Dodaj do ulubionych

Poradżcie prosze

01.06.07, 11:03
Wysyłam swoje pierwsze dziecko do przedszkola i mam w związku z tym pytanie,
może głupiutkie, ale nie bijcie smile

W czym najwygodniej dziecko wysyłać do przedszkola - najwygodniej dla dziecka,
chodzi o ubiór. Chciałbym się zaopatrzyć wcześniej, żeby potem nie zwaliły sie
wszystkie wydatki jednocześnie na głowę, ale nie wiem co kupować uncertain
Mówię o chłopcu.
Lepiej kupować bluzy czy sweterki? Spodnie dżinsowe, czy lepiej dresowe?
W czym wasze przedszkolaki chodzą jesienią i zimą?
Pomocy!!!
Obserwuj wątek
    • dorota_79 Re: Poradżcie prosze 01.06.07, 11:16
      nam na zebraniu powiedziano żeby spodnie był na gumkę a nie na suwaki czy
      guziki bo dziecku będzie łatwiej samemu się ubrać. Poza tym w okresie zimowym
      wymagane są spodnie ortalionowe. Bluzki takie żeby łatwo było podwinąć rękawki
      do umycia rak. Kapcie na rzepy.
      • justi54 Re: Poradżcie prosze 01.06.07, 11:24
        O każdej porze roku mój mały chodzi w przedszkolu w bawełnianej koszulce z
        krótkim rękawkiem. W zależności od pogody zostawiam w szatni lżejszą lub
        grubszą bluzę do włożenia pod kurtkę jak wychodzą na plac zabaw. Jak jest
        gorąco to krótkie spodenki, a tak na co dzień to cienkie getry wszystko na
        gumce, bez rozporków, guzików, haftek. Na nogi skarpetki i papcie ale nie na
        rzepy bo się wyciarają, odklejają i przyklejają do dywanów a dzieci dużo czasu
        spędzają na zabawach na podłodze. Papcie powinny być na gumie, antypoślizgowe.
    • busiu1014 Re: Poradżcie prosze 01.06.07, 15:35
      Dzięki za wskazówki - zburzyło to mój dotychczasowy plan zakupów wink
      Dobrze, ze zapytałam.
      • ib_k Re: Poradżcie prosze 01.06.07, 19:08
        Prawie wszystko napisała Justi, mogę dodać od siebie że kapcie powinne być na twardej podeszwie ale z
        cienkiej tkaniny, koszulki z krótkim rękawem -zawsze, bluzy najlepiej na zamek, buty na dwór na rzepy!
        Jeżeli to chłopiec to zrób zapas łat na kolana, chłopcy strasznie przecierają spodenki, o wiele częściej
        bawią się na kolanach. W przedszkolach zawsze jest za gorąco! Więc lepiej ubierać lekko, wtedy mniejsza
        szansa przegrzania i w efekcie choroby. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka