Dodaj do ulubionych

Przedszkole

20.04.06, 16:39
Mam pytanie czy wie ktoś może jakie kryteria stosują przedszkola publiczne
przy przyjmowaniu dzieci? Właśnie dzisiaj zadzwoniła do mnie pani i
poinformowała,że niestety nie dostałyśmy się i czy ma nas wpisać na listę
rezerwową.Co oni biorą pod uwagę wybierając dzieci? Jestem zła i jest mi
przykro bo Malutkiej tak się podobało w tym przedszkolu.
Obserwuj wątek
    • martheatre Re: Przedszkole 20.04.06, 17:50
      Z tego, co się orientuję to pierwszeństwo ma dziecko z rejonu, dziecko, którego
      rodzeństwo uczęszcza do danego przedszkola, dzecko samotnej matki, no i
      kolejność zgłoszeń też się liczy
      • mania00077 Re: Przedszkole 20.04.06, 18:51
        Byłam 5 osobą składającą podanie,mieszkam na tym samym osiedlu,na którym jest
        to przedszkole a Malutka jest moim pierwszym i jedynym do tej pory dzieckiem
        więc jestem wkurzona.Mam wrażenie,że tak jak wszędzie idzie o kasę.
        • martheatre Re: Przedszkole 20.04.06, 19:23
          Może najlepiej będzie zapytać dyrekcje przedszkola o powód nieprzyjęcia. Nie
          spotkałam się z łapówkami w przedszkolach. Czy to jakieś baaaaardzo oblegane
          przedszkole?
          • mania00077 Re: Przedszkole 20.04.06, 20:21
            Podobno w tym roku było dużo chętnych.To jest przedszkole 36 na Ławicy.Może
            wiesz coś o tej placówce?Mnie się tam bardzo podobało a mieszkamy w okolicy
            więc nie szukałam już innego.Jest co prawda takie prowadzone przez Siostry
            Zakonne ale wiadomo więcej kosztuje a nic więcej nie wnosi w wychowanie bo
            przedszkole 36 też ma w programie religę.Chyba muszę się poprostu uzbroić w
            cierpliwość i czekać aż ktoś zrezygnuje.Pozdrawiam.
            • bba75 Re: Przedszkole 21.04.06, 07:04
              Przy przyjmowaniu do przedszkola zwracają również uwagę na to, czy rodzice
              pracują.
              • mamapoli Re: Przedszkole 21.04.06, 10:25
                Nie zgodzę się z bba75. W naszym przedszkolu (obleganym) jest kilkoro dzieci,
                których mamy nie pracują.
                W pierwszej kolejności przyjmowane jest rodzeństwo, dzieci samotnych matek oraz
                dzieci, które były na liście rezerwowej w latach ubiegłych.
                Pozdrawiam
                Anka
                • bba75 Re: Przedszkole 21.04.06, 10:49
                  Tak, a potem obojga rodziców pracujących. U mnie przynajmniej takie podawali
                  kryteria. Nie twierdzę, że wszędzie wszyscy rodzice pracują!!!
            • mania00077 Re: Przedszkole 30.06.06, 00:17
              Ja czekam cierpliwie do września.A swoją drogą masz rację,że za porę lat będzie
              kolejny problem pod tytułem szkoła.Ale mamy trudne czasy.
    • matka_wariatka1 Re: Przedszkole 05.05.06, 08:22
      sprobuj zadzwonic do przedszkola nr 110 www.przedszkole110.webpark.pl
      jednego dnia bylismy na rozmowie na drugi dzien dzieciaki poszly do przedszkola :0
      rewelacyjna pani dyr i wychowawczynie, polecam goraco!

matka
      ((((()))))
      • mamaku Re: Przedszkole 23.06.06, 18:20
        wszystko rozbija się o to, ze przedszkoli w Poznaniu jest zdecydownaie za mało
        dzięki polityce naszego prezydenta Frankiewicza. Z resztą cały czas kombinuje co
        by tu jeszcze zamknąć. Teraz rozmawiamy o przedszkolach, bo mamy małe dzieci,
        ale za parę lat będzie ten sam problem ze szkołą...
        Nasze przzedszkole też w ubiegłym roku było pod ostrzałem, ale my rodzice i
        nauczyciele stanęlismy murem i udało się je uratować. W tym roku też pęka w
        szwach, a ponoć miało niedobór...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka