Dodaj do ulubionych

przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie

08.05.08, 15:20
Bardzo proszę o opinie o tym przedszkolu.
Dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agatab7777 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 04.06.08, 08:15

Witam,

Moje dziecko chodzi do Zaczarowanej Pozytywki. Jesteśmy z mężem
      bardzo zadowoleni. Panie przesympatyczne i bardzo ciepłe dla dzieci.
      Jedzenie jak w domu- (mój niejadek) w przedszkolu je- może to też
      wpływ obecnoćci dzieci. W tym przedszkolu jest masa zajęć w ciągu
      dnia, mnóstwo zajęć dodatkowych i fantastyczne wycieczki. Chodzę na
      zebrania, które są dla całego przedszkola i wiem, że wszyscy tam
      obecni rodzice bardzo chwalą to przedszkole i mówią, że jak
      opowiadają o nim znajomym to żadne przedszkole nie może się
      porównać. Zaczarowana Pozytywka ma wspaniały plac zabaw, duże sale i
      ciągle nowe zabawki i pomoce edukacyjne. Gratuluje takiego
      zarządzania. Pozdrawiam

• sylvuszka Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 09.06.08, 15:55
      Dziękuję za odpowiedź. Startujemy od września, mam nadzieję, że i nam się spodobasmile
      Pozdrawiam
    • teodor03 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 11.06.08, 13:11
      Mój synek chodził tam przez rok i byłam zadowolona. Miałam kilka
      uwag co do pań opiekunek bo tak je można było nazwać jedynie.
      (zresztą zmiany personelu były notoryczne). Kiedy szukaliśmy
      przedszkola do państwowego się nie dostaliśmy, więc spróbowaliśmy
      tam. Czesne niestety wzrosło a dojazd na czas w korkach graniczył z
      cudem. Teraz jesteśmy od roku w państwowym przedszkolu i jestem
      duuużo bardziej zadowolona. Mój syn stał się bardzo samodzielny.
      W "pozytywce" nie było pań tylko ciocie, wszystko jak w domku...taki
      klimat nie wychowuje. Ale to tylko moje zdanie, i dużo zależy od
      dziecka.
      • matylda-5 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 04.07.08, 18:40
        witam,nie zgadzam sie kompletnie z opinia tak rewelacyjna przedszkola.moje
        dziecko chodzi tam rok i chyba we wrzesniu zmienie przedszkole i niestety nie
        tylko ja,takich niezadowolonych mam jest bardzo duzooooo.
        rotacja w tym przedszkolu jest szokujaca,na dzien dzisiejszy wiemy(rodzice),ze
        odchodza conajmniej 4 panie,gdzie w ostatnim miesiacu juz odeszlo 3.to nie jest
        normalne..Wlascicielka bardzo zle traktuje dziewczyny,nie ma szacunku do
        nikogo,nawet nas rodzicow.przedszkole ma plac zawbaw w stanie oplakanym(poza
        samymi bujaczkami itp)podloze placu to jest zwyklyczarny piach z kepkami
        trawy,dzieci sa poprostuczarne,nie wspomne o dzieciach alergikach,sale sa bardzo
        malutkie.wiec mam przypuszczenia,ze pani ktora tak zachwalala to przedszkole ma
        w tym jakis cel...
        NIE POLECAM!!!
    • samanta55 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 16.07.08, 21:11
      Moja opinia o tym przedszkolu jest taka, że nie powinno istnieć.
      Jest to jedna wielka pomyłka. Ktoś kto zalożył to przedszkole
      powinien zaczerpnać troche wiedzy na temat wychowania
      przedszkolnego. Moje dziecko tam chodziło i powiem ze na poczatku
      było pięknie. Właścicielka obiecywała wszystko i na obietnicach sie
      skończyło. Plac zabaw koszmar, piach, bloto i nic wiecej. Sale male,
      ciemnie. Zajęcia dodatkowe płatne osobno często się nie odbywały o
      czym nikt nigdy nie wiedział. Można było to jedynie zaobserwować na
      kamerach. Kadra zmienia się bardzo często.
      W mojej grupie byly cztery wychowawczynie w ciagu roku i każda
      odeszla z powodów zdrowotnych!!!Dziecko bylo alergikiem i nie bylo
      szans na oddzielna diete choć zapewniano mnie o tym przy podpisaniu
      umowy. Przedszkole ogłasza sie jako glottodydaktyczne a nauczycielka
      nie miała pojecia co to jest a moje dziecko nigdy nie widziało
      klockow logo które zakupilam do tej metody nauczania. Dydaktyka w
      tym przdszkolu nie istnieje i nie wiem jak moje dziecka sobie
      poradzi w pierwszej klasie. Trzymaj się z daleka!!!
      • matylda-5 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 19.07.08, 08:28
        zgadzam sie w 100% i dla zainteresowanych wiecej wiadomosci na ten temat
        znajdziecie panstwo w temacie "Jozefoslaw"
        • matylda-5 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 19.07.08, 08:35

chcialam wszystkich zainteresowanych tym przedszkolem ustrzec przed wyborem
          tej placowki.moje dziecko uczeszczalo do niego przez ten rok,obecnie zlozylam
          wypowiedzenie jak rowniez wielu rodzicow.rotacja wychowawcow jest bardzo
          duza,zatrudniane panie nie maja odpowiedniego wyksztalcenia(przyklad:np po
          biologii,hostorii),na stanowisku wychowawcy jednej grupy jest dziewczyna ktora
          jest w trakcie studiow wiec nie ma wlasciwych kwalifikacji...,Pani wlosciciel
          ma stosunek do pracownikow jak i nas rodzicow wrecz karygodny,nie szanuje
          ludzi,mowi tonem nakazujacym a na jakiekolwiek nasze sugestie reaguje bardzo
          nerwowo i nie stosuje sie w ogole do nich a wrecz krzyczy na nas "o co nam
          chodzi?",daje do zrozumienia,ze nie zalezy jej na nas jak i dobrych
          pracownikach bo moze na nasze miejsce miec ich duzo i w cale nie przejmuje sie
          naszymi reakcjami na problemy ktorych nie brakuje w przedszkolu.Personel jest
          wrecz zastraszany,dziewczyny sa bardzo skrte i znerwicowane.nie moga swobodnie
          porozmawiac z rodzicami w ciagu ostatnich 2 mcy odeszlo kilka pan(w tym
          zostala zwolniona rewelacyjna kucharka,ktorej kuchnie uwielbialy dzieci)a na
          ta chwile odeszly jeszcze 2 i na tym nie koniec...dzieci nie moga poprosic o
          dokladke(sporadyczne przypadki).moglabym tak pisac naprawde dlugo.w tym
          momencie z jednej grupy odchodzi okolo 8 dzieci...to nie jest przedszkole-to
          jest fabryka pieniedzy dla wlascicieli!
          ogolnie nie polecam!!!!
          • 0.magda77 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 22.07.08, 13:05
            Jestem bardzo zaskoczona wypowiedziami Matyldy...Moje dziecko jest w
            tym przedszkolu od 2 lat i jestem bardzo zadowolona. Przedszkole
            jest bardzo duże,ładne i zadbane, personel miły...Co jeszcze mogę
            powiedzieć???Proszę przyjść i obejrzeć osobiście. Serdecznie
            polecamsmile
            • matylda-5 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 22.07.08, 14:18
              Witam,chcialam nadmienic,ze tu nie chodzi o to ,ze przedszkole nie jest zadbane
              czy personel niemily.nie wspomnialam,ze dziewczyny ktore tam pracuja sa niemile...
              chodzi o duzo wazniejsze rzeczy o ktorych pisalam.Mozliwe,ze pani dziecko jest w
              grupie w ktorej wychowawca jest caly czas ten sam odpoczatku-ma pani
              szczescie.wystarczy porozmawiac z rodzicami z innej grupy,ktora od wrzesnia
              bedzie 4 latkami i co wazne z tej grupy z ktorej wychowawczyni zostala
              NIESLUSZNIE zwolniona.to my dowiedzielismy sie wielu niepokojacych rzeczy o
              ktorych pisalam wyzej
              ps.przedszkole robi oczywowscie wrazenia na poczatku,lecz pozniej wizualna
              strona jest chyba mniej wazna niz dobro naszych dzieci.nie pisze nic
              bezpodstawnie,bo nie mam powodu.forum jest po to aby dzielic sie i tymi dobrymi
              aspektami.jak widac nie tylko ja w tym temacie wypowiadam sie zle.Moze powinna
              Pani "glebiej"przyjzec sie tym co sie dzieje.
              pozdrawiam
              • 0.magda77 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 22.07.08, 14:46
                Ja i moje dziecko jesteśmy zadowoleni...i nie chcę szukać problemów
                tam gdzie ich nie ma.Serdecznie pozdrawiam.
                • barakudaa Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 22.07.08, 15:03
                  0.magda77 napisała:

> Ja i moje dziecko jesteśmy zadowoleni...i nie chcę szukać
                  problemów
                  > tam gdzie ich nie ma.

Tak,tak juz wierzymy,swiezutki nik i bałwochwalczy ton bez
                  konkretów jasno wskazują na personel tejże placowki...
                  • matylda-5 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 22.07.08, 16:25
                    Pani Magdo...jesli jest Pani faktycznie mama dziecka ijestescie Panstwo
                    zadowolenia to bardzo dobrze,wiadomo,ze kazdy zwraca uwage na inne aspekty
                    dajacdziecko do przedszkola.dla mnie akurat poza wygladem estetycznym i milym
                    personelem(poza dyrekcja i wlascicielami oczywiscie)zalezy najbardziej na
                    przyszlosci i edukacji mojego dziecka a jesli personel jesttaki a nie inny(z
                    wyksztalcenia)i zmienia sie co chwile to cos chyba nie gra i swiadczy o
                    przedszkolu,prawda?
                    nie zamierzam przekonywac Pani bo ci rodzice co znaja juz cala prawde uciekaja
                    jak najdalej,wiec pozostaje mi tylko zyczyn dalszego zadowoleniasmile
                    rowniez pozdrawiam
                    ps.problemy tam sa i to bardzo duze ale trzeba troszke wniknac w ta cala piekna
                    otoczke ZACZAROWANEJ POZYTYWKI....
                    • thomas1974 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 22.07.08, 16:32
                      trzeba troszke wniknac w ta cala piekna
                      > otoczke ZACZAROWANEJ POZYTYWKI....

tylko jak wniknac skoro personel ze strachu milczy a dyrekcja zataja wszystkie
                      informacje przed rodzicami????????????
                  • thomas1974 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 22.07.08, 16:29
                    a dokładniej wskazuja na wlasciciela tejze placówki......
                    • matylda-5 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 22.07.08, 19:31
                      zparaszam na maila matylda.33@o2.pl
                      • pozytywka_1 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 31.07.08, 10:34
                        Witam,
                        Jako Dyrektor Przedszkola chciałabym odnieść się do informacji na
                        temat naszego przedszkola, które krążą na forum.
                        Zacznę od kwalifikacji personelu- wszystkie osoby znajdujące
                        zatrudnienie w naszym przedszkolu posiadają odpowiednie kwalifikacje
                        do zajmowanego stanowiska. Wszystkie dyplomy potwierdzające
                        kwalifikacje naszych pracowników są dostępne dla Państwa w biurze
                        przedszkola- serdecznie zapraszam można je w każdej chwili obejrzeć
                        i upewnić się czy warto wierzyć "życzliwym informatorom".
                        Chciałabym również nadmienić, iż jako przedszkole podlegamy pod
                        wszelkiego rodzaju instytucje kontrolujące naszą pracę ( kuratorium,
                        sanepid, inspekcja pracy... )Kontrole takie odbywają się w każdym
                        przedszkolu co kilka miesięcy ( u nas ostatnia kontrola miała
                        miejsce w czerwcu bierzącego roku ). Po dokonaniu każdej kontroli
                        przedszkole otrzymuje protokół na którym jest informacja na temat
                        przebiegu kontroli. Jeśli ktoś z Państwa chciałby się zapoznać z
                        naszymi wynikami kontroli- zapraszam do biura przedszkola, chętnie
                        Państwu udostępnię te dokumenty, które potwierdzają prawidłowe
                        funkcjonowanie naszej placówki.
                        Spróbuję również odnieść się do rotacji personelu i atmosfery w
                        naszym przedszkolu. Tak więc rotacja jest tak jak w każdej placówce
                        i każdej firmie. Oczywiście staramy się, aby personel był stały, ale
                        czasami jest to bardzo trudne. Każda osoba znajdująca zatrudnienie w
                        naszym przedszkolu spotyka się z szacunkiem i miłą atmosferą. Dajemy
                        naszym pracownikom możliwości awansu i rozwoju- jeśli ktoś z Państwa
                        ma wątpliwości proszę porozmawiać na ten temat z Paniami, które
                        pracują w naszym przedszkolu.
                        Właściciel Przedszkola dokłada wszelkich starań, aby nasza placówka
                        funkcjonowała na najwyższym poziomie.
                        Ja osobiście jestem związana z "Zaczarowaną Pozytywką" od dwóch lat
                        i jestem bardzo zadowolona z warunków pracy jakie tu zastałam.
                        I jedyne co mogę powiedzieć to, to, że jest mi bardzo przykro,iż
                        ktoś wypisuje na forum informacje mijające się z prawdą.
                        My nie mamy nic do ukrycia. Zapraszam do przedszkola- mogę Państwu
                        przedstawić dokumenty potwierdzające moją wiarygodność.
                        Serdecznie pozdrawiam
                        Dyrektor Przedszkola "Zaczarowana Pozytywka"

• matylda-5 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 31.07.08, 21:42
                          Witamy Dyrekcje,
                          nic mnie nie zdziwilo czytajac Pani wypowiedz,coz mozna innego
                          napisac i jak sie wytlumaczyc?mam 100% pewnosc,ze jedna z obecnie
                          pracujacych u Was pan jest w trakcie studiow i nie mam pelnych
                          kwalifikacji jako wychowawca.Oczywiscie nie zdziwi mnie fakt
                          jesli "ta"Pani zostanie juz zwolniona bo zapewne od jakiegos czasu
                          czuja sie Panstwo zagrozeni i macie obawy.Czemu Pani nie wspomniala
                          ile rodzicow w ostatnim czasie zabralo swoje dzieci z placowki??i z
                          jakiego powodu?my rowniez wszytcy zmieniamy miejsce zamieszkania??
                          skoro uwazaja Panstwo,ze jest to tylko nagonka to prosze mi wierzyc
                          odeszlo by tylko 2-3 rodzicow a nie nascie!dlaczego rozbila sie
                          jedna grupa?Te powody sa opisane wyzej,wiec prosze nie pisac tylko o
                          superlatywach przedszkola.Tu chodzi o cala atmosfere panujaca w
                          przedszkolu!Pani rowniez pozostawia wiele do zyczenia...Jak mamy
                          pytac Panie tam pracujace,skoro sa zastraszone i nie moga powiedziec
                          nic zlego na temat przedszkola??to jest paranoja,dziewczyny maja
                          zakaz jakichkolwiek bardziej szczegolowych rozmow bo boja sie, ze
                          nie dostana swiadectwa pracy lub dostana...ale jakie!Prosze sie
                          wczytac w calosc forum i wyciagnac wnioski...
                          Zebranie,ktore mialo miejsce pare dni temu tylko pogorszylo sytuacje
                          Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow,mam tylko nadzieje ze Pani
                          wlosciciel oprzytomnieje i zacznie dbac glownie o dobro dzieci a nie
                          o swoj interes,a przede wszystkim zacznie sznanowac Rodzicow!
                          • pozytywka_1 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 01.08.08, 07:40
                            Pani Matyldo,
                            Tak jak już pisałam nie mamy nic do ukrycia. Możemy w każdej chwili
                            udostępnić Państwu dokumenty wszystkich naszych pracowników- zarówno
                            tych, którzy pracowali w naszej placówce jak i tych którzy pracują
                            nadal.
                            Serdecznie Panią zapraszam do biura i z przyjemnością udowodnię
                            Pani, że rozpowiada Pani informacje mijające sie z prawdą...
                            Natomiast nawiązując do dzieci odchodzących z przedszkola zgadzam
                            się, że taka sytuacja miała miejsce w ostatnim miesiącu.W całym
                            przedszkolu mieliśmy 90 dzieci. W dniu dzisiejszym 11 zrezygnowała i
                            wiem, że przyczyną ich odejscia były plotki które Pani
                            rozprzestrzenia. Jednakże 79 dzieci pozostało w naszym przedszkolu i
                            ich Rodzice wyrażają pozytywne opinie na temat naszej pracy.
                            Pociesza mnie rownież fakt, iż są to tylko plotki na które nie ma
                            Pani żadnych dowodów. W przeciwieństwie do nas- bo my w każdej
                            chwili jesteśmy w stanie udostępnić każdemu z Rodziców dokumenty
                            potwierdzające , iż informacje przekazywane przez Panią są puste i
                            bezpodstawne.
                            Życzę udanych wakacji.
                            Dyrektor Przedszkola "Zaczarowana Pozytywka"
                          • pozytywka_1 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 01.08.08, 07:42
                            Pani Matyldo,
                            Tak jak już pisałam nie mamy nic do ukrycia. Możemy w każdej chwili
                            udostępnić Państwu dokumenty wszystkich naszych pracowników- zarówno
                            tych, którzy pracowali w naszej placówce jak i tych którzy pracują
                            nadal.
                            Serdecznie Panią zapraszam do biura i z przyjemnością udowodnię
                            Pani, że rozpowiada Pani informacje mijające sie z prawdą...
                            Natomiast nawiązując do dzieci odchodzących z przedszkola zgadzam
                            się, że taka sytuacja miała miejsce w ostatnim miesiącu.W całym
                            przedszkolu mieliśmy 90 dzieci. W dniu dzisiejszym 11 zrezygnowała i
                            wiem, że przyczyną ich odejscia były plotki które Pani
                            rozprzestrzenia. Jednakże 79 dzieci pozostało w naszym przedszkolu i
                            ich Rodzice wyrażają pozytywne opinie na temat naszej pracy.
                            Pociesza mnie rownież fakt, iż są to tylko plotki na które nie ma
                            Pani żadnych dowodów. W przeciwieństwie do nas- bo my w każdej
                            chwili jesteśmy w stanie udostępnić każdemu z Rodziców dokumenty
                            potwierdzające , iż informacje przekazywane przez Panią są puste i
                            bezpodstawne.
                            Życzę udanych wakacji.
                            Dyrektor Przedszkola "Zaczarowana Pozytywka
                            • matylda-5 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 01.08.08, 08:59
                              Pani Dyrektor...
                              niestety musze Pania zmartwic,gdyz to co opisalam o Waszej placowce
                              nie jest tylko plotka!A Pani nadal pisze tylko o
                              dokumentacji,kwalifikacjach...prosze napisac i wytlumaczyc pozostale
                              wazne informacje o ktorych pisalam,np.dlaczego przez dlugi czas
                              dzieci dostawaly same kanapki z maslem??to nie sa plotki tylko
                              wiadomosc od Pan ktore juz odeszly i nie musza sie niczego obawiac z
                              Panstwa strony(oczywiscie Pani napisze,ze robią na zlosc),dlaczego
                              dzieci nie dostawaly dokladek,dlaczego dostawaly kare np.za to, ze
                              przytulaly inne dziecko-wiadomosc od samego rodzica dziecka
                              poszkodowanego,dlaczego brakowalo przyborow do zajec plastycznych-
                              wiadomosc od wychowawczyni,dlaczego dziewczyny sa zastraszone,boja
                              sie cokolwiek mowic zanim nie odejda lub zostana zwolnione?Pani
                              tlumaczenia odnosnie rotacji sa naprawde smieszne.Wiadomo,ze prawie
                              w kazdej placowce takie sa ale nie az takie!W obecnym przedszkolu
                              Panie ,ktore tam pracuja sa od kilku lat-to chyba o czyms swiadczy
                              prawda?Pani wlasciciel dba o atmosfere i jest bardzo mila i ciepla
                              osoba-w przeciwienstwie do Naszej Pani wlasciciel.W jednym mc
                              odeszly z pozytywki 4 Panie,to chyba nie jest ok?i te ciagle
                              tlumaczenia,ze zakladaja rodziny(jedna byla w ciazy ,super Pani
                              psycholog rok temu),czy zmieniaja miejsce zamieszkania,Pani X pomoc
                              wychowawcy odeszla niby z powodu miejsca zamieszkania-niestety
                              NIE.dlaczego zostala zwolniona wychowawczyni jednej z grup-
                              rewelacyjna?oczywiscie maja Panstwo swoje powody-wymyslone.Nie chce
                              wspominac tu o wielu rzeczach na forum o ktorych wiem,obiecalam ze
                              ich nie zdradze na forum ale prosze mi wierzyc wiem duzo wiecej.
                              .A Pani wlasciciel chcac pokazac swoja wyzszosc potrafi zrobic
                              duzooo na zlosc.a o tym chyba Pani wie...
                              I prosze tym razem mnie nie obwiniac za odejscie tylu osob i ze
                              rozsiewam plotki,jak narazie Pani ciagle powtarza o kwalifikacjach i
                              dokumentacji a ani razu nie poruszyla wazniejszych kwestii,chociaz
                              chyba nie ma juz sensu.Mysle,ze wystarczajaco Panstwo odczuli
                              ostatnie wydarzenia.Na zebraniu rowniez Pani wlasciciel oskarza
                              jedna z mam za rozbicie grupy i wszytkiemu co zle...to jest
                              paranoja.Niby jak mozna jedna plotka zburzyc polowe przedszkola?
                              poprostu otworzyla rodzica oczy..Ja rowniez nie wiedzialabym o wielu
                              sprawach,gdybym nie zaczela dociekac
                              Udanego urlopu Pani Dyrektor
                              pozdrawiam
                              • pozytywka_1 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 01.08.08, 11:10
                                Pani Matyldo,
                                Proszę wybaczyć, ale nie chcę i nie mam czasu dyskutować z Panią.
                                Nie wiem dlaczego ma Pani w sobie tyle złości i zawiści...I nie chcę
                                w to wnikać.
    • monika7575 Zadowolona mama 07.08.08, 16:22
      Jestem oburzona opinią "Matyldy" na temat przedszkola Zaczarowana
      Pozytywka. Dziecko moje do tego przedszkola chodzi od półtora roku.
      Jesteśmy bardzo zadowoleni. A co do kadry - to zmienia się tak samo
      jak w innych placówkach. Nie zauważyłam, aby czegoś w przedszkolu
      brakowało. Pani "Matylda" ma chyba specyficzne podejście do życia
      lub się nudzi.

Pozdrawiam
      • thomas1974 Re: Zadowolona mama 07.08.08, 22:23
        Znowu wlascicielka pod innym nickiem?
        • angela_6 Pozytywka- odradzam!!!!! 06.12.08, 23:41
          Zaczrowana - owszem, bo rodzice nie widzą lub nie chcą widzieć co
          tam się dzieje!!Jak wczesniej wspomniano- piękne, duże sale -owszem,
          jednak poza tym niewiele:praca dydaktyczna kiepska, nieustanna
          rotacja personelu(która drodzy rodzice nie bierze się znikąd!!)
          bałagan organizacyjny i niekompetentna dyrektorka,co do której mam
          duże wątpliwości dotyczące jej kierowniczych i dydaktycznych
          kompetencji!!i co jeszcze mi sie nie podoba pozwala sobie, nie
          pytając na przeszodzenie na Ty..troszkę z jej obyciem
          kiepsko,natomiast właściciele mydlą tylko oczy- robia to
          perfekcyjnie...piszę bo przeszłam koszmar zwiazany z tą placówką i
          cieszę sie,że moje dziecko tak cudownie odżyło po zmianie
          przedszkola, brak stresu, zadowolenie i wszystko jak należy!I
          jeszcze dodam- może szczegół, jednak uważam, ze płacąc tak duże
          pieniadze dziecko powinno mieć wszystko zapenione w tej cenie, a nie
          nieustanne dopłaty do wycieczek,za urodziny w przedszkolu( 130 zł za
          torcik, kilka słodyczy i prezent, myśle nie pzekraczający wartości
          10zł!!?),dopłaty do prezentów światecznych,szokująco ubogie posiłki
          (oczywiści własciciele powiedza Państwu co innego!)angazowanie
          rodziców w nieustanne kupowanie dodatkowych rzeczy!!Moje dziecko
          może już być szczęśliwe, oczywiście bałam sie zmiany , ale wyszła
          ona mojemu skarbowi, a przy tym całej rodzinie na
          szczęscie!...nietety świat jest mały,ludzie się znają i jak sie
          okazuje NIC SIĘ NIE ZMIENIA...MYDLENIE OCZU TRWA...KASA DO
          WŁAŚCICIELI LECI...a dzieci są może tylko szcześliwe że mogą sie
          bawić, ale jak komuś zalezy na ich prawdziwej edukacji oraz na tym
          by ich pieniądze szły na to co faktycznie iść powinny niech sie
          mocno zastanowi nad Pozytywką!!!!!
          • lukaszgalazka Re: Pozytywka- odradzam!!!!! 21.01.09, 22:36
            stanowczo nie polecam.Kiedy zabraliśmy syna z pozytywki nasz maluch odżył nie moczy się już w nocy i nie budzi się z płaczem.Psycholog potwierdziła nasze obawy, ze zachowanie naszego synka związane było z przedszkolem.Zgadzam się z angela ze Pani dyrektor jest niekompetentną,zakłamaną marionetką właścicielki.Pozytywka to wieczne mydlenie oczu!!Pozwólcie swoim pociechą korzystać z dzieciństwa.
            • 2-mamaani Polecam 17.02.09, 19:47
              Przeczytałam wszystkie powyższe opinie i zastanawiam się komu tak
              bardzo zależy,aby robić złą opinię przedszkola???Moja córka jest w
              przedszkolu prawie od początku jego istnienia, czyli ponad 2 lata.
              Nie jestem w stanie powiedzieć nic złego na temat tego przedszkola,
              a nawet szczerze polecam je moim znajomym. Moje dziecko uwielbia
              przedszkole, uwielbia swoje ciocie, ma wiele koleżanek, chętnie
              uczestniczy we wszytkich zajeciach, a czasami nawet nie chce ze mną
              wracać do domusmileW grupie mojego dziecka jest 17 roześmianych
              przedszkolaków. Dzieci mają bardzo dobrze zorganizowany dzień- jest
              czas na naukę, czas na zabawę, spacer i odpoczynek.Nigdy nie
              zauważyłam, aby coś złego działo się w przedszkolu. Podczas urodzin
              naszych dzieci mam okazję spotykać się z innymi rodzicami oddającymi
              swoje dzieci do pozytywki- i jeśli słyszę opinie na temat pracy
              przedszkola to tylko pozytywne.
              • ester.a111 NIE polecam !!! 20.02.09, 14:48
                Jest Pani ponad dwa lata i nic niepokojacego Pani nie
                zauważyła?!..niezwykle to dziwne, bo wszystkie negatywy wypisywane
                na forum są autentyczne, o czym miałam się okazję przekonać!
                Właściciele minęli się z powołaniem - zakładając to przedszkole!
                Ja równiez wymieniłam sie opiniami na temat tego przedszkola z
                wieloma rodzicami zwłaszcza tymi, którzy z niego zrezygnowali i z
                pewnością nikt nie żałuje!Droga Pani, oprócz radosci dziecka, która
                płynie choćby z samego faktu przebywania z rówiesnikami i z
                mozliwości zbawy( co jest oczywiste i dlatego chocby pewnie dzieci
                niechętnie wychodza z przedszkola) to oczekiwana jest edukacja i
                realizacja programów i zapewnień , które oferuje przedszkole..moze
                Pani sie tym niezbyt zainteresowała i stąd Pani niewiedza.
                Nie polecam, są lepsze!
            • ksar2 Re: Pozytywka- odradzam!!!!! 27.02.09, 14:55
              w której grupie był Państwa synek? ja również zabrałam swojego
              szkraba i pomimo że miałam wiele obaw nie żałuję. odzyskałam swoje
              roześmiane dziecko.
              • doki77 Re: Pozytywka- odradzam!!!!! 27.02.09, 15:53
                a które przedszkole przywróciło uśmiech synkowi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka