Dodaj do ulubionych

Dobry ginekolog na Ursynowie - jestem w ciąży :-)

28.12.05, 10:29
Dziewczyny wczoraj zrobiłam test - są dwie kreski! Jesteśmy w ciąży! Od
wczoraj myślimy tylko o dziecku i o tym jak to teraz będzie - jesteśmy barzo
szczęśliwi!
Dziewczyny-ponieważ to moje pierwsze dziecko błagam poradźcie mi jakiegoś
dobrego ginekologa w Warszawie, najlepiej Ursynów, choć nie koniecznie,
będziemy wdzięczni za wszelki namiar, telefon i przede wszystkim koszty
wizyt, bo to też ważne smile
Jestem szczęśliwa!
Obserwuj wątek
    • kalka13 Re: Dobry ginekolog na Ursynowie - jestem w ciąży 28.12.05, 10:52
      witam ja tez ursynow jestem w drugiej ciazy i chodze na surowieckiego do fili
      szpitala MSWiA i jestem bardzo zadowolona nic nie place jezeli chcesz wiecej
      info napisz do mnie na mail to podam ci moje gg albo telefon i ci wszystko
      powiem.
    • mika_007 Re: Dobry ginekolog na Ursynowie - jestem w ciąży 28.12.05, 11:45
      Jarosław Mazanowski
      ul Grzegorzewskiej 3 (po przeciwnej stronie Urzędu Miasta,w stronę Pizzerii)
      644-12-30,642-50-12
      lepszego od Niego na Ursynowie nie ma wink
      • angell82 Re: Dobry ginekolog na Ursynowie - jestem w ciąży 28.12.05, 12:19
        Moje gratulacje!!!!smile)) To się nazywa Szczęśliwy Nowy Roksmile)) Taka wiadomośćsmile)
        Jeszcze raz gratulujęsmile)
      • xkiniax Re: Dobry ginekolog na Ursynowie - jestem w ciąży 11.01.06, 00:50
        ja też polecam doktora Mazanowskiego
    • andap Re: Dobry ginekolog na Ursynowie - jestem w ciąży 28.12.05, 13:26
      ja chodziłam do przychodni na uboczu, są przynajmniej dwa plusy: 1. małe
      kolejki (zapisać się mogłam z jednodniowym wyprzedzeniem), 2.USG na miejscu -
      tak że dokładnie widziałam jak dzidzius rośnie
      • nisiabu Re: Dobry ginekolog na Ursynowie - jestem w ciąży 28.12.05, 18:59
        A czy możesz podać nazwiska dobrego gin na uboczu? Widzę tę przychodnię z okna, a za moją gin nie przepadam, to może się za jakiś czas przeniosę? I czy mają dobry sprzęt USG?
        • andap Re: Dobry ginekolog na Ursynowie - jestem w ciąży 29.12.05, 08:32
          ja chodziłam do Ciszewskiego. Co do sprzętu, to pewnie nie jest najlepszy, ale
          z drugiej strony coś za coś. Jeśli nie ma większych kłopotów z ciążą to nie
          widze powodów żeby jeździć gdzieś daleko i czekać miesiąc w kolejce. A do
          ubocza przekonały mnie następujące sprawy:
          1. jak tylko podejżewałam ciąże udałam się do centrum damiana (wydawało mi się
          że to jes to jedyna placówka, w miarę blisko gdzie nie będę czekała tygodniami
          w kolejcec) zapłaciłam 100 zł i lekarz powiedział mi że "wygląda na ciąże", na
          uboczu przystawiono mi lufkę do brzucha i już miałam zdjęcie swojej dzidzismile))
          2. na uboczu od początku "fasolka" była nazywana dzidzią niby to nie istotne,
          ale np. w szpitalu (miałam zagrożoną ciążę i zwiedziłam kilka szpitali) mówili
          mi o płodzie
          3. w momencie gdy pojawiło się krwawienie, zadzwoniłam do przychodni i lekarz
          od razu wiedział z którym przypadkiem ma do czynienia
          Niby są to mało istotne rzeczy, ale świadczą o tym że traktuje się kobiety po
          ludzku, prawda? a to chyba jest ważne.
          Pozdrawiam
          • nisiabu Re: Dobry ginekolog na Ursynowie - jestem w ciąży 02.01.06, 16:18
            Rzeczywiście brzmi zachęcająco. Też jest żeby lekarz miał do dzidziusia szacunek od samego początku i pamiętał swoich pacjentów. Teraz chodzę do lekarki na Waryńskiego, nie mam jej do zarzucenia, że popełniła jakieś błędy, ale niezbyt miło mi się z nią rozmawia, brakuje mi poczucia bycia zaopiekowanym, jestem wegetarianką i ona uważa to za brak odpowiedzialności, trudno mi się z tym pogodzić.
            A jeśli chodzi o podejście do dzidzi w brzuchu w szpitalu, to zostałam mile zaskoczona na Karowej. Miałam plamienie w 8 tygodniu, zjawiłam się w szpitalu w środku nocy, pani doktor robiąc USG powiedziała: Jest tu mały człowiek i ma się dobrze! Popłakałam się z radości...
    • krokodyl1205 Re: Dobry ginekolog na Ursynowie - jestem w ciąży 28.12.05, 15:07
      dr. Sławomir Siokora
      gabinet: ul.Polnej Róży 2/4 Warszawa/Kabaty
      tel.649 71 67

z pomocy Doktora Siokry korzystam już od 14 lat a w tym roku pod jego opieką
      urodziłam fantastycznego synka. polecam.
    • bulacik Re: Dobry ginekolog na Ursynowie - jestem w ciąży 30.12.05, 17:58
      A ja polecam doktor Ewę Ślizień-Kuczapską (pracuje w szpitalu na Żelaznej),
      prowadzi moją drugą ciążę (korzystam też z lekarza z Damiany - świetny dr
      Kucharski), ponieważ jeszcze do końca nie wiem, gdzie będę rodziła - w Damianie
      mam też abonament i darmowe badania). Pani Ewa ma gabinet na Ursynowie b.
      blisko skrzyzowania przy eleclerku ( Pro Familia 2000), wizyta kosztuje 60 zł i
      nie zdarzyło mi się , żeby trwała krócej niż 30 minut - dokładny wywiad, opis
      badań, ważenie, mierzenie ciśnienia, badanie, słuchanie tętna dzieciątka, można
      w każdej chwili dzwonic , jeśli coś Cię niepokoi, ostatnio trafiłam na izbe
      przyjęć w innym mieście i pani ordynator była zdziwiona tak skrupulatnie
      prowadzona kartą ciązy - dr Ewa wszystko tam notuje, opisy usg itp, więc nawet
      lekarz, który nie widział mnie na oczy, ma pełna historię mojej ciązy. jestem
      b. zadowolona i mam poczucie , że jestem w dobrych rękach.
      pozdraiwam

paulina
      • gloria2 Re: Dobry ginekolog na Ursynowie - jestem w ciąży 02.01.06, 16:46
        Podpisuję sie pod Dr. Ewą ślizeń Kuczapską. Po prostu ANIOŁ i PROFESJONALISTA.
        Jeszcze w życiu nie spotkałam tak komunikatywnego i troskliwego leakrza, a co
        dopiero ginekologa
      • kalka13 do bulacik 02.01.06, 17:49
        a masz jakis namiar na te przychodnie jakis telefon dokladny adres bo mam
        zamiar rodzic na zelaznej i fajnie by bylo miec lekarza z tamtad
        bede wdzieczna

moje maleństwo
        a to Wikunia
        • bulacik Re: do bulacik 02.01.06, 19:02
          Juz podaję - Gabinet w Pasażu Ursynowskim (Pani doktor mieszka na górze, więc
          łatwo sie można umawaić , nawet w późnych godzinach smile)) Pasaż Ursynowski 1
          tel. 641-20-44, kom. 0-501-376-996 .
          Pozdrawiam

• kalka13 Re: do bulacik 02.01.06, 20:18
            dzieki serdeczne pozdrawiam
    • vani-la Re: Dobry ginekolog na Ursynowie - jestem w ciąży 02.01.06, 15:51
      Ja mogę polecić Ci dr Kośca z Medycyny Rodzinnej na ul. Belgradzkiej. Ja chodzę
      tam w ramach ubezpieczenia i badania mam bezpłatne, robione raz w miesiącu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka