www.malyodkrywca.edu.pl Re: Anin, Wawer 01.03.06, 23:11 Polecam przedszkole w wawrze Mały Odkrywca zapraszam do sprawdzenia ile dziecko moze dostać na starcie swojego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
asiax Re: Anin, Wawer 09.03.06, 20:45 Hej. Mój smyk chodzi teraz do przedszkola na Pazińskiego - jest 2,5 latkiem i stoję przed poważnym wyborem: Czy zostać w tym przedszkolu czy zmienić je na to z ulicy Dworcowej. Za przedszkolem na Pazińskiego przemawia piękna lokalizacja, całkiem sympatyczne panie oraz to, że już się zaaklimatyzował. Przeciw - fakt, że zdarzyło się kilka niedociągnięć - niezałożone kapcie, mokra pielucha itd. ale nie na tyle, żeby miało to przeważyć oraz to, że dojazd jest jak dla mnie uciążliwy. Za przedszkolem na Dworcowej - blisko stacji kolejowej, co może się okazać bardzo ważne (na razie szukam pracy więc nie wiem jak będę dojeżdżać) i to, że słyszałam dobre opinie. W poniedziałek dowiem sie czy jest szansa przenieść się już teraz. Jeśli nie to chyba zostaniemy na Pazińskiego, ewentualnie zmienimy przedszkole po wakacjach. Najgorsze jest to, że o wyborze przedszkola na wrzesień trzeba decydować już teraz ?!? Boję się, że jeśłi złożę papiery na Dworcową i się nie dostaniemy to przepadnie nam też miejsce na Pazińskiego więc może już nie kombinowac...Sama nie wiem... W państwowych przedszkolach denerwuje mnie brak młodej, świeżej krwi - niedawnych absolwentek studiów, z nowymi teoriami i pomysłami Pozdrawiam Zdezorientowana Asia Odpowiedz Link Zgłoś
misia_mama_ptysia Re: Anin, Wawer 10.03.06, 12:30 U mnie niestety przedszkola po drugiej stronie torów "odpadły w przdbiegach". W zeszły piątek byłam ogladac niektóre przedszkola i przed rondem do przejazdu był mały korek, a to nie były godziny szczytu.Tak więc odpada w ogóle przejazd przez tory, a tym samym przedszkola po tamtej stronie. Nie byłam jeszcze w Prymulce, ale pojadę.Natomiast państwowe na Kadetów nie zachęca. Jeżeli Twoje dziecko dobrze czuje się w obecnym przedszkolu to nie wiem czy warto fundować dziecku stres związany ze zmianą przedszkola.To zawsze jest nowe miejsce, nowe panie, nowi koledzy i w jakiś sposób dziecko będzie odreagowywało. Mój maluch czasami nie chce iśc do przedszkola, choc nie ma oporów gdy go tam zaprowadzamy.Przy odbiorze często okazuje się,że jeszcze by został.Tak więc wygląda,że wszystko jest ok, ale.. niestety czasami odreagowuje w nocy niespokojnym snem. Pozdrawiam misia ) Odpowiedz Link Zgłoś
misia_mama_ptysia Anin, Wawer 17.03.06, 14:28 a może ktos jeszcze podzieli się informacjami? Odpowiedz Link Zgłoś
licia Re: Anin, Wawer 24.03.06, 10:26 Złożyłam podanie w przedszkolu na Dworcowej. Pani dyrektor przyjęła mnie bardzo milo. Była wręcz zdziwiona, że mało się wypytuje, chętnie odpowiadała na wszelkie pytania. Zachęcała, żeby pokazywać synkowi przedszkole. Za dworcowa (oprócz lokalizacji - najblizej domu) przemawia przede wszystkim rozmiar - budynek jest dostosowany do dzieci, duzy, kuchnie sa duze, "profesjonalne", a plac zabaw wielki, ogrodzony i dobrze wyposazony. Tak wiec czekam na listy przyjetych 7 kwietnia i mam nadzieje, ze wszstko bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
asiax Re: Anin, Wawer 28.03.06, 23:49 Hej, Ja też złożyłam na Dworcową i mam nadzieję, że się dostaniemy. Pani Dyrektor rzeczywiście pomocna i z pasją opowiada o swojej pracy. Kiedy składałam u niej dokumenty siedziała właśnie z dzieciaczkami i bawiła się. Słyszałam też dobre opinie na temat wycieczek. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
pimienta Re: Anin, Wawer 30.03.06, 21:29 Jestem mamą sześciolatki, która chodzi juz trzeci rok do przedszkola na Kadetów. Jesteśmy bardzo zadowoleni, mimo, że wcześniej szukaliśmy raczej jakiegoś prywatnego przedszkola. Na Kadetów atmosfera jest bardzo przyjazna. Panie i dyrektorka znaja wszystkie dzieci, interesuja się, co sie dzieje u nich w domach, czy komuś np. urodziło się jakieś rodzeństwo itp. Panie woźne są opiekuńcze i ciepłe. Przedszole nie ma luksusowego wyposażenia, ale organizowane sa często koncerty, przedstawienia, wyjścia do zoo. Ogródek jest fajny i dość duży. Moje dziecko, gdy przychodzę po nią, zazwyczaj wita mnie słowami :"Mamo, dlaczego tak wcześnie?!" Odpowiedz Link Zgłoś