itra2 03.10.06, 12:10 Co sądzicie o przedszkolu "jagódka" w Ząbkach przy Swierkowej????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anita.anita80 Re: Przedszkole "Jagódka" w Ząbkach 24.10.06, 17:26 wiem ,że sporo ludzi narzeka na te przedszkole Odpowiedz Link Zgłoś
210369.b Re: Przedszkole "Jagódka" w Ząbkach 22.11.06, 21:56 mieszkam obok w.w.przedszkola i moje dziecko na poczatku trafilo wlasnie tam (przemila pani dyrektor,bardzo niska cena i pod domem)moje dziecko nie chcialo tam chodzic,plakalo,obserwowalam jak sa traktowane maluchy.nie bylo podzialu na grupy,dzieci caly dzien byly na dworze(upalne lato 2006)spaly w malym pokoju na podlodze bez lezaczkow.nie ma lazienki dla maluchow,wszystkie zalatwialy sie do nocnika ktory caly dzien stal na dworze.bardzo wazne jest tez to ze dzieci nie mialy zadnych zajec edukacyjnych(choc zapewniano ze takowe sa).po zwolnieniu jedynej pani ktora miala podejscie do dzieci i probowala cos robic zmienilismy przedszkole. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzinka16 Re: Przedszk . "Jagódka" w Ząbkach Ostrzegam !!!! 01.12.06, 18:33 Ostrzegam przed przedszkolem Jagódka w Ząbkach. Chcę ostrzec, że niska cena to nie wszystko, ja też dałam się nabrać! Moje dziecko też trafiło do przedszkola Jagódka na dwa miesiące, początkowo myślałam, że wszystko jest dobrze, ale szybko zdałam sobie sprawę z tego, że jednak coś jest nie tak. Dziecko codziennie było bardzo głodne, okazało się, że posiłki to kwestia przypadku (co innego w jadłospisie, a co innego w rzeczywistości). Brudno, zimno, jedna toaleta dla dorosłych i dla dzieci, najczęściej brudny nocnik. Do tego dochodzi pozostawienie dzieci w przedszkolu bez opieki, bo Pani Dyrektor wyjechała na zakupy. Skończyło się na policji, kuratorium itp. Jakby tego było mało regularnie jest zamykane przez sanepid, cieszy się złą opinią w Kuratorium, które też chciało zamknąć to przedszkole. Nie wspominając, że zabawki są na najwyższych półkach tylko na pokaz, a paniom nauczycielkom nie wypłaca się wynagrodzeń – tylko wyrzuca co miesiąc. Nie istnieje coś takiego jak zajęcia dodatkowe, które się reklamuje- tu nie ma żadnych zajęć. Bo panie są zajęte 1 rocznymi dziećmi przebywającymi w jednej grupie ze starszymi……… W przedszkolu Jagódka moje dziecko nabawiło się stresu. Na dźwięk słowa przedszkole - popadało w bardzo niepokojący stan. Skończyło się na psychologu. Przestrzegam Was rodzice przed wyborem „taniego” przedszkola. Nie warto eksperymentować na własnym dziecku. Ja też kierowałam się ceną przy wyborze przedszkola i teraz bardzo tego żałuję. Kto nie wierzy może sprawdzić w sanepidzie, gminie, kuratorium. Odpowiedz Link Zgłoś
nos122 Re:smiac mi sie chce jak ludzie pisza takie bzdury 01.12.06, 21:48 z mojego punktu widzenia to ze dzieci przebywaly duzo na dworze to ogromny plus. Przypominam ze okres przedszkolny to jeszcze dziecinstwo! moj synek chodzi tam ponad pol roku i jest SUPER! powie kilka wierszykow, kilka slowek po angielsku, zaspiewa piosenki... Czego jeszcze wymagac od czterolatka???????????? to prawda ze w lato dzieci byly zloczone w jedna grupe i tu masz racje. Co do lazienki to na dole sa dwie na dole. Nie wiem jak twoje dziecko ale moje spalo na materacyku, na prawde sprawdzilam to przedszkole i jest w porzadku. Kiedy twoje dziecko chodzilo? Bo watpie ze w tym samym czasie co moj syn. Odpowiedz Link Zgłoś
nos122 Re: prosze to przeczytac - sprostowanie;) 01.12.06, 22:05 do "rodzinki16". Powiedz mi jeszcze kiedy byla tam policja i czy to sprawdzilas na komendzie czy gdzies. Piszesz bzdury wyssane z palca. Tak to jest 'plotka ploteczke wzbogaca'. Bylo kuratorium na rutynowej kontroli (byli wsciekli bo dzieci wyjechaly na wycieczke do zoo i nie mogli wejsc bo nikogo nie bylo w srodku stali przed furtka twierdzac ze dzieci sa w srodku ;D podczas gdy one swietnie bawily sie na wycieczce ale zadnej policji nie bylo! Dzieci nigdy nie pozostawaly bez opieki < kobieto! zastanow sie, za to grozi kara wiezienia!> Jestem ciekawa skad ludzie czerpia takie informacje, moze od tych przemilych sasiadow ktorzy dra sie na mnie jak postawie samochod na ich chodniczku, hehe, bo juz nie wiem o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
buccek Re: prosze to przeczytac - sprostowanie;) 20.01.07, 00:32 Ludzie otwórzcie oczy............. To jest koszmar, co tam się dzieje....Byliśmy świadkami tak wielu sytuacji, że trudno je nawet wszystkie byłoby tu opisać. Te Panie z Kuratorium faktycznie czekały kilka godzin na to, żeby dostać się do przedszkola, ale nie tak to było jak Pani nos122 opisała. Panie zawitały do przedszkola około południa ( nie pamiętam dokładnie, o której godzinie) i przestały klika godzin. Owszem były wściekłe, ale nie na to, że dzieci pojechały na wycieczkę, tylko z innych powodów min.: 1) dzieci pojechały na wycieczkę o której rodzice nic nie wiedzieli a wskazuje na to fakt, że przychodzili rodzice odbierać swoje pociechy, a ich nie było . Nie była nawet wywieszona żadna informacja na temat wycieczki. 2) dzieci pojechały samochodem osobowym ( przez 2 lata nigdy nie widziałam autokaru, czy tez innego przystosowanego pojazdu dla dzieci) 3)Pani Właścicielka nie odbierała początkowo od tych Babeczek telefonu, a potem przekładała godziny powrotu z wycieczki i tak przez kilka godzin, a One nie mogły przecierpieć, że dzieci tyle czasu są bez posiłku. 4), co gorsza to te dzieci nie dojechały do przedszkola, chyba je porozwożono do domów żeby nikt nie widział brak odpowiedniego samochodu do przewozu. 5) i z tego, co rozmawiałam z tymi Paniami to nie tak do końca była to rutynowa kontrola, tylko ze skarg. Latem jeden chłopczyk płakał każdego dnia z rana przez kilka godzin trzymając się ogrodzenia, a bezduszna Pani reagowała tylko w momentach, gdy przychodzili inni rodzice z dziećmi, a gdy ich nie było on znowu wył w samotności ( wtedy nawet informowałam Kuratorium). To, że dzieci są dużo na dworze to ok tylko, dlaczego siedzą w największym słońcu cały dzień i wiele z nich bez czapek. W wakacje (koniec sierpnia) była kartka, że remont, tylko w tym czasie się nic nie działo!!!!!!!! Dziwie się Pani nos122,że tak bezkrytycznie podchodzi Pani do tego, co tam się dzieje, mnie jako matkę takie sygnały by zaniepokoiły. Pyzatym ta Pani chyba nie zatrudnia żadnych przedszkolanek bo wciąż sama z nimi siedzi, albo raz Ktoś jest , a później znów sama. Dziwne ……. Pani Właścicielka jest przemiła jak są rodzice, a tak to jest szok, takie słowa jak tu padają do tych dzieci to jest koszmar!!!!!!!! „Zamknij tą mordę…”, to jest na porządku dziennym….To nie powinno się nazywać przedszkole tylko jakaś kiepska przechowalnia… Najgorsze jest to, że to są malutkie dzieci, które nie powiedzą wszystkiego Rodzicom, a Ci zapracowani przyjdą dwa razy dziennie na kilka minut przyprowadzić i odebrać swoje dziecko i nie mają zielonego pojęcia co tu się dzieje. Czy myślicie Państwo, że gdyby tu nie było tego wszystkiego to by nasze dzieci z okolicznych budynków były rozsiane po różnych przedszkolach? Nie dziwi Was fakt iż żadne dziecko z najbliższego osiedla nie uczęszcza do tegoż przedszkola, a przecież to byłaby wygoda , tym bardziej, że to przedszkole jest otwarte do 19 i jest tanie. A jednak ludzie widzą co tu się dzieje i przyczyna nie tkwi w tym, że Pani nie dołożyła się do drogi, bo ten koszmar trwa już lata, a drogę mamy od kilku miesięcy. Często mówią w telewizji, że coś się stało a nikt nie zareagował, a może inni nie dostrzegają tych sygnałów , które dostają od otoczenia ??????????? Jeszcze na koniec krótka historyjka z przedszkola z roku 2003.Zabrakło pieczywa i Pani wysłała córkę kolegi do sklepu……….dwie dziewczynki pięcioletnie poszły do sklepu na Szwoleżerów po pieczywo….bez komentarza….. Odpowiedz Link Zgłoś
binster Re:smiac mi sie chce jak ludzie pisza takie bzdur 01.12.06, 22:06 Oj cos z tym przedszkolem jest zle. Znów kolejna pani juz tam nie pracuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
nos122 Re:smiac mi sie chce jak ludzie pisza takie bzdur 01.12.06, 22:18 tak, to prawda. Na moja prosbe i jeszcze jednego rodzica ta 'pani' juz tam nie pracuje. Od poniedzialku jest druga pani z przygotowaniem ped. montesorri. Twoje dziecko tez chdzi do jagodki? Widzialas podejscie owej pani do dziecka? Druga pani jest ok, p.dyr tez, no ale tej juz nie moglam zniesc. Odpowiedz Link Zgłoś
binster Re:smiac mi sie chce jak ludzie pisza takie bzdur 02.12.06, 11:26 A wdl mnie ta pani byla bardzo sympatyczna i podejscie do dzieci tez bylo ok Odpowiedz Link Zgłoś
nos122 Re: Przedszkole "Jagódka" w Ząbkach 01.12.06, 21:56 skoro narzeka to niech zabiora dzieci, przeciez nikt ich nie trzyma na sile w tym przedszkolu. ja jestem zadowolona. a jak komus przedszkole sie nie podoba to sa inne i oczym tu dalej rozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
anetakm1 Re: Przedszkole "Jagódka" w Ząbkach 24.10.06, 19:29 Mój synek chodzi do "Jasia i Małgosi" i jestem zadowolona. O Jagódce słyszałam złe opinie. Ale radzę zapytać rodziców dzieci w przedszkolu (zaczepić jak przychodzą lub wychodzą). Takie opinie są najbardziej wiarygodne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
saurini Re: Przedszkole "Jagódka" w Ząbkach 26.10.06, 13:18 moja corka chodzila do przedszkola prowadzonego przez wlascicielke Jagodki, tyle ze w Sulejowku (tez nazywalo sie Jagodka). mam niestety zle zdanie - na poczatku bylo bardzo OK, potem panie zmienialy sie co miesiac, pod sam koniec dzialania przedszkola dzieci zamiast obiadu dostawaly kanapki. W koncu przedszkole upadlo - dodam, ze w srodku roku - ale pani dyrektor nie raczyla spotkac sie z rodzicami, by jakos sprawe wyjasnic. Ponoc byla bardzo zajeta interesem w Zabkach. Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Przedszkole "Jagódka" w Ząbkach 26.10.06, 18:32 Słyszałam same złe opinie, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
nos122 Re: Przedszkole "Jagódka" w Ząbkach 01.11.06, 13:18 przed podjeciem decyzji o wyborze przedszkola, prosze sie zastanowic. Ja MAM DZIECKO WLASNIE W PRZEDSZKOLU JAGODKA. jAK DLA MNIE SUPER. Pani dyrektor jest wlascicielka budynku przy ulicy swierkowej, nie musi wynajmowac tak jak niektore inne przedszkola niepubliczne w zabkach. Przed oddaniem dziecka do pani Ewy moj maluch chodzil do Olivera (nie polecam) robia wokol siebie szum nazwa tez im duzo pomaga angielsko-polskie ale duzo rzeczy ktore proponuja nie pokrywaja sie ze stanem faktycznym W 'oliwierze' jest tak zwany pic na wode fotomontaz. Zamydlic oczka rodzicom, a za zamknietymi drzwiami przedszkola dzieje sie co innego. Moja kolezanka byla zas w "BAJCE" a tam jeszcze gorzej panie plotkuja zamiast opiekowac sie dziecmi, zatrudniAJA STUDENKI NA BEZPLATNE PRAKTYKI ( I DLATEGO PEWNIE IM ZA BARDZO NIE ZALEZY). "Jas i malgosia" - bylam pani dyrektor nie wpuscila mnie do srodka tylko przy furtce kazala wplacic wpisowe!!!! co mnie juz do reszty rozbawilo. Do przedszkola "jagodka" trafilam na koncu moich 'przygod' z przedszkolami. Jestem bardzo zadowolona. Jest to normalne przedszkole, i podoba sie mojemu dziecku. - gosia. p.s w razie jakichkolwiek pytan chetnie odpowiem tu na forum lub osobiescie. A moze ktos ma ochote wybrac sie ze mna po dziecko do przedszkola?? Moj szkrabek nie chce z tamtad wychodzic chociaz czasami mial problem z 'wejsciem' ale tylko na poczatku.. Odpowiedz Link Zgłoś
itra2 Re: Przedszkole "Jagódka" w Ząbkach 01.11.06, 15:11 A jakie są wychowawczynie opiekujące sie dziecmi??? czy to Pani dyrektor sie zajmuje dzieciakami??? Odpowiedz Link Zgłoś
nos122 Re: Przedszkole "Jagódka" w Ząbkach 02.11.06, 17:03 Jest pani Ewa, i dwie inne panie. Moze i nie jest to oszalamiajaca ilosc kadry ale moim zdaniem wystarczajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
nos122 Re: Przedszkole "Jagódka" w Ząbkach 02.11.06, 17:09 panie nauczycielki ok., kiedys mialam male zarzuty do jednej ktora pracowala wczesniej, ale okazalo sie ze nie tylko ja, ale pani ewa wyciagnela z tego konsekwencje i dlatego ta osoba juz tam nie pracuje. Ale jak na razie wszystko jest w porzadku i nie mam zadnych zarzutow co do tego przedszkola. No ale kazdy ma wybor i swoje zdanie. 'Itra' jestes z zabek? Odpowiedz Link Zgłoś
nos122 Re: Przedszkole "Jagódka" w Ząbkach 03.11.06, 11:09 i jeszcze jedno - nie winduja sobie ogromnych kosztow za przedszkole. Tylko 400zł miesiecznie. za taniec bedzie dodatkowa oplata tyle sie dowiedzialam dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
tatapiotrka Re: Przedszkole "Jagódka" w Ząbkach 03.11.06, 15:04 Sam też słyszałem wiele złych opinii o Jagódce, zarówno od rodziców dzieci, wydziału oświaty w urzędzie w Ząbkach jak i w kuratorium, które w zaszłym roku chciało je zamknąć. Przedzkole to pojawia się również pod nazwą "Magiczne Pianino", otworzyło się we wrześniu 2005 roku na Ostódzkiej na Białołęce,a w grudniu już przestało isnieć.Teraz próbują znowu coś otworzyć w Ząbkach przy kościele. Uważam,że takie "przedszkola" psują opinię wszystkim innym prywatnym placówką. Odpowiedz Link Zgłoś
nos122 Re: Przedszkole "Jagódka" w Ząbkach 03.11.06, 18:48 wiem, dyrektorka nie ukrywa tego iż chciała otworzyć kolejną placówke, ale ludzie skutecznie jej to utrudniaja. Nie wiem jaka jest prawda, ale z tego co mowila i co zostalo w pewnym sensie potwierdzone, to bylo tak: Na bialolece wynajela lokal to prawda, ale drogi tato piotrka nie zgadza sie ulica ktora podajesz. Prosze tez nie kierowac sie jakimis historiami uslyszanymi z kąds tam.. Moim zdaniem tak po prostu zle trafia. Prosze zauwazyc ze w blyskawicznym tempie na bialolece zamiast magicznego pianina powstalo przedszkole stonoga, z tego co mowila pani ewa po prostu zaplacili wiecej wlascicielce budynku! wlasnie przez to ze chciala zeby zaczelo funkcjonowac magiczne pianino zaniedbala troche nasze przedszkole w zabkach. Panie nie pracowaly tak jak teraz pod jej nadzorem. A co do tego grudnia nie miala wyboru musiala zabrac rzeczy z budynku skoro 'podkupilo' ja inne przedszkole. Ja tez slyszalam rozne opinie na temat tego przedszkola ale postanowilam sama sprawdzic. Nie chcac zeby rzeczy sie zniszczyly tym razem postanowila ze najlepszym rozwiazaniem bedzie drugie przedszkole wlasnie w zabkach. Lecz... Krotko mowiac nasza pani dyrektor nie podpisala zadnej umowy z ksiedzem tej parafii (podobnie i na bialolece) twierdzila ze skoro sie z kims umawia na slowo to znaczy tyle co umowa, no ale tym razem okazalo sie ze ktos ma inny pomysl na ten budynek. NAPRAWDE LUDZIE KTORZY NIE WIEDZAC NIC PISZA BZDURY I KIERUJA SIE TYLKO NIE POTWIERDZONYMI OPINIAMI NIE WIEDZA CO ROBIA. Wczoraj bylam z pania Ewa w DOMU dziecka w warszawie i chcemy jeszcze pojechac do hospicjum - gdzies trzeba oddac czesc zabawek z przedszkola przy parafii. Czesc zostanie dolozona do naszego przedszkola przy swierkowej. Naprawde jest tego duzo i sa to nowe zabawki. Co mnie zaskoczylo pani Ewa nie chcialaby zebym mowila komukolwiek gdzie trafia zabawki i ze robi tyle dobrego, ale uwazam ze jest to istotne podczas gdy ktos wypisuje tyle zlego oczywiscie nieczego nie sprawdzajac samemu! co do kuratorium - jakby chcialo zamknac juz by to zrobilo- tylko nie bylo podstaw!!! Pamietam zdarzenie kiedy nasze dzieci pojechaly do ZOO (bylo ich wtedy malutko)..a panie z kuratorium staly pod furtka i dzwonily do pani ewy mowiac zeby je wpuscila po 'rzekomo' slysza dzieci. Hehe... nikogo nie bylo wtedy w budynku przedszkola ale te panie uparcie twierdzily ze jest inaczej. A co do urzedu oswiaty- wiadomo ze preferuja inne przedszkole niepubliczne w tym miescie ( i chyba wiadomo z jakich wzgledow). A jeszcze jedno pytanie do taty piotrka: czy te zle opinie slyszal pan od rodzicow dzieci ktore teraz chodza na swierkowa? bo nie wydaje mi sie zeby ktos z tamtad byl niezadowolony - znam dwie rodziny. A poza tym w zabkach jest wybor przedszkoli wiec ja wychodze z zalozenia ze jezeli mi sie nie podoba to zabieram dziecko i ide proste. Musze powiedziec ze jestem osoba dosc dociekliwa i dlatego tak wszystko zglebialam. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nos122 Re: Przedszkole "Jagódka" w Ząbkach 03.11.06, 18:56 Jestem pewna jednego ja i dwie inne mamy bedziemy bronily dobrego imienia tego przedszkola zawsze i wszedzie! Moim zdaniem powinno byc nawet wieksze czesne bo to przedszkole naprawde jest tego warte. Mozemy sie nawet spotkac z tymi rodzicami ktorzy sadza inaczej. mysle ze powyzsz post wszystko wyjasnia. Odpowiedz Link Zgłoś
binster Re: Przedszkole "Jagódka" w Ząbkach 03.11.06, 19:38 Oj myli się Pani baaardzoooo. I nawet Pani nie wie co dzieje się z Pani dzieckiem za zamkniętymi drzwiami. I naprawdę jest jednak Pani mało dociekliwa skoro tylko Pani posiada takie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
nos122 Re: Przedszkole "Jagódka" w Ząbkach 03.11.06, 20:44 nie przekona mnie pani. Ja wpadalam tam kilka razy w ciagu dnia i nic sie zlego nie dzialo. Wiec nie rozumiem o co panu/pani chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nos122 Re: Przedszkole "Jagódka" w Ząbkach 09.11.06, 19:37 nikt juz nie ma pytan? Wczoraj byłam po dziecko. Niunio przyniosl mi globus i pokazal gdzie jest europa Odpowiedz Link Zgłoś
binster Re: Przedszkole "Jagódka" w Ząbkach 09.11.06, 20:35 a ile Pani dziecko ma lat?? Odpowiedz Link Zgłoś
nos122 Re: Przedszkole "Jagódka" w Ząbkach 20.11.06, 22:55 dzisiaj siedzimy sobie z synkiem na kanapie, czytamy ksiazeczke (na obrazku byla zabka) a on mi na to: mamo! na obrazku jest frog! Odpowiedz Link Zgłoś
nos122 Re: Przedszkole "Jagódka" w Ząbkach 28.11.06, 22:36 ale sie dzisiaj spoznilam... przyjechalam po maluch duuuuzzzooo po szostej. Sprobuje namowic pania dyrektor na przedluzenie czasu pobytu w przedszkolu za dodatkowa oplata, bo nie wyrabiam sie na szosta. Sa moze jacys rodzice z "jagodki" ktorzy tez by byli za tym pomyslem? Odpowiedz Link Zgłoś