maurycowamama 26.09.06, 10:10 czesc szukam namiarow i opinii o tej doktor,bo potrzebuje lekarza z wolomina do poprowadzenia ciąży...może ktoś cos wie?????????? pozdrawiam m Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majka995 Re: wolomin i dr aleksandra Stelmach 26.09.06, 11:12 Wiesz co ja pochodzę z okolic Wołomina i myślę ż najlepszym lekarzem do prowadzenie ciąży będzie dr.Czeczelewska. Jest bardzo miła i kompetentna. Jest fachowcem, pracowała w szpitalu w Warszawie a teraz chyba już nie pracuje w Szpitalu. Ale na terenie Wołomina i okolic jest chyba najbardziej kompetentnym lekarzem, myslę że dr. Stelmach możesz sobie darować. Ja nie rodziłam w Wołominie ani na szczęście nie miałam lekarza z tych okolic,ale moje dwie kolezanki prowadziły ciąże u dr. Czeczelewskiej i były bardzo zadowolone. Natomiast co do dr.Stelmach to słyszałam dużo niepochlebnych opini na jej temat. Ale musisz sama zdecydowac bo jak mówię moje informacje nie pochodzą z pierwszej ręki. Jeśli mogę coś poradzić to na twoim miejscu wybrałabym Karową i lekarza z tamtego szpitala, tam pracują wybitni fachowcy i wbrew opiniom że szpital to fabryka ja twierdzę że nie ma lepszego ale to moje odczucia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
muminkowa Re: wolomin i dr aleksandra Stelmach 26.09.06, 20:38 Chodziłam do niej przez ostatnie 3 miesiąca ciązy, moja lekarka poszła na macierzyński. Jak dla mnie trochę "nierówna" osoba. Raz było w miare ok, to znów innym razem była w jakimś złym humorze. Ale jak miałam pewne komplikacje pod koniec ciązy dała mi swój nr komórki, aby w razie czego do niej dzwonić. Słyszałam też pochlebne opinie o niej, mnie jednak wizyty u niej strasznie stresowały, można powiedzieć dobry fachowiec, ale gorsze podejście do pacjenta. pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
maurycowamama Re: wolomin i dr aleksandra Stelmach 27.09.06, 08:18 dzieki za odpowiedz!!! wiesz ja teraz w drugiej ciąży to juz nie potrzebuję miłej doktor tylko bardzo fachowej.bo mialam ogromny problem z porodem i teraz potrzebuje profesjonalistki ,której można zaufać.Powiedz mi prosze jeszcze czy może rodzilaś w wolominie??Iczy może mozesz mi podpowiedzieć adres lub namiary na dr.stelmach?? a narazie ślicznie dziękuje za odpowiedz!! pozdrawiam m Odpowiedz Link Zgłoś
aagg3 Re: wolomin i dr aleksandra Stelmach 27.09.06, 09:56 co do namiarów to zobacz na stronę porodówki w wołomińskim szpitalu tam są podane wszystkie telefony do lekarzy pracującch w wołominie. Ja osobiście chodzę do ordynatora prywatnie i mam zamiar rodzić w wołominie mimo wiecznych ostrzeżeń majki995, ale to dopiero nastąpi w marcu. Pozdrawiam i tzrymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
edyta341 Re: wolomin i dr aleksandra Stelmach 27.09.06, 12:16 Ja rodziłam w Wołominie i poznałam dr Stelmach. Jest (była?) zastępcą ordynatora. Uważam że jest bardzo dobrą specjalistką ale jest surowa i szorstka i generalnie personel się jej boi. Ja z całego serca polecam dr. Zduna. Leczyłam się z powodu niepłodności 6 lat u bardzo wielu lekarzy ale na tak wspaniałego lekarza nigdy jeszcze nie trafiłam. Pozdrawiam, Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
maurycowamama Re: wolomin i dr aleksandra Stelmach 27.09.06, 22:16 dziękuję dziewczynki za odzew!! kurczejuz gdzieś słyszałam,że dr.zdun jest fajny ale ja mam okropne opory przed facetem ginekologiem...mimo ,ze mam juz jedną ciąże i poród za sobą...sama nie wiem mnie bardziej interesuje fachowość niż to żeby lekarz byl mily,ale znowu stresowac sie przez 9 miesiecy to też bez sensu... i ja też chce rodzić w wołominie,bo maurycego urodzilam na żelaznej ,a wolomin w akcji mial tak dobre punkty jak żelazna wiec chce teraz tam... no nic pomyśle i spróbuje może do stelmach a jak mnie zmrozi hi hi to bede sie martwić... jejku stara baba ze mnie i weterynarz i juz dzieciata a ja nie umiem podjąć decyzji...dzieki jeszcze raz i buziaki M Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wd Re: wolomin i dr aleksandra Stelmach 27.09.06, 22:44 zdecydowanie polecam dr Zduna. Chodziłam do niego przez połowę ciąży ze względu na problemy zdrowotne (kolka nerkowa i cholestaza), to przemiły i bardzo kompetentny lekarz. Leżąc przez dłuższy czas na patologii miałam okazję się o tym przekonać. Nie chcę podważać kompetencji dr Stelmach, ale moim zdaniem dr Zdun to najlepszy lekarz w wołomińskim szpitalu. Jeśli masz jakieś pytania odnośnie tego lekarza, szpitala w Wołominie to chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
maurycowamama Re: wolomin i dr aleksandra Stelmach 28.09.06, 15:17 czesc aga! tak mysle,że jak juz dwie osoby mi polecają dr.zduna to cos w tym jest...zaczynam sie zastanawiać czy nie przelamac wewnętrznego oporu jaki zawsze czulam przed ginekologiem -facetem.w końcu najważniejsze jest by byl to kompetentny lekarz... Chyba sprbuje ,jesli okaze sie ,że mnie to potwornie stresuje to bedę myślala dalej. oczywiscie jestem bardzo ciekawa wszystkiego na temat szpitala w wolominie i tego jak Ci sie rodzilo,jak tam jest?? czy jest tak rewelacyjnie jak sie czyta/ Jak Ty to oceniasz?Napisz tez kiedy rodziłaś i kogo)??pozdrawiam serdecznie małgośka ps.to może jakieś namiary na dr zduna mogę poprosić? Odpowiedz Link Zgłoś
muminkowa Re: wolomin i dr aleksandra Stelmach 28.09.06, 15:27 Nie rodziłam w Wołominiem, akurat w grudniu 2004 był tam remont. Dr Stelmach przyjmuje w Ząbkach w przychodni przy Orlej, tylko w środy, także w ramach NFZ.. no ale sa raczej długie kolejki, mozna tez się umówić na wizytę płatną za chyba 30 zł, wtedy jeest szybko. Telefon do poradnik K 022 762 96 80, dzwonić raczej do 12 godziny. pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wd Re: wolomin i dr aleksandra Stelmach 28.09.06, 17:04 Cześć! małego Jasia urodziłam 18 lipca tego roku. W szpitalu w Wołominie leżałam już 2 tygodnie przed porodem ze względu na podwyższone transaminazy wątrobowe (cholestaza).Potem dwukrotnie wywoływano mi poród przez podanie oxytocyny. Niestety, nie pojawiły się na tyle duże skurcze bym mogła urodzić, rozwarcie na centymetr. W końcu poród odbył się przez cesarkie cięcie, przy porodzie był cały czas dr Zdun. Mimo, że skończył dyżur w południe został aż do samego końca (do godz. 18, na porodówce byłam od 8 rano). Po porodzie odwiedzał mnie codziennie na oddziale pooperacyjnym a potem na położniczym. Co do samego szpitala, to trakt porodowy jest rewelacyjny! Moim zdaniem wykupowanie osobnego pokoju do rodzenia nie ma sensu. Lepiej przeznaczyć te pieniądze na wykupienie sobie po porodzie osobnego pokoju, gdzie może z tobą nocować mąż bądź ktoś z rodziny. My z mężem tak zrobiliśmy i nie żałujemy. Położne są bardzo miłe, zwłaszcza pani Lidka i Ania(nie pamiętam nazwisk). Jeśli chodzi o dr Zduna, to ja jeździłam na wizyty do Zielonki, przyjmuje on na ulicy Kolejowej w soboty między 9:00 a 15:00, nr tel do dr Zduna znajdziesz pod tym linkiem: www.porod-w-wolominie.com/index.php?page=kontakt. pozdrawiam, Agnieszka ps. jeśli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
agnecha Re: wolomin i dr aleksandra Stelmach 01.12.06, 22:56 maurycowamamo, do dr Rafała Zduna chodzę już ładnych kilka lat, i tak jak ww. dziewczyny, uważam że nie ma lepszego lekarza ginekologa-położnika. Teraz prowadzi moją ciążę. Szczerze Go polecam. Przyjmuje [tu prywatnie] m.in. w Zielonce na Kolejowej, zapisy pod nr tel.0 604 435 327. Odpowiedz Link Zgłoś
akan77 Re: wolomin i dr aleksandra Stelmach 28.09.06, 15:53 Znam bardzo dobrze dr.stelmach. prowadzila moje obie ciaże i byla przy obu porodach. drugie dziecko urodzilam 14-09-2006 r. porod idealny, poprowadzila go rewelacyjnie, rodzilam 3h bez nacinania krocza i zadnego zszywania.jest zastepca ordynatora i zeczywiscie personel sie jej boi bo jest bardzo skrupulatna i dokladna. Potrafi byc oschla ale tylko na poczatku, potem jest super, potrafi motywowac podczas porodu. daje nr komórki i kaze dzwonic o kazdej poze dnia i nocy jak by bylo cos nie tak. sprawdzilam i dwa razy do niej dzwonilam. przymuje w przychodni na Wileńskiej w Wołominie 50zł i ma prywatny gabinet w kobylce chyba 60 zl.polecam ja i szpital w Wolominie oraz porod w wodzie Odpowiedz Link Zgłoś
doomiskaa Re: wolomin i dr aleksandra Stelmach 28.09.06, 22:02 Witam Rodziłam w Wołominie w lutym br. i również polecam ten szpital. Pracują tam bardzo kompetentne położne, dzięki którym można na prawdę rodzić "po ludzku". Ja nie miałam opłaconej położnej, a mimo wszystko zajęto się mną jakbym była jedyną rodzącą na oddziale (a rodziłyśmy jednocześnie we trzy). Bardzo pomogła mi położna - Agnieszka Lipska (mam nadzieję, że dobrze pamiętam nazwisko). Przesympatyczna i bardzo kompetentna kobitka. Co do prowadzenia ciąży, to również gorąco polecam dr Zduna. Świetny fachowiec, poświęca dużo czasu swoim pacjentkom, wyjaśnia wszystko dokładnie, a przede wszystkim bardzo dba o swoje pacjentki. Z dr Stelamach miała sporadyczne kontakty na oddziale (np. podczas wizyt na ktg lub tzw, "fałszywych alarmów" tuż przed porodem), ale nie uważam jej za niesympatycznej - wręcz przeciwnie: ciepła i miła kobitka, która również dużo tłumaczy i rozwiewa wszelkie wątpliwości. Odczucia jak najbardziej pozytywne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a.zaborowska1 Re: wolomin i dr aleksandra Stelmach 30.09.06, 09:37 Ja pani Stelmah nie polecam. Moja ciaże prowadził doktor Zdun gdy w 6 dobie zgłosiłam się do szpitala na ktg Pani Stelmach nie chciała mnie przyjąć na odział z powodu braku miejsc. Mimo iż dziecku spadało tętno na ktg. Gdybym nie prowadziła ciąży u Dr Zduna pewnie by mnie nie przyjeli ale on się uparł i powiedział, ze to na jego odpowiedzialność. Później na korytarzu wywoływano mi poród przez 3 godz. Mimo cały czas spadającego tętna dziecka. Gdy zrobione mi cc było juz za późno. Dziecko nie zyło. Pani Stelmach przyszła po porodzie i zapytała się "jak sie pani czuje" ? a ja powiedziałam "okropnie" a ona "ale pytam fizycznie psychicznie mnie teraz nie interesuje" Położne były bardzo miłe. To fakt. Lekarzy zgubiła rutyna...później wszyscy dbali o to abym tylko do prokuratury nic nie doniosła i nic nie wniosłam. Ale to co tam przeżyłam wspominam jak najgorszy życiowy koszmar. Szpital jest dobry jak wszystko jest o.k jak cos powaznego to już raczej nie. Ja też nie sądziłam, ze może coś złego się stać w trakcie porodu. Cała ciąża przebiegała książkowo. Pani Stelmah nie Dr. Zdun (tak?) ale ja już z jego usług raczej nie skorzystam a szpital w Wołominie napewno ma ładny i kameralny oddział porodowy i położniczy. pozdrawiam i życzę dobrej decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
maurycowamama Re: wolomin i dr aleksandra Stelmach 11.10.06, 17:35 kochane dziewczyny dziekuje bardzo wam za to ,że odpowiedzialyście...niestety mialam smutny powód by sie nie odzywać...moj zarodeczek obumarł. teraz juz jestem po zabiegu i sie pozbieralam.moge jedynie napisac ze ostatecznie jak na usg wyszlo ,że jest pusty pęcherzyk to w pierwszym odruchu zadzwonilam do dr.stelmach,a ona zachowala sie super,zlecila mi usg w dobrym miejscu.tam potwierdzila sie ta smutna diagnoza,wtedy kazała mi sie zglosic do szpitala w wolominie i tu otoczyła mnie opieką choć tak naprawde bylam obca osobą z ulicy.osobiscie wykonala zabieg i była zeczywiscie bardzo profesjonalna ale tez bardzo mila i ciepla po ludzku!!spowodowala,że choć przeżyłam w wołominskim szpitalu najcięższe chwile w życiu, to nie mam urazu i napewno zostane juz pacjentką dr.oli stelmach i chcę by moją nastepną ciąże oprowadzila własnie ona.jeszcze raz was pozdrawiam i...do zobaczenia za parę miesiecy M ps.moja mysl a propos tego co napisała a.zaborowska...to myśle ze dr.stelmach wlasnie dlatego nie chciala przyjać Cie na oddzial bo nie miala pelnej mozliwosci pomocy,bo co to za dzialanie na korytarzu??i jak pokazal czas miala racje!!gdyby dr.zdun sie nie uparl to moze trafilabys do innego szpitala gdzie uratowanoby maleństwo?? nie pomyslałas nigdy ze to"na odpowiedzialnosc zduna"zwiekszylo sie ryzyko? oczywiscie nie mozemy zwalac na nikogo bo nie ma lekarzy ktorzy chcą by cos zlego sie stalo ale są omylnymi ludzmi i popełniają blędy...tak czy siak juz sie czasu nie cofnie...i bardzo ci wspołczuje bo spotkala cie tragedia...sciskam Odpowiedz Link Zgłoś
agnecha Re: wolomin i dr aleksandra Stelmach 01.12.06, 23:19 maurycowamamo, odpisałam ci na e-mail niedoczytawszy wątku.. bardzo bardzo Ci wspóczuję i a.zaborowskiej jeszcze bardziej. Stracić dziecko to najgorsze co może spotkać. Pierwszy raz przeczytałam o takiej sytuacji w szpitalu, w którym zamierzam rodzić.. i niestety o moim lekarzu prowadzącym. Mam nadzieję, że mnie to nie spotka. Nie wiem co mam myśleć.. fakt, nie zachował sie odpowiedzialnie [zły wynik KTG i rodzenie na korytarzu??!] Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.guzik Re: wolomin i dr aleksandra Stelmach 04.12.06, 15:30 Ja mam zdanie podobne do azaborowskiej chociaż mniej tragiczne doświadczenie. Ale mogło być różnie. Mój synek wylądował na intensywnej terapii w Instytucie Matki i Dziecka. Od pracujących tam pielęgniarek usłyszeliśmy, że trafia do nich mnóstwo przypadków z Wołomina i są to dzieci w bardzo ciężkim stanie przez nieudolne działania personelu w Wołominie. Ja też zasugerowałam się bardzo pozytywnymi opiniami Fundacji Rodzić po ludzku. I prawdą jest, że jeśli ktoś ma pewność, że wszystko będzie w porządku to szpital ten jest cudowny (uśmiechnięte, serdecznie położne, zadbane i dobrze wyposażone sale i inne rzeczy brane pod uwagę przez fundację). Ale chyba nikt nie ma gwarancji, że w jego przypadku nie będzie żadnych komplikacji. A przy komplikacjach niestety Wołomin się nie sprawdza. Miałam na tyle szczęścia, że mój synek jest już w domu śpi sobie grzecznie koło mnie i mój poród w Wołominie jest tylko smutnym wspomnieniem. Ale nie wiele brakowało a skończyło by się tak tragicznie jak w przypadku azaborowskiej. Odnośnie lekarzy to też muszę się zgodzić. Dr Zdun postawił właściwą diagnozę i skierował mnie w czwartek na porodówkę jego diagnozę podważyła dr Stelmach i rodziłam dopiero w poniedziałek i stąd wszystkie kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
a.zaborowska1 Re: wolomin i dr aleksandra Stelmach 05.12.06, 19:46 Chciałam tylko wyjaśnić iż teraz z biegiem minionego czasu myślę, że powinno być natychmiast cc. A jesli chodzi o zachowania Pani doktor to dodam, ze ona nie chciała mnie wysłac do innego szpitala ... zresztą myślę, ze to aż tak bardzo nie utkwiło mi to w pamięci bardziej to zachowanie po porodzie. Ale może swoje pacjentki traktuje innaczej. Ja teraz bardzo żałuje że nie wniosłam sprawy do sądu ale cóż... człowiek uczy się na błędach. Jestem teraz w ciąży i do Wołomina napewno nie wrócę. Współczuje... tego co cię spotkało Odpowiedz Link Zgłoś
stokroteczka79 Re: wolomin i dr aleksandra Stelmach 06.12.06, 16:29 Moją ciążę prowadzi dr A. Lipa z Wołomina. Jest to moja pierwsza ciąża i ogólnie jestem zadowolona z lekarza. Czy jest moze jakaś osoba która również chodzi na wizyty do tego lekarza? Czy dr odbierał którejś z Was poród? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś