sylvuszka 08.05.08, 15:20 Bardzo proszę o opinie o tym przedszkolu. Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatab7777 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 04.06.08, 08:15 Witam, Moje dziecko chodzi do Zaczarowanej Pozytywki. Jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni. Panie przesympatyczne i bardzo ciepłe dla dzieci. Jedzenie jak w domu- (mój niejadek) w przedszkolu je- może to też wpływ obecnoćci dzieci. W tym przedszkolu jest masa zajęć w ciągu dnia, mnóstwo zajęć dodatkowych i fantastyczne wycieczki. Chodzę na zebrania, które są dla całego przedszkola i wiem, że wszyscy tam obecni rodzice bardzo chwalą to przedszkole i mówią, że jak opowiadają o nim znajomym to żadne przedszkole nie może się porównać. Zaczarowana Pozytywka ma wspaniały plac zabaw, duże sale i ciągle nowe zabawki i pomoce edukacyjne. Gratuluje takiego zarządzania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylvuszka Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 09.06.08, 15:55 Dziękuję za odpowiedź. Startujemy od września, mam nadzieję, że i nam się spodoba Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
teodor03 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 11.06.08, 13:11 Mój synek chodził tam przez rok i byłam zadowolona. Miałam kilka uwag co do pań opiekunek bo tak je można było nazwać jedynie. (zresztą zmiany personelu były notoryczne). Kiedy szukaliśmy przedszkola do państwowego się nie dostaliśmy, więc spróbowaliśmy tam. Czesne niestety wzrosło a dojazd na czas w korkach graniczył z cudem. Teraz jesteśmy od roku w państwowym przedszkolu i jestem duuużo bardziej zadowolona. Mój syn stał się bardzo samodzielny. W "pozytywce" nie było pań tylko ciocie, wszystko jak w domku...taki klimat nie wychowuje. Ale to tylko moje zdanie, i dużo zależy od dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda-5 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 04.07.08, 18:40 witam,nie zgadzam sie kompletnie z opinia tak rewelacyjna przedszkola.moje dziecko chodzi tam rok i chyba we wrzesniu zmienie przedszkole i niestety nie tylko ja,takich niezadowolonych mam jest bardzo duzooooo. rotacja w tym przedszkolu jest szokujaca,na dzien dzisiejszy wiemy(rodzice),ze odchodza conajmniej 4 panie,gdzie w ostatnim miesiacu juz odeszlo 3.to nie jest normalne..Wlascicielka bardzo zle traktuje dziewczyny,nie ma szacunku do nikogo,nawet nas rodzicow.przedszkole ma plac zawbaw w stanie oplakanym(poza samymi bujaczkami itp)podloze placu to jest zwyklyczarny piach z kepkami trawy,dzieci sa poprostuczarne,nie wspomne o dzieciach alergikach,sale sa bardzo malutkie.wiec mam przypuszczenia,ze pani ktora tak zachwalala to przedszkole ma w tym jakis cel... NIE POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
samanta55 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 16.07.08, 21:11 Moja opinia o tym przedszkolu jest taka, że nie powinno istnieć. Jest to jedna wielka pomyłka. Ktoś kto zalożył to przedszkole powinien zaczerpnać troche wiedzy na temat wychowania przedszkolnego. Moje dziecko tam chodziło i powiem ze na poczatku było pięknie. Właścicielka obiecywała wszystko i na obietnicach sie skończyło. Plac zabaw koszmar, piach, bloto i nic wiecej. Sale male, ciemnie. Zajęcia dodatkowe płatne osobno często się nie odbywały o czym nikt nigdy nie wiedział. Można było to jedynie zaobserwować na kamerach. Kadra zmienia się bardzo często. W mojej grupie byly cztery wychowawczynie w ciagu roku i każda odeszla z powodów zdrowotnych!!!Dziecko bylo alergikiem i nie bylo szans na oddzielna diete choć zapewniano mnie o tym przy podpisaniu umowy. Przedszkole ogłasza sie jako glottodydaktyczne a nauczycielka nie miała pojecia co to jest a moje dziecko nigdy nie widziało klockow logo które zakupilam do tej metody nauczania. Dydaktyka w tym przdszkolu nie istnieje i nie wiem jak moje dziecka sobie poradzi w pierwszej klasie. Trzymaj się z daleka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
matylda-5 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 19.07.08, 08:28 zgadzam sie w 100% i dla zainteresowanych wiecej wiadomosci na ten temat znajdziecie panstwo w temacie "Jozefoslaw" Odpowiedz Link Zgłoś
matylda-5 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 19.07.08, 08:35 chcialam wszystkich zainteresowanych tym przedszkolem ustrzec przed wyborem tej placowki.moje dziecko uczeszczalo do niego przez ten rok,obecnie zlozylam wypowiedzenie jak rowniez wielu rodzicow.rotacja wychowawcow jest bardzo duza,zatrudniane panie nie maja odpowiedniego wyksztalcenia(przyklad:np po biologii,hostorii),na stanowisku wychowawcy jednej grupy jest dziewczyna ktora jest w trakcie studiow wiec nie ma wlasciwych kwalifikacji...,Pani wlosciciel ma stosunek do pracownikow jak i nas rodzicow wrecz karygodny,nie szanuje ludzi,mowi tonem nakazujacym a na jakiekolwiek nasze sugestie reaguje bardzo nerwowo i nie stosuje sie w ogole do nich a wrecz krzyczy na nas "o co nam chodzi?",daje do zrozumienia,ze nie zalezy jej na nas jak i dobrych pracownikach bo moze na nasze miejsce miec ich duzo i w cale nie przejmuje sie naszymi reakcjami na problemy ktorych nie brakuje w przedszkolu.Personel jest wrecz zastraszany,dziewczyny sa bardzo skrte i znerwicowane.nie moga swobodnie porozmawiac z rodzicami w ciagu ostatnich 2 mcy odeszlo kilka pan(w tym zostala zwolniona rewelacyjna kucharka,ktorej kuchnie uwielbialy dzieci)a na ta chwile odeszly jeszcze 2 i na tym nie koniec...dzieci nie moga poprosic o dokladke(sporadyczne przypadki).moglabym tak pisac naprawde dlugo.w tym momencie z jednej grupy odchodzi okolo 8 dzieci...to nie jest przedszkole-to jest fabryka pieniedzy dla wlascicieli! ogolnie nie polecam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
0.magda77 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 22.07.08, 13:05 Jestem bardzo zaskoczona wypowiedziami Matyldy...Moje dziecko jest w tym przedszkolu od 2 lat i jestem bardzo zadowolona. Przedszkole jest bardzo duże,ładne i zadbane, personel miły...Co jeszcze mogę powiedzieć???Proszę przyjść i obejrzeć osobiście. Serdecznie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
matylda-5 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 22.07.08, 14:18 Witam,chcialam nadmienic,ze tu nie chodzi o to ,ze przedszkole nie jest zadbane czy personel niemily.nie wspomnialam,ze dziewczyny ktore tam pracuja sa niemile... chodzi o duzo wazniejsze rzeczy o ktorych pisalam.Mozliwe,ze pani dziecko jest w grupie w ktorej wychowawca jest caly czas ten sam odpoczatku-ma pani szczescie.wystarczy porozmawiac z rodzicami z innej grupy,ktora od wrzesnia bedzie 4 latkami i co wazne z tej grupy z ktorej wychowawczyni zostala NIESLUSZNIE zwolniona.to my dowiedzielismy sie wielu niepokojacych rzeczy o ktorych pisalam wyzej ps.przedszkole robi oczywowscie wrazenia na poczatku,lecz pozniej wizualna strona jest chyba mniej wazna niz dobro naszych dzieci.nie pisze nic bezpodstawnie,bo nie mam powodu.forum jest po to aby dzielic sie i tymi dobrymi aspektami.jak widac nie tylko ja w tym temacie wypowiadam sie zle.Moze powinna Pani "glebiej"przyjzec sie tym co sie dzieje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
0.magda77 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 22.07.08, 14:46 Ja i moje dziecko jesteśmy zadowoleni...i nie chcę szukać problemów tam gdzie ich nie ma.Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
barakudaa Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 22.07.08, 15:03 0.magda77 napisała: > Ja i moje dziecko jesteśmy zadowoleni...i nie chcę szukać problemów > tam gdzie ich nie ma. Tak,tak juz wierzymy,swiezutki nik i bałwochwalczy ton bez konkretów jasno wskazują na personel tejże placowki... Odpowiedz Link Zgłoś
matylda-5 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 22.07.08, 16:25 Pani Magdo...jesli jest Pani faktycznie mama dziecka ijestescie Panstwo zadowolenia to bardzo dobrze,wiadomo,ze kazdy zwraca uwage na inne aspekty dajacdziecko do przedszkola.dla mnie akurat poza wygladem estetycznym i milym personelem(poza dyrekcja i wlascicielami oczywiscie)zalezy najbardziej na przyszlosci i edukacji mojego dziecka a jesli personel jesttaki a nie inny(z wyksztalcenia)i zmienia sie co chwile to cos chyba nie gra i swiadczy o przedszkolu,prawda? nie zamierzam przekonywac Pani bo ci rodzice co znaja juz cala prawde uciekaja jak najdalej,wiec pozostaje mi tylko zyczyn dalszego zadowolenia rowniez pozdrawiam ps.problemy tam sa i to bardzo duze ale trzeba troszke wniknac w ta cala piekna otoczke ZACZAROWANEJ POZYTYWKI.... Odpowiedz Link Zgłoś
thomas1974 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 22.07.08, 16:32 trzeba troszke wniknac w ta cala piekna > otoczke ZACZAROWANEJ POZYTYWKI.... tylko jak wniknac skoro personel ze strachu milczy a dyrekcja zataja wszystkie informacje przed rodzicami???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
thomas1974 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 22.07.08, 16:29 a dokładniej wskazuja na wlasciciela tejze placówki...... Odpowiedz Link Zgłoś
matylda-5 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 22.07.08, 19:31 zparaszam na maila matylda.33@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywka_1 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 31.07.08, 10:34 Witam, Jako Dyrektor Przedszkola chciałabym odnieść się do informacji na temat naszego przedszkola, które krążą na forum. Zacznę od kwalifikacji personelu- wszystkie osoby znajdujące zatrudnienie w naszym przedszkolu posiadają odpowiednie kwalifikacje do zajmowanego stanowiska. Wszystkie dyplomy potwierdzające kwalifikacje naszych pracowników są dostępne dla Państwa w biurze przedszkola- serdecznie zapraszam można je w każdej chwili obejrzeć i upewnić się czy warto wierzyć "życzliwym informatorom". Chciałabym również nadmienić, iż jako przedszkole podlegamy pod wszelkiego rodzaju instytucje kontrolujące naszą pracę ( kuratorium, sanepid, inspekcja pracy... )Kontrole takie odbywają się w każdym przedszkolu co kilka miesięcy ( u nas ostatnia kontrola miała miejsce w czerwcu bierzącego roku ). Po dokonaniu każdej kontroli przedszkole otrzymuje protokół na którym jest informacja na temat przebiegu kontroli. Jeśli ktoś z Państwa chciałby się zapoznać z naszymi wynikami kontroli- zapraszam do biura przedszkola, chętnie Państwu udostępnię te dokumenty, które potwierdzają prawidłowe funkcjonowanie naszej placówki. Spróbuję również odnieść się do rotacji personelu i atmosfery w naszym przedszkolu. Tak więc rotacja jest tak jak w każdej placówce i każdej firmie. Oczywiście staramy się, aby personel był stały, ale czasami jest to bardzo trudne. Każda osoba znajdująca zatrudnienie w naszym przedszkolu spotyka się z szacunkiem i miłą atmosferą. Dajemy naszym pracownikom możliwości awansu i rozwoju- jeśli ktoś z Państwa ma wątpliwości proszę porozmawiać na ten temat z Paniami, które pracują w naszym przedszkolu. Właściciel Przedszkola dokłada wszelkich starań, aby nasza placówka funkcjonowała na najwyższym poziomie. Ja osobiście jestem związana z "Zaczarowaną Pozytywką" od dwóch lat i jestem bardzo zadowolona z warunków pracy jakie tu zastałam. I jedyne co mogę powiedzieć to, to, że jest mi bardzo przykro,iż ktoś wypisuje na forum informacje mijające się z prawdą. My nie mamy nic do ukrycia. Zapraszam do przedszkola- mogę Państwu przedstawić dokumenty potwierdzające moją wiarygodność. Serdecznie pozdrawiam Dyrektor Przedszkola "Zaczarowana Pozytywka" Odpowiedz Link Zgłoś
matylda-5 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 31.07.08, 21:42 Witamy Dyrekcje, nic mnie nie zdziwilo czytajac Pani wypowiedz,coz mozna innego napisac i jak sie wytlumaczyc?mam 100% pewnosc,ze jedna z obecnie pracujacych u Was pan jest w trakcie studiow i nie mam pelnych kwalifikacji jako wychowawca.Oczywiscie nie zdziwi mnie fakt jesli "ta"Pani zostanie juz zwolniona bo zapewne od jakiegos czasu czuja sie Panstwo zagrozeni i macie obawy.Czemu Pani nie wspomniala ile rodzicow w ostatnim czasie zabralo swoje dzieci z placowki??i z jakiego powodu?my rowniez wszytcy zmieniamy miejsce zamieszkania?? skoro uwazaja Panstwo,ze jest to tylko nagonka to prosze mi wierzyc odeszlo by tylko 2-3 rodzicow a nie nascie!dlaczego rozbila sie jedna grupa?Te powody sa opisane wyzej,wiec prosze nie pisac tylko o superlatywach przedszkola.Tu chodzi o cala atmosfere panujaca w przedszkolu!Pani rowniez pozostawia wiele do zyczenia...Jak mamy pytac Panie tam pracujace,skoro sa zastraszone i nie moga powiedziec nic zlego na temat przedszkola??to jest paranoja,dziewczyny maja zakaz jakichkolwiek bardziej szczegolowych rozmow bo boja sie, ze nie dostana swiadectwa pracy lub dostana...ale jakie!Prosze sie wczytac w calosc forum i wyciagnac wnioski... Zebranie,ktore mialo miejsce pare dni temu tylko pogorszylo sytuacje Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow,mam tylko nadzieje ze Pani wlosciciel oprzytomnieje i zacznie dbac glownie o dobro dzieci a nie o swoj interes,a przede wszystkim zacznie sznanowac Rodzicow! Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywka_1 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 01.08.08, 07:40 Pani Matyldo, Tak jak już pisałam nie mamy nic do ukrycia. Możemy w każdej chwili udostępnić Państwu dokumenty wszystkich naszych pracowników- zarówno tych, którzy pracowali w naszej placówce jak i tych którzy pracują nadal. Serdecznie Panią zapraszam do biura i z przyjemnością udowodnię Pani, że rozpowiada Pani informacje mijające sie z prawdą... Natomiast nawiązując do dzieci odchodzących z przedszkola zgadzam się, że taka sytuacja miała miejsce w ostatnim miesiącu.W całym przedszkolu mieliśmy 90 dzieci. W dniu dzisiejszym 11 zrezygnowała i wiem, że przyczyną ich odejscia były plotki które Pani rozprzestrzenia. Jednakże 79 dzieci pozostało w naszym przedszkolu i ich Rodzice wyrażają pozytywne opinie na temat naszej pracy. Pociesza mnie rownież fakt, iż są to tylko plotki na które nie ma Pani żadnych dowodów. W przeciwieństwie do nas- bo my w każdej chwili jesteśmy w stanie udostępnić każdemu z Rodziców dokumenty potwierdzające , iż informacje przekazywane przez Panią są puste i bezpodstawne. Życzę udanych wakacji. Dyrektor Przedszkola "Zaczarowana Pozytywka" Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywka_1 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 01.08.08, 07:42 Pani Matyldo, Tak jak już pisałam nie mamy nic do ukrycia. Możemy w każdej chwili udostępnić Państwu dokumenty wszystkich naszych pracowników- zarówno tych, którzy pracowali w naszej placówce jak i tych którzy pracują nadal. Serdecznie Panią zapraszam do biura i z przyjemnością udowodnię Pani, że rozpowiada Pani informacje mijające sie z prawdą... Natomiast nawiązując do dzieci odchodzących z przedszkola zgadzam się, że taka sytuacja miała miejsce w ostatnim miesiącu.W całym przedszkolu mieliśmy 90 dzieci. W dniu dzisiejszym 11 zrezygnowała i wiem, że przyczyną ich odejscia były plotki które Pani rozprzestrzenia. Jednakże 79 dzieci pozostało w naszym przedszkolu i ich Rodzice wyrażają pozytywne opinie na temat naszej pracy. Pociesza mnie rownież fakt, iż są to tylko plotki na które nie ma Pani żadnych dowodów. W przeciwieństwie do nas- bo my w każdej chwili jesteśmy w stanie udostępnić każdemu z Rodziców dokumenty potwierdzające , iż informacje przekazywane przez Panią są puste i bezpodstawne. Życzę udanych wakacji. Dyrektor Przedszkola "Zaczarowana Pozytywka Odpowiedz Link Zgłoś
matylda-5 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 01.08.08, 08:59 Pani Dyrektor... niestety musze Pania zmartwic,gdyz to co opisalam o Waszej placowce nie jest tylko plotka!A Pani nadal pisze tylko o dokumentacji,kwalifikacjach...prosze napisac i wytlumaczyc pozostale wazne informacje o ktorych pisalam,np.dlaczego przez dlugi czas dzieci dostawaly same kanapki z maslem??to nie sa plotki tylko wiadomosc od Pan ktore juz odeszly i nie musza sie niczego obawiac z Panstwa strony(oczywiscie Pani napisze,ze robią na zlosc),dlaczego dzieci nie dostawaly dokladek,dlaczego dostawaly kare np.za to, ze przytulaly inne dziecko-wiadomosc od samego rodzica dziecka poszkodowanego,dlaczego brakowalo przyborow do zajec plastycznych- wiadomosc od wychowawczyni,dlaczego dziewczyny sa zastraszone,boja sie cokolwiek mowic zanim nie odejda lub zostana zwolnione?Pani tlumaczenia odnosnie rotacji sa naprawde smieszne.Wiadomo,ze prawie w kazdej placowce takie sa ale nie az takie!W obecnym przedszkolu Panie ,ktore tam pracuja sa od kilku lat-to chyba o czyms swiadczy prawda?Pani wlasciciel dba o atmosfere i jest bardzo mila i ciepla osoba-w przeciwienstwie do Naszej Pani wlasciciel.W jednym mc odeszly z pozytywki 4 Panie,to chyba nie jest ok?i te ciagle tlumaczenia,ze zakladaja rodziny(jedna byla w ciazy ,super Pani psycholog rok temu),czy zmieniaja miejsce zamieszkania,Pani X pomoc wychowawcy odeszla niby z powodu miejsca zamieszkania-niestety NIE.dlaczego zostala zwolniona wychowawczyni jednej z grup- rewelacyjna?oczywiscie maja Panstwo swoje powody-wymyslone.Nie chce wspominac tu o wielu rzeczach na forum o ktorych wiem,obiecalam ze ich nie zdradze na forum ale prosze mi wierzyc wiem duzo wiecej. .A Pani wlasciciel chcac pokazac swoja wyzszosc potrafi zrobic duzooo na zlosc.a o tym chyba Pani wie... I prosze tym razem mnie nie obwiniac za odejscie tylu osob i ze rozsiewam plotki,jak narazie Pani ciagle powtarza o kwalifikacjach i dokumentacji a ani razu nie poruszyla wazniejszych kwestii,chociaz chyba nie ma juz sensu.Mysle,ze wystarczajaco Panstwo odczuli ostatnie wydarzenia.Na zebraniu rowniez Pani wlasciciel oskarza jedna z mam za rozbicie grupy i wszytkiemu co zle...to jest paranoja.Niby jak mozna jedna plotka zburzyc polowe przedszkola? poprostu otworzyla rodzica oczy..Ja rowniez nie wiedzialabym o wielu sprawach,gdybym nie zaczela dociekac Udanego urlopu Pani Dyrektor pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywka_1 Re: przedszkole Zaczarowana Pozytywka w Warszawie 01.08.08, 11:10 Pani Matyldo, Proszę wybaczyć, ale nie chcę i nie mam czasu dyskutować z Panią. Nie wiem dlaczego ma Pani w sobie tyle złości i zawiści...I nie chcę w to wnikać. Odpowiedz Link Zgłoś
monika7575 Zadowolona mama 07.08.08, 16:22 Jestem oburzona opinią "Matyldy" na temat przedszkola Zaczarowana Pozytywka. Dziecko moje do tego przedszkola chodzi od półtora roku. Jesteśmy bardzo zadowoleni. A co do kadry - to zmienia się tak samo jak w innych placówkach. Nie zauważyłam, aby czegoś w przedszkolu brakowało. Pani "Matylda" ma chyba specyficzne podejście do życia lub się nudzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
thomas1974 Re: Zadowolona mama 07.08.08, 22:23 Znowu wlascicielka pod innym nickiem? Odpowiedz Link Zgłoś
angela_6 Pozytywka- odradzam!!!!! 06.12.08, 23:41 Zaczrowana - owszem, bo rodzice nie widzą lub nie chcą widzieć co tam się dzieje!!Jak wczesniej wspomniano- piękne, duże sale -owszem, jednak poza tym niewiele:praca dydaktyczna kiepska, nieustanna rotacja personelu(która drodzy rodzice nie bierze się znikąd!!) bałagan organizacyjny i niekompetentna dyrektorka,co do której mam duże wątpliwości dotyczące jej kierowniczych i dydaktycznych kompetencji!!i co jeszcze mi sie nie podoba pozwala sobie, nie pytając na przeszodzenie na Ty..troszkę z jej obyciem kiepsko,natomiast właściciele mydlą tylko oczy- robia to perfekcyjnie...piszę bo przeszłam koszmar zwiazany z tą placówką i cieszę sie,że moje dziecko tak cudownie odżyło po zmianie przedszkola, brak stresu, zadowolenie i wszystko jak należy!I jeszcze dodam- może szczegół, jednak uważam, ze płacąc tak duże pieniadze dziecko powinno mieć wszystko zapenione w tej cenie, a nie nieustanne dopłaty do wycieczek,za urodziny w przedszkolu( 130 zł za torcik, kilka słodyczy i prezent, myśle nie pzekraczający wartości 10zł!!?),dopłaty do prezentów światecznych,szokująco ubogie posiłki (oczywiści własciciele powiedza Państwu co innego!)angazowanie rodziców w nieustanne kupowanie dodatkowych rzeczy!!Moje dziecko może już być szczęśliwe, oczywiście bałam sie zmiany , ale wyszła ona mojemu skarbowi, a przy tym całej rodzinie na szczęscie!...nietety świat jest mały,ludzie się znają i jak sie okazuje NIC SIĘ NIE ZMIENIA...MYDLENIE OCZU TRWA...KASA DO WŁAŚCICIELI LECI...a dzieci są może tylko szcześliwe że mogą sie bawić, ale jak komuś zalezy na ich prawdziwej edukacji oraz na tym by ich pieniądze szły na to co faktycznie iść powinny niech sie mocno zastanowi nad Pozytywką!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszgalazka Re: Pozytywka- odradzam!!!!! 21.01.09, 22:36 stanowczo nie polecam.Kiedy zabraliśmy syna z pozytywki nasz maluch odżył nie moczy się już w nocy i nie budzi się z płaczem.Psycholog potwierdziła nasze obawy, ze zachowanie naszego synka związane było z przedszkolem.Zgadzam się z angela ze Pani dyrektor jest niekompetentną,zakłamaną marionetką właścicielki.Pozytywka to wieczne mydlenie oczu!!Pozwólcie swoim pociechą korzystać z dzieciństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
2-mamaani Polecam 17.02.09, 19:47 Przeczytałam wszystkie powyższe opinie i zastanawiam się komu tak bardzo zależy,aby robić złą opinię przedszkola???Moja córka jest w przedszkolu prawie od początku jego istnienia, czyli ponad 2 lata. Nie jestem w stanie powiedzieć nic złego na temat tego przedszkola, a nawet szczerze polecam je moim znajomym. Moje dziecko uwielbia przedszkole, uwielbia swoje ciocie, ma wiele koleżanek, chętnie uczestniczy we wszytkich zajeciach, a czasami nawet nie chce ze mną wracać do domuW grupie mojego dziecka jest 17 roześmianych przedszkolaków. Dzieci mają bardzo dobrze zorganizowany dzień- jest czas na naukę, czas na zabawę, spacer i odpoczynek.Nigdy nie zauważyłam, aby coś złego działo się w przedszkolu. Podczas urodzin naszych dzieci mam okazję spotykać się z innymi rodzicami oddającymi swoje dzieci do pozytywki- i jeśli słyszę opinie na temat pracy przedszkola to tylko pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
ester.a111 NIE polecam !!! 20.02.09, 14:48 Jest Pani ponad dwa lata i nic niepokojacego Pani nie zauważyła?!..niezwykle to dziwne, bo wszystkie negatywy wypisywane na forum są autentyczne, o czym miałam się okazję przekonać! Właściciele minęli się z powołaniem - zakładając to przedszkole! Ja równiez wymieniłam sie opiniami na temat tego przedszkola z wieloma rodzicami zwłaszcza tymi, którzy z niego zrezygnowali i z pewnością nikt nie żałuje!Droga Pani, oprócz radosci dziecka, która płynie choćby z samego faktu przebywania z rówiesnikami i z mozliwości zbawy( co jest oczywiste i dlatego chocby pewnie dzieci niechętnie wychodza z przedszkola) to oczekiwana jest edukacja i realizacja programów i zapewnień , które oferuje przedszkole..moze Pani sie tym niezbyt zainteresowała i stąd Pani niewiedza. Nie polecam, są lepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
ksar2 Re: Pozytywka- odradzam!!!!! 27.02.09, 14:55 w której grupie był Państwa synek? ja również zabrałam swojego szkraba i pomimo że miałam wiele obaw nie żałuję. odzyskałam swoje roześmiane dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
doki77 Re: Pozytywka- odradzam!!!!! 27.02.09, 15:53 a które przedszkole przywróciło uśmiech synkowi? Odpowiedz Link Zgłoś