barbie26 11.04.07, 11:25 gdzie w Toruniu można rodzić oprócz szpitala na Bielanach? Czy w tym mieście jest jakiś prywatny szpital z oddziałem położniczym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nici1 Re: rodzić w Toruniu 11.04.07, 11:51 Witam, Niestety, nie ma innego szpitala gdzie jest porodówka (nawet prywatnego). Torunianki są "skazane na bielany", ale z tego co juz słyszałam , wiele sie tam zmieniło, wyremontowano całą porodówkę, a z doświadczenia wiem, że położne są tam naprawdę miłe. mam jeszcze troche czasu do porodu (sierpień) i brałam pod uwagę poród w Chełmży , ale po konsultacji z moim prowadzącym lekarzem stwierdziłam , żę jednak wybieram toruńskie bielany - mają respirator dla dzieci (Chełmża go nie ma), a i tak wszystki "cięższe" przypadki kieruja do Torunia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ladybird4 Re: rodzić w Toruniu 11.04.07, 12:14 no niestety wybor mamy zaden szkoda ze matopat nie ma porodowki....!!! Odpowiedz Link Zgłoś
barbie26 Re: rodzić w Toruniu 11.04.07, 12:39 mialam nadzieję,że właśnie w matopacie się uda Ja rodzić będę dopiero na koniec listopada.A czy w szpitalu na Bielanach istnieje możliwość ,że dostanę jakieś znieczulenie, nawet za dodatkową opłatą? Bardzo boję sie porodu Odpowiedz Link Zgłoś
magda.mama.antosia Re: rodzić w Toruniu 11.04.07, 13:58 Witajcie Nie bardzo wiem, czemu wszyscy tak boja sie tego szpitala. Rodzilam tam Antosia prawie 4 lata temu i teraz bede rodzila drugiego synka w maju. Kolezanki rodzily w roznych - czytaj najbardziej polecanych szpitalach - i mialy bardzo rozne opinie. Ja porodu nie wspominam jako koszmar - mialam porod rodzinny z mezem i jak bardzo mnie juz bolalo to poprosilam o znieczulenie i je dostalam. Teraz po remoncie oddzial wyglada o wiele lepiej. Poza tym pracuje tam lekarz, ktory prowadzil pierwsza i obecna ciaze, ktorego znam i do ktorego mam zaufanie. Poza tym znam jeszcze kilka poloznych, co daje mi olbrzymi komfort psychiczny. Pozdrawiam i trzymajcie sie dzielnie Magda z Chlopakami Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiksylwik Re: rodzić w Toruniu 11.04.07, 14:04 A na koniec maja rodzisz? Ja mam 4letnia Antosie i teraz w maju rodze na bielanach Odpowiedz Link Zgłoś
magda.mama.antosia Re: rodzić w Toruniu 13.04.07, 14:43 Witaj Termin mam na 21 maja, ale lekarz sie smieje, ze jak dalej bede taka ruchliwa to moze byc w kazdym momencie. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiksylwik Re: rodzić w Toruniu 11.04.07, 14:03 Nie ma szans na znieczulenie. Szpital nie ma specjalnego zastepu anestezjologow, ktorzy by robili znieczulenia na zyczenie niestety. Duzo sie zmienilo ostatnio w tym szpitalu (remont). Ja przy pierwszym porodzie 4 lata temu kierowalam sie rankingiem rodzic po ludzku i jechalam do bydgoszczy do nagradzanego szpitala. Mialam tam znieczulenie nawet za darmo a mimo to przezylam tam najwiekszy horror w moim zyciu, dlatego teraz nie jade do Chelmzy tylko rodze na miejscu w szpitalu gdzie pracuje moj lekarz ktory podobno interesuje sie swoimi pacjentkami, kiedy te leza w szpitalu. Tacy lekarze to podobno dr Koch i dr Jackowski. Warto skorzystac ze szkolu rodzenia lub szkoly rodzenia w zaciszu domowym (3 godziny w domu) ktora prowadzi pani polozna Magdalena Golebiewska (przyjezdza do domu i wyjasnia rozne sprawy, odpowiada na pytania uczy oddychania). Mielismy szanse na oddzial polozniczy w szpitalu dzieciecym ale to upadlo. pozdrawiam sylwia ps. rozmawialam z moimi kolezankami ktore rodzily ostatnio na bielanach. I w sumie byly zadowolone, oczywiscie wiele rzeczy im sie nie podobalo, ale wynikaly raczej z biedy szpitala (kiepskie jedzenie, malo personelu, ktory moglby pomoc po porodzie, brudno w lazienkach) a nie z chamstwa personelu, ktorego ja doswiadczylam w bydgoskiej dwojce 4 lata temu. pozdrawiam sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
mietowy_kot Re: rodzić w Toruniu 20.04.07, 13:55 Witam! Rodziałam na Bielanach 23.12.2005 i poród wspominam bardzo dobrze. Cała akcja w szpitalu trwała 4 godz. Poród rodzinny, naturalny, bez znieczulenia. Połozne przemiłe, lekarze też. Bałam sie tego porodu, bo słyszałam duzo niezbyt dobrych opini o tym szpitalu, a tymczasem miłe zaskoczenie Nie wiem, może zmienił sie na lepsze, a może nastrój przedświateczny tak dobrze na wszystkich wpływał Odpowiedz Link Zgłoś
barbie26 Re: rodzić w Toruniu 20.04.07, 15:05 A czy zna ktoś doktora Gawińskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
mapi9 Re: rodzić w Toruniu 24.04.07, 01:24 Tak ciężko jest w Toruniu? Jak ja rodziłam to ze mną na sali leżała dziewczyna z Torunia i zastanawiałam się dlaczego w bydgoszczy rodzi Odpowiedz Link Zgłoś
asia261 Re: rodzić w Toruniu 02.05.07, 21:05 Orientuje sie która może, czy trzeba dodatkowo placic jak chce się, by był mąż przy porodzie? I jak wygląda poród rodzinny? Ja mam teramin na czerwiec, ale juz zaczynam sie stresowac Odpowiedz Link Zgłoś
bociek77 Re: rodzić w Toruniu 02.05.07, 21:24 na bielanach rodziłam w grudniu w zeszłym roku jednak zanim urodziłam w szpitalu na patologii spędziłam przeszło miesiąc w sumie sam poród rewelacja jednak i tu się zaczyna lista żali dziewczyny przez ten miesiąc to się naoglądałam i nasłuchałam wniosek co do ginekologów którzy prywatnie prowadzą ciążę i pracują w szpitalu któraś z was wspominała o Kochu - leżałam z dziewczynami które prowadził jedna z nich leżała też miesiąc mimo jej telefonów i smsów z prośbą o wizytę u niej nie przyszedł ani się nie odezwał - no bo juz w szpitalu nie płaci za wizytę przerobiłam też w szpitalu gawińskiego, jackowskiego, paluszyńskiegio zwierzyńskiego i kilku innych straszna niekompetencja - dla mnie okres na patologii to był koszmar jeżeli nie traficie na długo na patologię tylko od razu na porodówkę to powinnyście być zadowolone położne super bardzo pomagają Odpowiedz Link Zgłoś
agapan78 Re: rodzić w Toruniu 01.06.07, 21:57 bociek 77 napisz coś więcej o lekarzach, a w szczególności chodzi mi o paluszyńskiego. Chodzę do niego z ciążą, ale nie wiem jak będzie z porodem, boję się rodzić w Toruniu, choć może niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nici1 Re: rodzić w Toruniu 03.06.07, 18:39 O matko, jak przeczytałam o Kochu to aż mi oczy na wierzch wylazły! Kilka moich koleżanek (ja sama też) chodze do niego , w marcu leżałam na patalogii - i biegał do mnie codziennie, zawsze odpisuje na sms-y, ostatnio był przy porodzie mojej przyjaciółki (dzieki niemu nie męczyła się kolejnych godzin ze skurczami bez żadnego rozwarci - wywalczył dla niej cc - prowadzący w szpitalu nie chciał sie zgodzić. a tak na marginesie - to boję sie i tak jak cholera porodu (a sierpień tuż tuż pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Re: rodzić w Toruniu 13.06.07, 11:37 A czy ktos moze zna pania dr Szufarska?? Jaka Ona jest?? Odpowiedz Link Zgłoś