Dodaj do ulubionych

rodzić w Toruniu

11.04.07, 11:25
gdzie w Toruniu można rodzić oprócz szpitala na Bielanach? Czy w tym mieście
jest jakiś prywatny szpital z oddziałem położniczym?
Obserwuj wątek
    • nici1 Re: rodzić w Toruniu 11.04.07, 11:51
      Witam,
      Niestety, nie ma innego szpitala gdzie jest porodówka (nawet prywatnego).
      Torunianki są "skazane na bielany", ale z tego co juz słyszałam , wiele sie tam
      zmieniło, wyremontowano całą porodówkę, a z doświadczenia wiem, że położne są
      tam naprawdę miłe.
      mam jeszcze troche czasu do porodu (sierpień) i brałam pod uwagę poród w
      Chełmży , ale po konsultacji z moim prowadzącym lekarzem stwierdziłam , żę
      jednak wybieram toruńskie bielany - mają respirator dla dzieci (Chełmża go nie
      ma), a i tak wszystki "cięższe" przypadki kieruja do Torunia.
      Pozdrawiam.
    • ladybird4 Re: rodzić w Toruniu 11.04.07, 12:14
      no niestety wybor mamy zaden
      szkoda ze matopat nie ma porodowki....!!!
      • barbie26 Re: rodzić w Toruniu 11.04.07, 12:39
        mialam nadzieję,że właśnie w matopacie się uda sad Ja rodzić będę dopiero na
        koniec listopada.A czy w szpitalu na Bielanach istnieje możliwość ,że dostanę
        jakieś znieczulenie, nawet za dodatkową opłatą? Bardzo boję sie porodu sad
    • magda.mama.antosia Re: rodzić w Toruniu 11.04.07, 13:58
      Witajcie

Nie bardzo wiem, czemu wszyscy tak boja sie tego szpitala. Rodzilam tam Antosia
      prawie 4 lata temu i teraz bede rodzila drugiego synka w maju. Kolezanki rodzily
      w roznych - czytaj najbardziej polecanych szpitalach - i mialy bardzo rozne
      opinie. Ja porodu nie wspominam jako koszmar - mialam porod rodzinny z mezem i
      jak bardzo mnie juz bolalo to poprosilam o znieczulenie i je dostalam. Teraz po
      remoncie oddzial wyglada o wiele lepiej. Poza tym pracuje tam lekarz, ktory
      prowadzil pierwsza i obecna ciaze, ktorego znam i do ktorego mam zaufanie. Poza
      tym znam jeszcze kilka poloznych, co daje mi olbrzymi komfort psychiczny.

Pozdrawiam i trzymajcie sie dzielnie
      Magda z Chlopakami
      • sylwiksylwik Re: rodzić w Toruniu 11.04.07, 14:04
        A na koniec maja rodzisz? Ja mam 4letnia Antosie i teraz w maju rodze na
        bielanachsmile
        • magda.mama.antosia Re: rodzić w Toruniu 13.04.07, 14:43
          Witaj

Termin mam na 21 maja, ale lekarz sie smieje, ze jak dalej bede taka ruchliwa to
          moze byc w kazdym momencie.

Pozdrawiam
          Magda
    • sylwiksylwik Re: rodzić w Toruniu 11.04.07, 14:03
      Nie ma szans na znieczulenie. Szpital nie ma specjalnego zastepu anestezjologow,
      ktorzy by robili znieczulenia na zyczenie niestety.
      Duzo sie zmienilo ostatnio w tym szpitalu (remont).
      Ja przy pierwszym porodzie 4 lata temu kierowalam sie rankingiem rodzic po
      ludzku i jechalam do bydgoszczy do nagradzanego szpitala. Mialam tam
      znieczulenie nawet za darmo a mimo to
      przezylam tam najwiekszy horror w moim zyciu, dlatego teraz nie jade do Chelmzy
      tylko rodze na miejscu w szpitalu gdzie pracuje moj lekarz ktory podobno
      interesuje sie swoimi pacjentkami, kiedy te leza w szpitalu.
      Tacy lekarze to podobno dr Koch i dr Jackowski.
      Warto skorzystac ze szkolu rodzenia lub szkoly rodzenia w zaciszu domowym (3
      godziny w domu) ktora prowadzi pani polozna Magdalena Golebiewska (przyjezdza do
      domu i wyjasnia rozne sprawy, odpowiada na pytania uczy oddychania).
      Mielismy szanse na oddzial polozniczy w szpitalu dzieciecym ale to upadlo.
      pozdrawiam
      sylwia
      ps. rozmawialam z moimi kolezankami ktore rodzily ostatnio na bielanach. I w
      sumie byly zadowolone, oczywiscie wiele rzeczy im sie nie podobalo, ale wynikaly
      raczej z biedy szpitala (kiepskie jedzenie, malo personelu, ktory moglby pomoc
      po porodzie, brudno w lazienkach) a nie z chamstwa personelu, ktorego ja
      doswiadczylam w bydgoskiej dwojce 4 lata temu.
      pozdrawiam
      sylwia
    • mietowy_kot Re: rodzić w Toruniu 20.04.07, 13:55
      Witam!
      Rodziałam na Bielanach 23.12.2005 i poród wspominam bardzo dobrze. Cała akcja w
      szpitalu trwała 4 godz. Poród rodzinny, naturalny, bez znieczulenia. Połozne
      przemiłe, lekarze też. Bałam sie tego porodu, bo słyszałam duzo niezbyt dobrych
      opini o tym szpitalu, a tymczasem miłe zaskoczeniesmile Nie wiem, może zmienił
      sie na lepsze, a może nastrój przedświateczny tak dobrze na wszystkich wpływałsmile
      • barbie26 Re: rodzić w Toruniu 20.04.07, 15:05
        A czy zna ktoś doktora Gawińskiego?
        • mapi9 Re: rodzić w Toruniu 24.04.07, 01:24
          Tak ciężko jest w Toruniu? Jak ja rodziłam to ze mną na sali leżała dziewczyna
          z Torunia i zastanawiałam się dlaczego w bydgoszczy rodzi
          • asia261 Re: rodzić w Toruniu 02.05.07, 21:05
            Orientuje sie która może, czy trzeba dodatkowo placic jak chce się, by był mąż przy porodzie? I jak wygląda poród rodzinny? Ja mam teramin na czerwiec, ale juz zaczynam sie stresowacsmile
    • bociek77 Re: rodzić w Toruniu 02.05.07, 21:24
      na bielanach rodziłam w grudniu w zeszłym roku
      jednak zanim urodziłam w szpitalu na patologii spędziłam przeszło miesiąc
      w sumie sam poród rewelacja jednak i tu się zaczyna lista żali
      dziewczyny przez ten miesiąc to się naoglądałam i nasłuchałam
      wniosek co do ginekologów którzy prywatnie prowadzą ciążę i pracują w szpitalu
      któraś z was wspominała o Kochu - leżałam z dziewczynami które prowadził jedna z
      nich leżała też miesiąc mimo jej telefonów i smsów z prośbą o wizytę u niej nie
      przyszedł ani się nie odezwał - no bo juz w szpitalu nie płaci za wizytę
      przerobiłam też w szpitalu gawińskiego, jackowskiego, paluszyńskiegio
      zwierzyńskiego i kilku innych
      straszna niekompetencja - dla mnie okres na patologii to był koszmar
      jeżeli nie traficie na długo na patologię tylko od razu na porodówkę to
      powinnyście być zadowolone położne super bardzo pomagają
      • agapan78 Re: rodzić w Toruniu 01.06.07, 21:57
        bociek 77 napisz coś więcej o lekarzach, a w szczególności chodzi mi o
        paluszyńskiego. Chodzę do niego z ciążą, ale nie wiem jak będzie z porodem,
        boję się rodzić w Toruniu, choć może niepotrzebnie.
        • nici1 Re: rodzić w Toruniu 03.06.07, 18:39
          O matko, jak przeczytałam o Kochu to aż mi oczy na wierzch wylazły! Kilka moich
          koleżanek (ja sama też) chodze do niego , w marcu leżałam na patalogii - i
          biegał do mnie codziennie, zawsze odpisuje na sms-y, ostatnio był przy porodzie
          mojej przyjaciółki (dzieki niemu nie męczyła się kolejnych godzin ze skurczami
          bez żadnego rozwarci - wywalczył dla niej cc - prowadzący w szpitalu nie chciał
          sie zgodzić.
          a tak na marginesie - to boję sie i tak jak cholera porodu (a sierpień tuż
          tuż smile
          pozdrawiam
          • ma-la Re: rodzić w Toruniu 13.06.07, 11:37
            A czy ktos moze zna pania dr Szufarska?? Jaka Ona jest??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka