Dodaj do ulubionych

IMiD czy już przyjmują porody

04.05.06, 16:43
dziwczyny,ostatnio doszły mnie słuchy że IMiD do ok.3.05. nie przyjmował
porodów.Czy wiecie jaki był tego powod i czy już przyjmują? Za około dwa
tyg.mam termin a chciałam tam rodzić.
pozdr
Obserwuj wątek
    • kruszik Re: IMiD czy już przyjmują porody 04.05.06, 16:54
      hej
      ja tam trafilam dzis w nocy z plamieniami. Niestety szpital ciagle zamkniety az
      do odwolania - i to chyba jeszcze troszke potrwa. W kazdym razie zawsze jakas
      polozna i lekarz sa na dyzurze, wiec w razie czego zbadaja. NIetstey na oddzial
      czy do porodu nie przyjma.
      pozdrawiam
    • olera24 Re: IMiD czy już przyjmują porody 04.05.06, 16:54
      Iskierka jak juz tam urodzisz to daj znać jak było. ja też chcę rodzić w imid.
      niestety ani na tym forum ani na forum szpitale nie znalazlam zbyt wielu opinii,
      a jesli już to są dosć stare. Niestety nie wiem czy juz porody przyjmują, ale
      myslę że śmaiło można zadzwonić i sie dowiedziećsmile
    • iskierka261 Re: olera 04.05.06, 16:58
      właśnie dzwoniłam, powiedzieli że do poniedziałku napewno porodów nie
      przyjmują,a pózniej kazali dzwonić.
      A jak tam urodzę to dam znać jakie wrażenia.Narazie to tylko skończyłam szkołę
      rodzenia IMiD.
      pozdr
      • olera24 Re: olera 04.05.06, 17:01
        o własniesmile i jak ta szkoła? polecasz? drogo? ja tez chce tam pójścsmile
        • iskierka261 Re: olera 04.05.06, 17:07
          ja byłam na tej krótszej i tańszej...hmm szczerze,jeśli dużo czytasz i
          interesuje Cię rozwój maleństwa oraz jak pielęgnować je tuż po porodzie to nie
          polecam.Ja przeczytałam z dwa razy książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i co
          jakiś czas kupuję Mamo to Ja,i więcej miałam wiedzy ,bardziej dokładniejszej
          niż mówiła położna na zajęciach.Podobno ta dłuższa szkoła i droższa jest o
          wiele lepsza.Tylko moja kosztowała 200pln a tamta kosztuje jakieś 600. A tak
          naprawde to poszłam do tej szkoły by uzyskac ten certyfikat który pomaga by
          przyjeli Cię w pierwszej kolejności do nich do szpitala.Zaś teraz to jestem w
          kropce,i mam tylko nadzieję że do mojego porodu to bedą przyjmować.
          pozdr
          • olera24 Re: olera 04.05.06, 17:17
            dzięki za odpowiedźsmile ja powiem szczerze, że własnie chce tam isc do szkoły, ze
            względu na ten certyfikat, więć myślę, że taka wersja skrócona jest rozwiązaniem
            dla mniesmile

chce tam rodzić ale mam termin na sierpien i jest niestety możliwość, że własnie
            wtedy będzie tam remont.

pozdrawiam i jeszcze raz dzięki, czekam na info o porodzie mam nadzieję,ze
            pojdzie szybciutkosmile
          • magia Re: olera 04.05.06, 18:06
            iskierka261 napisała:
            > naprawde to poszłam do tej szkoły by uzyskac ten certyfikat który pomaga by
            > przyjeli Cię w pierwszej kolejności do nich do szpitala.

IMO to bez sensu, bo zakladajac, ze juz beda przyjmowac, ale miejsc na
            porodowce nie bedzie to i tak Cie nie przyjma chocbys i 2 certyfikaty miala, bo
            niby gdzie bedziesz rodzic, na korytarzu?
            A w IMiDz dosc czesto full porodowka jest. Ja tam rodzilam 1.5 roku temu i
            przyjmowali w kolejnosci przyjscia. Nikt o zadne certyfikaty nie pytal,
            patrzyli tylko na stan zaawansowania porodu. Mialam szczescie, ze bylam
            ostatnia, ktora tego wieczora przyjeli, kilka innych odeslali z kwitkiem, a
            bylam "z ulicy".
            • olera24 Re: olera 04.05.06, 18:39
              teraz sie chyba zmieniło, bo zwiedzałam tam porodówke miesiac temu, i położna
              powiedziała, ze raczej nie zdarza im sie odsyłać, wręcz przeciwnie to oni
              przyjmuja z innych szpitali. Powiedziała że wiąże to z opinami na temat
              warunków socjalnych w szpitalu, że inne szpiatale są popularniejsze bo jest tam
              ładniej a oni dopiero na remont czekają. Rzeczywiście najpiękniej nie jest, ale
              słyszałam wiele dobrego o obecnym personelu, od anastezjologa który tam pracuje,
              ale jestem bardzo ciekawa opinii mam tam rodzących.
    • paula08 Re: IMiD czy już przyjmują porody 05.05.06, 09:31
      Podbijam watek, bo tez jestem zainteresowana porodem w IMiDzie. Czy ktos moze
      polecic jakas polozna?
      • olera24 Re: IMiD czy już przyjmują porody 05.05.06, 12:37
        kurcze nazwiska nie znam niestety, ale połozna którą polecił mi znajomy lekarz z
        instytutu ma na imię Krysia. Podobno ma serce do pracysmile
        • paula08 Re: IMiD czy już przyjmują porody 05.05.06, 13:53
          Dziekismile bede pytala o pania Krysiesmile chyba, ze zdobedziesz nazwisko to bede
          bardzo wdzieczna za info. Ja mam troche czasu, termin na lipiec dopierosmile
          • fantaisie Re: IMiD czy już przyjmują porody 05.05.06, 14:39
            Nie jestem pewna, ale mi kojarzy się nazwisko z Bajor...ale głowy nie dam...
            Buzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka