madzik79 20.10.05, 15:02 Czy ktoś z was zna doc Pietrzaka?, zastanawiam się czy będzie przy porodzie. czy można rodzić z mężem, czy za to się płaci?. których lekarzy unikać? Dzięki za każdą informację. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
71gosik Re: Zbieram opinie o CZMP- Łódź, Dziękuję. 23.10.05, 09:32 Rodziłam w CZMP dwukrotnie, ostatnio w czerwcu tego roku, oba porody w Klinice Położnictwa. Dwukrotnie cc. Za pierwszym razem (maj 2003) stan przedrzucawkowy i błyskawiczna decyzja lekarza, efekt zdrowe dziecko i ja żywa. Za drugim razem planowana cesarka, robił ją lekarz z dyżuru. Niestety nie ma możliwości rodzić z kim się chce, bo poza dyżurami nie może personel przebywać na oddziałach. Chyba, że będziesz miałą szczęście, że zaczniesz rodzić w trakcie dyżuru. Przypadkiem ale oba cięcia robił ten sam lekarz dr Jaskuła (nie ma zbyt szczęśliwej opinii), ale mnie się nic nie paprało nie bolało, dzieci za każdym razem zdrowe. Ten sam lekarz źle oczyścił dziewczynie macicę po naturalnym porodzie i wróciła po 3 tyg. do szpitala na poprawkę )nie wiem czy często się to zdarza). Na poodówce pracuje dr Jacaszek (prowadził moją ciążę), ma super opinię, dokładny, uważny, myślący, na ogół on wykonuje cięcia, o ile jest to w godzinach pracy czyli do jakiejś 13-14. Położne też w porządku, myślę, że porodówki nie trzeba się tam bać, gorzej jets z opieką na górze, choć ja w czerwcu nie mogłam narzekać. Ale chyba dlatego, że świetnie się czułam, przy dziecku umiałam już chodzić (bo to drugie) i nie oczekiwałam niczego dobrego (po doświadczeniach sprzed dwóch lat). W tej klinice pracują też m.in: dr Aneta Krasoń (jak na nią trafisz też nieźle), dr Sobantka (specyficzny, ale dobry fachowiec), prof. Krasomski (sam szef, ale nie wiem czy odbiera porody, trzyma wszystko surową ręką, jego decyzji nikt nie zmieni, a on często wtrąca się do lekarzy-leżałąm na patologii i widać, że się go po prostu boją), jest też dr Biesiada (moje wrażenie kiepskie, opiekowała się moją salą), jest dwóch Krajewskich Piotr i JAn (chyba lepszy fachowiec, przynajmniej wyżej naukowo). Tyle moich spostrzeżeń. Jeśli chcesz coś więcej wiedzieć, pytaj. Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
madzik79 Re: Zbieram opinie o CZMP- Łódź, Dziękuję. 24.10.05, 14:35 dziękuję ci bardzo Gosiu, jak będę mieć jeszcze jakieś pytanka odezwę się .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1976 Re: 71Gosik 23.10.05, 10:59 Gosiu mam wielką proźbe czy mogła byś mi podać co trzeba mieć ze sobą do szpitala dla siebie i co dla dziecka bo bede rodzic w grudniu w CZMP ale nieznam nikogo kto by mi powiedział co trzeba mieć.I jak jesty z położną trzeba sobie wybrać?Bede wdzieczna za pomoc. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
dolce_farniente1 Re: Zbieram opinie o CZMP- Łódź, Dziękuję. 23.10.05, 23:18 Pozdrawiam. Doc Pietrzak prowadził moją ciązę co prawda 4 lata temu, ale zawsze. Po przyjściu do szpitala byłam na jego sali i tylko on się mną zajmował (dzięki czemu uniknęłam całej masy nieprzyjemnych badań przez kolejno pojawiających się na dyżurze lekarzy). Był przy moim cc i odebrał moją córkę. Generalnie dobry fachowiec i dość konkretny facet (szybko zareagował na moją anemię pod koniec ciąży). Jeżeli masz jakieś konkretne pytania pisz na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
judyta10 Re: Zbieram opinie o CZMP- Łódź, Dziękuję. 24.10.05, 19:50 Tez mam doświadczenia z Pietrzakiem uwazam ,ze jest dobrym fachowcem i zna się na swojej pracy dzieki jego kompetencji i szybkiej trafnej diagnozie jeszcze żyje operował mi ciaze pozamaciczna. Odpowiedz Link Zgłoś
dasia_p Re: do gosik71 14.12.05, 11:26 Czy w MP można rodzić ze "swoją" położną? Czy chodziłaś do CZMP do szkoły rodzenia jeśli tak, to napisz kiedy trzeba się zapisywać i jakie masz wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
anulka1976 Re: do dasia 15.12.05, 00:03 niestety nie można sie umawiac z połozna, chyba, ze cos w tej kwestii sie zmieniało. Ja rodziłam w czerwcu tego roku i zakaz obowiązywał. Niemniej ze wszystkich poloznych, które sie mna zajmowały, jestem bardzo zadowolona. Szkoła rodzenia całkiem do rzeczy, ale bym tego nie przeceniała. Potrzebna, zeby sie z atmosfera szpitala oswoic (moim zdaniem). Kobieta, która prowadzi zajęcia jest dość specyficzna, tzn. niby jest miła, ale stresuje pytaniami i rzuca dziwne komentarze. Jesli chcesz chodzic, to po prostu zadzwoń, a wszystkiego sie dowiesz. Zajęć jest 6, wiec to dość szybko idzie. Ćwiczenia z oddychania były fajne, ale mimo że podobno robilam je dobrze, to w czasie porodu kompletnie sobie z tym nie radziłą, Wniosek - najlepiej wsłuchiwavc się w sama siebie; teoria jest tylko teoria. Niemniej polecam - zawsze czlowiek lepiej się czuje jak coś wie od strony teoretycznej. Poza tym jest wizyta na porodówce. To może pomóc, ale również przerazic. Jak ja byłam jako zwiedzajaca, to akurat zadna kobieta nie rodziła, ale gdy akurat ja rodziłam, to wedrowała cała grupa... Ponieważ leżałam w sali do porodów wodnych, zapytano mnie czy może grupa wejść i zobaczyc tę salę (ja byłam na łóżku oczywiście, a nie w wodzie!). Zgodziłam się, bo to był etap porodu, kiedy było mi juz totalnie wszystko jedno - byłam zmordowana jak diabli i wyłam z bólu. Słyszałam jak przez mgłę, że wchodzą tam jacyc ludzie,ale nie patrzyłam na nich, nie bylam w stanie. Nie przypuszczam więc, zeby dla nich widok rodzacej i cierpiącej (bądź co bądź) kobiety był optymistyczny... To tyle; jesli masz jakieś pytania, pisz! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dasia_p Re: do anulka 15.12.05, 08:53 Dziękuję ci bardzo za odpowiedz. Ja mam termin na czerwca 2006 więc jeszcze trochę czasu mi zostało. Napisz mi na którym oddziale rodziłaś i czy sama czy z kimś, bo rozumiem, że znieczulania nie miałaś. Jeśli zdecyduję sięna Matke Polke to na pewno skorzystam ze szkoły, ale zastanawiam się jeszcze czy nie wybrać Madurowicza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka1976 Re: do anulka 16.12.05, 22:54 Rodzialm w klinice położnictwa i ginekologii. Miłam znieczulenie zewnatrzoponowe, bo przez długi czas rodziłam silami natury. Przy cesarce, a wlasciwie juz po, tzn. kiedy mnie szyli, dostałam znieczulenie ogólne, wiec przespalam sobie kilka godzin Ale Malucha mojego zdażyłam jeszcze zobaczyc! A co do Twojego ostatniego pytania - to byłam cały czas z mężem. Nie ma pod tym względem żadnych problemów. Bliska osoba w takich chwilach jest naprawde nieoceniona. Jednym słowem - polecam Ci ten szpital, bo zarówno opieka, jak i fachowość są bez zarzutu. Jestem wymagająca osoba, a przy tym bardzo emocjonalnie do wszystkiego podchodze, ale tu z czystym sumieniem moge ci powiedziec, ze się nie zawiodłam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
deotyma11 do dasia 18.12.05, 16:58 Dasiu! Jeśli chcesz rodzić ze znieczuleniem to możesz mieć problem w Madurowiczu. Teraz jest tak, że po podaniu znieczulenia anestezjolog musi przy kobiecie siedzieć do samego końca. W nocy dyżuruje tylko jeden, więc kobietom rodzącym psn znieczulenia nie podają na wypadek, gdyby zdarzyła się nieoczekiwana cesarka. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
dasia_p Re: dasia 19.12.05, 16:39 Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. jeśli macie jeszcze jakieś spostrzeżenia to piszcie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
espressoo Re: Zbieram opinie o CZMP- Łódź, Dziękuję. 02.01.06, 11:39 dziewczyny możecie podpowiedzieć jakie rzeczy trzeba wziąć ze sobą do szpitala CZMP dla siebie i dziecka? Tzn. co jest absolutnie niezbędne, nie chciałabym się tam zjawić z trzema walizkami... Odpowiedz Link Zgłoś
dasia_p Re: Zbieram opinie o CZMP- dr Szyłło? 02.01.06, 12:42 Czy któraś z Was leczyła się u tego lekarza? Pracuje w CZMP i przyjmuje prywatnie na Żwirki 1c? Odpowiedz Link Zgłoś
ciesyl Re: Zbieram opinie o CZMP- dr Szyłło? 04.01.06, 21:32 Spędziłam 5 tygodni na oddziale, gdzie pracuje dr Szyłło. Leżałam z zagrożeniem poronienia. Mną opiekował się inny Lekarz - doktor Włodarczyk (wspaniały człowiek), a jedyne kontakty jakie miałam z dr Szyłło to krótkie rozmowy na obchodach lekarskich. Zapamiętałam Go jako miłego człowieka i konkretnego lekarza. Jego pacjentki dobrze wypowiadały się o Nim. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1005 jeżeli chodzi o szkołe rodzenia 05.01.06, 08:50 ja rodze w maju u Pakalskiego - mam nadzieję, bo to mój lkekarzprowadzący. byłam 2 dni tem dowiedziec się o szkołę i na maj zapisy są w marcu trzeba konkretnego dnia o konkretnych godzinach przyjść ilub zadzwonić i spytać tel 271 10 24. od 9 jest czynne więc najlepiej tak zadzwonić i sie spytać bo kurs zaczyna sie 0 9 30 i potem może być problem z dodzwonieniem. Kurcze ja chodze do Pakalskiego na Radwańskiej - świetny facet ale żadna z Was go nie zna.martwi mnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
alek.p Re: jeżeli chodzi o szkołe rodzenia 10.02.06, 10:00 Pakalski prowadził ciąże 2-ch moich koleżanek i również moją. Dobry lekaż i fajny facet. Gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1005 Re: jeżeli chodzi o szkołe rodzenia 26.02.06, 22:55 i ten też podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1005 na ciąża i pród - zadałam też pytanie o CzMP 05.01.06, 08:53 popatrz czy coś Ci się przyda [url=www.TickerFactory.com/] tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;40/st/20060521/dt/6/k/7ab7/preg.png" border="0" alt="tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;40/st/20060521/dt/6/k/7ab7/preg.png"> [/url] Odpowiedz Link Zgłoś
doady Re: do dasia_p 05.01.06, 15:38 Ja leczę się u dr Szyłło, prowadził moją ciążę (urodziłam w CZMP 26.12.05). Polecam, wspaniały fachowiec. Jeśli masz jakieś pytania, pisz na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
abbara74 Re: do dasia_p 06.01.06, 13:08 Witajcie, Jestem w 21 tygodniu ciąży i mam zamiar rodzić CZMP. Jeste ciekawa opinii na temat dr. Lecha Podciechowskiego, który prowadzi moją ciążę. Z dotychczasowej opieki dr Lutosławskiej nie byłam za bardzo zadowolona, dlatego dokonałam radykalnej zmiany. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie wskazówki i pomoce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
k.kopycka Do abbara74 08.01.06, 12:12 Witaj!Chciałabym zapytać o Twoje doświadczenia z dr Lutosławską, które doprowadziły do tej radykalnej zmiany.Ja również do niej chodzę (26 tydz)i przyznam, że nie jestem zachwycona, jednak świadoma że rodząc w CZMP będę "skazana" na dyżurujących tam lekarzy i położne, postanowiłam nie zmieniać już lekarza.Co Ty na to?Może gdybym miała jakieś problemy, a Ona by się nie sprawdziła zrezygnowałabym z Jej opieki?Pozdrawiam serdecznie!Kasia Odpowiedz Link Zgłoś