magdamacie 18.02.08, 22:45 Czy ktoś już tam był i widział jakie zmiany zaszły? chciałam zapytać czy dr Świetlicki jeszcze tam pracuje? Może ktoś wie? I kto tam jest ordynatorem? A może któraś również zamierza tam rodzic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulka_99 Re: międzylesie po remoncie... 19.02.08, 23:10 Nie wiem jakie zaszły zmiany,. Dr świetlicki - z tego co wiem - pracuje nadal. ja zamierzam tam rodzić. w czerwcu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamacie Re: międzylesie po remoncie... 20.02.08, 09:02 ja nieco wcześniej bo na początku marca Rodziłam tam już w 2006 roku to warunki były dość skromne sale 6-cio osobowe, ale personel był super i cała opieka. dlatego decyduje drugi raz rodzic tam. Odpowiedz Link Zgłoś
edyciula Re: międzylesie po remoncie... 20.02.08, 10:45 Ja rodziłam tam w 2005 i byłam bardzo zadowolona. Położne super (leżałam tam na patologii, więc poznałam większość personelu), po porodzie opłaciliśmy salę jednoosobową, i to był doskonały pomysł. Teraz termin mam na 1 lipca i nie wyobrażam sobie, żebym mogła rodzić w innym szpitalu. Wierzę, iż nie zmieniło się tam na gorsze. Ordynatorem był tam chyba dr Makowski (mogę się mylić). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edyciula Re: międzylesie po remoncie... 20.02.08, 10:47 Dziewczyny, jeśli będziecie rodziły w tym szpitalu, napiszcie kilka słów o tamtejszej opiece. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka31xxx Re: międzylesie po remoncie... 20.02.08, 12:49 Ja również szukam opinii na temat tego szpitala Mam termin na maj. Może wiecie ile kosztuje tam znieczulenie z.o. i czy warto brać prywatną położną? i ile też kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: międzylesie po remoncie... 20.02.08, 14:48 rodzilam tam 7 mies temu. zzo kosztuje 700zl,porod z mezem 200. opieka jest SUPER,SUPER,SUPER. 6 lat temu rodzilam na Karowej i uwazam ze tamten szpital do piet nie siega miedzyleskiemu. warunki jak w kazdym szpitalu ale za to wspaniale polozne-dodam ze rodzilam bez oplaconej opieki. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_99 Re: międzylesie po remoncie... 20.02.08, 18:20 oj. oby więcej takich dobrych sprawdzonych informacji. ja też o położnych słyszałam i czytałam dużo dobrego. znaczy się prawda Odpowiedz Link Zgłoś
amelka.1 Re: międzylesie po remoncie... 20.02.08, 18:22 Ja będe tam rodzić lada dzień bo termin mam na dzisiaj. Ordynatorem jest tam dr Makowski. Znieczulenie zoo kosztuje 700 zł. sale są 6 osobowe i płatne 2 osobowe 50 zł za dobe i 1 osobowe 100 zł za dobe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annika32 Re: międzylesie po remoncie... 20.02.08, 20:14 Opieka jest naprawdę super! Bez opłaconej położnej też się świetnie (o ile o porodzie tak można powiedzieć) rodzi. Ja trafiłam na naprawdę wspaniałą położną (i to przy obu porodach). Opieka noworodkowa i kobiet po porodzie rewelacyjna. Leżenie w sali wieloosobowej też nie jest takie złe. Zawsze ktoś dopilnuje maluszka jeśli zamarzy ci się wyjś do toalety Odpowiedz Link Zgłoś
j.maciejewski Re: międzylesie po remoncie... 20.02.08, 20:52 A nie wiecie jak tam jest z umówionymi cesarkami? jak to załatwić? Trzeba najpierw do ordynatora iść i porozmawiać, czy wystarczy z lekarzem, który tam pracuje, bo być może będę miała cc, ze względu na duże dziecko, mam usg 23, a termin na 5/03/2008. I nie wiem jak się do tego zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
bezi Re: międzylesie po remoncie... 21.02.08, 09:11 Z wynikiem usg idź na oddział i zapytaj najpierw lekarza z dyżuru, a ewentualnie później dopiero do ordynatora. Odpowiedz Link Zgłoś
kkasia9 Re: międzylesie po remoncie... 21.02.08, 13:13 Hej, i ja sie zastanawiam nad porodem w tym szpitalu ze względu na bliskość od domu termin mam na koniec czerwca a nie wiecie czy jest tam szkoła rodzenia finansowana przez nfz??? Odpowiedz Link Zgłoś
edyciula Re: międzylesie po remoncie... 21.02.08, 14:54 To może się spotkamy, ponieważ ja również tam zamierzam rodzić. Termin mam na 1 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
madziasta.ch Re: międzylesie po remoncie... 21.02.08, 22:09 Witam i Wszystkich pozdrawiam Czytam same dobre opinie na temat szpitala w Międzylesiu. Jest to szpital najbliżej Mojego miejsca zamieszkania i chciałabym tam rodzić - termin mam na 20 sierpnia. Czy możecie Dziewczyny napisać o warunkach, kosztach to przeczytałam, napiszcie jak najwięcej o tym szpitalu i personelu. PROSZE także o podanie Najlepszego Waszym zdaniem lekarza, ktory tam pracuje i o kontakt z tym lekarzem. Wcześniej rodziłam na Inflanckiej i ani szpital ani personel sie nie spisał. Bardzo dziękuję i przepraszam za chaotyczny styl ale bardzo mi zależy na dobrym szpitalu i lekarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
madziasta.ch Re: międzylesie po remoncie... 21.02.08, 22:18 Witam, proszę podajcie jak możecie na jakiej znajduje się dokładnie ulicy Szpital w Miedzylesiu i kontakt telefoniczny. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
kashkab Re: międzylesie po remoncie... 22.02.08, 23:05 szpital mieści się na ul.Bursztynowej 2 a najlepiej jest wejść na stronę www.mssw.pl a szpital polecam Odpowiedz Link Zgłoś
madziasta.ch Re: międzylesie po remoncie... 23.02.08, 12:34 Witam, dziękuję juz wiem gdzie się znajduje szpital. Możecie mi jeszcze napisac jakiego lekarza polecacie z Szpitala Międzylesia i gdzie przyjmuje? Zależy mi bardzo na jak najwięcej wiadomości o szpitalu i lekarzach. Dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdamacie Re: międzylesie po remoncie... 25.02.08, 13:01 Lekarze są super, dr Świetlicki, dr Matuszewicz. W ogóle personel nastawiony pozytywnie, nie spotkałam się z żadną złośliwością czy złym słowem. Odpowiedz Link Zgłoś
usura Re: międzylesie po remoncie... 26.02.08, 12:19 I ja się przyłączam do grona zadowolonych z międzylesia. Rodziłam w grudniu 2006. Pielęgniarki, położne, lekarze wszyscy są naprawdę w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
sylwkapj Re: międzylesie po remoncie... 27.02.08, 22:24 Ja w Międzylesiu byłam z wizytą osobiście, chciałam na własne oczy zobaczyć jakie są tam warunki. I byłam miło zaskoczona teraz wiem, że na pewno będę tam rodziła, rozmawiałam również z jedną z mam, które właśnie były wypisywane ze szpitala -usłyszałam same pozytywy. Położna oprowadziła nas odpowiedziała z uśmiechem na twarzy na wszystkie nasze pytania, jak zapytaliśmy czy można wykupić sobie położną, stwierdziła że można ale oni raczej tu tego nie pratykują bo to jest wyciąganie kasy od pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwkapj Re: międzylesie po remoncie... 27.02.08, 22:25 Sama będę tam rodziła lada dzień termin mam na koniec marca Odpowiedz Link Zgłoś
magdamacie Re: międzylesie po remoncie... 29.02.08, 08:45 A jak jest z ubrankami dla dziecka? trzeba mieć od razu swoje, czy tak jak było jałowe szpitalne? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwkapj Re: międzylesie po remoncie... 29.02.08, 10:53 Ubranek nie trzeba mieć swoich, położna powiedziała że ubranka wystarczy mieć tylko na wyjście ze szpitala dla maleństwa. Oczywiście pieluszki, sudokrem i nawilżające chusteczki musisz mieć swoje. Ja zabieram ze sobą jeszcze kocyk tak na wszelki wypadek Odpowiedz Link Zgłoś
magdamacie Re: międzylesie po remoncie... 09.03.08, 09:53 Jestem świeżo po porodzie w tym szpitalu 04/03/2008 jak macie pytani to odpowiem w miedzy czasie, bo jakby jest go teraz mniej Odpowiedz Link Zgłoś
angie44 Re: międzylesie po remoncie... 10.03.08, 12:59 witam! czy mają tam na stałe anestezjologa? bo słyszałam, że był z tym swego czasu problem? Odpowiedz Link Zgłoś
magdamacie Re: międzylesie po remoncie... 10.03.08, 13:25 a tego nie wiem miałam cc i anestezjolog był, ale to chyba oczywiste, musi byc na sali operacyjnej Odpowiedz Link Zgłoś
bezi Re: międzylesie po remoncie... 18.03.08, 09:22 Nie mają anestezjologa na stałe. Ja miałam cc wieczorem i czekaliśmy na anestezjologa bardzo długo (był na innych oddziale i miał zabiegi pilniejsze niż moja cc). Moje cc nie było w sytuacji nagłej, więc mogłam czekać. Nie wiem, jak jest teraz ze znieczuleniem na życzenie, słyszałam tylko, że może być problem. Dołaczam sie do opinii o personelu: wszyscy bardzo mili. Warunki: byłam na sali płatnej 2-os. (50 zł), łazienki (prysznic) mogliby wyremontować, zwłaszcza przy sali porodowej. Dziecko od razu jest z matką, zabierają rano na badania, wieczorem na kąpiel, nie dokarmiają (tylko na zlecenie lekarza). Ubranka potrzebne tylko na wyjście, pieluchy, krem i chusteczki do pupy trzeba mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_i_fasolka Re: międzylesie po remoncie... 17.03.08, 09:55 Magdamacie, czy możesz polecić jakiegoś lekarza z tego szpitala. Mam zamiar zmienić lekarza prowadzącego więc chyba najlepiej byłoby zmienić od razu na takiego z tego szpitala. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ishtar Re: międzylesie po remoncie... 17.03.08, 15:04 dr. Grzegorz Matuszewicz - przyjmuje na Idzikowskiego, przy Puławskiej, +22 843 91 46 Odpowiedz Link Zgłoś
kaja_p Re: międzylesie po remoncie... 18.03.08, 10:21 dr Szymańska - przyjmuje w Kolmedzie (przychodna przy szpitalu w Międzylesiu) Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: międzylesie po remoncie... 18.03.08, 12:11 Dzięki za pocieszającą odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: międzylesie po remoncie... 18.03.08, 09:40 A jak wygląda sytuacja z przyjęciem do tego szpitala? Wszędzie teraz jakies szaleństwo, nie ma miejsc. Rodzę dopiero na przełomie czerwca i lipca, ale już mnie to zaczyna stresować. Prosba o informację czy zdarza się, że odsyłają? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja_p Re: międzylesie po remoncie... 18.03.08, 10:20 ja co prawda rodziłam w październiku, wtedy też ciężko było o miejsce, a na porodówce byłam przez cały dzień jedyną rodzącą, więc skakali koło mnie. Pytałam położnej, powiedziała, że jeszcze się nie zdarzyło, żeby kogoś odesłali. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_i_fasolka Re: międzylesie po remoncie... 18.03.08, 11:41 ishtar i kaja_p dzięki za odzew. O dr Szymańskiej już co nieco słyszałam pochlebnych opinii ale o dr Matuszewiczu nie mam żadnych wieści. Dziewczyny, czy ci lekarze prowadzą/prowadzili wasze ciąże? Napiszcie co nieco o ich podejściu do ciężarnych i rodzących. Z góry wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwkapj Re: międzylesie po remoncie... 19.03.08, 22:42 Kochane muszę was zmartwić byłam dziś w Międzylesiu i niestety oddział położniczo ginekologiczny jest zamknięty prawdopodobnie do 25 marca i nie wiem czy będzie otwarty z dniem 25 na 100% ponieważ pani z izby przyjęć nie była w stanie powiedzieć nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
kaja_p Re: międzylesie po remoncie... 20.03.08, 11:18 dr Matuszewicz jest wyluzowanym, fajnym człowiekiem, można z nim pogadać, nie zapomina o pacjentkach. Miałam z nim do czynienia jak leżałam na patologii, nie wiem jak się zachowuje w stosunku do rodzących. niestety ani on, ani dr Szymańska nie prowadzili moich ciąż. Odpowiedz Link Zgłoś
amona1 Re: międzylesie po remoncie... 20.03.08, 12:10 Kaju, czy jesteś pewna, że Pani Szymańska przyjmuje w Kolmedzie? Chciałabym , żeby ona prowadziła moją ciążę, ale jak jest napisane na stronie przychodni przyszpitalnej przyjmuje tam P.Olczyk jedynie, a dodzwonić się trudno...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amona1 Re: międzylesie po remoncie... 20.03.08, 12:23 Dodzwoniłam się, wszystko się zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
amona1 Re: międzylesie po remoncie... 20.03.08, 13:49 Dziewczyny, napiszcie prosze jak to jest z zzo. Czy można sobie tego po prostu zażyczyć, skoro jest w cenniku? Chcesz, płacisz i masz? czy to jest bardziej skomplikowane? chodzi mi o sytuację w szpitali Międzyleskim,czy lekarze nie robia z tym problemu, skoro chcesz mieć znieczulenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_i_fasolka Re: międzylesie po remoncie... 20.03.08, 16:02 amona1, umówiłaś się z dr Szymańską na wizytę?? Proszę napisz coś o tej kobietce jak już będziesz po badaniach. Nie wiesz ile bierze za wizytę? Odpowiedz Link Zgłoś
amona1 Re: międzylesie po remoncie... 21.03.08, 08:19 Wizyta 80zł, napiszę po jakie wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia-1 Do dziewczyn po porodzie w Międzylesiu 05.04.08, 12:00 Poszukuję informacji na temat ilości sal porodowych i poporodowych, znieczulenia, wynajęcia indywidualnej położnej z tego szpitala i cen za w/w usługi. Jeśli wiecie coś na ten temat to proszę poświećcie chwilkę i podzielcie się info. Nigdzie nie mogę znaleźć takich informacji a wiadomo- informacje bezpośrednio ze szpitala mogą odbiegać od rzeczywistości. Z góry wielkie dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: marysia-1 09.04.08, 09:51 nie wiem dokladnie ile jest sal do porodu ale ja rodzilam w pojedynczej przy pokoju lekarza,super sprawa bo lekarka ma okienko na porodowke i jest z toba w kontakcie. po porodzie sa sale 6-8 osobowe lub 3-4 osobowe. mozesz rowniez wynajac sobie jedynke (jakos w miare tanio ale nie znam ceny). zzo kosztowalo 700zl a porod rodzinny-200. najlepiej jedz w wekend obejrzec szpiatal,robilo tak wiele ciezarnych. polozne sa naprawd bardzo mile wiec wszystko ci powiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_i_fasolka do amona1 09.04.08, 09:18 hej amona - jesteś już po wizycie u Pani Szymańskiej??? Odpowiedz Link Zgłoś
amona1 Re: do amona1 10.04.08, 16:02 Przepraszam, że się nie odzywałam, ale odwołałam tą wizytę, ze względu na to, że teraz nie ma mnie przez jakiś czas w W-wie, ale obiecuję, że jak tylko tam kiedyś będe to opiszę wrażenia. Tymczasem cieszę się, z tak szczegółowych wrażań edzi Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś