Dodaj do ulubionych

Szpitale w Katowicach

14.04.06, 22:22
Szukam opinii na temat porodówek w Katowicach. Najbardziej interesuje mnie
Okręgowy Szpital Kolejowy. Dzięki
Obserwuj wątek
    • jaga241 Re: Szpitale w Katowicach 15.04.06, 00:26
      Hej,
      O Kolejowym nie powiem Ci nic ale za to wrzucam linki dot. Raciborskiej - miłego
      czytania
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33394&w=37584909
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=39472108
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=40258762
      i jeszcze coś o CSK na Ligocie
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=39173122Pozdrowienia,
      Jaga241
    • matti114 Re: Szpitale w Katowicach 15.04.06, 16:56
      okręgowy kolejowy jest w porządku. urodziłam w styczniu br. na sali porodu
      rodzinnego/opłatą jest tzw.cegiełka/nowe łóżko porodowe, wygodne, kanapa,
      czajnik, elegancka łazienka,przyjazne położne,super oddziałowa-prowadzi szkołę
      rodzenia w tym szpitalu. po porodzie jesteś z inną mamą na sali, dziecko jest
      przy tobie - Ikea jest sponsorem łóżeczek. Fundacja Jurka Owsiaka przekazała
      sprzęt-do badania przesiewowego słuchu, inkubatory i inne. cały oddział ginek-
      położ. jest pomalowany w przyjazne kolory choć szpital z zew. wygląda
      okropnie.dzieci są myte, dokarmiane jak trzeba przez panie pielęgniarki, które
      pokażą ci co i jak robić przy noworodku.jedzenie też było ok, jest w kuchni
      mikrofala, czajnik. dla dziecka nie trzeba brać na czas pobytu żadnych ciuszków
      i kosmetyków-szpital ma swoje.dla siebie trzeba zabrać podpaski poporodowe-
      kupisz w aptece /bella/ok.20szt.do tego jakieś jedzenie.ogólnie było ok.trzymaj
      się kobietko bo poród boli jak jasna cholera. znieczulenie jest płatne /na
      życzenie/ ok.400zł od tego roku.
      • alehan Re: Szpitale w Katowicach 15.04.06, 18:23
        dzięki serdecznie, do października mam jeszcze trochę czasu ale próbuję się
        przygotować nieco psychycznie. Pozdrowienia dla małego człowieczka
    • wiki962 jesli 17.04.06, 14:50
      najlepiej zadzwon do kolejowgo i umow sie z oddzialowa(bardzo symptyczn kobieta) na obejrzenie warunkow szpitala i obyczajach tam panujacych. najlepiej szpital samemu zaopiniowac i nie polegac na innych
    • losiowa78 Re: Szpitale w Katowicach 17.04.06, 21:41
      Witamsmile Jestem w 33 tc i w zeszłym tygodniu byłam sobie pooglądać ten szpital.
      Z zewnątrz faktycznie poPRLowski szpital, w środku zresztą też nie najwyższej
      klasy, ale to chyba mało istotne. Jeśli chodzi o porodówkę wygląda dość fajnie.
      Sala do porodów rodzinnych mnie lekko przeraziła a w zasadzie widok tego
      wstrętnego, ogromnego łożauncertain Ale położna, która nas oprowadzała była przemiła.
      sama wszystko opowiadała, pokazywała. Jedyne za co trzeba zapłacić
      to "symboliczną kwotę" za ubranko dla mężasmile Mnie powiedziano, że zzo jest
      bezpłatne, ale wykonują je tylko na wyraźne wskazanie lekarza prowadzącego
      ciąże i musi to być ujęte w karcie ciąży. A na dwa tygodnie przed porodem
      trzeba sie w tej sprawie spotkać z anestezjologiem. Wcześniej nie brałam tego
      szpitala pod uwagę, ale moja koleżanka mnie o niego przekonywała, bo sama tam
      rodziła. Więc nie wykluczone, ze z początkiem czerwca też tam przybędę ( o ile
      moja córka postanowi siedzieć w brzuchu do końcasmile)
      Pozdrawiam
      • agunek1 Re: Szpitale w Katowicach 19.04.06, 18:25
        Zawsze zoo jest bezpłatne ze wskazań lekarza. Płatne jest na Twoje życzenie.
      • alehan Re: Szpitale w Katowicach 19.04.06, 20:50
        dzięki, na pewno pójdę sobie pooglądać
    • indra2 Re: Szpitale w Katowicach 19.04.06, 21:20
      A ja czytałam gdzieś na forum, że podobno na raciborskiej (tam zamierzam
      rodzić) jest teraz bezpłatne zzo na życzenie. Muszę spytać mojego lekarza na
      następnej wizycie.
      aga
      • alehan Re: Szpitale w Katowicach 19.04.06, 21:55
        Nie wiem jak wy ale jeśli o mnie chodzi to jeśli tylko jest możliwość zzo to
        zamierzam z niego skorzystać, nawet odpłatnie (zostało mi jeszcze parę miesięcy
        na oszczędzanie). Mam nadzieję, że nie będzie przeciwskazań....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka