Dodaj do ulubionych

Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!!

• kasiuchna1 Przedszkole nr 29 na Pigonia, Prądnik Biały 15.02.09, 01:36
      Bardzo proszę o opinie na temat przedszkola nr 29 na Pigonia, z
      góry dziękuje za odpowiedzismile
      • dorro1 Stoki i Wzgórza - szukam opinii 24.02.09, 13:19
        Moze zdnajda sie mamy mające jakieś informacje na temat tych
        przedszkoli. Dziekuje.
    • phi.phi Może jakieś aktualne opinie 121 i 138? 08.03.09, 18:38
      121 na Stachiewicza i 138 na Krowoderskich Zuchów - za wszelkie opinie z góry
      dziękuję smile
      • zoja.pl Re: kraków 09.03.09, 15:54
        Bardzo prosze o opinie na temat przedszkola samorządowego nr 11 im Misia Uszatka. Przedszkole znajduje sie na ul. Saskiej.
      • elise81 Szachy w przedszkolu 121 19.10.09, 21:01
        Witam,
        Moje dziecko chodzi do przedszkola nr 121 i zapisałam je na szachy. Jesteśmy
        zadowoleni dziecko sporo się uczy np. literek, myślenia no i nieźle się bawi.
        Zapisał ktoś jeszcze swoje dziecko na szachy i jak wrażenia?
      • ulazal11 Re: Może jakieś aktualne opinie 121 i 138? 17.03.11, 11:56
        Ja właśnie też gorączkowo szukam opinii na temat przedszkola nr 138... Proszę o pomoc!
        • leewek Re: aktualne opinie Kraków /Piaski/Kozłówek 21.03.11, 14:26
          Witam,
          Bardzo proszę o opinie nt. Przedszkola przy Czarnogórskiej lub jego filii na Serbskiej (nr32). chciałabym tam posłać synka z poczuciem, że to dobry wybór. Może pomożecie? Albo odradzicie?
          Zastanawiam się też nad przedszkolami Przy Okólnej, Estońskiej i Podedworze. Ale to byłby raczej drugi wybór.
          Mamy przedszkolaków, napiszcie kilka słów, proszę!
    • druuna Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 13.03.09, 12:32
      Witam!
      Potrzebuję od Pań opinii nt. przedszkola prowadzone przez Siostry Felicjanki
      przy ul. Zamoyskiego 39? Czy możecie mi pomóc?
      • druuna przedszk. SS Felicjanek-róg smolki i zamoyskiego 17.03.09, 11:23
        sprostowanie jak w temacie wink
    • siomik Przedsz. nr 58 róg Skośnej i Lubostroń - opinie 16.03.09, 16:08
      Interesuję się ww przedszkolem. Działa w nowym budynku od marca09,
      więc pewnie ciężko o poglądy, ale na pewno już coś można
      wywnioskować. Proszę o opinię czy to nie konglomerat, nowy ale bez
      klimatu, odpowiedniego podejścia do dziecka. Jaka jest kadra,
      jedzenie, w ogóle wszystko. Będę wdzięczna za każdą opinię. Czy
      polecacie, czy lepiej wybrać np. przedszkole na Skotnickiej albo
      Zachodniej? A może jest jakieś prywatne w tej okolicy, na które
      warto wydać pieniądze, bo naprawdę warto - dla dziecka? Z góry
      dzięki za pomoc smile
    • dorota.se Przedszkole nr 141, ul Wrony, Sidzina - opinie? 17.03.09, 09:10
      Czy ktos z Was zna moze przedszkole nr 141 w Krakowie (ul Wrony, Sidzina)? Jakies opinie? Polecacie? Odradzacie?

Niedlugo przeprowadzamy sie do Krakowa i szukamy przedszkola dla naszego 3.5-latka i zerowki dla 6-latki.

Znacie jakies inne dobre przedszkole w tej okolicy? Jak wszystko dobrze pojdzie, bedziemy mieszkac na Warchalowskiego.

Za wszelkie opinie bede bardzo wdzieczna.
      • kijorek1 Re: Przedszkole nr 141, ul Wrony, Sidzina - opini 23.03.11, 22:46
        witam
        Polecam przedszkole na ul Wrony 28. www.kids-smile.pl. Moja córeczka czuje się tam bardzo dobrze, panuje domowa atmosfera, małe grupy, ciekawe zajęcia
        Pozdrawiam
        Bogusia
    • mufik Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 27.06.09, 13:49
      Dziewczyny, jak macie ochotę piszcie też opinie na stronie dobre-przedszkole.pl/ im więcej będzie ocen i placówek (można samodzielnie dodawać) tym mmniej rodziców będzie miało wątpliwości związane z wyborem dobrego przedszkola czy żłobka.
      • filipetto1 Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 29.06.09, 21:16
        "Dziewczyny jak macie ochotę..." A co to za...a chłopcy?
        Czy my, mężczyźni nie mamy pozwolenia na wypowiedzenie się?!
        To trochę nie fair.
        • mufik Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 30.06.09, 00:12
          No oczywiście, mój błąd - biję się w piersi smile.
    • magda_mama79 Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 11.08.09, 18:22
      Magdo) - tu też Magdasmile

Jeśli chodzi o mnie to ja już się zdecydowałam. Uważam że jednym z najlepiej wyglądających przedszkoli jest przedszkole Eduminki na Bronowicach. Moją córkę już tam zapisałam. To co ich wyróżnia to przede wszystkim brak bałaganu który zobaczyłam w prawie każdym przedszkolu które wcześniej oglądałam. Tam jest bardzo kolorowo, czysto a no i mają świetne mebelki. Wszystkie sale są urządzone tematyczne. Przynajmniej nie poszli na łatwiznę jak większość przedszkoli i nie robili tylko "pomieszczeń" gdzie trzeba będzie opiekować się dziećmi, ale włożyli tam trochę serca- jak ja to mówię. Ja uważam że naprawdę warto wziąć ich pod uwagę.
      • asiaaiuto Pępuś Świata??? Kraina Uśmiechu na Wolskiej 21.08.09, 11:32
        witam, czy są na forum rodzice, których dzieci chodzą do przedszkola
        Pępuś Świata? znalazłam na forum kilka nieciekawych opinii o nim,
        czy ktoś z was ma swoje zdanie na ich temat? Będę wdzięczna za
        komentarze.
        Poza tym interesuje mnie Kraina Uśmiechu na ulicy Wolskiej, działa
        od niedawna.
        • rrako Re: Pępuś Świata??? Kraina Uśmiechu na Wolskiej 11.03.11, 14:53
          w życiu bym nie wysłał swojego dziecka do Przedszkola na Kozłówku!
          Wystarczy przejsc sie po osiedlu i zobaczyc co tam sie dzieje, strach w biały dzien chodzic po Okólnej i innych ulicach Kozłowka
          • leewek Re: Pępuś Świata??? Kraina Uśmiechu na Wolskiej 14.03.11, 11:05
            Mieszkałam do niedawna na Okólnej. Zamieniłam mieszkanie na większe w innej okolicy. I mam sentyment do Kozłówka. Mnóstwo osób starszych = spokój. Zadbana infrastruktura wokół bloków (spółdzielnia prężnie działa). Wszystkie podstawowe sklepy i placówki pod ręką. Świetna komunikacja. Owszem zdarzała się jakaś banda wyrostków, jakieś zniszczenia, ale wieczorem późnym, wtedy mogło być nieprzyjemnie. Ale to jest w dzisiejszych czasach wszędzie niemal na dużych osiedlach i nie tylko. W dzień nie mam nic do zarzucenia.
            Nie wiem nic po tamtejszych przedszkolach, ale nie opowiadaj bzdur o okolicy.
    • kal456 Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 03.09.09, 18:21
      Czy ktos z Was zna moze przedszkole montessori odkrywcy świata
      ul.bujaka 8 ?

Niedlugo przeprowadzamy sie do Krakowa na kurdwanów i szukamy przedszkola dla naszego 3.5-latka .

Ktoś może posyła tam dziecko ?

Za wszelkie opinie bede bardzo wdzieczny.
      • mila-4 Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 05.09.09, 22:28
        Witam wszystkich rodziców szukających przedszkola dla swoich
        pociech . Słyszałam od znajomych że od października otwiera się nowe
        przedszkole przy ulicy Cegielnianej 37 w Łagiewnikach. Ponieważ sama
        szukam przedszkola dla swojego dziecka byłam tam żeby sprawdzić czy
        jest ono tak fajne jak mi opisywali. Mogę powiedzieć że przedszkole
        jest na końcowym etapie remontu. Jest to piękny przestronny dom z
        duzym ogrodem , sale w budynku są duże i kolorowe. Z informacji
        jakie uzyskałam na miejscu na temat przedszkola od wlaściciela i
        pani dyrektor mogę powiedzić że spełnia ono moje wymagania. Remont w
        przedszkolu ma być skonczony 15 września, dlatego pojadę tam jeszcze
        raz aby sprawdzić czy jest tak jak obiecali. Zaineresowanym podaję
        numer telefonu do przedszkola 509-705-114
    • monia19722 Re: Stoki i Wzgórza - szukam opinii 03.09.09, 22:16
      polecam przedszkole 112-na wzgorzach; chodziła tam moja starsza córa w latach
      2000-2004 a terza posłałam młodsząsmile
    • ewasiek1 Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 15.09.09, 15:39
      szukam prywatnego przedszkola w Nowej Hucie - co polecanie?
    • zuzan-na84 Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 24.09.09, 18:33
      Bardzo serdecznie polecam nowe przedszkole na Ruczaju, ul Skośna. Niepubliczne
      Przedszkole Bajka. z zewnątrz może nie wygląda zachęcająco ale w środku
      prawdziwa kraina radości. kolorowo, czysto, piękne dekoracje, wszystko nowe i
      widać że dzieci są wdrażane do dbania o zabawki. Panie uśmiechnięte i chętne do
      pomocy. na razie w przedszkolu jest mało dzieci, tylko dwie grupki więc panie
      mogą indywidualnie pracować z dzieckiem. sprawdziłam dokładnie i z czystym
      sercem polecam
    • iza_lublin Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 01.10.09, 13:57
      Witam. Potrzebuje Waszej pomocy mieskzanki Krakowa. Dostałam się do Szkoły w
      Krakowie, w której beda 3-tygodniowe zjazdy. Mam synka w wieku 2 lat. Poszukuje
      dla niego placówki, która przyjełaby go na takie włąsnie okresy. Jeszcze nie
      wiem jak często w ciagu roku. Najlepiej gdyby była w poblizu ul. Przy Rondzie
      (szkoła) i ćieslewskiego (mieszkanie u kolezanki). Na razie znalazlam momiklub -
      czy ktos cos o nim slyszal. ewentualnie prosze o inne propozycje. Sprawdzam na
      mapie odleglosci, no ale nic mi to nie mowi. Nie znam najbardziej zakorkowanych
      ulic w miescie, etc. Bede wdzieczna za pomoc
    • cebulka76 jakie opinie o "norbertankach" na Kościuszki? 07.10.09, 12:34
      Cześć! Mój starszy syn chodzi do przedszkola na Mlaskotów (nr 9 ) i nie jestem zadowolona. A co sądzicie o przedszkolu na Kościuszki 88? U Norbertanek?
    • solariss4 Monitorowane przedszkole w Krakowie 19.10.09, 12:49
      Szukam przedszkola z monitoringiem w Krakowie, znalazłam tylko takie:
      www.akademiazabawy.com/
      miał ktoś do czynienia z tym przedszkolem?
      • anndelumester To nie jest przedszkole 21.10.09, 12:05
        to jest Punkt Dziennej Opieki Nad Dziećmi.
        Chyba nie spełniają warunków, żeby przedszkolem być.
        Za to oferta na ich stronie mnie normalnie powaliła - niezły ubaw. Widać, że
        ktoś słyszał co się powinno oferować rodzicom, ale słyszał niezbyt dokładnie big_grin
        Przedszkole z monitoringiem jest na Klinach(??) Polanie Żywieckiej - gdzieś w
        tamtych okolicach.
        • ariosso1 Pępuś Świata-opinia moja 21.10.09, 13:08
          MNIEJ WIECEJ ROK TEMU - zostalam tam niemile potraktowana-chodzio o
          przedłużenie adptacji dziecka pytalam tylko przez telefon i babka
          mnie poprostu zgnoiła (nie ma juz tej kobiety).Omijalam to
          przedszkole łukiem ogromnym i zajomym odradzałam ,nie tylko z uwagi
          na nazwę ale i na fakt zaistnialej sytuacji .Jak niektorzy wiedzą
          mam (miałam)problem z córką-bardzo sie bala wszystkich i
          wszystkiego,zatem postanowilam ja dac do prywatnego przedszkola i
          uzyskac zgodę dyrekcji na to abym mogla przez miesiac dwa byc tam
          razem z córką.W wiekszosci prywatnych przedszkoli nie było problemu-
          ale moje dziecko nawet nie chcialo wejsc do szatni.
          Rok czasu chdzilam po róznych przedszkolach i najczesciej kończylo
          se na tym ze po 10 minutach wyprowadzalam zapocone i usmarkane
          dziecko-od placzu.
          Mniej więcej 3 tygodnie temu dopadla mnie depresja,ze nigy się nie
          przestanie moje dziecko bac,ze ja zgnije w domu,ze usycham itp.
          Postanwilam podjac jeszcze raz wyzwanie-obdzwoniłam przedszkola brak
          miejsc.Został Pępus swiata.Cos mna pokierowalo-zadzwoniłam-
          opowiedzialam.
          Zupelnie inna rozmowa.NigDy bym sie nie spodziewała.Jestem w
          głebokim szoku.
          Dziecko poszło raz w piatek ze mną-dwie godziny się bawi,w
          poniedziałek plakala-choc bylysmy razem-we wtorek zostawilam
          placzące dziecko na 3 godziny-po czym odebrałam usmiechnięte,.
          I wiecie co? Moja corka swiata nie widzi tylko przedszkole.
          Dzikus ktory bał sie sukienki-nie boi sie nikogo,uwielbia chodzic do
          przedszkola-dobrze jej tam.

Teraz na temat samego przedszkola.Ja bardzo sie ciesze ze duzo
          rodzicow zraża nazwa-poniewaz dziki temu jest malo dzieci-nie tak
          zupełnie mało ale nie ma tlumu-jest kameralnie.
          Przede wszystkim -kadra;Panie sa NORMALNE,bardzo miłe,rzetelne.
          Pani dyrektor-mloda kobieta-jest pierwszą czy druga
          dyrektorka ,która z powodu bycia włascicielka przedszkola nie
          zadziera nosa,a powiedziała mi tyle mądrych słów-dzieki ktorym nieco
          inacej postrzegam zachowanie mojej córki.Moja kolezanka zapisała tam
          syna razem ze mna-jest takze pod wrazeniem.

Na koniec dodam tyle-nie sugerujcie sie nazwą-bo nazwa nie zapewni
          opieki a ludzie którzy tam są.Jeżeli ktos kiedys zapyta czy to
          przedszkole jest ok?
          TAK JEST NAJBARDZIEJ OK-inaczej moja córka nie chodziłaby tam z
          radoscią od 8do 16tej -rano nas budzi z butami w ręku,i gna do
          dzieci-a w domu sie boi babci czy nowej sukienki.
          Nie dam zlego słowa powiedziec na to przedszkole-chociaz kiedys było
          inaczej-ale od czasu kiedy tam poszlam,zobaczyłam to sie przekonałam.

I wcale dzieci nie traktują jak pepki swiata,i nazwa sie nie liczy,a
          nawet jak by sie nazywało najgorzej ze wszystkich to dla mnie sa
          najlepsi i dla mojej corki także.
          Polecam.
          • solariss4 Przedszkole monitorowane 22.10.09, 10:19
            Wiedzą, co oferować, ale nie wiedzą, jak? To znaczy? Spróbuję jeszcze na Klinach.
            • anndelumester Re: Przedszkole monitorowane 22.10.09, 11:21
              solariss4 napisała:

> Wiedzą, co oferować, ale nie wiedzą, jak? To znaczy?
              Niedokładnie tak.
              Przeczytaj sobie ofertę - zupełnie jak reklama sklepu 1001 drobiazgów ;D
          • ane-mon Re: Pępuś Świata-opinia moja 15.01.13, 22:27
            Witajcie
            czy ktoś ma jeszcze jakieś opinie na temat przedszkola Pępuś świata? ile tam kosztują zajęcia dodatkowe?
            • kerala78 Re: Pępuś Świata-opinia moja 25.01.14, 20:11
              niskie czesne ale za to podwieczorek to np chleb z dzemem wink zalosna reklama "zapraszamy do elitarnego i renomowanego przedszkola" big_grin
              • mama-filipka1 Re: Pępuś Świata-opinia moja 31.01.14, 14:39
                nie wiem co ma czesne do chleba z dżemem???
                Moje dziecko jest przezadowolone z posiłków, które przygotowywane są na miejscu a nie jak w wiekszosci przedszkoli dowożone przez firmy cateringowe!
                Ogromnie sympatyczna a przede wszystkim merytorycznie i dydaktycznie przygotowana kadra z Pania dyrektor na czele to ogromna zaleta tego przedszkola, przedszkola gdzie dziecko i jego potrzeby są dostrzegane!!!!
                • hann.a28 Re: Pępuś Świata-opinia moja 04.02.14, 19:20
                  Moje dziecko chodzi do pępusia już prawie trzy lata i jest zachwycone, ja zresztą również. Gdy zapisywaliśmy się do najmłodszej grupy w 2011 to najbardziej obawiałam się jedzenia. Moje dziecko nie cierpiało surówek, owoców, nie jadło warzyw...karmienie, przygotowywanie posiłków było dla mnie tragedią...aż trafiliśmy do przedszkola Pępuś Świata. Dziś jemy kolorowe kanapki, przeróżne surówki np z kiszonej kapusty, zupy brokułowe, warzywne a nawet kapuśniak (kiedyś tylko rosół). Moje dziecko kocha dżemy, powidła, miód co mnie bardzo cieszy, a na podwieczorek są TEŻ ZAPIEKANKI, KIEŁBASKI Z GRILLA, KANAPECZKI Z SZYNECZKĄ, SEREM CZY PASZTECIKIEM ZAWSZE Z DODATKIEM OGÓRKA LUB POMIDORKA, SĄ PARÓWECZKI I KANAPKI Z CZEKOLADĄ, posiłki są urozmaicone, a dzieci (nie tylko moje) ze smakiem i radością wszystko jedzą. Panie kucharki super gotują, miałam okazję próbować pysznych wypieków i dań przyrządzanych na wigilię. Nauczycielki są tam miłe, otwarte, moje dziecko twierdzi, że zaraz po mnie i swoim tatusiu najbardziej kocha panią i całe przedszkole. Moim zdaniem pełen profesjonalizm!!
              • mama.syn Re: Pępuś Świata-opinia moja 04.02.14, 20:05
                potwierdzam w 100%, że Pępuś Świata to wspaniałe przedszkole, mój syn je uwielbia i nazywa "moje przedszkole", wspaniałe panie, które są od pierwszej grupy i się nie zmieniają, a jedzonko jest super, codziennie coś innego i pysznego, często korzystam z propozycji przedszkola i gotuję podobne potrawy w domu. Dodam, że pięciolatek, który samodzielnie czyta to zasługa tylko tego przedszkola.
                • synekmamusi1 Re: Pępuś Świata-opinia moja 06.02.14, 00:18
                  Ostatnie cztery lata spędziliśmy z moim synkiem w Pępusiu, za kilka miesięcy musimy iść do szkoły, żegnać się będziemy ze łzami. Wspaniałe panie, cudowna atmosfera i wszystko naprawdę super. Wiem, że mój synek jest bardzo dobrze przygotowany do szkoły, czyta, pisze i jest mądrym człowiekiem, te zasługi należy przypisać całej kadrze Pępusia i całemu programowi jakim są prowadzone dzieci. Bardzo dziękujemy i jeszcze bardziej polecamy!
                • tu_ona Re: Pępuś Świata-opinia moja 09.02.15, 21:52
                  Szukając informacji na temat przedszkola "Pępuś Świata" na ul. Łużyckiej trochę brakowało mi obiektywnej opinii. Było ono albo bardzo chwalone albo bardzo odradzane. Prawda jest gdzieś po środku.
                  Plusy: profesjonalne przedszkole, maluchy mają przestronną salę, jest ogród, dziecku smakuje jedzenie, szczególnie Panie Wspierające są bardzo pomocne. Dla zmotoryzowanych przedszkole ma parking.
                  Minusy: stawka żywieniowa jak na proponowane menu (bardzo często mączne) jest wysoka, nie ma możliwości obniżenia kosztów wyżywienia nawet jeśli dziecko codziennie je tylko obiad (nie ma zwrotów za śniadanie czy podwieczorek), dużym minusem są dla mnie obowiązkowe wycieczki - w tych dniach przedszkole nie zapewnia opieki dla dzieci, które z jakiś względów nie jadą, co roku trzeba wpłacać wpisowe w wysokości 380 PLN (nie wiem za co) - trzeba dodatkowo kupić wyprawkę i zapłacić za podręczniki.
              • hann.a28 Re: Pępuś Świata-opinia moja 04.02.14, 21:09
                Moje dziecko uwielbia posiłki podawane w przedszkolu, wciąż tylko słyszę że w Pępusiu jest wszystko smaczniejsze. A co do podwieczorków to menu jest urozmaicone, a w dżemie też nie widzę nic złego... Moje dziecko nauczyło się zjadać surówki, warzywa i owoce właśnie dzięki posiłkom podawanym w przedszkolu. Do tego fantastyczna opieka, nauczycielki znające się na rzeczy, ale żeby komentować trzeba tam być, poznać kadrę i panującą wewnątrz fantastyczną atmosferę!
                • mariakiec Re: Pępuś Świata-opinia moja 04.04.18, 21:42
                  Rozumem ,że Pani dziecko jest zadowolony z jedzenia w Pępusiu to Pani wystarcza-O zgrozo. niech mu Pani codziennie daje czekoladę na obiad ! też będzie. Podają tam ciągle drożdżówki ,najtańsze ciasta i kanapki z dżemem - tak jak ktoś wyżej napisał o diecie mącznej. Ja mojego synka odbierałam wielokrotnie nienajedzonego, pomimo zapewnień że zjadł tak że chocho. NIE POLECAM!! z tego i innych powodów..
              • 25anita Re: Pępuś Świata-opinia moja 04.02.14, 21:33
                Ja również nie rozumiem co ma w spólnego czesne z kanapką z dżemem ??!! Mój syn jest prze szczęśliwy z jedzenia w Pępusiu, a dla mnie to jest najważniejsze. Przecież to są dzieci, nie sztuką jest sporządzić taki jadłospis żeby zachwycał i odpowiadał nam tzn. rodzicom. Ważne, że dzieci są zadowolone , szczęśliwe i najedzone. Pozdrawiam smile
              • qwerq1980 Re: Pępuś Świata-opinia moja 05.02.14, 15:21
                Jesteśmy bardzo zadowoleni z przedszkola. Atutem niewątpliwie są mało liczne grupy gdzie wychowawca ma możliwość dokładnie poznać swoich wychowanków i każdemu poświęcić czas, oprócz tego zarówno nauczycielki jak i panie z obsługi są bardzo miłe i kochane, dzieci mają w tym przedszkolu naprawdę bardzo dobrą opiekę, są porządnie dopilnowane, nakarmione i wyedukowanesmile Polecamy przedszkole wszystkim rodzicom i dzieciom. 
      • mamajuleczki2 Re: Monitorowane przedszkole w Krakowie 04.10.11, 00:36
        w tajemniczym Ogrodzie beda mieli monitoring i to taki że bedziesz mogła cały czas patrzeć co robi twoje dziecko po zalogowaniu sie
        dla mnie to super sprawa moja julka nie ma jeszcze dwóch lat i chciałabym widziec jak sie zachowuje
    • coolista80 Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 13.07.10, 10:24
      A słyszeliście może o Akademii Małych Tygrysków. Bardzo dużo pozytywnych opinii
      można na ich temat znaleźć, wiele dobrego się tez o nich słyszy. Przedszkole
      jest nowoczesne, to jedna z tych placówek, która wprowadza w życie plan nauki
      przez zabawę. Mnie najbardziej zadziwia fakt, że tak dobrze idzie im z nauka
      angielskiego - rzadko kiedy się zdarza, żeby po przedszkolu dzieci tyle z języka
      umiały, ile u nich. Myślę, że placówkę można zaliczyć do jednej z lepszych.
    • ariosso1 Re: Zaczarowany Świat Dziecka przedszkole niepubl 21.08.10, 21:00
      zaczarowany Świat dziecka -weszłam na te strone z ciekawości..ale sie bardzo
      rozczarowałam- i powiem wiecej-nie znajdziecie klientów wśród rodziców,którzy
      maja choc blade pojęcie o edukacji swoich dzieci.
      Metoda DOMANA-TE METODE STOSUJE SIĘ U DZIECI UPOŚLEDZONYCH-z naciskiem na
      uposledzenie umysłowe.Prosze poczytać na ten temat.
      mAM WRAZENIE,ŻE AUTOR OPRACOWANIA METOD PRACY TEGO PRZEDSZKOLA COŚ GDZIES KIEDYS
      PRZECZYTAŁ ZLE ZROZUMIAŁ I TERAZ CHCIAŁ SIE WYKAZAĆ.
      Opłaty- wygórowane-stanowczo! Jak na placówkę absolutnie nie mająca zielonego
      pojęcia o metodach pracy z dziećmi.Takie moje skromne spostrzeżenie.
      • malinabum Re: Zaczarowany Świat Dziecka przedszkole niepubl 15.07.15, 11:11
        Droga Pani,
        Bardzo przykro mi czytać taka opinię o przedszkolu, do którego moje dziecko uczęszczało prawie 4 lata, zważywszy na to, ze nie miała z nim Pani prawdopodobnie nic wspólnego.
        Gdy z bólem serca poslalam dziecko do klasy pierwszej SP, uslyszalam od wychowawczyni, ze jest to jedno z najlepiej przygotowanych do szkoły dzieci...
        Nie jestem pedagogiem z wyksztalcenia, ale za Pani namową wpisalam w google o tej metodzie Domana...zacytuje pierwszy lepszy wynik "W pierwszej kolejności skierowana była do dzieci, których mózg był w jakiś sposób uszkodzony. Potem jednak z powodzeniem zaczęto stosować ją u dzieci zdrowych po to, by miały zanse rozwinąć w pełni swój potencjał.
        Celem stosowania tej metody jest wspieranie rozwoju, a zatem sprawianie, by dziecko stawało się coraz bardziej inteligentne, miało lepszą pamięć, koncentrację, a także umiejętność kojarzenia faktów."

Wydaje mi sie zatem, ze to Pani- jako pedagog- ma wiele brakow , które warto by było uzupełnić.

Ja tymczasem z czystym sumieniem polecam Przedszkole Zaczarowany Swiat Dziecka wszystkim Rodzicom, którzy chcą sprawdzonych, wspaniałych, troskliwych nauczycieli dla swojego dziecka, w wspaniale przygotowanym miejscu.
        Ci ludzie dają z siebie wszystko by dzieci byly szczesliwe, bezpieczne i by uczyly sie w swoim tempie.
        Polecam z całego serca, mama 7 latka
    • mufassa Libertów Żyzna /Jana Pawła II w Libertowie 07.09.10, 23:17
      szukam żlobka dla 2letniego dziecka
      czy ktos z Was moze ma jakies aktualne opinie dotyczace prywatnego zlobka prywatnyzlobek.pl/ w Libertowie?

koszt jest wysoki, wszystko wygląda pięknie patrząc z zewnątrz ale może są tutaj rodzice, którzy oddają pod opiekę swoje dzieci do tego żlobka?
      interesuje mnie podejście opiekunek do dzieci
      czy jest odpowiednia ich ilość na grupę
      czy jest dużo zabawek i zajęć
      czy rzeczywiście dzieci korzystają z ogrodu (byliśmy tam kilka razy i ani razu nie widzieliśmy bawiących się na zewnątrz dzieci)
      inne uwagi mile widziane smile

• jbasko Re: Libertów Żyzna /Jana Pawła II w Libertowie 26.10.10, 10:30
        moja córka tam chodziła, ale to była juz prawie 2 lata temu. Byłam zadowolona, nie wiem jaki teraz jest cennik ale wtedy płaciłam 1100/m-c, niezależnie ile dziecko chodziło.Jak dla mnie to za dużo było, ale powiedzmy, że nie miałam wyjścia.
        Zabawki były w dobrym stopniu wtedy.
        Panie były super ale wiem, że sie zmieniły.
        Z ogrodu korzystali, w ciepłe dni codziennie po 2 razy wychodzili, w gorsze też były prośby o kalosze i wychodzili.
    • mufassa 2l. prywatne w okolicy Ruczaj Podgórze (szuwarowa) 25.10.10, 07:28
      gdzie chodza Wasze dzieci?
      chodzi mi o prywatne kluby dla maluszkow lub przedszkola
      jak kazdemu, zalezy mi na tym aby dziecko mialo dobra opieke, warunki itd

wiek 2latka wzwyz,
      gdzie mozna poslac dziecko w takim wieku w naszej okolicy? mieszkamy na Szuwarowej i wokolo az roi sie od roznych miejsc dla dzieci
      robilismy rozeznanie ale najlepiej zasiegnac opinii w szerszym gronie wiec licze na Was smile
      • gioseppe Re: 2l. prywatne w okolicy Ruczaj Podgórze (szuwa 05.01.11, 16:04
        tez jestem ciekawa wink
        • novembermember Re: 2l. prywatne w okolicy Ruczaj Podgórze (szuwa 02.09.11, 10:34
          Bardzo polecam "Malutkiego odkrywcę" na Raciborskiej. Dzieci często wychodzą, posiłki są bardzo dobrze skomponowane, a "ciocie" przemiłe, opiekuńcze i bardzo wyczulone na potrzeby maluchów. Klubik ma status placówki Montessori, metody są bardzo rozsądne. Czasem odbywają się też warsztaty dla dzieci i rodziców pod okiem psychologa. My byliśmy bardzo zadowoleni, a maluch zakochany w ciociach.
    • kate-ww Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 02.11.10, 23:26
      witam, mam serdeczną prośbę - przeprowadzam się do Krakowa i w związaku z tym poszukuję przedszkola dla mojego maluszka. Było by syper, jeżeli funkcjonuje taka placówka w bliższym lub dalszym sąsiedzctwie ul. Wrocławskiej. Bedę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc
    • tusiapodusia Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 27.12.10, 13:04
      najlepsze moim zdaniem lenkowo lenkowo.pl/ kraków-wrząsowice. w pełni realizują program, stawiają na sztukę i angielski 5 do 7 razy w tygodniu no i te standardy bezpieczeństwa!!! no i już wkrótce rekrutacja do szkoły podstawowej vcps.pl/ tych samych właścicieli i będącej kontynuacją przedszkola ale przyjmują też dzieciaki z zewnątrz ( podobno mają 3 ostatnie miejsca, a klasy mają być 18 osobowe) pozdrawiam,
      • jazzinho Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 29.06.11, 13:38
        odświeżam temat - czy są osoby na forum które mogłyby powiedzieć coś na temat przedszkola "Lenkowo" we Wrząsowicach?
        Czy jest zainteresowanie szkołą podstawową, którą właściciele otwierają od tego roku?
        To ma byc szkoła o profilu językowym - angielskim.
        Będę wdzięczna za informacje
    • gioseppe a misie pysie? 26.01.11, 00:16
      sa tu rodzice dzieci z tej placowki?
      • maya151 Przedzszkola Głowackiego, Jadwigi z Łobzowa...... 27.01.11, 21:31
        Witam!
        Pilnie poszukuję informacji na temat trzech przedszkoli w mojej okolicy.
        Chodzi mi mianowicie o przedszkole nr 82 ul Głowackiego, nr 13 Budryka, nr 77 Jadwigi z Łobzowa.
        Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje
        • magda_krakow Re: Przedzszkola Głowackiego, Jadwigi z Łobzowa.. 28.01.11, 13:34
          Na Głowackiego chodzi dziecko mojej koleżanki z pracy (nauczycielki przedszkola zresztą smile ) i jest OK.
          • czoobek Re: Przedzszkola Głowackiego, Jadwigi z Łobzowa.. 28.02.11, 09:13
            Cześć,
            My z żoną, poniekąd z racji naszych sportowych zainteresowań, ale głównie z uwagi na lokalizację wysłaliśmy młodego do Junior Sport w Śledziejowicach. Wprawdzie to nie Kraków, ale jak ktoś mieszka na Złocieniu (tak jaki my) lub Bieżanowie, to na miejsce mamy raptem 7 minut autem.
            No i temat z głowy przed marcowym naborem.

Pozdrowienia
            C.
            • szamila78 przedszkole 175 na Siewnej lub 65 Strzelców 04.03.11, 15:52
              Witam i bardzo proszę o opinie o tych przedszkolach.
              Dzięki
              • mieszadelko Re: przedszkole 175 na Siewnej lub 65 Strzelców 17.05.11, 21:30
                nie znam 65 ale 175 odradzam z calego serca
                to jedno z tych przedszkoli gdzie porzadek i "zasady" chocby z epoki kamienia lupanego sa zdecydowanie wyzej niz prawa i potrzeby dziecka
                gdzie spacery odbywaja sie od wielkiego dzwonu (mam na mysli okres od jesieni do wiosny, bo latem fakt siedza w ogrodzie) bo przeciez zimno-mokro-wieje-bloto
                gdzie sie "nie da" bo zawsze tak bylo
                bylismy ale ucieklismy juz dawno i nigdy wiecej. moje drugie dziecko poszlo juz gdzie indziej. wole dowozic ale miec spokoj. bo niestety ale opor materii jest przerazajacy.
                i podejscie "jak sie nie podoba to nic was tu nie trzyma" - argument fantastyczny w kontekscie naszej krakowskiej sytuacji gdzie od lat brakuje miejsc w przedszkolach panstwowych...
                • jolka233 Re: przedszkole 175 na Siewnej lub 65 Strzelców 13.06.11, 13:49
                  Nie wiem jak było kiedyś ale teraz jest całkiem ok. Panie Dyrektorki bardzo dbają o przedszkole i dzieci. Plac zabaw został tak rozbudowany by każda z grup ( jest ich 9) miała miejsce na zabawę. Na podwórko dzieci wychodza codziennie- chyba, że przeszkodzi pogoda lub jakieś wydarzenie w przedszkolu typu teatrzyk czy konkurs. Kuchnia rewelacyjna - mój niejadek zjada wszytsko! Nie zmuszają do jedzenia. Adaptacja nam się przeciągneła ( ze względu na choroby) ale koniec końców mała leci do przedszkola na skrzydłach. O cokolwiek poprosiłam Panie nigdy nie było problemu. Myślę, że wiele zależy od Pań w grupie. My trafiliśmy na fajne wink
      • iwonajen Re: a misie pysie? 13.02.12, 12:30
        Jesli chodzi o misie-pysie to są to złobki (przynajmniej ja znam tylko takie, na południu Krakowa). Nasze dziecko chodzi na Kadlubka, jestesmy ZACHWYCENI poziomem obsługi, zaaangażowaniem i postępami naszego dziecka. Polecam serdecznie (zresztą ja też tam trafiłam z polecenia, i był to świetny wybór).
    • gioseppe Kropelka (Słabego) i Beniaminek (Urocza) 11.03.11, 15:30
      moze ktos ma opinie na temat przedszkoli
      kropelka na Słabego lub beniaminek na Uroczej?
    • neti221 Re: Przedszkole nr 13 ul.Budryka Miasteczko AHG 28.03.11, 21:53
      Prosze o opinie na temat przedszkola nr 13 na miasteczku studenckim AGH, jakie warunki, kadra i ogólnie ...smile
    • przedszkole.katolickie Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 19.04.11, 12:52
      Znakomite jest Przedszkole Katolickie "Mali Artyści" w Krakowie. Więcej na www.mali-artysci.com.pl
      • mamajuleczki2 Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 04.10.11, 00:33
        ja ostatnio byłam w Tajemniczym Ogrodzie w Bibicach polecam wszystkim mają piękny ogród bardzo kompetentną i miła kadre młode nauczycielki i nauczycieli dyplomowanych , super nowy budynek a jaki plac zabaw wszystko certyfikowane
      • daniela11 Re: Mali Artyści - uwaga!! 05.03.12, 13:55
        Mali Artyści??!! Ciekawe czy ktoś coś więcej może nampisać o tym przedszkolu...
        Dziwne jest to, że przedszkole nie ma tel. stacjonarnego, jedyny tel. komórkowy podany na stronie internetowej odbiera jakiś pan, który jest gdzieś poza przedszkolem (podczas rozmowy słychać ruch uliczny). Druga sprawa to ogród, bardzo "ubogi"... dziwne, gdyż prywatne przedszkole powinno mieć imponujące sprzęty do zabawy w ogrodzie, huśtawki, zjeżdzalnie, gdyż je na to stać w odróżnieniu do państwowych przedszkoli.
        • domiam Re: Mali Artyści - uwaga!! 14.04.13, 00:53
          Mogę napisać o tym przedszkolu wiele dobrego, przede wszystkim nasza córcia jest zadowolona i chętnie chodzi do przedszkola (oby tak zostało) no i PANIE SĄ SUPER z naszą ulubioną Panią Bożenką na czele. nie mam porównania z innymi przedszkolami, ale dzieci nie jest dużo w salach. Jak rozmawiam z innymi rodzicami to z tego co widzę to też są zadowoleni. To tak ogólnie. Są zajęcia dodatkowe, nie wiem w sumie co konkretnie robią bo nie widziałam osobiście, ale co dla mnie najważniejsze dziecko wychodzi zadowolone (nie licząc humorkówwink. Ja mogę polecić to przedszkole.
    • levima Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 08.06.11, 16:54
      Witam serdecznie polecam przedszkole " FIGIEL" na woli duchackiej zachód ul Dobczycka 20(budynek szkoły) Bardzo fajne wyremontowane świeżutkie przedszkole. Działa od roku jest tam bardzo rodzinnie i kameralnie (maksymalnie 15 dzieci) ceny nie wygórowane a co najważniejsze fajne młode ale mądre wychowawczynie. Mają stronę internetową www.fiegielwkrakowie.pl Warto zaglądnąć do przedszkola i się samemu rozejrzeć co i jak . A ktoś pytał o przedszkole podwawelskie smyki naprawdę też godne polecenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka