Dodaj do ulubionych

remont w bielańskim

17.10.04, 13:25
hej, czy ktoś wie czy w bielańskim już się skończył remont??
Obserwuj wątek
    • annjan Re: remont w bielańskim 18.10.04, 15:24
      z tego co słyszałam - otworzą go najwcześniej w styczniu.
      Anka 15tc
      • luzix Re: remont w bielańskim 18.10.04, 21:12
        A ja słyszałam, że w ogóle likwidują tam porodówkę (tak mi powiedzieli...)
    • opieniek1 Re: remont w bielańskim 19.10.04, 09:43
      remont skończy się w połowie listopada, nic nie likwidują. To są informacje od
      lekarza z tego szpitala.
      • joasia20 Re: do opieniek1 19.10.04, 09:47
        Dzięki za info, dla mnie to dobra wiadomość, a możesz zdradzić od jakiego
        lekarza??
        pozdrawiam asia
      • joasia20 Re: do opieniek1 19.10.04, 09:49
        czy też będzies tam rodzić? jeśli tak to może się spotkamy, bo widzę, że mamy
        podobne terminy, mi zostało jeszcze 59 dni smile)
        • opieniek1 Re: do opieniek1 19.10.04, 10:01
          moja przyjaciólka jest lekarzem w tym szpitalu, na innym oddziale, ale poszła
          się dowiedzieć i tak jej powiedzieli. Poza tym potwierdza to dziewczyna z
          forum, którą prowadzi lekarz z bielańskiego.
          Nie wiem jeszcze gdzie będę rodziła. Chciałam na Żelaznej, ale okazuje się, że
          prawdopodobnie czeka mnie trochę komplikacji a tam nie są na to przygotowani.
          Wiem to z doświadczenia. Więc prawdopodobnie pójdę do bielańskiego, mimo, że
          mieszkam daleko od szpitala.Pozdrawiam.
          • marceliszpak79 Re: do opieniek1 19.10.04, 11:42
            > moja przyjaciólka jest lekarzem w tym szpitalu, na innym oddziale, ale poszła
            > się dowiedzieć i tak jej powiedzieli.

To widać wersje się zmieniły (na plus) bo moja mama jest w tym szpitalu
            radiologiem i powiedzieli jej, że pewnie remont potrwa do stycznia.

Natomiast tajemnicą poliszynela jest, że porody w Bielańskim nadal odbywają się
            normalnie. Wystarczy być znajomym lekarza lub jego prywatnym pacjentem (czytaj -
            dać kopertę). Aż dziwne, że tym się jeszcze prasa nie zainteresowała.
            • opieniek1 Re: do opieniek1 19.10.04, 13:16
              jak to? I gdzie te kobiety, przepraszam, potem leżą? Napisz coś więcej. Coś nie
              chce mi się wierzyć...
              • marceliszpak79 Re: do opieniek1 19.10.04, 15:58
                Nie wiem smile Podobno na laryngologii. W końcu urządzenia nie są w remoncie,
                tylko pomieszczenia. Oficjalnie oddział jest zamknięty, ale kilka razy
                widziałam kobiety z brzuchem w szlafroku, lub świeże mamy niosące mleko w
                proszku lub świeżego tatusia, który wynosił niemowlę w foteliku. Szczegółów nie
                znam, ale wydaje mi sie, że kraju zżeranym przez korupcję takie nadużycia to
                norma.

Ja osobiście nie mam ani kasy, ani znajomych lekarzy, więc musiałam rodzić
                gdzie indziej (na Kasprzaka). Jednak przyszłym mamom z całego serca polecam
                szpital na ul.Bursztynowej w Międzylesiu. Jest po remoncie, nie ma tłoku,
                świetny personel i wszystko 2x taniej niż w Warszawie (w dodatku nie ma
                zwyczaju opłacania położnych, bo jest na tyle mało porodów na raz, że każdy ma
                zapewnioną osobistą opiekę).
            • joasia20 Re: do opieniek1 19.10.04, 14:49
              no właśnie, marceliszpak79 proszę napisz coś więcej, jak to się odbywa?? bo
              zależy mi na tym szpitalu, a jeśli go oficjalnie nie otworzą w pierwszych
              dniach grudnia to rozważę i taką wersję. Czekam na info.
              pozdrawiam
              asia
              • patunia79 Re: Bielański 19.10.04, 20:30
                Witajcie,
                mnie prowadzi lekarz z bielańskiego, poza tym mam dobrą znajomą (pielęgniarka
                od noworodków), i te informacje o porodach w tej chwili ją rozśmieszyły do łez
                więc nie wydaje mi się aby były prawdziwe, pierwszy termin oddania położnictwa
                do użytku to 15 listopad, oststeczny 15 grudnia. Te info potwierdzają oboje i
                ja się tego trzymam, bo też zamierzam tam rodzić, pozdrawiam
                • joasia20 Re: do Patunia79 19.10.04, 21:22
                  Mam do Ciebie ogromną prośbę, gdybyś mogła spytać tą swoją dobrą koleżankę
                  jakie są realne szanse, że oddział ruszy w pierwszym planowanym terminie albo
                  chociaż przed 10 grudnia bo ja mam termin na 17 ale będzie cesarka więc napewno
                  trochę wcześniej. Będę bardzo wdzięczna za pomoc, mój ginekolog narazie jest
                  bardzo powściągliwy jeśli chodzi o ten temat widocznie nie chce mi robić
                  nadziei dopóki nie wie napewno czy otworzą oddział czy nie.
                  pozdrawiam
                  asia
                  • patunia79 Re: do Joasia20 20.10.04, 18:05
                    Okey, ale odpowiedz dam najwcześniej w niedziele wieczorem lub w poniedziałek,
                    bo wtedy będę się z nią widziała, pozdrawiam smile)
    • patunia79 Re: remont w bielańskim 24.10.04, 21:10
      Tutaj chyba wszystko napisałam co wiem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=585&w=16975782&a=16993812
      • patunia79 Re: remont w bielańskim 24.10.04, 21:11
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=16975782&a=16993812
        jeszcze raz bo coś nie wyszło. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka