ona73 18.10.06, 13:47 Czy ktos może mi doradzi czy mozna stosowac jakiś szampon lub lotion profilaktycznie dziecku aby nie przyniósł do domu wszy ?? \Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea.bea Re: Wszy-profilaktyka 18.10.06, 16:37 jako osoba doswiadczone w temacie......powiem ci ze nie... wszy to nie choroba którj mozna zapobiegac stosując srodki uodparniajace.. to robale po prostu, które należy wytłuc jak juz sa.. jesli obawiasz się tego swiństwa, to po prostu codziennie sprawdzaj dziecku głowe, obserwój czy sie nadmiernie nie drapie...a jak nie daj boze to swiństwo znajdziesz to kupujesz szampon w aptece i dwa razy myjesz i po ptakach,,,a własciwie wszach.....tylko nie popadnij w paranoje, bo mozna ( wiem po sobie) jesli w przdszkolu panuje wszawica, a ty obawiasz sie , ze moze dziecko mieć, kup ten szampon i umyjcie rodzinnie wasze głowy...mama tata i dziecko , grzebienie i szczotki... przezyłam wszawice.....ale przezyłam tez przyniesiony prawdopodobnie z przedszkola świeżb....i powiem szczeże wszy to pikuś,,,, w obu tematach uwazam się za specjaliste wysokiej klasy...;P powodzenia.. Odpowiedz Link Zgłoś