kachi9 25.04.08, 07:29 czy ktoś wie o której godzinie ukaże się ta lista na stronie BE? Wydaje mi się że BE poda ją około godz.17:00, żeby przypadkiem nie donieść dziś podań do przedszkoli... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamazo Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 25.04.08, 08:12 Właśnie miałąm założyć podobny wątek. Tego nie wie nikt!!! Bardzo możliwe, że podadzą o 17. he,he No cóż, czekamy i jak coś zauważę dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
katiusza83 Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 25.04.08, 08:24 Wziełam wolny dzień,żeby załatwić dziś to holerne przedszkole...Mam nadzieję, że "rzucą" te miejsca trochę wcześniej niż o 17. Odpowiedz Link Zgłoś
katiusza83 Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 25.04.08, 08:25 Może trzeba zadzwonić do biura edukacji i zapytać,zaraz spróbuję się tym zająć. Odpowiedz Link Zgłoś
pelka22 Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 25.04.08, 08:53 wg BE lista pojawi się do 13-tej. Czekają jeszcze na informacje z dzielnic... Odpowiedz Link Zgłoś
kachi9 Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 25.04.08, 08:55 Właśnie dzwoniłam do BE - lista ma być do 13:00 ale o której,nie wiedzą.Nie mają jeszcze danych ze wszystkich dzielnic! BE nie odrobiło pracy domowej! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia.w Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 25.04.08, 09:21 troche dziwne to co piszecie, bo w naszym przedszkolu 10 osób nie złożyło potwierdzenia woli czy jak to się nazywa. Pani dyrektor kazała składać podania, a kogo przyjmie na te miejsca ogłosi w poniedziałek, podań jest już na te miejsca złożone dużo, a na pewno pierszeństwo będą miały dzieci dla których było to przedszkole pierwszego wyboru. Jesli na tej liście będą wykazane te miejsca jako wolne to one są wolne tylko 'wirtualnie' Odpowiedz Link Zgłoś
kachi9 Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 25.04.08, 10:51 O którym przedszkolu konkretnie piszesz?Napisz, żebyśmy mogły sprawdzić czy to tylko wirtualna lista... Odpowiedz Link Zgłoś
_diabolique_ Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 25.04.08, 11:31 Lista juz jest. Odpowiedz Link Zgłoś
sko-bo Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 25.04.08, 11:51 Gdzie jest ta lista bo nie moge jej znalezc... (( Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia.w Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 25.04.08, 12:01 przedszkole przy ul. Teligi, numer chyba 352 Odpowiedz Link Zgłoś
fittonia Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 25.04.08, 12:02 na stronie biura edukacji,potem wchodzisz w wolne miejsca w przedszkolach warszawskich i potem w wolne miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
e.gralewska Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 25.04.08, 12:05 Jasne, tylko spróbujcie zadzwonić do któregoś z tych przedszkoli, okazuje się, że albo nie ma pani dyrektor (dziwne, jakaś masowa absencja), albo nie ma już tych miejsc, albo trzeba przyjść w poniedziałek i się bić, bo kto pierwszy ten lepszy... Fikcja... ciekawa jestem czy ktoś z Was się dodzwoni i uzyska odpowiedź: proszę przyjść i się zapisać, a potem dyrektor podejmie decyzję... Odpowiedz Link Zgłoś
fittonia Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 25.04.08, 12:08 kolezanka wscieka sie o to samo,bo skonczyl sie jej urlop wychowawczy,a jej skonczonego juz czterolatka nie oprzyjeto nigdzie,a dzwoniac do przedszkoli z tej listy gdzie sa wolne miejsca dla czterolatkow glucho,albo nie ma pani dyr,smutne Odpowiedz Link Zgłoś
anets2 Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 25.04.08, 12:14 Witam, dzwoniłam w kilka miejsc - skutek różny. W dwóch miejscach dowiedziałam się że należy przyjść złożyć podanie i czekać na decyzję dyrektora, która nastąpi po 30 kwietnia. W kilku przedszkolach - miesca wolne to miejsca wirtualne - są to miejsca wolne podane przez system komputerowy (przecudowny), np. wtedy gdy na dzień 16.04 nie potwierdzili woli uczęszczania dziecka, a zrobili to np. dwa dni później. Stąd było miejsce i nie ma - p a r a n o j a. Pozdrawiam i życzę nam wszyskim pogody ducha, Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
awe_555 Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 02.05.08, 18:28 Witam, czy wie ktoś gdzie można jeszcze złożyć potwierdzenie woli uczęszczania dziecka do przedszkola bo w przedszkolu dostałam inf., że już nie da się nic zrobić (=panie średnio się orientują - system zamknięty i koniec), na stronie edukacji mam inf., że "dotychczas nie potwierdzono woli" (z tego wynika, że jednak można jeszcze to zrobić) w tzw. dzielnicowych punktach pomocy tel. nikt nie odbiera a na jednego maila (do p.pomocy) dostałam odp. nie na temat a na drugiego wcale. Więc gdzie to można złożyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
asimama Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 03.05.08, 09:28 Teraz już nigdzie. Termin minął 16 kwietnia o 17.00. niestety. Jeśli nie złożyłaś potwierdzenia do tego momentu, to znaczy, że Twoje dziecko straciło przyznane mu wstępnie miejsce w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
sko-bo Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 25.04.08, 12:46 dzieki, znalazlam. Odpowiedz Link Zgłoś
kacperek2005.0 zamiana 25.04.08, 12:56 Witam! Mój synek dostał się do przdszkola Suwalska 15. Natomiast przedszkole pierwszego wyboru znajduje się na Turmonckiej 18. Czy ktoś kogo dziecko zakwalifikowało się do tego właśnie przedszkola chciałby się zamienić na Suwalską? Odpowiedz Link Zgłoś
asimama historia z dreszczykiem ... paranoicznym 25.04.08, 13:10 Słuchajcie, to jest jednak paranoja. Czatowałam, jak wiele innych mam na tę miejską listę wolnych miejsc w przedszkolach. Otwieram - euforia: w przedszkolu pierwszego wyboru, na Góralskiej - 26 miejsc (czyli, rozumiem, nowy oddział), w przedszkolu do którego mam 2 min. piechotą od miejsca pracy (Żytnia) - 3 miejsca. Łapię za telefon - dzwonię. Zajęte, albo nikt nie odbiera. Wreszcie dodzwaniam się na Żytnią. Bardzo miła pani z żalem informuje, że to nieaktualne informacje, bo oni mieli 15 dzieci, które nie dostały się do nich jako do przedszkola 1go wyboru i teraz wchodzą z listy rezerwowej. A te trzy miejsca były wolne tylko teoretycznie, bo 16.04 tylu rodziców nie potwierdziło woli wyboru... Mimo tego BE umieściło je na liście zawieszonej w internecie.... Dobra, nie zrażam się, dzwonie na Góralską, dłuuuuugo zajęte. Robię przerwę i dzwonie do Wydziału Oświaty dzielnicy Wola - pani od przedszkoli potwierdza, że na Góralskiej nowy oddział dla trzylatków "jest w planie", ale dodaje enigmatycznie, że teraz to wszystko zależy od pani Dyrektor. Dzownię dalej na Góralską. Wreszcie, po dobrej godzinie naciskania klawisza "redial" dodzwaniam się - odbiera jakiś mężczyzna. Gdy tłumaczę o co chodzi, mówi, że ... oni nic jeszcze nie wiedzą o nowym oddziale. Że może decyzje zapadły gdzieś wyżej, ale nikt im tego jeszcze nie zakomunikował, a telefony od 11 się po prostu grzeją - tylu rodziców dzwoni. Pani Dyrektor zaś jest w szpitalu. Czemu mnie to nie dziwi??? - też bym tam wylądowała, gdyby moim przełożeni najpierw w internecie informowali jakie mają plany co do placówki, którą kieruję... Uff musiałam się wypisać. Mimo wszystko liczę na cud. Pani Dyrektor życzę dużo zdrowia i wytrwałości (zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, we wcześniejszych kontaktach). A reszcie rodziców z pogranicza Woli i Bemowa, którzy aplikowali na Góralską i się nie dostali nigdzie (jest nas chyba 15 rodzin), żeby nasze pociechy zaczeły jesienią przedszkolną przygodę... Odpowiedz Link Zgłoś
hania.dom Re: historia z dreszczykiem ... paranoicznym 28.04.08, 13:25 Witam. Jestem dyrektorem przedszkola przy ul. Góralskiej. Jestem już po operacji i dziękuje za życzenia zdrowia.Otwieram dodatkowy oddział i mam nadzieję, ze wielu rodziców , którzy tak bardzo potrzebują miejsca dla swoich dzieci znają się na liście przyjętych. Po pierwszej rekrutacji nie było wolnych miejsc w przedszkolu .Wolne miejsca ukazały sie w internecie dopiero kiedy wyraziłam zgodę na utworzenie dodatkowej grupy. A nie jest to łatwa decyzja gdyż grupa ta powstanie kosztem sali gimnastycznej, z której korzystają pozostałe dzieci.A na przyszłość najlepiej zasięgać informacji u dyrektora przedszkola a w przypadku jego nieobecności z zastępcą.Miło mi ,że moja osoba wywarła pozytywne wrażenie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
asimama Re: historia z dreszczykiem ... paranoicznym 29.04.08, 12:19 Dziękuję za odpowiedź!!! Wysłałam do Pani mail na adres gazetowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agarat77 Re: historia z dreszczykiem ... paranoicznym 15.05.08, 10:23 Witam, przepraszam, że Panią niepokoję, ale dzwoniłam do Pani przedszkola zaraz po ukazaniu się informacji o wolnych miejscach i poinformowano mnie, że należy zadzwonić po połowie maja i tak też zrobiłam. Zadzwoniłam dzisiaj ale niestety okazało się, że miejsc do nowej grupy już nie ma. Nie ukrywam jestem trochę rozczarowana. Czy jest jeszcze jakaś szansa aby dostać się do Pani przedszkola. Pozdrawiam Agnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
evilkka Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 25.04.08, 17:58 złozyłam dziś odwołania w trzech przedszkolach, ale to tak raczej bez większego przekonania i dla spokoju sumienia, bo szanse są żadne. W ogóle z tymi przedszkolami to jakś paranoja. Ogłosili dziś w internecie listę przedszkoli z wolnymi miejscami. w niektórych było nawet po 25 (!!!) miejsc. więc ja natychmiast tam zadzwoniłam. Okazało sie, że mają już 41 podań na te 25 miejsc, przy czym są to dzieci, ktore to właśnie przedszkole zaznaczyły jako przedszkole pierwszego wyboru. No więc ja się pytam o co chodzi? Oni maja wolne miejsca, a dzieci pierwszego wyboru się nie dostały????? Więc kto się dostał ???? Paranoja! Więc w takiej sytuacji po co oni nagłaśniają że mają te wolne miejsca, skoro i tak nie przyjmują żadnych podań???? a już na pewno nie od tych dzieci, u których to właśnie przedszkole nie było zaznaczone na formularzu. Czyli co, następnym razem chyba trzeba będzie zaznaczyć wszystkie przedszkola w Warszawie?????? Obłęd! Juz sie zaczynam bać co to będzie za trzy lata! jak wybór szkoły ma wyglądać tak samo, to ja dziekuję bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
katinka Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 25.04.08, 19:58 Mam to samo odczucie. Patrzę sobie na listę a tu w przedszkolu I wyboru, do którego moje dziecko się nie dostało są 3 wolne miejsca. No i od razu łapię za telefon i co się dowiaduję, że to pomyłka, że tych miejsc nie ma, że to wina systemu itd.To pojakiego gwinta oni topiszą, żeby jeszcze bardziej ludzi wkurzyć. Tak mi już trochę przeszło a dzisiaj znowu mnie szlag trafił. Odpowiedz Link Zgłoś
katmak4443 Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 25.04.08, 21:22 czytam Wasze posty i muszę przyznać że jeszcze dzisiaj rano byłam w takiej samej sytuacji - córka urodzona we wrześniu 2005 nie została przyjęta do żadnego z 13 przedszkoli na Mokotowie... w 4 prywatnych jestem na liście oczekujących ( tzw rezerwowych) Jednym słowem - mało świetlana przyszłość... Pozostawało mi tylko jedynie czekać do września... Naiwna oczywiście czekałam dzisiaj z niecierpliwością na opublikowanie "wolnych miejsc" w przedszkolach... No i się doczekałam, szybko wsiadłam w samochód i pognałam z podaniem do przedszkola gdzie widniało jedno wolne miejsce! I co? Na miejscu zdziwiona Pani Dyrektor powiedziała że nie ma wolnych miejsc i nie wie skąd Biuro Edukacji ma takie informacje... Już myślałam że ręce mi opadną, kiedy usłyszałam zbawienne słowa że w zasadzie to z racji mojego sybkiego działania ( jak to powiedziała Pani Dyrektor - działania trochę z zaskoczenia !) zrobią wyjątek i przyjmią moją córcię jako 26 do grupy, bo i tak na palcach jednej ręki można polczyć dni w którch są obecne wszystkie dzieci... I tak dzięki ogromnej wyrozumiałości Pani dyrektor ( naprawdę osoba która rozumie bolączki dzisiejszych rodziców oraz niedoskonałości terażniejszych "systemów")moje dziecko od września zostaje dumnym przedszkolakiem! Dziewczyny - dzwońcie, pytajcie bo jak widać jeszcze nie wszystko stracone !! Mam nadzieję że " moja" Pani Dyrektor nie jest jedyną taką ludzką w Warszawie... Odpowiedz Link Zgłoś
kara13 Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 25.04.08, 21:47 evilkka pytasz skad ? Podam ci przykład - u mnie w przedszkolu pierwszego wyboru odpałdo 47 dzieci i gdyby tworzono nowy oddział to pewnie one miałyby pierszeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
the_knowledge-adventure Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 24.05.08, 20:51 Sa wolne miejsca w the knowledge adventure przy genewskiej 18a Odpowiedz Link Zgłoś
babalaga Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 27.04.08, 09:03 u mnie też dyrekcja będzie decydować, kogo przyjmie w poniedziałek. pierwszeństwo ma te 36 dzieci które zgłosiły go jako 1 wybór ale się nei dostały. ja myślę, ze to uczciwe... Odpowiedz Link Zgłoś
babalaga Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 28.04.08, 18:44 no i po 6 wolnych miejscach. oczywiście dla nas pracujących nie było...to tyle złudzeń co do listy wolnych miejsc... Odpowiedz Link Zgłoś
kama755 do babalaga 29.04.08, 14:18 a skąd wiesz że się nie dostaliście? czy wiadomo w ogóle do kiedy mozna skałdać podania na te tzw. wolne miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
babalaga Re: do babalaga 30.04.08, 20:34 zadzwoniłam do dyr. ona powiedziała, że w poniedziałek powie kto z tych 36 co się nie dostało ma miejsce. no i nie była to moja córeczka...proste Odpowiedz Link Zgłoś
anulkamms Re: lista wolnych miejsc w przedszkolach 29.05.08, 01:01 u nas do odwołania nie doszło...po informacji o wolnych miejscach w przedszkolach natychmiast zaniosłam do 3 podania, do dwóch nie został synek przyjęty a do trzeciego (w budowie) i owszem ale tylko dlatego, że utworzona została nowa grupa 4 latków. Jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu, natomiast mniej z tego, że będzie 29 dzieci w grupie. Mam nadzieję, że jedna Pani ogarnie taką ilość dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś