mimi-kacek 08.02.06, 21:34 Jest gdzieś na Śląsku gabinet, w którym można wykonać usg 3d, jeśli tak, to ile kosztuje wizyta (czy ewentualnie samo usg)? Z góry dziękuję za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radowinkaala Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? 08.02.06, 22:01 Hmmm - w tej chwili na 100% Ci nie odpowiem, ale wydaje mi się, ze u pani doktor Włoch w Katowicach można takie usg wykonać - kosztuje coś około 200 z zapisem na kasecie czy płycie. Jakbyś była zainteresowana, to dopytam. Ja robiłam usg w Rudzie Śląskiej, w NZOZ "GENOM" - ale nie było to 3D (możesz dowiedzieć się czy mają pod telefonem 032 244 46 63) Odpowiedz Link Zgłoś
eleq Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? 14.02.06, 12:40 Pani dr Agata Włoch - wykonuje usg w katowicach ul.Opolska tel.203 73 63 lub Katowice ul.Żelazna tel.359 09 27 mozesz sobie poczytac na jej stronie www.echo.pron.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? 19.02.06, 20:05 Dokładnie 6 dni temu miałam wykonywane USG połówkowe we wspomnianym gabinecie na Opolskiej w Katowicach; kosztowało 200 zł z nagraniem na CD (płyta do odebrania po tygodniu), jednak z całą pewnością nie jest to USG 3D!!! Poza tym osobiście nie byłam zadowolona z wizyty, trwała zaledwie 15 minut (badanie + rozmowa) Życzę owocnego poszukiwania USG 3d na Śląsku! I pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
eleq Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? 19.02.06, 21:23 napisz mi koniecznie kto wykonywal ci to badanie usg. jestem tam umowiona i jesli rzeczywiscie jest kiepsko to bede szukala dalej. bardzo mi zalezy !! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Do Eleq 20.02.06, 10:50 Może nie będę zbyt obiektywna, bo we wspomnianym CM byłam zaledwie 2 razy (w 12tc i ostatnio na połówkowym), ale napiszę Ci moje wrażenia... Mnie badał dr Bartosz Czuba, ale niezależnie od tego kto u Ciebie będzie przeprowadzał badanie, zrobi je w tym samym gabinecie, gdyż nie ma tam drugiego z USG! Badający mnie lekarz był bardzo miły, na to nie mogę się skarżyć, jednak zszokował mnie fakt, iż płacąc 200 zł poświęcono mi zaledwie 15 minut, a dodam, że przyjechałam do Katowic z dość daleka i zupełnie inaczej wyobrażałam sobie USG połówkowe! Tymczasem całe badanie nie różniło się zbytnio od tego, które wykonuje mi mój gin prowadzący, tyle, że ma nieco gorszy sprzęt! Liczyłam na mnóstwo pomiarów dot.pracy serduszka mojego Dzidziusia, na dokładne zbadanie wszystkich jego narządów,pomiar ilości wód płodowych, badanie szyjki itp., ale niczego takiego się nie doczekałam! Nie zobaczyłam także płci Maleństwa, ale z tym różnie bywa... Pamiątką z wizyty są dwa zdjęcia, na których kompletnie nic nie widać (lekarz bardzo się spieszył, więc nie mógł "wyszukać" ładnego ustawienia Dzidzi) i wkrótce odbiorę płytkę CD z może 8-10 -minutowym nagraniem! (chęć nagrania wizyty na płytkę zgłasza się lekarzowi na początku, zaś samą płytkę odbiera się po ok.tygodniu, gdy jakiś informatyk im to nagra) Podsumowując, nie jestem zbyt zadowolona z całej tej wizyty, choć wierzę dr Czubie, że mój Dzidziuś jest zdrowy, co oczywiście jest w tym wszystkim najważniejsze!!! Pozdrawiam!:o) Odpowiedz Link Zgłoś
aga1506 Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? 22.02.06, 20:25 Usg 3d i 4d robią napewno w Provicie na zelaznej w katowicach. Klinika znajduje sie nan kliniką 2000. Koszt to 150 zł a jeżeli chcesz na płytę cd to dodatkowo 30 zł. Obraz rewelacja i w kolorze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julisia33 Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? 20.02.06, 11:59 Półroku temu miałam robione USG w gabinecie dr Włoch przy ul. Żelaznej, ponieważ ginekolog przypuszczał że moje dziecko jest owinięte pępowiną. Badanie było bardzo dokładne, potwierdziło owinięcie pępowiny wokół szyi dziecka, a przy okazji zbadano dokładnie inne narządy, wzrost, wagę, płeć. Koszt badania wynosił 150 zł. W związku z tym, że dziecko było owinęte wokół szyi pępowiną miałam wykonane cesarskie cięcie aby wykluczyć komplikacje przy porodzie np. niedotlenienie mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
stamag Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? 20.02.06, 13:41 A gdzie rodziłaś? Czy cc zrobili na Twoje życzenie, czy też owinięcie pępowiną zostało potraktowane jako wskazanie do cc? Odpowiedz Link Zgłoś
julisia33 Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? 20.02.06, 14:53 Rodziłam w Katowicach na ul. Raciborskiej. Owinięcie pępowiną zostało potraktowane przez mojego ginekologa jako wskazanie do cc. Ja sugerowałam mojemu lekarzowi, żeby wykonać dokładne USG pod kątem pępowiny, ponieważ moja mama urodziła moja siostrę z 1 punktem Apgara gdyż ona była owinęta wokół szyi pępowiną i jeszcze się przewiązała. Poród był bardzo trudny - dziecko dusiło się, niestety doszło do niedotlenienia mózgu. Siostra jest chora na dziecięce porażenie mózgowe - a można było wykonać USG, stwierdzić owinięcie się pępowiny i wykonanie cc. Fakt, że było to kilka lat temu i nie wykonywało się takich badań jak obecnie. Dlatego ja zdecydowałam się na owe badanie i mam zdrowego synusia.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adi7903 Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? 20.02.06, 14:21 Ja miałam robione usg w Rudzie Śląskiej i byliśmy z mężem bardzo zadowoleni. Wprawdzie nie było to 3D, ale było bardzo dokładne. Robiliśmy je w 14 tc na wykluczenie m.in. Zespołu Downa, ale przy okazji dowiedzieliśmy się też, że będziemy mieli drugiego synka. Możesz miec też nagranie na płytce i dostajesz płytkę odrazu-nie tak jak u poprzedniczki za tydzień, a do tego zdjęcia też bardzo dobrej jakości. Na połówkowe idziemy 10 marca i już nie możemy sie doczekac. No i bardzo ważne super lekarz, który miał dla nas czas i cierpliwie odpowiadał na nasze pytania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bannydt Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? 20.02.06, 22:00 Ja też robiłam usg w "GENOM"-ie w Rudzie Śląskiej.i jestem zadowolona. kosztowało 180zł +20 za płytke z nagraniem. na fotelu byłam 30 min, płytke przysłali po tygodniu pocztą. u mni eto było usg połówkowe, poznalismy płeć dziecka, dowiedzieliśmy się ze jest zdrowe i ogólnie wszystko ok.były tez mnierzone przepływy w serduszku.badani eprzeprowadzały dwie lekarki- najpierw pediatra a potem połznik- ginekolog.niestety nie miałąm zrobione 3D, chociaz w tym gabinicie mają sprzęt do tego, poniewaz moja dzidzia odwróciłą się pupą i zasłaniała cały widok. i jak to pani doktor powiedziała- po co macie płacic za coś czego nie zobaczycie?zdziwiło mni eto bo wczesniej nikt mi nie mówił że sie dopłaca za 3D- i do tej pory nie wiem czy jak 3D to płace tam więcej czy nie. ana rozpisce która wisi na korytarzu- co i za ile- nie było ządnego dodatkowego punktu. ja polecam ten gabiet, zwłaszcza ze spotykam się z pozytywnymi opiniami na jego temat i na temat lekarzy tam pracujących. aha- jakby tak, odpukać , odpluć i nie wiem co jeszcze, okazało sie ze z dzidzią cos nie tak- mto nie płacisz za badanie- oni to jakoś załatwiaja że fundusz refunduje. Odpowiedz Link Zgłoś
eleq Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? 20.02.06, 22:12 Teraz mam wielki dylemat, jestem umowiona u dr Wloch w gabinecie na ul.Opolskiej w katowicach i bylam przekonana ze jest tam aparat 3D, zastanawialam sie rowniez nad Genom-em w Rudzie Ślaskiej...tam mialam zamiar wybrac sie do dr Cnota. wierze ze najwazniejszy jest lekarz ktory wykonuje cale badanie. Wiele osob polecalo mi wlasnie dr Wloch. Napiszcie mi prosze wasze spostrzezenia i nazwiska lekarzy u ktorych wykonywalyscie badania. Ma to byc usg polowkowe wiec chcialabym zeby bylo dokladne nie wspominajac ze 200zl za 15 minut badania to lekka przesada ze strony tego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-magdy Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? 21.02.06, 02:49 Usg 3D jest w Bytomiu w "Sigmie" na ul. Batorego. Odpowiedz Link Zgłoś
sja75 Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? 21.02.06, 18:16 ja jestem bardzo zadowolona z badania u dr Włoch,tasme VHS dostałam do reki<nie było mozliwości nagrania na cd>.badanie dokładne w 13tc-150pln w 21tc-220pln.w tym jest badanie dopplerowskie serdusia oraz ocena pod wzgledem wystapienia wad genetycznych oraz ocena rozwoju poszczególnych narzadów.niestety nie jest to usg 3D-zdrówka zyczę! Odpowiedz Link Zgłoś
eleq Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? do sja75 21.02.06, 21:10 Napisz mi prosze czy to badanie wykonywalas w przychodni na ul.opolskiej czy ul.zelaznej w katowicach? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sja75 Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? do sja75 22.02.06, 10:31 badanie robiłam na opolskiej.na zelaznej tez przyjmuje dr Włoch Odpowiedz Link Zgłoś
nowakjo Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? 22.02.06, 14:29 Witam,wracając do dylmatu dot. wyboru lekarza w związku z USG, polecam GENOM Rudzie Śl.i oczywiście badanie prowadzone przez dr Cnota. Biliśmy, z mężem na kilku wizytach/USG/ u dr. Cnota i jesteśmy bardzo, bardzo zadowoleni. Dodam, ze nie znam dr. Włoch ,ani opini na jej temat. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
adi7903 Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? 22.02.06, 11:04 Tak jak pisałm robiłam USG w Genomie w Rudzie Śląskiej w 12 tc i byliśmy z mężem zadowoleni. Lekarz który przeprowadzał badanie nazywa się Wojciech Cnota. Teraz, tzn. 10 marca mamy USG połówkowe i też idziemy do tego lekarza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stamag Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? 22.02.06, 17:44 Właśnie się dowiedziałam u źródła, że w Katowicach na Żelaznej mają w tej chwili dwa aparaty USG 3D, ale tylko wypożyczone do testów (bo się przymierzają do kupna). Pani w recepcji nie umieała mi powiedzieć, jak długo będą je mieli, w każdym razie w tej chwili są i, jak mi powiedziano, "jeśli dziecko ładnie się obróci i widac buzię, to robią zdjęcia w 3D". Z tym, ze trzeba się zapisywac z dość dużym wyprzedzeniem (do dr Włoch zaproponowano mi kwiecień! a do innego lekarza najwczesniejszy termin za 3 tygodnie...). Odpowiedz Link Zgłoś
eleq Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? 22.02.06, 23:26 Rzeczywiscie chcialam tez potwierdzic ze terminy we wszystkich tych przychodniach sa bardzo odlegle. Namawiam wiec dziewczyny zapisujcie sie wczesniej bo ja nie zdawalam sobie sprawy ze trzeba tak dlugo czekac no i ledwo zalapalam sie na badanie w 24tc. pozdrawiam serdecznie i zycze udanych badan i slicznych maluszkow Odpowiedz Link Zgłoś
matizek1 Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? 23.02.06, 14:52 Dziewczyny, ja urodziłam syna w październiku, na usg chodziłam do dr Cnoty do GEnomu w Rudzie Ślaskiej. Jest tam usg 3D. Mój mały sie akurat tak fajnie układał, że mam śliczne zdjecie buźki - wygląda tak jak po urodzeniu. Polecam. Doktor Włoch jest też świetna, jest spcjalista od usg serduszka dziecka. Genom i dr Włoch współpracują, jeśli, nie daj Boze, w Genomie widzą jakieś nieprawidłowości serduszka to ściągają do Genomu dr Włoch!!!Moja koleżanka tak włśnie miała. Pozdrawiam i życze powodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
losiowa78 A gdzie to dokładnie jest w Rudzie??? 25.02.06, 17:40 Chciałam się spytać czy masz nr tel. i gdzie to dokładnie jest w Rudzie Śl? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
matizek1 Re: A gdzie to dokładnie jest w Rudzie??? 26.02.06, 10:06 To jest w dzielnicy Wirek, na ulicy 1 -go Maja, jadąc od Plazy w kierunku Rudy po lewej stronie. Niestety nie mam numeru telefonu, moze na jutro zdobedę to napisze. Pozdrawiam. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
eleq Re: A gdzie to dokładnie jest w Rudzie??? 26.02.06, 22:43 Ruda Śląska ul. 1 Maja 339, tel 032-244-46-63 dzwon tam szybko bo sa dlugie kolejki!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
losiowa78 Re: A gdzie to dokładnie jest w Rudzie??? 28.02.06, 19:34 Dzięki ślicznie za odpowiedź Problem w tym, ze dzwoniłam pod ten nr jakiś miesiąc temu i jakieś wstrętne babsko powiedziało mi, że oni to tak nie bardzo robią to 3d, że nie ma po co, że długo trwa i że to bez sensu. Więc jak takie coś usłyszałam to mnie szlag prawie trafił!!!! Zważywszy, ze dajesz im zarobić niemałe pieniążki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_76 Re: ŚLĄSK a USG 3D ?? 27.02.06, 11:34 Ja robiłam usg połówkowe na Opolskiej, nie jest to 3d, ogólnie jestem bardzo zadowolona usg wykonywał dr Czuba. Pomierzył dokładnie maleństwa, sprawdził dokładnie serce, była tez chwila przyjemnosci dla rodziców, pokazał stópki małej bużke, jak macha reka i utrwalił to na zdjeciach( dostalismy 3), na poczatku mała nie chciała pokazac co ma miedzy nogami ale po chwili udało mu sie zobaczyc ze to dziewczynka.Badanie trwało koło 20 minut , wydaje mi sie że sprawdził wszystko co powinien ( mózg, serce,zołądek, nerki, zmierzył kość udowa, sprawdził czy nie ma roztrzepienia podniebienia), na opisie usg była tez uwaga dotyczaca wagi maleństwai wód płodowych. Odpowiedz Link Zgłoś