równi z dziećmi kopie doły i robi baby, ściga się autkami na kolanach, śpiewa piosenki, organizuje orkiestry, a nawet ULULAŁA moją do spania w południe - jestem w szoku (mała w dzień nie śpi), wszystkie dzieci są karmione jeśli chca, pani zauważa wszystkie cechy każdego dziecka, chwali na głos, moja klaudia jest wniebowzięta, jak pani mówi że zjadła jak "mistrzyni świata". Zawsze dokładnie opowiada co dziecko robiło, poświęca czas rodzicom. Wczoraj weszłam do przedszkola jak jeszcze maluszki spały, a pani co robiła??, nie piła kawki czy nie plotkowała, tylko robiła dekoracje jesienne, ubierała wielka lalę na jesienno, no w ogóle jestem ZACHWYCONA. To dopiero 2 tygodnie ale mam nadzieję że mój zapał nie minie i dalej będzie też super. Acha to wszystko o pani Mariolce Acha jak na razie żadne dziecko nie jest chore, a z tego co czytałam to w innych przedszkolach już wiele choruje Odpowiedz Link Zgłoś
misia_mama_ptysia Re: bielsko-biała, przedszkole nr 25 16.09.05, 15:54 Ja na razie mam mieszane uczucia;a wiec nie zachwalę swojego przedszkola z zupkami w proszku. Ale podciągam, bo temat ważny pozdrawiam misia Odpowiedz Link Zgłoś
gabi54 Re: bielsko-biała, przedszkole nr 25 16.09.05, 16:13 piszesz o "moim" przedszkolu??????, bo nie bardzo rozumiem???? Odpowiedz Link Zgłoś
misia_mama_ptysia przepraszam przedszkole Bielsko-Biała 16.09.05, 18:12 Przepraszam za wprowadzenie w błąd, miałam na myśli warszawskie przedszkole. misia Odpowiedz Link Zgłoś
dzidecka Re: bielsko-biała, przedszkole nr 25 18.09.05, 22:28 Gabi nasze córcie chyba razem do grupy chodzą Twoja malutka to ta śliczna dziewczynka w kucyczkach? Popieram nasze przedszkole jest świetne. Julka dopiero tydzień chodzi i popłaakuje ale mam nadzieję, że to się zmieni. Pani Mariolka jest the best Odpowiedz Link Zgłoś
gabi54 Re: bielsko-biała, przedszkole nr 25 19.09.05, 09:39 He he, ale sie uśmiałam, jaki ten świat mały, nawet internetowy, tak to moja Klaudia, zerknęłam na galerię i poznaję Julcię, a wpiątek widziałam też tate i babcię))) Odpowiedz Link Zgłoś
dzidecka Re: bielsko-biała, przedszkole nr 25 19.09.05, 11:16 Ale numer! Widziałam dziś Klaudię. Śliczna z niej dziewczynka. Chyba jeszcze troszke wystraszona tym przedszkolem. Odpowiedz Link Zgłoś
derby_du Warszawa/Przedszkole nr. 13 16.09.05, 17:21 P. Dyr. jest super i naprawde dba o dzieciaki: oprocz ciepla trzyma tzw. poziom. Zawsze dostepna! Rodzice zostali zapoznani z planem rozwoju przedszkola na najblizsze lata, a na tablicy ogloszen grupy wisza zalozenia dydaktyczne na dany miesiac. Nie mowiac o jadlospisie i innych ciekawostkach. Dzieci nie sa zmuszane do spania, ani do jedzenia. Maluchy w czerwcu wraz z rodzicami przechodza okres adaptacyjny. Pozniej, we wrzesniu, rodzice moga przebywac w sali do momentu pelnej adaptacji. Jestem od 16 dni zadowolona matka super szczesliwego przedszkolaka. Patrzac na inne dzieci i mamy w grupie mysle, ze mamy wszystkie te same odczucia Dzieci przestaly plakac w pierwszym tygodniu. Te placzace dluzej - 1-2 maluchy - byly przytulane i "docieplane". Sale sa sliczne, pelne zabawek. Plac zabaw, mimo staran przedszkola, w starym stylu, ale zadbany i otoczony kwiatami. Maluchy moga sie bawic, jak to mowi moj syn, "w starszakowej piaskownicy" bez problemu. Moje niespelna trzyletnie dziecko spiewa od kilku dni piosenke, ktorej nauczyl sie na rytmice, czad! Polecam! (jak mowi moja mama i inne mamy blokowe, ktore posylaly swoje dziatki do naszego przedszkola 30 lat temu - to bylo zawsze b. dobre przedszkole mama srodmiejska Odpowiedz Link Zgłoś
beryl_red Re: Warszawa/Przedszkole nr. 13 04.10.05, 16:56 Czy ty przypadkiem nie jesteś pracownikiem tego przedszkola ? Ten zapis jest podejrzanie dziwny jak na rodzica. Nie twierdzę jednak,że jest to złe przedszkole. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia173 Re: no to może ZŁOTA LISTA PRZEDSZKOLI 17.09.05, 22:48 przedszkole 145 warszawa jestem mama maluszka - od 2 tygodni w przedszkolu - jestem zachwycona. sparwna organizacyjnie dyrekcja, cieplutka pani od grupy Malej - bardzo zorientowana na dzieci - kobieta z powolaniem. piekny zadbany budynek- przecudny ogrod, mnostwo zabawek. bardzo solidny program edukacyjny - ale przede wszystkim mnostwo ciepla - jak dziecko placze to pani tuli, caluje w paluszki, bawi sie razem ze szkrabami. jestem b zadowolona i najlepszym dowodem dobrego wyboru jest codzienne pytanie wieczorem od mojej coreczki - mamusiu idziemy jutro do przedszkola - do dzieci i pani Kamilki i Basi? bo ja bardzo chce - jest tam tak rodzinna atmosfera ze ja przychodzac przez mala - musze z nia negocjowac bo chce na ogol zostawac z dziecmi dluzej - a i ja czuje sie tam b dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
dg77 Re: KRASNAL Ząbki k/W-wy Graniczna 18.09.05, 18:36 Już to pisałam w jakimś wątku - jest super Odpowiedz Link Zgłoś
kasia173 warszawa przedszkole nr 145 ul. goszczynskiego 18.09.05, 23:14 przepraszam poprzedni post nie zawieral tego w tytule pozdrawiam i podtrzymuje swoj glos Odpowiedz Link Zgłoś
alergenzb Re: Poznań Przedszkole Nr.90 ul. Winklera 25.09.05, 21:20 Gorąco polecam grupę 4-5 latków. Pani Marysia wychowawczyni grupy,przemiła i sympatyczna osoba. Potrafi rozwiązywać konflikty w grupie bez szkody dla maluchów. Wspaniale wprowadza dziecko do grupy. Jest ciepła i czuła dla przedszkolaków. Moja córeczka za nią przepada. Dba o dzieciaki. Szkoda tylko że pracuje tylko od 7:30 do chyba 13:30. Mogła by dyrekcja zwiększyć etat i oczywiście finansowo, przedszkolaki były by szczęśliwe. Odbierając coreczkę prosto z grupy tej Pani wraca do domu szczęśliwa i chętnie wstaje rano, pytając czy pójdzie prosto do grupy swojej Pani. Pani wychowawczyni to pedagog z zamiłowania. Odpowiedz Link Zgłoś
alergenzb Re: Poznań Przedszkole Nr.90 ul. Winklera 25.09.05, 21:51 Moja córeczka ma problemy w przedszkolu, ale chociaż Pani Marysia stara się jej pomóc. Jest to grupa 4-5 latków mieszana. Polecam tą grupę, pozostałych nie znam na tyle aby ocenić. Odpowiedz Link Zgłoś
alergenzb Re: no to może ZŁOTA LISTA PRZEDSZKOLI 01.10.05, 23:38 Wycofuję moją decyzję o złotym przedszkolu. Początek super, rzeczywistość jest inna. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaso22 Lublin Przedszkole nr 3 03.10.05, 09:37 Kameralne przedszkole które gorąco polecam. Jest czyściutko zarówno w przedszkolu jak i na dużym placu zabaw- żadnych śmieci, szkieł itp. Panie wychowawczynie dbają o dzieci, o to żeby dobrze czuły się w przedszkolu. Co tydzień zmieniane ekspozycje z przacami dzieci, co miesiąc konsultacje rodziców z Nauczycielkami. Córka jest tam już od roku- szczerze polecamy. Odpowiedz Link Zgłoś
marsvolta Warszawa, "Raj na skarpie", nr.29 03.10.05, 12:00 W grupie maluchów, czyli tam gdzie obecnie jest moja córka, są 4 opiekunki, tzn.: dwie Panie po specjalizacji, pedagogika przedszkolna, wczesnszkolna, czy jakkolwiek się to teraz nazywa, jedna Pani od przytulania ( tak ja ją nazywam) i ostatnia Pani od podania jedzenia, utrzymania czystości ale też przytuli i pocieszy. Dzieci traktowane indywidualnie, kogo trzeba przytulić ten będzie przytulony, kto potrzebuje porozmawiać, będzie wysłuchany, generalnie dzieci są non-stop pod czułą opieką. Nie są zmuszane ani do jedzenia, ani do leżakowania, znaczy wszystkie dzieci obowiązkowo leżą, ale te które nie śpią rozmawiają z Panią, są to albo "zwykłe" pogaduchy, albo czytanie bajek. W szatni są wystawy prac dzieci, które są zmieniane raz na tydzień lub dwa tygodnie. Dzieciaki mają przez cały dzień dostęp do napojów (ostatnio ktoś pisał, że w jego przedszkolu dzieci mogły pić tylko do obiadu). Przedszkole ma atrakcyjny plac zabaw, dzieci są codziennie na dworzu. Narazie tyle, ja naprawdę nie mogę się nachwalić i strasznie jestem szczęśliwa, że tak dobrze trafiliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamia1 dziekanów leśny 03.10.05, 15:01 chodziliśmy tam już do żłobka i też nam się bardzo podobało. Teraz jesteśmy w maluszkach i muszę powiedzieć, że jeszcze ani razu mój mały nie powiedział, że nie chce iść do przedszkola. Uwielbia swoje ciocie, które są bardzo cieplutkie i opiekuńcze i do każdego dziecka podchodzą indywidualnie.Plac zabaw może nie jest jakiś nadzwyczajny ale myślę, że nie o zabawki tu chodzi...mają bardzo fajnie zorganizowany czas.Dodam, że przedszkole jest położone w kampinosie więc chodzą na bardzo duzo spacerów i jest duży kontakt z naturą.A przy tym naprawdę bezpiecznie bo nie ma możliwości, żeby dziecko wybiegło na ulicę.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś