Dodaj do ulubionych

Poród w Bielańskim ??

15.03.06, 20:01
Czesc dziewczyny ! mam pytanie, termin mam na 11 maja, chciałabym rodzić w
bielańskim ze wzgledu ze to mój rejon i mam blisko ale słyszałam ze z braku
miejsc mogą mnie nie przyjąć, czy wynajęcie położnej gwarantuje mi to ze
zostanę przyjęta na 100 % ? i jak to jest z nia a jezeli akurat ona nie
bedzie miała dyzuru w szpitalu czy przjedzie ? i jak długo sie mna
opiekuje ?? Bede wdzieczna za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • ania.m2006 Re: Poród w Bielańskim ?? 15.03.06, 20:20
      Cześć,
      Ja też zdecydowałam się na poród w Bielańskim, choć też prawie nic nie wiem o
      tym szpitalu. Wybrałam go z tego względu iż moja pani ginekolog ma tam dyżury a
      jako lekarz jest super. Nie mogę Ci za bardzo pomóc, gdyż nie wiele wiem. Ja
      postanowiłam opłacić sobie oddzielną salę,w ktorej zamierzam rodzić z mężem i
      kosztuje ona 900zł, a w przypadku gdy ma się z tamtąd lekarza 600zł. Moja lekarz
      poleciła mi też położną, której opłacenie wynosi 600zł, co prawda nie znam jej i
      jeszcze z nią nie rozmawiałam ale zrobię to w najbliższym czasie. Czy oglądałaś
      sale porodowe, podobały Ci się. Ja niestety nie mam żadnego porównania więc
      uważam, że są ok. A czy masz lekarza z tego szpitala, bo jeśli tak to nie
      powinnaś miec problemów z przyjęciem.
      Jak bedę coś więcej wiedziała to napiszę jutro jadę do Bielańskiego i może
      dowiem sie jakiś szczegółów.
      Pozdrawiam Ania.
      ania.m2006@wp.pl
      • iza3108 Re: Poród w Bielańskim ?? 16.03.06, 15:23
        Nie ja chodze do lekarza państwowo ale do przychodni na Kasprowicza, wiec ile
        kosztuje położna z salą ? rozumiem ze położna 600 zl i sala 900 zl. Zreszta
        pieniadze tu nie maja znaczenia aby maluch urodził sie zdrowy i abym miala
        dobra opieke to jest najważniejsze.
        • ania.m2006 Re: Poród w Bielańskim ?? 16.03.06, 22:53
          Cześć,
          tak jak pisałam wczoraj byłam dzisiaj w Bielańskim. Miałam okazję porozmawiać z
          położną p.Mirosławą Michalak, gdyż akurat była na dyżurze. Numer telefonu, który
          Ci podano do niej wcześniej oczywiście się zgadza. Natomiast za poród bierze
          600zł i jeżeli wszystko dobrze przebiega jest jeszcze z Wami przez dwie godziny
          od momentu narodzin. W każdej chwili może dojechać na poród.Jest bardzo miłą
          osobą i bardzo, bardzo dużo mówi, ale to dobrze, gdyż można się wszystkiego od
          niej dowiedzieć.
          • handzia30 Re: Poród w Bielańskim ?? 05.04.06, 18:59
            czy jest mozliwosc zebys mi dała do niej numer
    • alcarin Re: Poród w Bielańskim ?? 15.03.06, 20:49
      Polecam ten link do poczytania:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=36667760&v=2&s=0
    • jolanta80 Re: Poród w Bielańskim ?? 16.03.06, 16:41
      witam cie izuniu powiem ci jak bedziesz mial polozna to bez problemu sie
      dostaniesz .Moge ci polecic polozna ktora ci poleci kazdy lekarz w bielanskim i
      pacjent bierze 500zl przynajmniej w listopadzie 2005 tyle brala podam ci namiar
      do niej .Pani MIROSŁAWA MICHALAK 602110765,jesli sie niedodzwonisz to daj znac
      to ja sie dowiem o nr komorkowy mysle ze sie jej nie zmieni.Podam ci moje gg
      7138299 jola
      • anita.anita80 Re: Poród w Bielańskim ?? 17.03.06, 07:30
        600zł ?? moja położna z tego spitala w lutym wzieła 500 zł pozdrawiam ( pewnie
        mają różne stawki)
        • marcia74 Re: Poród w Bielańskim ?? 17.03.06, 18:31
          Ja tez placilam 500 zl. i serdecznie polecam pania Irmine Glowacka - aniol nie
          kobieta.
          • anita.anita80 Re: Poród w Bielańskim ?? 17.03.06, 22:21
            podpisuję się pani Irmina to naprawdę anioł miałam z nią doczynienia parę razy
            jest naprawę położną z powołania
      • alfikus Re: Poród w Bielańskim ?? 18.03.06, 17:43
        Polecam p. Mirkę Michalak. Jest rewelacyjna. Bardzo konkretna, śmieszna,
        super!! Rodziłam z nią w styczniu.
        • ania.m2006 Re: Poród w Bielańskim ?? 19.03.06, 16:03
          Hej! Z tego co zdążyłam się zorientować p.Mirka Michalak preferuje poród w
          pozycji półleżącej. Czy któraś z położnych ze szpitala Bielańskiego zgadza się
          na poród w jakiejś innej pozycji i nie jest zwolenniczką nacinania krocza? Która
          popiera poród siłami natury nie wspomagając go niczym innym jak tylko
          naturalnymi metodami?
          • iza3108 Re: Poród w Bielańskim ?? 21.03.06, 19:51
            a jak to jest jak ja np opłacę położną i ktoś inny tez ja opłaci i ja zacznę np
            rodzić w terminie tym co ta druga kobieta i co wtedy ?? przecież położna sie
            nie rozdwoii ?
            Jeszcze nie dzwoniłam do tej pani Mirki ale napewno zadzwonie mam nadzieje ze
            bedzie miała wolne terminy na maja ???
        • ania.m2006 Re: Poród w Bielańskim ?? 22.03.06, 15:40
          Hej,
          ale czy Ty też miałaś ją opłaconą, czy poprostu trafiłaś na jej dyżur. Z tego co
          zrozumiałam rozmawiając z nią to wystarczy, że w ostatniej chwili zadzwonię do
          niej, a ona przyjedzie i nie trzeba się umawiać wcześniej. A na przykład jak
          będzie miała dyżur w momencie gdy przyjadę rodzić, to czy muszę ją opłacać, to
          chyba byłoby bez sensu.
          W jaki sposób pomagała Ci rodzić, czy była z Tobą przez cały czas?
          POzdrawiam Ania.
          • agular Re: Poród w Bielańskim ?? 24.03.06, 21:49
            jesli chodzi o ncienanie krocza to ja rodzilam z Grażyną Świderską i ona
            masowała mi szyjke macicy itp aby tylko nie trzeba bylo nic nacinać...nacinanie
            nie jest tam wykonywane rutynowo ale w przypadku koniecznosci...ze mna lezala
            dziewczyna ktora tak jak ja nie miala oplaconej poloznej i i tak nie miala
            nacinanego krocza...a poza tym to w Bielanskim wszystkie położne są na 6 smile
            • as00000 Re: Poród w Bielańskim ?? 25.03.06, 14:19
              Ja rodziłam także z panią Grażynką jest rewelacyjna,nie miałam nacinanego krocza
              po porodzie założyła jeden kosmetyczny szewik.Karmiłam na siedząco.Jeśli chodzi
              o pozycję do porodu to są łożka elektryczne i sama możesz uregulować pozcję .
          • alfikus Re: Poród w Bielańskim ?? 25.03.06, 17:04
            U mnie było tak , że poznałam p. Mirkę jak robiłam ktg i się umówiłam, że
            będzie jakby do mojej dyspozycji. Kiedy poczułam, że rpodzę to zadzwoniłam do
            niej i ona akurat była w szpitalu na swoim dyżurze, który miała do 19:00, a
            ponieważ ja do 19:00 nie urodziłam smile, więc p. Mirka została ze mną do kónca to
            znaczy do porodu i 2 godziny po. Była ze mną do 3 w nocy. Pozdrawiam i
            polecam!!!
            • helga1970 Re: Poród w Bielańskim ?? 25.03.06, 21:02
              polecam wam pania Basie Aleksandrowicz. Rodzilam z nia wstyczniu. naciela mnie
              ale nie moglam wydusic z siebie mojego adasia- kolosa. Jest bardzo kompetentna
              osoba. Polecam!!!!
              • sienaa Dolargan w Bielańskim!!!!!!! 26.03.06, 15:01
                Cześć wszystkim, już prawie sie zdecydowałam na Bielański ale czytałam parę
                opinii forumowiczek, że tam jak nie chcesz zzo to podają ci "mase chemii", i
                tak, np. kroplówe z elektrolitami, ten koszmarny Dolargan a potem walą ci
                jeszcze coś na, uwaga, odtrucie dziecka po Dolarganie!!!! Jestem tym mocno
                zaniepokojona, do wszystkich mam, które tam rodziły- czy to prawda i czy da coś
                jeśli odmówię dolarganu??? Proszę o odpowiedź czy można tam liczyć na poród
                siłami natury bez żadnych środków znieczulających typu dolargan?? Pozdrawiam
                • sa000 Re: Dolargan w Bielańskim!!!!!!! 28.03.06, 19:54
                  czytam i nie wierzę własnym uszom od razu widać że nie masz pojęcia o
                  porodzie.Masz prawo wyboru nikt nie zmusza cię do podawania leków prowadzący
                  twój poród pytają czy chciałabyś dostać leki p-bólowe czy poradzisz sobie bez
                  leków.Jeślidostajesz leki rodzisz krócej i mniej boleśnie.Czy wiesz jak
                  wyglądają bóle porodowe?Druga sprawa w dniu mojego porodu były jeszcze trzy
                  rodzące ich krzyk i histeria ;wołają o pomstę do nieba;Personel był baaaardzo
                  cierpliwy położna to anioł spokojna pomagała i wszystkim rodzącym dawała tyle
                  cieła i serca.Może warto pomśleć o większej współpracy z personelem zaufać .
                  Możesz wybrać szpital jest możliwość umówienia się z polożną.przede wszystkim
                  polecam lekturę na temat porodu bo to podstawa.
                  • sienaa Do sa000 02.04.06, 22:25
                    Dzięki, że bierzesz mnie za jakąś nienormalną, myślisz że uważam poród za
                    piknik na łonie natury... wiem co nieco o porodzie, czytam na ten temat gdzie
                    sie da. Wiem, że ból jest koszmarny i tylko mega twardzielki nie chcą żadnych
                    znieczulań. Ja sie za taką nie uważam ale chodziło mi KONKRETNIE o DOLARGAN,
                    który jest badzo inwazyjny na dzieciątko. Dziękuję za odpowiedż, teraz już wiem
                    że mnie nikt nie zmusi do wzięcia tego i że ja sama decyduje, o to mi chodziło.
                    Tego można chyba nie wiedzieć, są różne obyczaje w szpitalach, dlatego
                    odwołałam się do mam tam rodzących. Dzięki za odpowiedż.
                  • osmanthus Re: Dolargan w Bielańskim!!!!!!! 03.04.06, 06:44
                    www.rodzicpoludzku.pl/porod/lagodzenie.html
                    Poczytaj sobie to oraz o porodzie aktywnym.
                    Nie badz kukla w rekach personelu, podejmuj informed decisions, to bardzo pomaga !
                    Uwazam, ze wiele nalezy od nastawienia a pisze to z pozycji 43 letniej pierworodki, ktora 10 lat temu
                    urodzila coreczke silami natury z wlasnego wyboru i przy pomocy bardzo fachowej poloznej oraz
                    wlasnego meza (i nie na oddziale polozniczym a w Birth Centre).
              • sienaa pytanie o wanny w I fazie porodu 02.04.06, 23:42
                hej, czy w Bielańskim są dostępne wanny dla wszystkich rodzących?
                • helga1970 Re: pytanie o wanny w I fazie porodu 03.04.06, 08:25
                  tam nie ma wanien
                  • sienaa Re: pytanie o wanny w I fazie porodu 03.04.06, 21:17
                    no to niezła porażka. Szczerze to bardzo na nie liczyłam, bo to bardzo łagodzi
                    ból porodowy sad sad sad
      • iza3108 do Jolanta80 19.04.06, 15:36
        Dzwonilam dziś do pani Michalak i niestety ona idzie na urlop i wraca 10 maja
        ale miala zrobic rozeznanie wsrod kolezanek i poda mi namiar do którejś, ale
        pytalam ja czy jak bede miala wykupiona polozna czy na 100% mnie przyjmą wiec
        powiedziala ze nie mam takiej gwarancji, nawet ostatnio kogoś odesłali do
        Nowego Dworu no i zmartwiłam sie tym, a wogole to jak z nia rozmawialam to
        przez tel wydala sie przesympatyczną osobą.
    • aldico1 Re: Poród w Bielańskim ?? 31.03.06, 19:23
      ???
      • agular Re: Poród w Bielańskim ?? 03.04.06, 21:22
        wanny nie ma ale mozna siedziec pod prysznicem na krzeselku i masowac
        prysznicem brzunio...pomaga smile
        • sienaa wanny 05.04.06, 20:55
          mimo wszystko, to minus że nie mają tam wanien sad za dużo sie naczytałam o
          zbawiennym działniu kąpieli podczas I fazy porodu, ale trudno, już nie mam
          zacięcia żeby szukać kolejnego szpitala...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka