Dodaj do ulubionych

Dzień Babci i Dziadka w przedzkolu

17.01.06, 19:16
Dziewczyny, jak ubieracie swoje dzieci w tym dniu? U nas dzieci szykują
występy dla babć i dziadków i kazano ubać dzieci na galowo. U Was też tak jest?
Obserwuj wątek
    • grzalka Re: Dzień Babci i Dziadka w przedzkolu 17.01.06, 22:24
      u nas dzieci ubrane w stroje Warmińskie, ja mam dostarczyć białą bluzeczkę z
      kołnierzykiem (dzisiaj w panice rozpytywałam wśród znajomych i mam od kogo
      pozyczyć- bo w domu takiej nie posiadamy)
      • milkaa Re: Dzień Babci i Dziadka w przedzkolu 17.01.06, 22:45
        grzalka napisała:

> u nas dzieci ubrane w stroje Warmińskie,

fajny pomysł. a takie stroje tylko teraz dzieci ubierają czy przy innych
        imprezach także? my na każdy "świąteczny dzień" musimy dostarczyć strój galowy,
        wg mnie niepotrzebnie bo to są malutkie dzieciaczki więc po co taka parada? skąd
        jesteś? bo my z olsztyna smile
        • grzalka do milkaa 18.01.06, 11:31
          My tez z Olsztyna smile
          Przedszkole nr 23- w zeszłym roku tez była mowa o straoju galowym, ale dzici
          ubrane po prostu troche lepiej niz zwykle przychodziły- bez żadnej tam bieli i
          granatu

Większość przedszkolaków to chyba nawet nie ma takich ubranek

pozdrawiam smile
    • sgosia5 Re: Dzień Babci i Dziadka w przedzkolu 17.01.06, 23:09
      A u nas jakaś cisza przed tym świętem, więc dziś zapytałam i okazało się że
      dopiero 24 lutego(!!!) będzie jakaś imprezka z wierszykami...bo są ferie, dużo
      dzieci wyjeżdża, itd...hmmm
    • karolcia801 Re: Dzień Babci i Dziadka w przedzkolu 18.01.06, 08:12
      u nas też cisza, co prawda dziecię mi choruje ale byłam istatnio i żadnego
      ogłoszenia nie widziałam...przy okazji zapytam jak nie bedzie za późno smile
    • sweet.joan Re: Dzień Babci i Dziadka w przedzkolu 18.01.06, 08:53
      U nas już po. Występ był w piątek, 13-ego. Najpierw mnie woźna wystraszyła, że
      mają być na galowo. Potem wypytałam nauczycielkę. Ta powiedziła, że można ubrać
      lekko odświętniej, ale nie galowo, zwyczajnie. Kupiłam Młodemu koszulę na guziki
      (w kratkę, nie białą) i spodnie (bo wszystkie, co ma, są takie luźne,
      bawełniane). Ostatecznie i tak był ubrany "normalnie", tak jak za dnia w
      przedszkolu. Rano pani stwierdziła, że wygląda dobrze, że przebiorą tylko te
      dzieci, które są za dnia w rajstopkach albo te, które się zabrudzą podczas
      posiłku. Ja nawet się ucieszyłam, bo Młody ma opory przed nowymi ubraniami i
      miałam obawy, czy się zgodzi przebrać wink
      • milkaa +--+-U 18.01.06, 10:30
        U nas w piątek dzieci mają występy. Dając do przedszkola także myslałam, że
        takie dzieci nie ubiera się na galowo /no chybaże naprawdę super okazja typu
        ślub/ a tu niespodzianka. Natomiast jest tak, że wszystkie imprezy odbywają się
        w strojach galowych a nie "takich ładniejszych niż zwykle". Młodemu kupiłam
        białą koszulę, ma spodnie sztruksowe khaki i do tego krawat pasujący
        kolorystycznie do spodni. Mam nadzieję, że dobrze bo nie mam zamiaru kupować mu
        garnituru czy spodni, które będzie zakładał tylko na występy. A tak na prawdę to
        ubrałabym syna tak jak Ty to zrobiłaś. Pozdrawiam
    • msto05 Re: Dzień Babci i Dziadka w przedzkolu 18.01.06, 09:43
      No może nie galowo, ale trochę odświętniej niż zwykle - wtedy dziadkom jest też
      przyjemnie, że wnusia czy wnuczek tak pięknie dla nich wyglądają.
      • pasik Re: Dzień Babci i Dziadka w przedzkolu 18.01.06, 10:59
        Imprezka była tydzień temu- podobno było b.fajnie i mała podżerka ciasteczkowa przed obiadem. W ostatnią niedzielę w kościele wystawiali Jasełka. Długo to trwało bo ponad 30 min plus msza.

Ja wymiękłamsmile
    • e_r_i_n Re: Dzień Babci i Dziadka w przedzkolu 18.01.06, 11:28
      U nas przedstawienie 2 lutego. Nic o strojach galowych nie slychac - mysle, ze
      synka ubiore w koszule (nie biala) i zwyczajne spodnie. I tak bedzie cudnie
      wygladac wink.
    • becbec5 Re: Dzień Babci i Dziadka w przedzkolu 18.01.06, 11:32
      U nas w przedszkolu nie trzeba być na galowo, ale wiadomo, że nikt na dzień
      babci i dziadka nie wyśle dzieciaka w dresach.
      Ja przykładam dość dużą wagę do wyglądu na takich imprezach typu występy w
      przedszkolu, czyjeś imieniny, święta.
      To podkreśla ważność chwili i jej wyjątkowość.
      Moje dziaciaki właściwie już przejęły ten zwyczaj, bo córka zawsze wybiera
      bardziej eleganckie rzeczy i prosi i wyjątkową fryzurę, zaś syn jest
      wniebowzięty, bo będzie wyglądał jak tata w koszuli.
      Oczywiście nie jest to biel i czerń, ale elgancki wygląd jest bardzo ważny.
    • olga32 Re: Dzień Babci i Dziadka w przedzkolu 18.01.06, 11:36
      U nas występy są jutro i podobnie jak w zeszłym roku dzień Babci i Dziadka jest połączony z Jasełkami,
      więc dzieci są w jasełkowych przebraniach. Mój Pawełek w zeszłym roku był owieczką a teraz
      "awansował" na pastuszka smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka