Dodaj do ulubionych

Funny Kids Przy Barei

17.11.06, 12:24
Szanowni Rodzice,

Nigdzie nie dotarlam do opini o nowym FK przy Barei. Moje dziecko niestety
tam chodzi bo nie mam wyjscia. Chetnie podziele sie wrazeniami.
Kiedy zapisywalam moje dziecko do przedszkola slyszalam o pani Ani rozne
rzeczy ale stwierdzilam ze mozna oddzielic dyrektorke od spraw przedszkola.
Niestety nic bardziej mylnego. Niszczy zycie przedszkolne z takim zapalem
jakby sabotowala je.
Poczynajac od tego ze trzylatkami zajmuja sie panie bez absolutnie zadnych
kwalifikacji. Jedna miala pracowac w kuchni ale zostala "wychowawca" a druga
jest pracownikiem socjalym. Byla jeszcze pani Kasia, miala byc pomaca
wychowawczyni a stala sie wychowawca. Ostatni pomysl pani Ani to to zeby
dzieci na podwieczorek najpierw zjadaly resztki ze sniadania i obiadu a
dopiero potem maja dostac podwieczorek. Kolejnym swietnym pomyslem jest
zakrecenie kaloryferow na salach (na korytarzu i szatni sa odkrecone). W
przedszkolu jest potwornie zimno. A w ubikacjach mozna przymarznac do sedesu.
Nie mowiac o zimnej wodzie w kranie. Sa dni otwarte dla rodzicow kiedy
oczywiscie kaloryfery sa odkrecone. Trzylatki przez caly dzien przebywaja w
jednej sali (30 sob) z dwoma paniami bez kalifikacji. Wychodza z przedszkola
rozkrzyczane i agresywne i zasikane.Panie nie maja zadnej koncepcji zajec
(wogole ich nie ma poza obowiazkowymi), brak kompetencji i brak checi. Sa
zdziwione ze dziecko sie zasikalo, a ono siedzialo w mokrych majtkach i
spodniach na zimnej podlodze.
Rozmowa na jakikolwiek temat z pana Ania jest bezcelowa. Natychmiast staje
sie agresywna, wysuwa oskarzenia (zupelnie wyssane z palca), wrecz rzuca sie
do oczu.
Czytajac posty o FK na Mehoffera myslalam ze moze to w rodzicach tkwi problem
bo nie mozliwe zeby ktos taki prowadzil przedszkole. Ale bardzo sie mylilam.
Bardzo proszę zeby rodzice ktorych dzieci chodza do tego przedszkola lub
chodzily dolaczyly sie do opowiesci. Jedyni rodzice zadowoleni to nieswiadomi
tego co sie dzieje. Ludzie, mnustwo dzieci zrezygnowalo juz z przedszkola i
bedzie dalej rezygnowac.
Pozdrawiam i zycze zeby Wasze dzieci nie trafily do tego obozu
koncetracyjnego.
Obserwuj wątek
    • dorek3 Re: Funny Kids Przy Barei 17.11.06, 13:43
      Na Tarchominie jest masa przedszkoli prywatnych (tu mieszkam i chodzą moje
      dzieci do innego przedszkola prywatnego). dlaczego nie zabierzesz dziecka?
      Naprawdę nigdzie nie ma miejsc. Byłam w FK na Mehofera, zrobiło na mnie średnie
      wrażenie, ale oczywiście to było bardzo powieżchowne. Ta placówka miała
      byc "mercedesem"-tak mi ja reklamowała P. dyrektor z duże dość pieniadze. To
      horror o czym piszesz. Jeżeli ta placówka jest faktycznie "przedszkolem" to
      zatrudnianie osób bez kwalifikacji podpada pod kuratorium. Powiem szczerze ja
      bym zabrała dziecko i narobiła jeszcze troche szumu gdybytm była świadekim
      takich rzeczy.
      • fajnamama101 Re: Funny Kids Przy Barei 19.11.06, 15:11
        na twoim miejscu od razu zabrałabym dziecko z przedszkola. Nie rozumiem
        dlaczego rodzice nic nie robią wiedząc, że opiekują się nimi osoby bez
        kwalifikacji. Przecież musi być jakis nadzór ze strony kuratorium, czy
        gminnego wydziału oswiaty nad przedszkolami, które dofinanowuje pobyt kazdego
        dziecka.Sprawe z jedzeniem resztek ze sniadania mozna załatwić wizytą w
        sanepidzie.Ciekawa jestem jak wyglada sprawa z językiem angielskim?, przeciez w
        tym mercedesie miał byc ang codziennie plus native speaker.
        A jezeli chodzi o wolne miejsca to proponuje Ci podzwonić po tarchomińskich
        przedszkolach niepublicznych i z tego co sie orientuję to są jeszcze wolne
        miejsca, gdyż niektóre dzieci się nie zaadoptowały w przedszkolu.Dobrymi
        przedszkolami o tej samej odpłatnosci są Smerfy - 5 placówek (Odkryta,
        Nowodworska, Aluzyjna ,świderska) Wyspa Skarbów na Erazma z Zaskroczycmia, czy
        Plastuś z Mefoffera oraz malutkie przedszkole Wonderland przy ul. Okienko -
        niedaleko Mehoffera.
        Trzymam kciuki za Was
        Fajna Mama
        • ewunia95 Re: Funny Kids Przy Barei 19.11.06, 17:24
          dzieki za odzew,
          Sanepid byl. Bylo wszystko przygotowane do kontroli.Panie pracuja bez umow o
          prace. Ta kobieta jest przygotowana na wszystko. I swietnie wie jak obejsc
          przepisy.
          Co do przedszkoli to objezdzilam wiekszosc. Tam gedzie warto bylo wpisalam sie
          na liste oczekujacych. no i czekam.
        • agnieszka_gk Re: Funny Kids Przy Barei 19.11.06, 22:37
          Rozmawiałam z szefową FK dwa razy na początku roku zastanawiając się
          ewentualnie nad tym przedszkolem, na szczęście się "nie skusiłam". Odniosłam
          wrażenie, że szefowa ma bardzo dobre układy w kuratorium/w organach
          nadzorujących; myślę, że to może trochę tłumaczyć przymykanie oka nadzoru na
          ewentualne skargi rodziców. Czy na prawdę rodzice nie są w stanie nić zrobić
          czy po prostu części to w ogóle nie interesuje ? Jeśli jest tak jak piszesz, to
          moim zdaniem tylko wspólny głos wszystkich rodziców na czele z kilkoma
          zaangażowanymi aktywistami może mieć szanse coś wskórać.
        • alfama_1 Re: Funny Kids Przy Barei 20.11.06, 08:21
          przedszkole Wonderland przy ul. Okienko -
          > niedaleko Mehoffera

Przedszkole Wonderland jest na Przemian 34, rzeczywiście niedaleko Mehoffera.
          Bardzo polecam smile
          • ewunia95 Re: Funny Kids Przy Barei 20.11.06, 13:39
            Dzieki za namiary. Zaraz zadzwonie tam. Napisalam tego posta ku przestrodze.
            Nie posylajcie dzieci do tych przedszkoli i PROSZE opowiadajcie komu sie da co
            tam sie dzieje i odradzajcie wszystkim, ktorzy Was zapytaja o opinie na ten
            temat. Wiekszosc rodzicow pracuje przez ale dni i do glowy im nie przyjdzie co
            tam sie dzieje. Bo kto by uwierzyl. Panie maja zakaz rozmawiania z rodzicami
            pod pretekstem pilnowania innych dzieci, a rozmowa z rodzicami odwraca uwage.
            Panie moga uzywac nastepujacych zwrotow: dzien dobry, dziekuje, dziecko spalo/
            nie spalo, dziecko jadlo/ nie jadlo. Wiec komu do glowy przyjdzie ze cos jest
            nie tak. Niestety pracuje i dopuki nie znajdzie sie miejsce w przedszkolu
            NORMALNYM moj dziecko musi chodzic do tego. A rozpoczynanie walki z dyrektorka
            jest czynm samobojczym.I ona doskonalne zdaje sobie z tego sprawe. Ma gdzies
            dzieci i ich rodzicow. Na pytanie dlaczego nikt nie zwrocil uwagi na to ze moje
            dziecko siedzi w mokrej piaskownicy i teraz jest chore odowiedziala: prosze
            przedstawic zaswiadczenie od lekarza ze to jest powodem choroby.
            pozdrawiam,
            • agnieszka_gk Re: Funny Kids Przy Barei 20.11.06, 15:16
              ewunia95, rozumiem twoja sytuację i życzę Wam, żeby jak najszybciej twoje
              dziecko znalazło się w normalnym przedszkolu; ale zaraz potem natychmiast
              zrobiłabym raban w przedszkolu dyrektorce i powiadomiła jak najwiekszą liczbę
              rodziców; nawet jeśli pracują całe dnie, nie wierzę, że nie znajdą się tacy,
              którzy będą chcieli się temu przeciwstawić; tylko w grupie mozna spróbować
              wywalczyć jako-takie warunki; i dobrze byłoby powiadomić cały świat co się tam
              dzieje - w końcu ten luksusowy przybytek na miarę XXI w. musiał trochę
              kosztować, więc jak będzie miał splajtować to może kupi go ktoś, kto
              zorganizuje tam na prawdę dobre przedszkole.
    • mig421 Re: Funny Kids Przy Barei 21.11.06, 15:10
      Przedszkole FK przy Barei w ogóle nie jest wpisane do rejestru przedszkoli
      niepublicznych,o czym można się dowiedzieć, dzwoniąc do kuratorium oświaty lub
      biura edukacji przy ul.Górskiego 7(stan na 21.11.2006). Odkryłam to z
      przerażeniem.Dlaczego więc ogłasza się jako przedszkole, wprowadzając w błąd
      rodziców.
      • ewunia95 Re: Funny Kids Przy Barei 21.11.06, 21:48
        A to nowosc. Boje sie pomyslec jakie przekrety sa jeszcze, o ktorych ne wiemy.
        Moze dlatego nie trafilo tak kuratorium.
        Zamierzam tak wlasnie zrobic. Na razie ustnie mowie wszystkim co tam sie dzieje
        i prosze Was o to samo. Ja nie odpuszcze tej babie wszystkich antybiotykow,
        ktore bralo przez nia moje dziecko i moich nerwow. Nic w tym przedszkolu nie
        jest tak jak powinno.
        Pozdrawim,
        • eve32 Re: Funny Kids Przy Barei 22.11.06, 15:50
          Witam, mój synek chodził wcześniej do przedszkola na Mehoffera a od września do
          nowego przy Barei. Zawsze będę uważała, że na Mehoffrea było super. Nie miałam
          żadnych zastrzeżeń, moje dziecko dobrze się tam rozwijało. Niestety z powodu
          kiepskiego dojazdu przeniosłam dziecko do nowej filii. Uczucia mam w tej chwili
          mieszane i coraz częściej zastanawiam się nad zmianą przedszkola. Dochodzą mnie
          różne głosy i jestem przerażona. Poza tym wczoraj moje dziecko bardzo bolał
          brzuszek. Niestety nie był to pierwszy raz i dlatego zamierzam iść z nim do
          lekarza. Jeżeli chodzi o Panie tam pracujące są jakieś dziwne i przeważnie ich
          niema po godzinie 16tej. Panie/ciocie z Mehoffera zawsze opowiadały mi ze
          szczegółami co się działo, co dzieci jadły, co robiły a tu nic, żadnej reakcji.
          Nie lubię i nie mam za bardzo czasu wypowiadać się na formum ale w tej chwili
          sprawa staję się poważna. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Nie podaję
          swojego nazwiska gdyż nie chcę żeby moje dziecko miało później problemy w tym
          przedszkolu. Pozdrawiam wszystkich.
          • ewunia95 Re: Funny Kids Przy Barei 22.11.06, 21:42
            Witam,
            Panie nie udzielaja zadnych informacji bo im nie wolno. Nie przekazuja sobie a
            nawet zadnych info, nie ograniaja tych dzieci (mimo ze jest juz ich tylko
            garstka). Na zebraniu zostalo ustalone ze panie maja udzielac informacji czy
            dziecko jadlo, spalo i czy bylo grzeczne. Wiec panie wygaduja rozne glupoty na
            odczepnego. Mowia ze spalo a dziecko slania sie nogach. mowia ze jadlo obiad
            wraca do domu i je co w raczki wpadnie. W tym miesiacu kolejne dzieci
            odchodza. Mam nadzieje ze odejda wszystkie i ze ktos wykupi ten budynek i z
            tego pieknego miejsca zrobi prawdziwe przedszkole.
            Moje dziecko bardzo czesto wraca albo potwornie glodne (a jest wszystkozerne smile)
            albo z rozwolnieniem. Jest to wystarczajaca ocena jedzenia w tym przybytku.
            Rowniez bardzo chetnie odpowiem na pytania rodzicow. Moze dolacza do nas panie
            wychowawczynie, ktore tam pracowaly.
        • danuta.ts Re: Funny Kids Przy Barei 18.02.07, 20:30
          Niestety możliwe komisje już tam były ale niestety KTOŚ MA DOBRE PLECY I DUŻO
          FORSY, bo inaczej tego nazwać nie można. TAM JEST JEDEN WIELKI BAŁAGAN. PANIE
          ZMIENIAJĄ SIĘ JAK RĘKAWICZKI, DZIECI NIE MAJĄ SIĘ CZYM BAWIĆ I OCZYWIŚCIE
          JEDZENIE DAJE SPORO DO ŻYCZENIA. PRZY MEHOFFERA DZIECI JADŁY PRZETERMINOWANE
          POKARMY!!!!!!!
    • madzik155 Re: Funny Kids Przy Barei 26.11.06, 22:33
      Witam
      przedszkole Funny Kids szumnie nazywane anglojęzycznym z angielskim nie ma nic
      wspólnego, szanowna p.Ania nie zatrudnia bowiem żadnego anglisty.Nabija ludzi w
      butelkę żądając jednocześnie wygorowanego czesnego.wszystko jest na pokaz żeby
      złapać kolejne dziecko.A nieświadomi niczego rodzice czynią to.Pilnie śledzę
      jadłospis i żadko kiedy pokrywa się z prawdą.Kobieta ta /p.Ania/jest bardzo
      arogancka w kontaktach z rodzicami i generalnie wiekszośc rzeczy zależy od jej
      humoru.Opiekunkom wolno tylko mówić że wszystko jest w porządku bo inaczej
      wylecą z pracy , albo obetnie im pensje/zatrudnia na czarno/.Bazuje na tym ze to
      Tarchomin i jest tu duży popyt/jak nie to, to inne dziecko/Mam nadzieję że w
      końcu ktoś się tym zainteresuje i zadba o wprowadzenie jakiejś normalności dla
      naszych dzieci

• olddiver1 Re: Funny Kids Przy Barei 14.01.07, 21:43
        Jako rodzic mam jak najgorsze doświadczenia z właścicielką przedszkola Funny
        Kids. W porównaniu z innymi przedszkolami - te kórym ona szefuje to kolokwialnie
        rzecz ujmując "horror". Zero troski o dzieci, zero kultury osobistej, zero etyki
        w biznesie, zachowania przekupki. Szkoda tylko tych dzieci, które przez te
        przedszkola przechodzą. Omijajcie Funny Kids z daleka!
    • monik682 Re: Funny Kids Przy Barei 02.02.07, 12:55
      WITAM,
      MOJA CÓRKA CHODZI DO PRZEDSZKOLA FUNNY KIDS PRZY BAREI.
      JESTEM ZADOWOLONA DZIECKO WSPANIALE SIE ROZWIJA (ZNA BARDZO DUZO PIOSENEK,
      SWIETNIE RYSUJE) CHETNIE CHODZI DO PRZEDSZKOLA UWIELBIA CIOCIE (WIOLA, ASIA). Z
      PRZEDSZKOLA WYCHODZI ZADOWOLONE I WESOŁE.
      • ajnula Re: Funny Kids Przy Barei 06.02.07, 09:58
        hm... ciekawe...
        tylko jeden post w życiorysie, a jaki pochlebny...
        no no no...
    • mama1196 Re: Funny Kids Przy Barei 12.02.07, 11:02
      OSTRZEGAM. MOJE DZIECKO CHODZIŁO DO TEGO PRZEDSZKOLA. NIE WOLNO MI BYŁO MIEC
      ŻADNYCH UWAG, ANI PRÓŚB W SPRAWIE WYCHOWANIA MOJEGO DIZECKA. A "WSZELKIE
      ZANIEDBANIA I KŁOPOTY ZAPEWNE DZIAŁY SIĘ PO DRODZE DO DOMU LUB W DOMU".
      KATASTROFA NIGDY WIECEJ
      • mama1196 Re: Funny Kids Przy Barei 12.02.07, 11:03
        CHODZIŁ NA MECHOFERA, PATRZĄC NA PODEJŚCIE P. ANI NIE SĄDZE, BY W INNYCH
        PRZEDSZKOLACH BYŁO LEPIEJ.
    • caipirinha2007 Re: Funny Kids Przy Barei 17.02.07, 23:31
      Nie pozwalajcie, żeby "pani dyrektor" za Wasze pieniądze krzywdziła Wasze
      dzieci! Spróbuj dotrzeć do innych rodziców i uświadomić im, co się dzieje.
      Można zorganizowac jakieś "urodziny" (choćby we własnym domu) dla wszystkich
      dzieci, jest to powszechnie spotykane w przedszkolach. Chodzi o to, żeby zebrać
      wszystkich rodziców. Nie wierzę, żeby nawet najbardziej zapracowani i zabiegani
      byli obojetni na to, co dzieje sie z ich dziećmi.
      Życzę powodzenia w szybkim znalezieniu innego przedszkola!
    • danuta.ts Re: Funny Kids Przy Barei 18.02.07, 20:44
      NIE TYLKO RODZICE REZYGNUJĄ, NAUCZYCIELKI KTÓRE ORIENTUJĄ SIĘ CO SIĘ DZIEJE TEŻ
      ODCHODZĄ I CAŁE SZCZEŚCIE POCIĄGAJĄ ZA SOBĄ DZIECI I RODZICÓW, KTÓRE DAJĄ SIE
      PRZEKONAĆ. TO CO SIĘ TAM DZIEJE TO JEDNO WIELKE NIEPOROZUMIENIE. ANGIELSKIEGO
      NA PEWNO SIĘ TAM DZIECI NIE NAUCZĄ, TAM NIE MA ŻADNYCH OSÓB Z KWALIFIKACJAMI DO
      TEGO. to p. Ania sobie wymyśliła jakiś plan, ktoś to widział i zatwierdził ale
      niestety nic z tego nie jest realizowane. tam w ogóle nie wiadomo co to plan
      pracy, jakieś zajęcia czy scenariusze. to jest tylko PRZECHOWALNIA. Zabierzcie
      stamtąd dzieci... póki nie jest za późno!!!
    • jniedz Re: Funny Kids Przy Barei 06.06.07, 10:19
      jeszcze raz o tym przedszkolu KU PRZESTRODZE. Z tego co jest mi wiadome, raczej
      nigdy nie zapisałabym swojego dziecka do tego przedszkola z prostych przyczyn-
      żadna z wychowawczyń nie ma skończonych studiów ( jakichkolwiek)-WIEK OKOŁO 20
      LAT, zajmują sie dziecmi bez uprawnień, nie ma żadnych zajęć z angielskiego(
      FIKCJA JEST PRZEDSZKOLE JĘZYKOWE), jedzenie jest robione z torebek- np zupy ,
      porcje jedzenia dla krasnoludków chyba, zima wyłaczane jest ogrzewanie,
      przedszkole działa nielegalnie nie jest zarejestrowane w MEN i w Urzedzie
      gminy. Zastanówcie sie rodzice , czy warto narażać na niebezpieczeństwo WASZE
      DZIECI?
      • mama.michalka Re: Funny Kids Przy Barei 19.07.07, 14:26
        Czy jeszcze to przedszkole istnieje?? Mam nadzieje, ze zostalo zlikwidowane a
        wlascicielka odpowiedziala za swoje przekrety...
        Jest to bulwersujaca sprawa... tak wiec "odswiezam" post..
        • flatr-onik2 Re: Funny Kids Przy Barei 15.08.07, 19:35
          Moja córka chodziła do przedszkola Funny Kids, to był dla nas horror.
          Jedzenie - tragiczne. Pani Dyrektor terroryzuje rodziców i dzieci.
          Na koniec afera z molestowaniem seksualnym dzieci, to już nas dobiło
          ostatecznie. Szczerze ODRADZAM Funny Kids!!!!!!!!!!!!!!!!
          • agnieszka_gk Re: Funny Kids Przy Barei 17.08.07, 12:33
            flatr-onik2 napisała:

> Na koniec afera z molestowaniem seksualnym dzieci, to już nas
            dobiło ostatecznie. <

Jak to z molestowaniem ?!!!! Zgłosiliście to do kuratorium czy na
            policję ?
            • aneff Re: Funny Kids Przy Barei 17.08.07, 13:32
              dlaczego to przedszkole jeszcze funkcjonuje?
              codziennie widzę dzieciaki wchodzące do budynku (mieszkam przy
              Grzymalitów)- o zgrozo!!!Rodzice dzieci tam uczęszcających zróbcie
              coś...

Swojego dziciaczka posyłam do przedszkola dopiero w przyszłym roku,
              ale już mam dreszcze jak czytam o taaaakich przypadkach
            • balbina-dwa Re: Funny Kids Przy Barei 19.08.07, 20:56
              Policja przesłuchuje nauczycielki z przedszkola, czy koś wie co tam się na
              prawdę wydarzyło?
              • kea100 Re: Funny Kids Przy Barei 13.10.07, 23:46
                up
    • jadwisia44 Re: Funny Kids Przy Barei 14.10.07, 14:17
      Potwierdzam negatywne opinie o tym przedszkolu. Obecnie pracuję
      (przedszkole publiczne) z nauczycielkami, które były tam
      zatrudnione i odeszły. Nie posyłajcie tam swoich dzieci, a jesli już
      tam są, walczcie o to by było im dobrze. Nie można przejść obojetnie
      obok krzywdy dziecka. To,musi się zmienić. Życzę powodzenia. Was
      jest dużo a ta pani tylko jedna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka