Dodaj do ulubionych

Madalińskiego - polecani lekarze

01.06.05, 22:12
Cześć.

Czy ktoś z Was mógłby polecić lekarza z przychodni przy szpitalu położniczym
na ul. Madalińskiego w Warszawie? Szukam lekarza, który dobrze poprowadzi moją
(pierwszą) ciążę i do którego jest szansa jakoś rozsądnie się dostać. Wiem, że
profesor Chazan przyjmuje tylko raz w tygodniu i tylko 2,5h więc nie wiem czy
warto w ogóle startować. Czekam na jakiekolwiek wieści

Magda
Obserwuj wątek
    • aaasta Re: Madalińskiego - polecani lekarze 01.06.05, 23:34
      ja chodziłam do prof Leibschanga i byłam bardzo zadowolona.
      NIestety teraz kiedy jestem w 36 tc okazało się, że już nie ma miejsc na
      przyszłe 3 tyg i mogę iść do kogoś innego.
      (panie na recepcji zapisują na wolne miejsca wszystkich, którzy dzwonią, nie ma
      żadnych przywilejów do pacjentek prowadzonych przez całą ciążę )...
      Poczułam się trochę nie fajnie. I pójdę sobie do innego lekarza i do innego
      szpitala.

Tak więc - zanim do kogoś poleconego pójdziesz - upewnij się, że będzie mógł
      poprowadzić Twoją ciążę do końca.
    • didora Re: Madalińskiego - polecani lekarze 11.10.05, 14:00
      Podnoszę do góry, również jestem zainteresowana. Czy jest jakaś godna polecenia
      kobieta- ginekolog ? Jeżeli tak, to gdzie jeszcze przyjmuje (przyjmują )
      prywatnie.
      • mokrasa Re: Madalińskiego - polecani lekarze 11.10.05, 18:57
        Polecam dr Kozierowską- Jędrzejewską. Prowadzi całą moją ciążę - chodziłam do
        niej prywatnie do Kliniki Kabaty (tam przyjmuje 3 razy w tygodniu). Od tygodnia
        chodzę do niej do szpitala, bo mam termin na dziś. Jestem bardzo zadowolona.
        pozdr
        m
        • aga10015 Re: Madalińskiego - polecani lekarze 11.10.05, 19:32
          Co sądzicie o dr Chazanie? Podobno jest teraz nowym ordynatorem na Madalińskiego?
          Prywatnie przyjmuje na Pańskiej, ale wizyta kosztuje 150 zł. Czy warto wydać
          tyle kasy? Może prowadził lub prowadzi ciążę którejś z was?
          • aldico1 Re: Madalińskiego - polecani lekarze 12.10.05, 16:34
            Nie polecam. Dostałam skierowanie do prof. od lekarza prowadzącego na
            konsultację przed porodem (35 tydzię ciąży bliźniaczej). Przyjechałam na
            Madalińskiego z Konstancina na umówioną godzinę, czekałam dwie godziny i
            okazało się, że profesor już nie ma dla mnie czasu. Przyjął mnie, gdy pani z
            rejestacji wstawiła się za mną. Wizyta trwała 5 minut. Profesor czepiał się
            wyników badań cukru, które były w normie , straszył mnie powikłaniami i kazał
            zostać w szpitalu. Dodam, że badania na cukier robiłam w szpitalu na
            Madalińskiego trzy tygodnie wcześniej, gdzie trafiłam z lekkim nadciśnieniem (
            w ciąży bliźniaczej jest to bardzo groźne) i ponieważ wszytko było ok ( i
            cukier i ciśnienie ) zostałam wypisana do domu. Po wizycie u profesora tak się
            przestraszyłam "powikłań", że zaczełam wertować internet i czytać wszystkie
            artykuły na temat cukru w ciąży i wydawało mi sięże wszystko co najgorsze nam
            się przytrafi. Wrócił mój mąż i jak zobaczył w jakim jestem stanie natychmiast
            skontaktował się z moim lekarzem prowadzącym, który poźniej musiał pół godziny
            mi tłumaczyć, że wszystko jest ok i nie ma się czego bać.
            Dwa tygodnie później urodziłam zdrowe bliźniaki. Poród odbył się bez
            powikłań ,w innym szpitalu. Wiem, że wiele kobiet bardzo chwali sobie profesora
            Chazana i uważa go za wybitnego specjalistę. A mi się wydaje, że lekarz z tak
            wieloletnim stażem powinien wiedzieć, że nie powinno się straszyć kobiet w
            ciąży bez potrzeby, bo może mieć to skutek negatywny np. wzrost ciśnienia ,
            które jest groźniejsze w ciąży niż cukier w normie. Później dowiedziałam się,
            że profesor nie lubił mojego lekarza prowadzącego, ale to chyba nie powód aby
            straszyć jego pacjętki.

• aga10015 Re: Madalińskiego - polecani lekarze 12.10.05, 21:02
              Dzięki, chyba będę szukać dalej!
              • first_baby Re: Madalińskiego - polecani lekarze 13.10.05, 08:53
                Hej
                Ja chodzę do dr Zwolińskiego.
                JEstem baaaaaaaaaardzo zadowolona.
                Bardzo kompetentny, a przy tym miły lekarz.
                Z całego serca go polecam.
                Przyjmuje w piątki na Madalińskiego
                Magda
                • aga10015 Re: Madalińskiego - polecani lekarze 14.10.05, 13:12
                  A gdzie przyjmuje prywatnie? Może masz namiary?
                  • first_baby Re: Madalińskiego - polecani lekarze 15.10.05, 17:52
                    wiem, że przyjmuje prywatnie, ale nie wiem gdzie.
                    Ja chodzę do niego państwowo - ale wizyty są tak super jakbym je nieźle
                    opłacała - dlatego polecam iść na Madalińskiego smile
            • majca1 Re: Madalińskiego - polecani lekarze 18.10.05, 18:26
              Ja oczywiście polecam, bo wszystko było ok. Ale to prawda. Profesor ma
              skłonnosci do straszenia cukrem, ciśnieniem etc. Nie należy się tym przejmować.
              Ale dzięki niemu urodziłam zdrową, silną i dużą córeczkę. Pozdrawiam
              • aga10015 Re: Madalińskiego - polecani lekarze 20.10.05, 16:46
                Do góry!!!!
              • jakw Re: Madalińskiego - polecani lekarze 22.10.05, 15:07
                Ja w sumie miałam wrażenie, że moimi problemami z cukrem i ciśnieniem to się
                martwił bardziej niż ja sama. Ale jakoś nie odczułam tego jako straszenia tylko
                jako troskę.
    • vik_vik Re: Madalińskiego - polecani lekarze 20.10.05, 20:15
      POLECAM PROF LEIBSCHANGA - SUPER - PRZYJMUJE TEZ PRYWATNIE NA JANA PAWLA.
      DR ZWOLINSKI TEZ BARDZO KOMPETENTNY, POZA TYM ROBI SUPER USG. NA USG PRZYJMUJE
      NA GRENADIEROW
      • kajka76 Re: Madalińskiego - polecani lekarze 21.10.05, 12:46
        polcam dr Adamowicza, jest ordynatorem i super lekarzem. Prowadzil mi pierwsza
        wyczekana i upragniona ciaze.4 mce temu urodzilam na madaliskiego sliczna
        zdrowa coreczkesmile
        pozdrawiam,kasia
    • syla113 Re: Madalińskiego - polecani lekarze 21.10.05, 15:47
      lekarza z madalinskiego polecic nie moge ale moge polecic polozna ktora
      przyjmowala moj porod byla to polozna tzw prywatnie przyjmujaca porod ,
      fantasztyczna kobieta tzn wedlug mnie mialam bardzo szybki porod nazywa sie
      jolanta gwiazda i pracuje wlasnie na madalinskiego
    • charlotte.shontag Re: Madalińskiego - polecani lekarze 21.10.05, 20:11
      Profesor Chazan przyjmuje na Emilii Plater, prywatnie, z zapisami nie ma
      problemów, cena 150 zł za wizytę.
      Byłam u niego na pierwszej wizycie w ciąży, nie chciał przeprowadzić badania
      ginekologicznego, do którego go nieco zmusiłam, poza tym nie zważył mnie, nie
      zmierzył ciśnienia, nie dał skierowania na badanie moczu, tylko krew.
      Dużo mówił za to o prawidłowej diecie i 'nowym life style'.

Nie czułam się po tej wizycie dobrze - po prostu ciąża wymaga lekarza, któremu
      się bezgranicznie zaufa -
      Zmieniłam lekarza natychmiast na lekarza z Damiana, różnica jest wyraźna, choć
      nie jest profesorem smile))) Pik prostu ciąża wymaga dobrego specjalisty, a nie
      medialnego superb specjalisty z tytułami.

A, jedyne co pro Chazanowi oddaję to super podejście do pacjenta, idealny na
      pierwszą wizytę u ginekologa, dzięki niemu już nigdy się nie bałam
      • aldico1 Re: Madalińskiego - polecani lekarze 22.10.05, 16:51
        Można spytać do kogo trafiłaś w Damianie? Co do profesora mam podobne zdanie co
        Ty. Pozdrawiam serdecznie
    • marypop Re: Madalińskiego - polecani lekarze 23.10.05, 20:27
      Ja najpierw chodzilam do dr. Chazana, dostalam sie do niego (ale to pryszcz), i
      zgodzil sie laskawie prowadzic moja ciaze tylko ze wzgledu na znajomosci(inaczej
      CIe oleje i karze przychodzic, jak beda wolne terminy!!!). Nerwy psul mi
      strasznie, ciagle na mnie krzyczal ,z e nie tyje, a to byl poczatek ciazy, zle
      mi wpisal tydzien ciazy do karty, nie zlecil toksoplazomoy i grupy krwi, reszte
      badan dawal do dwie wizyty, tak samo z badaniem gin, w ogole nie mial czasu i
      tylkomarudzil, ze go nie ma, w kolejce czeka sie min. godzine, no po prostu
      super, chodzilam do 17. tygodnia, mnostwo nerwow kosztowaly mnie wizyty u niego,
      w koncu mial urlop i musialam zapisac sie doinnego lekarza, zapisalli mnie do dr
      Miś, i u niej juz zostalam - mila, czasem sie spieszy, bo biega na oddzial, ale
      nigdy nie wykazuje zniecierpliwienia, jak sie ma pytania, bez problemu zlecila
      dodatkowe badania, jak tylko zasygnalizowalam problem. Generalnie dr. Chazana
      odradzam!
      pozdrawiam
      • aga10015 Re: Madalińskiego - polecani lekarze 24.10.05, 10:26
        Ja miałam zamiar zapisać się na wizytę do dr Chazana, ale odstraszyła mnie cena
        wizyty 150 zł + USG 100 czyli jedna wizyta z badaniem 250 zł!
        Dr Chadana polecała mi znajoma, która dzięki niemu ma dwoje dzieci (wcześniej
        poroniena), ale to było 15 lat temu... Niestety dr Chazan widocznie się zmienił.
        Zapisałam się na wizytę do dr Zwolińskiego mam nadzieję, że nie będę rozczarowana.
        • anniia Re: Madalińskiego - polecani lekarze 24.10.05, 14:08
          nie bedziesz rozczarowana! Dr Zqwolinski jest super lekarzem i rewelacyjnym
          specjalistą USG.
          • kkatie tylko Zwolinski !!!! 24.10.05, 16:28
            jest moim lekarzem od jakichs 5 lat. prowadzil cala moja ciaze, przed ciaza tez
            do niego chodzilam. no i teraz nie wyobrazam sobie kogos innego smile))
            cudowny lekarz, no i jest jednym z 10 w Polsce, ktory byl niedawno na szkoleniu
            w Anglii, mowil mi czego dotyczylo, ale nie pamietam eee smile
            wspanialy specjalista, nie znam osoby, ktora by byla niezadowolona z niego.
            jesli ktoras chce jego namiary na prywatne leczenie, piszcie na priva smile
    • aldico1 Re: Madalińskiego - polecani lekarze 24.10.05, 19:31
      Mam kilka koleżanek, które na Madalińskiego prowadziły ciążę u dr Gawlaka i
      były bardzo zadowolone.Doktor jest młody, ale bardzo dokładny i sprawia
      wrażenie fachowca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka