Dodaj do ulubionych

nie polecam Krasnala Blizne

21.12.06, 13:44
nie polecam tego przedszkola chociaz moje dziecko tam chodzi, szukalam
przedszkola dlugo i okazalo sie ze zle wybralam, dziecko bardzo choruje, bo
mamy przyprowadzaja chore dzieci a pani dyrektor tego nie kwestionuje,
podobno filia tego przedszkola w zabkach bodajze jest super, tu na bemowie -
nie polecam, place ciezka kase za to ze dziecko siedzi w domu
Obserwuj wątek
    • sarna73 Re: nie polecam Krasnala Blizne 21.12.06, 13:46
      a pisze to glownie dlatego ze juz dziecko to zauwazylo i nie chce wracac do
      tego przedszkola bo mowi ze znowu bedzie katar sad
      • osmula Re: nie polecam Krasnala Blizne 21.12.06, 19:39
        Witam,
        Moja córcia chodziła tam od września do połowy października.( czy Twoje dziecię
        jest w Zajączkach??) w tym 3 tygodnie wyłączone na oskrzela. Wypisałam ją bo
        wstępnej euforii zaczęła hiteryzować, gorączkować a ponieważ mamy babcię to
        nie było problemu. Ja też z czasem zaczęłam zauważać mankamenty.
        Primo:Jedzenie. Te ułożone piętrowo kanapki - nijak apetyczne pamiętam do dziś.
        Oglny zamęt rano na śniadaniu, jedni jedli, innii plakali i jedli a jeszcze
        inni tylko płakali. I zamiast rozdzielić towrzystwo i część zaprosić do sali
        zabaw coby nie powodować tzw histerii kaskadowej - jedno za drugim wszyscy
        męczyli się na 'śniadanku'Moja córcia lepiej czuła się jak jadła kilka razy ze
        starszą grupą. Z tego co pamiętam Prz\edszkolu towarzyszyła idea ZDROWY
        przedszkolak ale z tego co sPani pisze chyba zaniechano jej stosowania...
        Pozdrawiam ciepło i serdecznie. Może rozejrzy się Pani u konkurencji w okolicy
        Osmula
        • puchata1 Re: nie polecam Krasnala Blizne 22.12.06, 11:00
          A czy mozecie polecic jakies naprawde dobre przedszkole na Woli lub Bemowie??
          Szukam czegos od wrzesnia dla mojego juz prawie 3-latka!!
          • osmula Do puchata 1 22.12.06, 23:10
            Witam,
            Z autopsji nie polecę bo moja córcia została z babcią - będzieny próbować od
            września 2007 ale robiłam rekonesans w zeszłym roku właśnie w rewiże Bemowo-
            Wola:
            Bemowo, państwowe: ul. Androlliego, ul. Wyki, ul. Secemińska
            Wola : ul. Wolska, Rabsztyńska, ul. Tyszkiewicza, ul. Ożarowska
            Pozdrawiam
            Osmula
            • alamelka Re: Do puchata 1 23.12.06, 09:52
              na bemowie są też państwowe na Cokołowa i Reżyserskiej
    • antasel dla równowagi cos dobrego o Krasnalu Blizne 23.12.06, 16:35
      Witam,
      A ja jestem bardzo zadowolona z Krasnala, bardzo dlugo szukalam na Bemowie
      przedszkola dla dziecka, wiele z nich odwiedzilam, w kilku uczestniczylam na
      zajeciach integracyjnych i nadal uwazam ze Krasnal byl dobrym wyborem.

Dziecko jest dobrze dopilnowane, malo choruje pewnie przez to ze grupy sa
      mniej liczne i idea zdrowy przedszkolak caly czas przestrzegana. Na pewno nie
      jest gorzej niz w innych przedszkolach. To czy katar jest czy nie choroba
      opisywane jest juz na innych watkach i nie chce tego powtarzac. Oczywiscie
      dzieci na poczatku wiecej choruja ale pewnie tak samo czesto jak nie czesciej
      chorowalyby w innych przedszkolach.

Pierwsze tygodnie wszedzie sa trudne dla maluchow zwlaszcza ze nie wszyscy
      rodzice uwazaja za konieczne uczestnictwo w zajeciach integracyjnych - w
      krasnalu trwaly one caly sierpien. A segregacja podczas sniadania maluchow na
      placzace i nieplaczace to chyba dziwny pomysl? Tym bardziej ze etap porannych
      placzow trwal bardzo krotko.

Sposob ukladania kanapek na talerzach jest dla mnie zupelnie nieistotny -
      dziecko i tak zje jedna - ale jesli dla kogos to sprawa najwazniejsza mozna
      chyba porozmawiac z dyrekcja.

Wazne dla mnie jest to ze moge zostawiac dziecko w przyjaznym, milym otoczniu,
      gdzie kazde dziecko traktowane jest inywidualnie. Codziennie dowiaduje sie w
      jakim bylo nastroju, co robili, z kim sie bawilo i co jadlo.
      Jest duzo zajec dydaktycznych i choc maluch troche narzeka ze za duzo
      jest "czasu nauki" a za malo "czasu zabawy" uwazam ze wybralam dobrze. Caly
      czas obserwuje dziecko - przez te kilka tygodni nastapila duza zmiana na
      korzysc.
    • osmula Słówko sprostowania 23.12.06, 19:32
      Witam,

Tylko słówko - niejako sprostowanie. Moja córcia chodziła do Krasnala i z
      punktu widzenia eukacyjnego i organizacyjnego nie miałam żadnych zastrzeżeń. Te
      kanapki to drobiazg. My zrezygnoeałyśmy z zupełnie innych powodów.Myślę że
      gdyby chciała byłaby tam przedszkolakiem w dalszym ciągu. POza tym na brak
      chętnych ( czyli opini esą jak najbardziej pozytywne) przedszkole na pewno nie
      narzeka bo w pażdzierniku byłam świadkiem jak Rodzice dokonywali zapisów już na
      wrzesień 2007
      Pozdrawiam i życzę radosnych świąt wszystkim Przedszkolakom i ich Mamą
      Osmula
    • jani28 Re: A nam się podoba w Krasnalu. 25.12.06, 19:40
      A moje dziecko uwielbia to przedszkole. ( Mam porównanie, bo to nasze drugie
      przedszkole. Myślę, że oni naprawdę się starają ). Córka nie zachorowała od
      sierpnia. Dzieci generalnie w przedszkolu, szczególnie na początku chorują i
      nie wiem jak można tego uniknąć. Czasami jest tak, że dziecko rano jest zdrowe,
      a odbiera się je już z początkiem infekcji. Ja dostałam kategoryczny nakaz
      przynoszenia zaświadczenia po każdej chorobie informujący, że dziecko jest już
      zdrowe i może chodzić do przedszkola. W poprzednim przedszkolu nawet o tym nie
      było mowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka