Dodaj do ulubionych

Anin, Wawer

• www.malyodkrywca.edu.pl Re: Anin, Wawer 01.03.06, 23:11
      Polecam przedszkole w wawrze Mały Odkrywca zapraszam do sprawdzenia ile dziecko
      moze dostać na starcie swojego życia.
      • misia_mama_ptysia ;-)) 03.03.06, 11:40
    • asiax Re: Anin, Wawer 09.03.06, 20:45
      Hej.
      Mój smyk chodzi teraz do przedszkola na Pazińskiego - jest 2,5 latkiem i stoję
      przed poważnym wyborem: Czy zostać w tym przedszkolu czy zmienić je na to z
      ulicy Dworcowej.

Za przedszkolem na Pazińskiego przemawia piękna lokalizacja, całkiem sympatyczne
      panie oraz to, że już się zaaklimatyzował. Przeciw - fakt, że zdarzyło się kilka
      niedociągnięć - niezałożone kapcie, mokra pielucha itd. ale nie na tyle, żeby
      miało to przeważyć oraz to, że dojazd jest jak dla mnie uciążliwy.

Za przedszkolem na Dworcowej - blisko stacji kolejowej, co może się okazać
      bardzo ważne (na razie szukam pracy więc nie wiem jak będę dojeżdżać) i to, że
      słyszałam dobre opinie.

W poniedziałek dowiem sie czy jest szansa przenieść się już teraz. Jeśli nie to
      chyba zostaniemy na Pazińskiego, ewentualnie zmienimy przedszkole po wakacjach.
      Najgorsze jest to, że o wyborze przedszkola na wrzesień trzeba decydować już
      teraz ?!? Boję się, że jeśłi złożę papiery na Dworcową i się nie dostaniemy to
      przepadnie nam też miejsce na Pazińskiego więc może już nie kombinowac...Sama
      nie wiem...

W państwowych przedszkolach denerwuje mnie brak młodej, świeżej krwi -
      niedawnych absolwentek studiów, z nowymi teoriami i pomysłami smile

Pozdrawiam
      Zdezorientowana Asia
      • misia_mama_ptysia Re: Anin, Wawer 10.03.06, 12:30
        U mnie niestety przedszkola po drugiej stronie torów "odpadły w przdbiegach". W
        zeszły piątek byłam ogladac niektóre przedszkola i przed rondem do przejazdu
        był mały korek, a to nie były godziny szczytu.Tak więc odpada w ogóle przejazd
        przez tory, a tym samym przedszkola po tamtej stronie.
        Nie byłam jeszcze w Prymulce, ale pojadę.Natomiast państwowe na Kadetów nie
        zachęca.
        Jeżeli Twoje dziecko dobrze czuje się w obecnym przedszkolu to nie wiem czy
        warto fundować dziecku stres związany ze zmianą przedszkola.To zawsze jest nowe
        miejsce, nowe panie, nowi koledzy i w jakiś sposób dziecko będzie odreagowywało.
        Mój maluch czasami nie chce iśc do przedszkola, choc nie ma oporów gdy go tam
        zaprowadzamy.Przy odbiorze często okazuje się,że jeszcze by został.Tak więc
        wygląda,że wszystko jest ok, ale.. niestety czasami odreagowuje w nocy
        niespokojnym snem.
        Pozdrawiam
        misia smile)
    • misia_mama_ptysia Anin, Wawer 17.03.06, 14:28
      a może ktos jeszcze podzieli się informacjami?
      • licia Re: Anin, Wawer 24.03.06, 10:26
        Złożyłam podanie w przedszkolu na Dworcowej.
        Pani dyrektor przyjęła mnie bardzo milo. Była wręcz zdziwiona, że mało się
        wypytuje, chętnie odpowiadała na wszelkie pytania. Zachęcała, żeby pokazywać
        synkowi przedszkole.
        Za dworcowa (oprócz lokalizacji - najblizej domu) przemawia przede wszystkim
        rozmiar - budynek jest dostosowany do dzieci, duzy, kuchnie sa
        duze, "profesjonalne", a plac zabaw wielki, ogrodzony i dobrze wyposazony.
        Tak wiec czekam na listy przyjetych 7 kwietnia i mam nadzieje, ze wszstko
        bedzie oksmile
        • asiax Re: Anin, Wawer 28.03.06, 23:49

Hej,
          Ja też złożyłam na Dworcową i mam nadzieję, że się dostaniemy. Pani Dyrektor
          rzeczywiście pomocna i z pasją opowiada o swojej pracy. Kiedy składałam u niej
          dokumenty siedziała właśnie z dzieciaczkami i bawiła się.
          Słyszałam też dobre opinie na temat wycieczek.
          Pozdrawiam
          Asia
          • pimienta Re: Anin, Wawer 30.03.06, 21:29
            Jestem mamą sześciolatki, która chodzi juz trzeci rok do przedszkola na
            Kadetów. Jesteśmy bardzo zadowoleni, mimo, że wcześniej szukaliśmy raczej
            jakiegoś prywatnego przedszkola. Na Kadetów atmosfera jest bardzo przyjazna.
            Panie i dyrektorka znaja wszystkie dzieci, interesuja się, co sie dzieje u nich
            w domach, czy komuś np. urodziło się jakieś rodzeństwo itp. Panie woźne są
            opiekuńcze i ciepłe. Przedszole nie ma luksusowego wyposażenia, ale
            organizowane sa często koncerty, przedstawienia, wyjścia do zoo. Ogródek jest
            fajny i dość duży. Moje dziecko, gdy przychodzę po nią, zazwyczaj wita mnie
            słowami :"Mamo, dlaczego tak wcześnie?!"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka