Gość: aga2 IP: *.* 25.07.02, 20:39 Czym kierujecie się przy wyborze przedszkola, co to znaczy dobre przedszkole. Czy Wase dzieci lubia swoje przedszkolanki ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czarnotka Re: przedszkola IP: *.* 28.08.02, 19:09 Hej!Ja przy wyborze przedszkola kierowałam się następującymi rzeczami:- czy panie przedszkolanki są miłe i chętnie udzielają informacji- czy rodzice mogą wchodzić na salę - czy przedszkole organizuje tzw. dni otwarteMyślę, że dobrze kierować się intuicją i ogólnym pierwszym wrażeniem, ono jest ważne. Chociaż zawsze może się zdarzyć, że dziecku w przedszkolu się nie spodoba. Ja tym się właśnie kierowałam i jestem bardzo zadowolona z naszego przedszkola, a co najważniejsze moja córka lubi swoje przedszkolanki, chociaż nie wszystkie ( to chyba niemożliwe ).Pozdrawiam - Aga z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isia Re: przedszkola IP: *.* 28.08.02, 22:18 Najpierw to mój synek wybrał sobie przedszkole. Ściśle mówiąc - plac zabaw. Obejrzeliśmy sobie go z ulicy kilkakrotnie i otrzymałam jego zgodę Wcześniej sprawdziłam tylko, że jest to przedszkole integracyjne, na czym mi zależało. Kolejny plus - pani dyrektor. Naprawdę w porządku.Wygląd, czystość, kompetencje wychowawców.Ilość dzieci w grupie i opiekunów. A przede wszystkim stosunek wychowawców do dzieci. W pewnym przedszkolu w rozmowie z przedszkolankami zapytałam o tzw. trudne dzieci, mogące sprawiać kłopoty (bez konkretów), a one popatrzyły na siebie w popłochu. Nawet nie czekałam na odpowiedź. W moim za to usłyszałam od pani dyrektor, że takie maluchy są szczególnie mile widziane. Przyjmowali takie, które zostały wyrzucone z innych przedszkoli (!) , a tutaj się otwierały i oswajały. Podobno mają sukcesy w terapii dzieci z ADHD. No i nie muszę dojeżdżać na drugi koniec miasta.To nie wszystkie zalety, ale są też niestety minusy, np. leżakowanie, brrrrAha, już w kwietniu dostałam obietnicę, że moje dziecko zostanie przyjęte na sto procent. Odpowiedz Link Zgłoś