mila5 24.01.06, 16:37 Witam. Proszę bardzo o opinie na temat tego przedszkola. Te które czytałam są już stare. Chciałabym mieć świeższe wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mila5 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 25.01.06, 16:21 Czy ktoś może napisać coś o tym przedszkolu??? Odpowiedz Link Zgłoś
jniedz Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 25.01.06, 17:58 Goraco polecam.Znam to przedszkole od przeszło 2 lat. Naprawde mila i rodzinna atmosfera. Wychowawczynie opiekuńcze i sympatyczne. Dzieci w ciagu roku robią niesamowite postęy w rozwoju.Większość dwulatków potrafi juz sama korzystać z łazienki, samodzielnie jeść itp.Codziennie dzieci wychodzą na spacery. Jedzenie smaczne i zdrowe - przygotowywane na miejscu( domowe wypieki). W tym miejscu mogę napisać,iż zajęcia z angielskiego odbywają się według nowatorskcih metod nauczania- songstories i TPR. Nauka odbywa sie poprzez zabawę, śpiew, taniec, gimnastykę ruchową. Dzieci rozumieją co mówi po angielsku nauczyciel. W planach jest także czytanie bajek w języku angielskim. Pozdrawiam, Małgosia mama 2 letniej Julki i nauczycielka angielskiego Odpowiedz Link Zgłoś
mila5 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 25.01.06, 22:42 Dziękuję za informacje i czekam z niecierpliwością na kolejne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mila5 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 26.01.06, 21:31 Akademia Maluchów! Mamy czekam na Wasze opinie. Napiszcie, czy Wasze pociechy są zadowolone. Ile jest dzici w grupach itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia15 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 27.01.06, 10:50 Witajcie! Ja też czekam na opinię- mój synek najprawdopodobnje bedzie tam uczęszczał od września- bardzo mi zależy na opiniach.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
azyli Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 27.01.06, 14:11 Ja tez przymierzam sie do posłania tam synka (we wrzesniu skończy 2 latka), w przyszlym tygodniu idziemy na pierwsze zajecia do miniprzedszkola. Też czekam na informacje o tym przedszkolu, a szczególnie o tym jak przebiega adaptacja 2-latków. Odpowiedz Link Zgłoś
polakr Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 28.01.06, 21:19 Hej! Mamy podzielcie sie informacjami na temat tego przedszkola! Przymierzamy się posłać tam córkę od września i chętnie poczytalibyśmy wszelkie opinie na temat Akademii Maluchów! Pozdrawiam, Paula Odpowiedz Link Zgłoś
mila5 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 30.01.06, 16:15 MAMY maluchów uczęszczających do AKADEMII MALUCHÓW na Tarchominie, podzielcie się wreszcie swoimi odczuciami na temat przedszkola! PROSIMY! MAMY uczęszczające do MINI PRZEDSZKOLA też czekamy na opinie! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_gk Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 30.01.06, 16:28 MOja córcia chodzoi do mini-przedszkola. Bardzo lubi tam chodzić i przeżywa prawdziwą fascynację "ciocią Agatą". Planujemy, że pójdzie od wrzesnia do przedszkola do grupy 3-latków. Mini-przedszkole jest prowadzone bardzo fajnie - spiewanie, zabawy ruchowe, zajęcia plastyczne, zabawa samodzielna. Chodziłam w zeszłym, roku na podobne zajęcia adaptacyjne do przedszkola w Choszczówce "W stumilowym lesie" - formuła tych zajęć była podobna (z tym, że część zajęc była prowadzona po angielsku), z tym, że tam można chodzić kiedy się chce a w Akademii Maluchów jest to zorganizowana grupa ciagle tych samych dzieci. Jedna i druga formuła miały swoje zalety, ale teraz chodzimy juz tylko tutaj aby córka osowiła się na dobre ze "swoim" przyszłym przedszkolem. Odpowiedz Link Zgłoś
anetti Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 30.01.06, 21:07 mój syn chodzi od września do akademii maluchów do grupy trzylatków, z przedszkola jesteśmy bardzo zadowoleni, szczególnie jeśli chodzi o zaangazowanie pań przedszkolanek w opiekę i zabawy z dziećmi, organizowanych jest również sporo dodatkowych atrakcji np.wyjścia na przedstawienia dla dzieci zawsze jak tylko pogoda na to pozwala maluchy wychodzą na spacery codziennie przy odbiorze syna panie informują co robił cały dzień, np.czy jadł obiad, czy ładnie się bawił czy nie płakał, itp. my akademie maluchów polecamy bez zastrzeżeń pozdrawiam mama przedszkolaka Odpowiedz Link Zgłoś
mila5 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 30.01.06, 21:39 Dziękujemy za informacje i czekamy z niecierpliwością na kolejne. A jak często dzieci jeżdżą na wycieczki? I jakim środkiem transportu? Jakie jest jedzenie w przedszkolu?? Czy dzieci same muszą umieć jeść?? Czy przyjmują tam maluszki w pampersach?? Odpowiedz Link Zgłoś
fajnamama101 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 31.01.06, 13:56 Z tego co wiem to: jedzenie gotowane jest na miejscu, dzieci jedzą zupe wczesniej, a poźniej drugie danie.Na obiad jest zawsze warzywo gotowane i surowe. Na urodziny dzieci maja zagwarantowane ciasto urodzinowe - własnego wypieku.Co jest ważne- Panie naprawde respektują wszelkie diety allergiczne dzieci-rozmawialam z innymi mamami. Wydaje mi się, ze w grupie 2 latków są jeszcze dzieci w pampersach.Wyjazdy są organizowane od czasu do czasu- z tym , że raz w miesiącu jest albo teatrzyk, albo pokaz filmu itp. Zresztą o wszystkich szczegółach mozna się dowiedzieć telefonicznie lub po prostu wpaść do przedszkola i zobaczyć.Ja tak zrobiłam i sczegółowo zostałam poinformowana. To co mi się spodobało, to lustra weneckie. Fajnie jest popatrzeć ukradkiem,jak twoje dziecko bawi się,a Ty mu w tym nie przeszkadzasz.Co więcej bardzo fajne są zajęcia z rytmiki oraz z angielskiego. Moje dziecko potrafi nazywać wszystkie zwierzątka po ang. Polecam z czystym sumieniem mama 3 latka Odpowiedz Link Zgłoś
mila5 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 31.01.06, 15:16 Wiem, że można zadzwonić do przedszkola i dowiedzieć się wszystkiego. Już dawno to uczyniłam. Przedszkole bardzo mi się podoba. I dlatego staram się dowiedzić więcej od MAM MALUSZKÓW. Bo to ONE tam przebywają i chcę wiedzieć, czy MAMY I MALUSZKI są zadowolone!! Od opowieści właścicieli/dyrekcji przedszkoli do prawdy czasem jest daleka droga. A mnie zależy, żeby mój najdroższy skarb MIAŁ DOBRZE, BEZPIECZNIE, PRZYTULNIE, SERDECZNIE!! I dlatego czekam MAMUSIE na Wasze kolejne relacje!! Pozdrawiamy, Odpowiedz Link Zgłoś
polakr Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 31.01.06, 16:33 Hej! Dzięki za Wasze relacje! Czekamy na dalsze!!!! Pozdrawiam! Pola Odpowiedz Link Zgłoś
deresa Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 01.02.06, 22:07 Jak każdy tata jestem zdecydowanie zachwycony swoją pociechą i z wielką uwagą, prawie półtora roku temu szukaliśmy najlepszej opieki dla naszej pociechy. Dokładnie zweryfikowaliśmy dostępne na Tarchominie przedszkola państwowe i prywatne. Moja żona poświęciła wiele czasu na obserwacje, rozmowy, udział w zajęciach adaptacyjnych i okazało się na końcu, że Akademia Maluchów jest bezkonkurencyjna. Najlepiej oceniło to samo dziecko, które po dziesięciu godzinach pobytu w przedszkolu nie chce wyjść do domu. Pierwszy kontakt z tym przedszkolem w lipcu-sierpniu 2004 nie napawał optymizmem bo bydynek był dopiero wykańczany i trudno było o dobre wrażenia. W pierwszej ocenie zachwyciliśmy się ofertą "W stumilowym lesie", ale jak się później okazało zrezygnowaliśmy z tej placówki słusznie. Bardzo często zmienia się tam kadra, co chyba świadczy o tym, że atmosfera jest tam wsród personelu nienajlepsza. Synek jednej z właścicielek choć to grupowy rówieśnik równo bije pozostałe dzieci wyczuwając swoją pozycję. No i wychowawca anglojęzyczny, który lubil dzieci a one jego też już odszedł. A w Akademii Maluchów jak na początku zapoznaliśmy się z Ciocią Aldonką i Ciocią Madzią to do dziś są to ulubione ciocie. Czas poświęca się tu dzieciom od pierwszych chwil aż po ostatnie minuty pobytu dziecka w grupie. Często organizowane są również dodatkowe imprezy, a Wigilia i zabawa bożonarodzeniowa trwała ostatnio ze 4 godziny i to w sobotę. Rodzice stawili się z pociechami tłumnie bo atmosfera co roku jest bardzo rodzinna. Nie zanudzam ? To popiszę jeszcze. Ponieważ mije dziecko jest w najstarszej grupie to mogę też ocenić ogromne postępy jakie robi z każdym kolejnym miesiącem. Do domu przynosi nie tylko malowanki, ale bardzo wymyślne ozdoby i obiekty plastyczne. Śpiewy i tańce, zawody, gry planszowe, lanie wosku na andrzejki, strachy na halloween itd. ... Jestem również zachwycony kontaktem z Panią psycholog opiekujacą się przedszkolem, z którą można się indywidualnie umówić na omówienie sytuacji dziecka. A zapomniałbym, latem dzieciaki miały w ogrodzie parasole i basen, wizytował nas kucyk i byliśmy w teatrze. Piszę my bo identyfikuję się z tym przedszkolem jako zadowolony z opieki rodzic. Serdecznie i szczerze Wam polecam jako spokojny o los swojego dziecka Tata. Pozdrawiam wszystkie mamy ! Odpowiedz Link Zgłoś
mila5 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 02.02.06, 10:22 No nie spodziewałam się, że mogę dostać tak WSPANIAŁY,OBSZERNY opis przedszkola od TATY )) Dziękujemy bardzo!! Drogi Tato jak bedziesz miał czas i ochotę to bardzo prosimy o kolejne relacje jeżeli uznasz, że pojawi się coś ważnego, czym chciałbyś się z nami podzielić. A możesz jeszcze powiedzieć jak liczne są grupy? Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa_io Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 02.02.06, 16:15 Przykro mi, ale ja mam nieco odmiennezdanie. Nie wpadam w zachwyt nad tym przedszkolem. Po pierwsze- niemiły zapach od razu przy wejściu- albo z kuchni albo z łazienki, która nie zawsze jest czysta. Moja pociecha uczęszcza do mini-przedszkola. Zaczwycona byłam na początku, a teraz widzę, że Panie (ciocie) są już trochę znudzone (może poźna pora?), w kółko te same zabawy i ciągłe zerkanie na zegarek. Nie jestem typem osoby która wpada w zachwyt nad byle czym. Obserwuję wszystko dokładnie i nie podoba mi się czasami podejście (nawet lubianej pani psycholog) do dzieci. Zamaiast grzecznie wytłumaczyć pewnej dziewczynce, żeby nie dotykała gitary, po prostu dość mocno odpychała jej rękę. Może się nie znam... Inna rażąca sprawa. Pani brunetka (może właścicielka?), która zajwia się tylko po kasę, w dodatku z pretensjami, że ktos może się spóźnić z zapłatą (wczoraj był 1 dzień miesiąca!)!!! To tyl e z mojej strony. Nie wiem jak tam jest "na pełen etat", ale chyba się nie dowiem, bo zapisuję dziecko do "MISIA". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mila5 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 02.02.06, 16:39 Czy inne MAMY I TATUSIOWIE potwierdzają takie nieciekawe opinie?? Czekamy na odzew! Odpowiedz Link Zgłoś
mama1977 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 02.02.06, 20:41 A ja się nie zgodzę z Tobą. Przedszkole poleciła mi znajoma, której dziecko uczęszcza tam praktycznie od samego początku i raczej jestem zdecydowana posłac tam swojego synka od września. Ja obleciałam większość przedszkoli w okolicy mojego miejsca zamieszkania i zdecydowanie najlepszą ofertę ma akademia. Byłam również w Misiu, ale bardziej przypomina mi świetlicę niż przedszkole. Jeśli chodzi o płatności to przy zapisywaniu dziecka właścicielka poinformowała mnie o opłacie pobieranej z góry - więc dla mnie logiczne jest, że najpóźniej należy uregulować to na pierwszym spotkaniu. Mimo, ze nie zdążyłam jeszcze dotrzeć na zajecia, bo mój synek jest przeziębiony, to mam opłacony luty. Ale być może to wynika z faktu, że zawsze staram się opłacać faktury i zobowiązania terminowo ... a nie jest to regułą w naszym kraju. Mnie akurat nie dziwia nie zawsze czyste łazienki wieczorem, bo cóż można się innego spodziewać po całodzinnym użytkowaniu przez dzieci. Zresztą jak mój syn wpadnie do łazienki to mam potem co robic przez nastepne pół godziny. A jak domniemuje sprzątanie odbywa się póznym wieczorem lub po zamknieciu przedszkola. zrobisz jak uwazasz, ale do misia na pewno nie posle swojej pociechy. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa_io Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 02.02.06, 20:59 Właścicielka poinformowała ostatnio, że płatności dokonuje się na PRZEDOSTATNICH zajęciach poprzedniego miesiąca. Dodam , że z WIELKIM wątem. Nie o płatności tu chodzi, bo to nie są duże pieniądze, ale o zachłanne podejście. Nawet nie można płacić przelewem (nie rozumiem dlaczego?). Nie będę tu polemizować o Akademii Maluchów. Dla mnie to przedszkole jak każde inne. Tyle, że droższe. Pomnika mu nie postawię. Odpowiedz Link Zgłoś
mama1977 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 02.02.06, 21:52 mam nadzieję, ze nie odbierzesz tego jako atak na swoją osobę, ale ja dokładnie takie informacje uzyskałam przy zapisywaniu. NIe wiem czy to zachłanność czy kwestia zasad, bo jak sama wspomniałas to nie sa duże pieniadze.I nie wiem z kim rozmawiałaś, ale ja właśnie przelewem uregulowałam płatność. Owszem była prośba o wpłatę do kasy, ale nie robiono mi żadnych problemów z przelewem, bo rzadko noszę pieniądze przy sobie. Zazwyczaj karta kredytowa lub przelew. Jak mam za dużo pieniędzy w portfelu to je zazwyczaj wydaję ... co bardzo złości mego męża. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_gk Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 02.02.06, 22:44 My też chodzimy do Akademii do mini-przedszkola. Przed ostatnimi zajęciami w styczniu, zadzwoniłam z pytaniem do kiedy opłacić luty i właścicielka powiedziała, że na początku lutego na pierwszych zajęciach, ale jeśli chcę - bo akurat wolałam - w sb na ostatnich zajęciach styczniowych to też będzie taka możliwość. Jakoś nie zauważyłam ani przy styczniowym, ani przy lutowym płaceniu jakiegoś "rzucania się na kasę". Co do przelewów, no cóż w bardzo wielu przedszkolach nie można opłacać czesnego przelewem - tutaj można, natomiast zapłata 150 zł gotówką raz w mcu nie jest dla mnie jakimś problemem. Co do innych zastrzeżeń - zgadzam się, że przy wejściu unosi się jakiś smrodek toaletowo-kuchenny, co nie robi dobrego wrażenia. Mnie dodatkowo nie podoba się brak szatni jako oddzielnego pomieszczenia - teraz zimą w tym holu, po którym biegają dzieci w mokrych butach i maluchy w kapciach błoto i mokra podłoga są wg mnie problemem. Uważam jednak, że są to rzeczy drugorzędne, na które zwracam uwagę tylko ja a mojemu dziecku w niczym to nie przeszkadza, za to bardzo lubi chodzić na zajęcia, bierze w nich aktywny udział i bardzo jej się podoba. W tygodniu gdy są zajęcia mam okazję poobserwować popołudniowe, czy raczej wieczorne życie przedszkola - z moich oberwacji jest tak jak pisał tutaj tata któregoś z przedszkolaków: panie wychodzą do rodziców, opowiadają z uśmiechem jak minął dzień, co się dziecku najbardziej podobało, co jadło itp. W tych rozmowach widać zaanagażowanie a nie obowiązek. Z moich obserwacji i opinii innych kadra jest na prawdę zaangażowana i dobrze przygotowana, i to wg mnie jest najważniejsze. Liczę na to, że właściciele nie spoczną na laurach i nadal będą przykładać dużą wagę do wyrobionej już renomy tego przedszkola, zwłaszcza pod względem pedagogicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 03.02.06, 13:12 Moi chłopcy tez uczeszczaja do mini-przedszkola, choc sporadycznie jesteśmy w komplecie. Wg mnie akurat powtarzanie zabaw w tej grupie wiekowej to nie wada a zaleta. Przynajmniej u moich synków widzę, że czasami trudno jest im od razu załapać o co chodzi i takie powtórki sprzyjaja wiekszemu zaangazowaniu. Wydawało mi się, że niestety należę do tej czepliwej części społeczeństwa, ale nie miałam jakiś negatywnych wrażeń w odniesieniu do Pań prowadzących. Czasami mam tylko wrażenie że tempo bywa za duzo i poziom jest trochę za "wysoki" ale to pewnie dlatego, że akurat moim chłopcom sprawia trudność aktywny udział w np. pisenkach. ale nawet nie zamieżam o tym rozmawiać, bo widzę że są dzieci które sie dobrze w tym odnajduja. Denerwuje mnie brak szatni i wspomniane błoto. Łazienka też czasami pozostawia do życzenia ale tak jest w godzinach popołudniowych a nie porannych. Nie przyszło mi nawet do głowy, że to coś niestosownego, że P.psycholog złapała za ręke mojego synka zanim on walnął w gitarę. Nie mam porównannia do innych zajęć tego typu, ale moje wrażenia są OK. Odpowiedz Link Zgłoś
mila5 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 02.02.06, 16:41 azyli, czy byłaś już ze swoim dzieckiem na zajęciach mini przedszkola?? Jakie są Twoje wrażenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
adomin Pierwsze opinie - podzielam zdanie Vanessy_io 02.02.06, 22:58 A ja po tych wszystkich zachwytach na temat przedszkola chaiałabym dołożyć łyżkę dziegciu.. Otóż jeśli chodzi o moje pbserwacje podzielam zdanie Vanessy_io... musze zaznaczyć, że nasz synek uczeszcza tam do mini - przedszkola, wiec moje opinie tylko na tych spotkaniach sie opieraja Ale także odnosłam wrażenie, że pani Agacie generalnie często brak cierpliwości do dzieciaków - odpycha rączkę, gdy maluch chce dotknąć gitarę (rozumiem, że to osobosty instrument, ale..), okazuje zbyt czesto zdenerwowanie, niektóre zabawy prowazdone sa za bardzo " na czas" a za mało wg potrzeb dzieci Pani brunetka - widać, że trzyma kase.. Nie moge powiedzieć, żeby była jakoś szczególnie niemiła czy namolna jeśli chodzi o zbieranie opłat, ale jakoś tak niemiło traktuje tych, którzy akurat danego dani nie mają tyle kasy co potrzeba (z różnych wzgl). Sadze, że mogłaby wykazac wiecej zrozumienia w niektórych przypadkach, skoro rodzice tak czy siak płacą Widziałam i badałam kilka róznych przedszkoli w swoim życiu.W Akademii Maluchów genrelanie niby wszystko OK, ale brakuje momi zdaniem prawdziwego ciepła czy też "ducha" w tym miejscu.. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_gk Re: Pierwsze opinie - podzielam zdanie Vanessy_io 03.02.06, 11:57 Oprócz mini-przedszkola w Akademii, chodzę lub chodziłam z dzieckiem na rózne zorganizowane zajęcia: klub malucha W Stumilowym Lesie, zajęcia muzyczne w Studio Animacji, angielski Helen Doron. Miałam mozliwość przyjrzeć się róznym prowadzącym - jak sobie radzą z dziećmi, jak je zachęcają do zabawy, jakie mają podejście. Czasem mam jakieś drobne zastrzeżenia lub nie podoba mi się jakiś szczegół na różnych zajęciach, ale moim zdaniem to są drobiazgi jeśli spojrzy się na cała sytuację globalnie. Moim dzieckiem od ponad roku zajmuje się opiekunka - opiekunka jest super, nie wiem czy znalazłabym lepszą i tak bardzo odpowiednią dla mojej córki, która za nią przepada; zdarzają się sytuacje, teksty, zwroty, które nie bardzo mi się podobają, ale w żaden sposób jej nie dyskredytują - jej zaangażowanie, podejście, energia, chęć zabawy, uwaga jaką poświęca mojej córce są nie do oceniania. Można podejść do sprawy, że życie składa się ze szczegółów i czepiać się wszystkiego (ciekawe na ile krytyczni jesteśmy wobec siebie samych ?), ale ja wychodzę z założenia, że ważniejsze jest ogólne, ciepłe podejście do dziecka, dające dziecku poczucie radości i bezpieczeństwa. I mam wrażenie, obym się nie myliła, że dzieci w Akademii czują się na prawdę dobrze właśnie dzięki przyjaznej atmosferze i opiece pedagogicznej. A swoją drogą, ja nie zauważyłam jakiś "niepoprawnych" gestów czy zdenerwowania u "cioci Agaty", albo nie zwróciłam uwagi na "szczegóły". Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa_io Re: Pierwsze opinie - podzielam zdanie Vanessy_io 03.02.06, 12:57 Drogie Mamy! Nie mam sensu dłużej dyskutować. Nie ma idealnego przedszkola. Każdy ma inne kryteria oceny. No i każdy może wyrazić swoją opinię. Jedni są zachwyceni, inni mniej. To wszystko. Nie neguję przedszkola w całości. Nie podobają mi się niektóre rzeczy. Rozumiem, ze każdy może mieć gorszy dzień - nawet przedszkolanka. Chciałam po prostu przedstawić swój punkt widzenia. Ważne, że dzieci są zadowolone ) pozdrawiam i miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
mila5 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 02.02.06, 23:03 Dzięki ponownie za opinie. Mamy nadzieję, że Panie z przedszkola wezmą sobie do serca wszelkie sugestie MAM. Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
mila5 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 03.02.06, 15:41 A skoro nie ma szatni to gdzie maluszki się przebierają? Gdzie zdejmują buty? Gdzie zostawiają ubranka?? Swoją drogą to kilka MAM potwierdziło, że z toalet niezbyt ładnie pachnie. Uważam, że jeśli tak faktycznie jest to Panie WŁAŚCICIELKI powinny jednak zwracać większą uwagę jeśli chodzi o czystość w takich miejscach. Nie wiadomo przecież czy maluszek nie dotyka brudnych, obsiusianych miejsc, czy potem nie wkłada rąk do buzi, nie je np. cukierków. Nas MAM przy swoich dzieciach nie ma i nie możemy przypilnować swoich szkrabów. Panie WŁAŚCICIELKI zwróćcie uwagę swojemu personelowi, aby dbał o czystość w WASZYM PRZEDSZKOLU. Odnośnie jedzenia: czy maluszki muszą same jeść?? Mój synuś jest strasznie rozpieszczony i boję się, że jak go nikt nie przypilnuje to nie będzie nic jadł. Czy Panie interesują się niejadkami??? I jak wygląda kwestia leżakowania?? Czy dzieci muszą spać o określonej porze?? Ile trwa takie leżakowanie?? Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa_io Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 03.02.06, 18:20 A tak z innej beczki. Czy Akademia Maluchów posiada nr dopuszczenia nadany przez MENiS ?? To tak z ciekawości, bo nie moge się doczytać na ich stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama1977 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 03.02.06, 21:53 wiesz co vanessa mam wrażenia ze się czepiasz. chyba kiepsko przyłozyłaś się przy szukaniu przedszkola, bo dopiero teraz zastanawiasz się czy placówki, ktore oglądasz są zarejestrowane MEN. Specjalnie dla ciebie www.edukacja.warszawa.pl/index.php?wiad=75 Odpowiedz Link Zgłoś
mamanatki1 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 03.02.06, 21:43 Witam, czytając te śmiemszne rzeczy o łazienkach nie mogę wyjść z podziwu , że rodzice zamiast zainteresować się tym jak dziecko spędza tam czas i wogóle czy czegokolwiek się uczy , jak jest traktowane i czy chętnie tam chodzi ,zajmują się tym co ich nosy wywachały.To istny obłęd. A do ciebie vanesso jedna uwaga , zamiast zastanawiać się z kąd dochodzi dziwny zapaszek, a napewno nie złazienki( bo nie raz w niej byłam),rozejrzyj się po ścianach a znajdziesz wywieszony w ramce numer nadany przez MENiS. Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa_io Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 04.02.06, 00:02 Moherowe berety i o. Rydzyk. Tylko tyle ) Kto zrozumie oki ) Odpowiedz Link Zgłoś
mamanatki1 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 04.02.06, 10:17 Oki,chyba rozumiem - mówisz o sobie Bez uszczypliwości ! To nieładnie wplatać jakieś głupie teksty w taką rozmowę. Po to tu piszemy , żeby wymienić sie informacjami a nie ubliżać sobie. Vanesso_io panuj nad emocjami. Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa_io Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 04.02.06, 13:45 Panuję nad emocjami jak najbardziej Śmiać mi się chce tylko z fanatyzmu jaki tu obserwuję. Po to ktoś stworzył fora internetowe, żeby wymieniac się opiniami, doświadczeniami. Nie tylko w samych superlatywach. Ja napisałam jakie mam zdanie i prawie mnie zlinczowano. Więc kto tu nie panuje nad emocjami? Po prostu ta sytuacja mi coś przypomina- stąd wcześniejsza metafora. Pozdrawiam wszystkie mamy ) Te tolerancyjne i nie tylko ) Odpowiedz Link Zgłoś
mela_25 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 04.02.06, 16:48 Witam, ja sie tu np. nazwalam mela_25 i cos tak podejrzewam, ze Wlasciciele Akademii Maluchow nazwali sie tu mila5 (na poczatku wpisy w liczbie pojedynczej, potem już w mnogiej, w stylu „prosimy o opinie” a na koniec „pozdrawiamy”. To chwalebne, ze chcieliscie Panstwo dowiedziec sie jak widza Was rodzice i przy okazji zaczac nowy watek zwiekszajacy ilosc wpisow o tym przedszkolu. To swietnie, ze tak dobrze o Was pisza ale wydaje mi sie, ze powinniscie sie jednak liczyc rowniez z krytyka - tak, jak np. ta od vanessy_io. Bardzo mi się nie spodobala zbiorowa napasc na nia. Jedynie sluszna linia rzeczywiscie przywodzi na mysl okreslone ugrupowania. Zycze dalszych sukcesow i pozdrawiam, mela_25 P.S. Moim zdaniem jeśli smierdzi z lazienki to trzeba ja umyc a nie czekac na koniec dnia. Podejrzewam jednak, ze ten wlasnie problem będzie szybko rozwiazany bo, jak czytamy, mila5 ma już informacje, ze „Swoją drogą to kilka MAM potwierdziło, że z toalet niezbyt ładnie pachnie” Odpowiedz Link Zgłoś
fajnamama101 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 04.02.06, 09:55 A ja dołoże jeszcze cos od siebie.moje dziecko uczęszcza juz prawie rok do tego przedszkola. jestesmy zachwyceni zarówno Panią Kasią, Magda oraz Panią Ewą z grupy MOTYLEK. Panie mają niesamowity kontakt z maluchami.Są stanowcze oraz wymagające. Wykonuja z najmłodszymi dziećmi wspaniałe prace plastyczne, pilnują przy jedzeniu dzieci( przestrzegają diety). Mają bardzo duzo ciepła w sobie, przytula malucha kiedy potrzebuje, pogłaszczą po głowie. wszystkie maluchy są bardzo dobrze zorganizowane. Potrafia już siedziec w kole, spać w godzinach leżakowania ( 12-13.30)- nikt ich nie zmusza, maluszki same po tylu wrażeniach porannych- rytmice, angielskim, tańcach sa po prostu zmęczone. Wiele dzieci Panie nauczyły korzystania z sedesu- wyszły za ich przyczyną z pieluch. Jeżeli chodzi o stan czystości-to zrozumiałe, że Państwo widzicie łazienke po całym dniu z jej korzystania( 4 grupy)dlatego prosze sie nie dziwić , że moze z niej nie ładnie pachnieć zwłaszcza gdy jeszcze podczas Państwa zajęęć nie jest sprzątana, tylko po nich. Kilka razy obserwowałam prowadzone zajęcia z angielskiego.Nauczycielka od pocątku zwraca się po ang do dzieci. Maluszki są zainteresoane zabawą w angielski.Dzieci tańczą piosenki o misiu, lalce, znają wszystkie kolory, pokazuja częśći ciała, a nawet rapują- haaaa- cos o świetach Bożego narodzeniach.Pani z angielskiego przynosi fajne pomoce do zajęć-które pomagają dzieciom zrozumieć o czym jest np. piosenka, czy zabawa. Ponadto pochwalę bardzo dobry kontakt z kierownictwm przedszkola. Nie ma żadnego problemu z konsultacją z Panią Dyrektor, czy z Panią psycholog. Panie zawsze informują mnie o całym dniu mojego maleństwa.Przebiorą, gdy się zabrudzi lub zsiusia. Bardzo cenie sobie częste wychodzenie na podwórko dzieci nawet zimą. Gorąco polecam to przedszkole. Jest bezkonkurencyjne. Pozdrawiam, Mama ( 2 latka) Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa_io Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 04.02.06, 17:47 Czy przypadkiem część wpisów nie jest pod fałszywym nickiem? Tak jak to zauważyła mela_25? Przepraszam, że się czepiam, ale fajnamama101 raz jest mamą 2 latka, a za chwilę 3 latka??? Poza tym zbyt szczegółowo wszystko jest opisane. Chyba nie trzeba być Rutkowskim, żeby na to wpaść. Pewnie zaraz na mnie nakrzyczycie ) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalenki1 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 04.02.06, 17:55 A ja mysle, ze bez wzgledu na wszystko dopatrywanie sie na forum kto jest kim jest syzyfowa praca. Po co w ogole czytac na forum, jesli wierzy sie tylko w to, w co chce sie wierzyc. A opinie sprzeczne z walsymy negowac jako falszerstwo i oszustwo. Ja chetnie czytam opinie na forum na temat interesujacych mnie tematow i wyciagam wlasne wnioski. Zabawa w Rutkowskiego na forum to glupota. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_25 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 04.02.06, 18:45 Mamolenki1, sama jestem mama przedszkolaka z innego przedszkola, weszlam na to forum z ciekawosci wystukujac "przedszkola tarchomin" i nie podoba mi sie taka forma zbierania opinii o prowadzonym przez siebie biznesie. Nie spodobala mi sie tez napasc na osobe wyrazajaca inne poglady. Po co robic rodzicom wode z mozgu i w latwy do odkrycia sposob (wlasnie nie trzeba byc detektywem) podszywac sie pod mame zainteresowana danym przedszkolem. Mozna zapytac wprost a nie podsycac zainteresowanie, wypytywac forumowiczki czy juz zapisaly dziecko na zajecia itp. Tu nie ma opinii sprzecznych z moimi bo ja nie mam opinii na temat tego przedszkola. Nie podoba mi sie taka forma reklamy i dlatego nie wymienie w tym liscie nazwy omawianego przedszkola zeby nie powiekszac ilosci wskazan w wyszukiwarce. Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow, mela_25 Odpowiedz Link Zgłoś
mamanatki1 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 04.02.06, 19:28 Witam ponownie, moim zdaniem mila_25 raczej nie jest właścicielką , więc nie można tu mówić ,że ktoś robi sobie w ten sposób reklamę. Z tego co wiem to przedszkole to nie narzeka na brak chętnych , a wręcz są listy rezerwowe ,więc po co dodatkowa reklama? A te pytania na temat szatni-czy są szafki itp. ? Czy właścicielka by się pytała czy jest sztnia w przedszkolu - to chyba byłaby wręcz antyreklama? (tym bardziej że jak obejrzy się zdjęcia na ich stronie to wyraźnie mozna zauważyć że szafki na ubrania są) Przejrzawszy sobie to forum , zauważyłam jedno , że nie mozna tu pisać nic w samych superlatywach , bo zaraz jest na tą osobę nagonka , w zupełności zgadzam się więc z opinią fajnejmamy. Nie wiem czy dobrze będą się czuły właścicielki po przeczytaniu takich oszczerstw , tym bardziej jeśli są bogu ducha winne. Może lepiej nie osądzajmy innych bo możemy popełnić błąd. Wypowiadajmy swoje zdanie i to dobre i to złe , ale bez głupich podtekstów i złośliwości, tak chyba będzie lepiej Pozdrawiam wszystkie troskiliwe mamy , bo chyba o to tu chodzi aby naszym maluchą było jak najlepiej. Nie szarpmy sobie nerw na wzajem.))) Odpowiedz Link Zgłoś
mela_25 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 04.02.06, 19:55 Witam, - reklama to zawsze reklama, a jeszcze bezplatna to podwojna korzysc - to milo, ze jest lista rezerwowa ale to nie ma nic do rzeczy - nie bawmy sie w detektywow, ktos tu juz o to prosil, nie bede dochodzic po co w ogole ktos pyta o to, czy w przedszkolnej szatni sa szafki - nagonka zaczela sie gdy vanessa_io wyrazila swoja negatywna opinie, nagonki na osoby piszace pozytywnie nie bylo - zapewne wlasciciele nie beda sie czuli dobrze gdy to przeczytaja ale rozumiem, ze wywolujac dyskusje liczyli sie rowniez z negatywnymi opiniami Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow, mela_25 Odpowiedz Link Zgłoś
fajnamama101 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 04.02.06, 18:46 Ta dyskusja nie ma sensu, moje dziecko jest w grupie Motylek czyli 2 latkow i ma juz prawie 3 latka , dlatego się tak podpisałam, a wasze podejrzenia nie mają żadnych podstaw. To jest forum, na którym mozna wpisywać swoje opinie zarowno te dobre, jak i gorsze. Jak ktoś chce pochwalić dobra opiekę przedszkola to zaraz jest jakies zamieszanie, podejrzenia. Nie można tylko wytykac wad innych, czasami trzeba sie zdobyc na cos dobrego- o tak z czystego serca. My Polacy, lubimy sobie narzekać- i chyba ta cecha narodowa w tym wątku jest rzeczywiście widoczna. Życząc więcej optymizmu wszystkim mamom Fajna Mama Odpowiedz Link Zgłoś
mela_25 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 04.02.06, 19:17 Fajnamamo, fajnie, ze przedszkole sie podoba. Mi sie wydaje niefajna taka forma reklamy i reakcja na negatywne opinie. Nie byloby fajnie gdyby wlasciciele przedszkola, do ktorego chodzi moje dziecko wciagneli mnie w wyrazanie opinii podpisujac sie np. mila8. Nic tu nie maja do rzeczy moj poziom optymizmu ani moja narodowosc, to moja niezgoda na zachowania nie fair wsrod osob wychowujacych dzieci. Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow, mela_25 Odpowiedz Link Zgłoś
mila5 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 04.02.06, 22:23 mela_25 załozyłam ten wątek, bo chciałam się dowiedzieć czegoś o przedszkolu dla mojego syna, a nie wysłuchiwać bredni kłótliwej baby z bazaru. Twoje domniemania są śmieszne i Twoje zachowanie też. Wyjdź z MOJEGO WĄTKU jak się nie umiesz zachować. Bardzo mi przykro, że próba stworzenia wątku o przedszkolu zakończyła się KŁÓTNIĄ ZŁOŚLIWEJ PRZEKUPKI! Proszę WSZYSTKIE KULTURALNE MAMY o pisanie nadal na temat tego przedszkola. I dziękuję za wszelkie dotychczasowe próby opisania i przybliżenia mi i innym MAMOM tego przedszkola. Pozdrawiamy !!! (żeby była jasne: liczba mnoga: JA I MÓJ SYN) Odpowiedz Link Zgłoś
mela_25 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 04.02.06, 23:05 Mila5, coraz bardziej nie podoba mi sie sposob w jaki odpowiada sie tu osobom, ktore maja jakiekolwiek uwagi. Potwierdza to tylko moja teorie. Sprowadzasz dyskusje na taki poziom, ze mam watpliwosci czy komus uda sie do niej schylic, zwlaszcza tym kulturalnym mamom, ktorych pozytywnych opinii chcialabys sluchac. Jako matka mysle, ze gdybys rzeczywiscie byla mama, ktora chce sie czegos dowiedziec, po prostu bys mi to wyjasnila bez zbednej furii. Potwierdza to tylko moja teorie. Bede sledzila dalszy rozwoj watku chwalacego to przedszkole. Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow, mela_25 Odpowiedz Link Zgłoś
mamalenki1 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 04.02.06, 23:13 Ale mila5 po prostu sie zdenerwowala, poniewaz osoadzilas ja o cos czego nie zrobila. Poza tym ona nikogo nie ataktowala, kto mial malo pozytywna opinie o tym przedszkolu. Wrecz przeciwnie, zwrocila sie z prosba do wlascicielek o poprawienie niedociagniec, ktore powtarzaly sie w watku. Mam nadzieje, ze watek bedzie dalej rozwijal sie w atmosferze "wiekszego zaufania". Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mela_25 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 04.02.06, 23:40 Mamolenki, jesli kogos osadzilam, to wlascicieli przedszkola. Chcialabym zeby okazalo sie, ze mila5 to mama zainteresowana poslaniem swego syna do przedszkola ale nadal jakos watpie. W jakim celu osoba, ktora jeszcze nie zapisala dziecka do przedszkola zwraca sie z prosba o poprawienie domniemanych (bo z opinii w koncu nieznanych jej osob z forum) niedociagniec? Nigdy sie z tym nie spotkalam. Jak cos jest rzeczywiscie nie tak to ludzie nie zapisuja dziecka do danej placowki i juz. Jakos dziwnie czuje sie robiona w jajko. Obym nie miala racji, Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow, mila_25 Odpowiedz Link Zgłoś
mamanatki1 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 05.02.06, 10:14 Oj mela_25 to ja mam wrażenie ,że ty jakaś dziwna jesteś? Po pierwsze mówisz że twoje dziecko gdzieś już chodzi do innego przedszkola , którego nazwy niechcesz nam zdradzić ,co jest nieco niezrozumiałe ,bo jak widzisz na całym tym forum rodzice wymieniają się nazwami przedszkoli i nie jest to traktowane jako reklama. W dalszym ciągu nie rozumiem twych zarzutów do mili5 i fajnejmamy i napaści na nie w sposób tak wulgarny.To Twoja osoba raczej daje tu dużo do myślenia ....Być może pod nickiem mela_25 czai się konkurencja tego przedszkola , która zawzięcie chce im zepsuć dobre zdanie , jakie do tej pory zdążyłyśmy przeczytać? Mysle ,że skoro twój szkrab już gdzieś uczęszcza do przedszkola (naprawdę), a tym bardziej jeżeli nie masz swojego zdania o tym przedszkolu i nie masz zamiaru dowiedzieć się nic , bo wszystko co jest pisane przez inne mamy jest zaraz dla ciebie powodem do ataku , to może daj nam mamą zainteresowanym tym przedszkolem powymieniać się trochę różnymi informacjam,bo każda informacja jest cenna - i ta dobra i ta zła. Ja mimo uczęszczania już tam,nie wypowiadam się w samych superlatywach , więc atak na mnie jest zbędny Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
petrumi1 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 05.02.06, 10:39 Witam szanowne Panie. Ja, tatuś, mam pytanie techniczne dotyczące webcamów zamontowanych w tym przedszkolu. Rozumiem, że po zapisaniu tam dziecka będe mógł śledzić jego poczynania w ciągu dnia. Na jakiej zasadzie przekazywany jest obraz? Czy przez WWW czy może należy zainstalować dodoatkoy program na swoim komputerze ? Czy firewall/proxy w pracy może uniemożliwiać "podglądanie" ? Jeśli ktoś korzysta z tej możliwości niech napisze jaka jest jakość przekazu? Czy zawsze oglądamy właściwą salę gdzie jest nasza pociecha? Czy można to przetestować w ramach mini-przesdzkola? Z góry dziękuje za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnamama101 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 05.02.06, 13:14 moze nie wytłumaczę ci w sposób profesjonalny Tatusiu, ale z podgladem jest nastepująco. Po zapisaniu do przedszkola, dostalam kod, wchodzę na stronę www.akademiamaluchow.pl, nastepnie w część rodzice,kamery - logowanie i tam wpisuje swój kod. W ten sposób widzę salę i dzieci z grupy mojego dziecka. Obraz jest na tyle czytelny, że widzę jak moja pociecha biega po sali lub robi coś przy stole. Natomiast nie widać już dokładnie co np. zjada na obiadek lub co rysuje. Ponadto nie ma głosu.Obraz jest ruchomy- tj obserwacja na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
petrumi1 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 05.02.06, 14:35 Ok, tego się domyślałem bo byłem na tej stronie. Spytam jeszcze raz o najważniejsza dla mnie rzeczy. 1. Czy należy instalować dodatkowe oprogramowanie na PC , np. Javę ? 2. Czy to są takie normalne webcamery za 50-100 zł czy sprzęt bardziej profesionalny (chodzi mi o ilość klatek na sekundę). 3. Jaki łączem dysponuje przedszkole ? Czy jednocześne zalogowanie się 50 ciekawskich nie zapycha serwera? Czy ta opcja jest popularna wśród rodziców ? 4. Czy korzystając z mini-przedszkola może skorzystać z tej opcji ? Tatuś Odpowiedz Link Zgłoś
fajnamama101 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 05.02.06, 14:56 Drogi tato , nie musiałam instalować żadnego oprogramowania, by móc patrzeć na swoje dziecko.Co do jakości kamer nie znam się na tym,więc nie mogę Ci odpowiedzieć.Widziałam w sali tylko 1 kamerę. Jeżeli chodzi o problemy z podgladem. To owszem zdarzały się , ale nie wiem czy to z przeładowania (ilości osób korzytsających), czy z powodu innych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_25 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 05.02.06, 13:26 Mamonatki, - nie rozmawiamy tu o przedszkolu mojego syna, nie ma takiej potrzeby - chyba mylisz pojecia albo nicki - kto tu jest wulgarny? - nie jestem konkurencja tego przedszkola, nie atakuje wszystkiego, nie podoba mi sie styl tej dyskusji i oczywiste jej moderowanie/ podsycanie przez postac mela5 - czekam na moment, w ktorym negatywna opinia o tym przedszkolu nie spotka sie z agresywna napascia a zostanie potraktowana normalnie Zycze dalszych sukcesow i pozdrawiam, mela_25 Odpowiedz Link Zgłoś
mila5 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 05.02.06, 18:35 Mela_25 BŁAGAM NIE OŚMIESZAJ SIĘ. Skoro nie podoba Ci się mój styl nie pisz tutaj. Tutaj jest WĄTEK O PRZEDSZKOLU AKADAMIA MALUCHÓW i nikt nie ma ochoty słuchać TWOICH BREDNI, OSKARŻEŃ, NARZEKAŃ I WNIOSKÓW DETEKTYWISTYCZNYCH. Nie niszcz atmosfery tego wątku. Czytałam poprzednie wątki na temat tego przedszkola i tam były SAME BAZAROWE KŁÓTNIE. Każdy ma prawo się tu wypowiedzić. Pozytywne opinie, a tym bardziej negatywne są mile widziane, bo mam nadzieję, że właścicielki je czytają i są w ten sposób w stanie usunąć niedociagnięcia. A ja proszę właścicielki o reakcję, bo jeszcze nie zapisałam tam dziecka i chcę, żeby przed posłaniem mojego synka do przedszkola wszystko co nie jest OK zostało poprawione. To chyba logiczne. I wszyscy na tym skorzystają. Tym bardziej, że zdecydowałam się na to przedszkole, BO PODOBA MI SIĘ, że jest specjalnie zaprojektowane dla małych dzieci i są tam kamery. TU jest WĄTEK DLA MAM, które dzielą się swoimi opiniami na temat tego przedszkola, a nie usilnie starają się udowodnić SWOJE RACJE. Więc mela_25 Odpowiedz Link Zgłoś
mela_25 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 06.02.06, 00:03 Mila5, a ja i tak bede sledzic w jaka strone zmierza ten watek mimo Twoich usilnych prob zakonczenia mojego niewygodnego udzialu w dyskusji. Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow, mela_25 Odpowiedz Link Zgłoś
mila5 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 05.02.06, 18:42 Więc mela_25 daruj sobie swoje własne przemyslenia i demonstrowanie swoich gustów. Załóż na swoje własne upodobania odrębny wątek, a tu zachowuj się na minimalnym poziomie i nie zasmradzaj atmosfery. Ogranicz się poprostu do powiedzenia co Ci się podoba, a co nie w przedszkolu. A jeśli nie umiesz tego zrobić to poprostu NIE WCHODŹ TU. W dalszym ciągu czekamy z synkiem na wszelkie OPINIE I DOZNANIA ZWIĄZANE z przedszkolem. I mamy nadzieję, że wyjdzie z tego ciekawy i pomocny wątek, dla wszystkich MAM I MALUSZKÓW Z TEGO przedszkola, który wyjdzie wszystkim na dobre. Pozdrawiamy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mila5 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 06.02.06, 11:07 mela_25 nie wiem jaki masz interes w śledzenoiu opinii na temat przedszkola, do którego nie uczęszcza Twoje dziecko, ale jak masz za dużo wolnego czasu to śledź sobie. Miłej rozrywki. Akademiowe MAMY odpowiedzcie proszę gdzie maluszki się rozbierają i zostawiają ubranka?? I czy te kamerki dają dobry obraz? Czy dobrze widać przez nie dzieci?? Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_gk Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 06.02.06, 11:20 Jako szatnia służy hol-korytarz, który ciagnie się przez przedszkole. Wzdłuz niego są wieszaczki, otwarte szafki i ławeczki. Ja chodzę na razie tylko do miniprzedszkola, wiec nie wiem jak to wygląda w zwykły przedszkolny dzień, ale sądzę, że gdy schodzą się rano dzieci to 1)jest trochę ciasno, 2) jest dużo błota, 3) dzieci idące z sali do toalety w kapciach przedszkolnych roznoszą to błoto. Podejrzewam, że w dni "błotne" co chwila ktos tam przeciera podłogę - może ktoś z rodziców to potwierdzi. I jeszcze a propos tego "smrodku" - wg mnie to smrodek związany bardziej z instalacją kanalizacyjną niż wynikajacy z brudnych toalet. Ale jak wspominałam, dla mnie to szczegół. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_25 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 06.02.06, 23:32 Mila5, jestem ciekawa co mozna napisac i o co oczywistego zapytac zeby bylo wiecej wpisow o przedszkolu (np.o szatnie - szatnia jest od razu przy wejsciu wzdluz korytarza wiec jesli tam bylas to nie ma sily zebys jej nie zobaczyla). Milego moderowania dyskusji. Ja bede jednak wchodzic na ten watek bo nie podoba mi sie robienie ludzi w balona. Ciekawe czy sie w koncu pojawisz na tych zajeciach i czy rodzice beda wiedziec, ze Ty to wlasnie mila5. Bardzo jestem ciekawa... Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow, mela_25 Odpowiedz Link Zgłoś
mila5 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 07.02.06, 11:54 JESTEŚ BIEDNA, ZGORZKNIAŁA, ZŁOŚLIWA I ŻAŁOSNA MELA_25. IGNORUJĘ CIĘ CAŁKOWICIE OD TEJ PORY. SZKODA, ŻE NIE ZROBIŁAM TEGO WCZEŚNIEJ I DAŁAM SIĘ WCIĄGNĄĆ W TE ŚMIESZNE DYSKUSJE. P.S. OCZYWIŚCIE PIERWSZE CO ZROBIĘ JAK PRZYJDĘ NA ZAJĘCIA TO SIĘ PRZEDSTAWIĘ Z NICKA I WSZYSTKICM POWIEM, ŻE JESTEM MILA5 Z FORUM GAZETY WYBORCZEJ. A NAWET PRZYLEPIĘ SOBIE PLAKIETKĘ NA CZOLE, ABY WSZYSCY WIEDZIELI. DODATKOWO WYDRUKUJĘ WYPOWIEDZI Z TEGO WĄTKU I WRĘCZĘ WSZYSTKIM JAKO MATERIAŁ POGLĄDOWY. Odpowiedz Link Zgłoś
mila5 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 06.02.06, 11:59 My też mamy zamiar pójść niedługo do mini przedszkola. Czy na takie zajęcia mogą przychodzić tylko MAMY, czy również można przychodzić z TATUSIAMI? Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
mila5 Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 07.02.06, 12:04 Czy moderator albo administrator na tym forum może coś zrobić z użytkownikiem mela_25, który niszczy atmosferę dyskusji i przeszkadza ludziom w spokojnej, życzliwej, serdecznej atmosferze wymieniać informacje na temat przedszkola swoich dzieci??? Czy administrator może sprawdzić, że mój nick został dużo wcześniej założony niż powstało przedszkole i wszelkie bezczelne insynuacje tej złośliwej kobiety są nie na miejscu??? Odpowiedz Link Zgłoś
ayelet Re: Akademia Maluchów - TARCHOMIN 09.02.06, 13:20 Mi się wydaje, że Mela ma troche racji. Nie tylko jeśli chdzi o to przedszkole ale w ogóle o sposób wymiany poglądów o konkretnych przedszkolach. Też mam wrażenie, że zamiast wymiany informacji jest napadanie na każdego kto śmie skrytykować przedszkole, do którego chodzi dziecko danej mamy. To wyśmiewanie się, że dla kogoś ważna jest czystośc łazienki, no bez przesaday dziewczyny. Wszystko jest istotne począwszy od ciepłych pań a skończywszy na higienie Apelowałabym o więcej tolerancji dla osób mających inne odczucia od naszych. Roma mama Kacpra 13.07.2003r. Odpowiedz Link Zgłoś