misia0000 12.06.08, 17:52 Baaaardzo proszę, wręcz błagam o namiar (numer telefonu i adres) gabinetu, w którym przyjmuje dr Mirosław Wielgoś. A dokładniej prof Wieloś pracujący "państwowo" w warszawskim szpitalu na Starynkiewicza!!!!!!!!!111 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m-iva25 Re: dr Wielgoś - gabinet 21.10.08, 09:53 Chciałabym ostrzec przed panem Wielgosiem. Przez jego niekompetencję- zapomniał o bardzo ważnym badaniu na paciorkowce - zaraziłam tą bakterią synka przy porodzie. Spędziliśmy 12 dni w szpitalu, synek brał dwa silne antybiotyki dożylnie 3x dziennie bo bakteria zaatakowała układ moczowy.Teraz synek ma miesiąc i nadal jest na antybiotyku do momentu wykonania wszystkich specjalistycznych badań - m.in. cystografii - takiemu maluchowi cewnikiem wpuszcza się kontrast do układu moczowego i robi 4 zdjęcia RTG czy nie ma refluksu. Jest to badanie inwazyjne. Do tego musimy zrobić badanie słuchu ponieważ jeden z antybiotyków podawanych w szpitalu może, na szczęście rzadko, uszkodzić słuch. Powinien je mieć wykonane w 2-3 miesiącu życia, ale terminy są takie że będzie je miał jak skończy 5 miesięcy. Mój synek od urodzenia jest na antybiotykach, w szpitalu kłuto go prawie codziennie bo trzeba było sprawdzać morfologię, poziom CRP, cewnikowany, przez 10 dni nosił wenflon, aż mu rączka spuchła....A tego wszystkiego dało się łatwo uniknąć. Gdyby lekarz zrobił badanie na paciorkowce to przy porodzie podano by mi antybiotyk i synek byłby zdrowy. Wielgoś bierze teraz 180zł za wizytę a nawet nie potrafi dopilnować tak ważnych badań i dobrze poprowadzić ciąży. Radzę dobrze się zastanowić zanim do niego traficie, a na pewno dowiedzieć się jakie badania są potrzebne i ich pilnować!! Odpowiedz Link Zgłoś
oola72 Re: dr Wielgoś - gabinet 21.10.08, 14:07 Wiesz , ja chodzę do niego jestem na półmetku ciąży i mam zupełnie inne odczucia niż Twoje. Wg mnie przegina z ilośćią wykonywanych badań, jest na maxa zapobiebliwy , non stop się kłuję,sikam,badam , namówił mnie nawet na Pappa choć broniłam się rękoma i nogami. No ale to tylko człowiek nie robot , jemu też widać zdarza się jakaś wpadka, szkoda że trafiło na Ciebie i Twój synek musi tak cierpieć. Przykre to..... Natomiast to że jest świetnym lekarzem szczególnie w trudnych przypadkach to fakt niezaprzeczalny. Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
ma-rta78 Re: dr Wielgoś - gabinet 06.11.08, 12:49 Zgadzam sie z Oola72. Moj synek byl takim "trudnym przypadkiem" i tylko dzieki prof Wielgosiowi jest dzis z nami i ma sie bardzo dobrze. Od poczatku ciazy byly duze komplikacje i do samego konca nie wiadomo bylo jak sie skonczy. A spokoj i kompetencja prof. pozwolily mi przetrwac te 9 miesiecy i nie zwariowac. Teraz patrze na Maciusia raczkujacego obok i spokojnie moge powiedziec- jak w ciazy to tylko do prof. Wielgosia Odpowiedz Link Zgłoś
patysiak Re: dr Wielgoś - gabinet 10.11.08, 23:27 mysle sobie ze nie ma ludzi nieomylnych. przykre ze trafilo na ciebie. prof. wielgos prowdzil 2 moje ciaze. w pelni mu zaufalam. dzis polecam go wszystkim bliskim mi osobom. trzymaj sie. ps.moj maly tez byl po porodzie na antybiotyku. dzis ma 2.5 roku i jest zdrowym fajnym urwisem. poza alergiami nic mu nie dolega Odpowiedz Link Zgłoś
m-iva25 Re: dr Wielgoś - gabinet 28.12.08, 00:02 Rzeczywiście nieszczęśliwie trafiło na mnie i dlatego napisałam tą opinię by żaden maluszek nie musiał przechodzić tego co mój synek i żeby żadna matka nie musiała przechodzić tego co ja. O Wielgosiu słyszałam wiele dobrego i poszłam do niego z polecenia bo ktoś z mojej rodziny chodził do niego ale faktem jest że nie dopilnował tak ważnego badania przez co mój synek zachorował [szczęście w nieszczęściu że bakteria zaatakowała układ moczowy a mogło się to skończyć posocznicą/SEPSĄ!!!] Napisałam swoją opinię by kobiety które do niego chodzą [i do innych lekarzy też] albo będą chodzić pamiętały o tym badaniu bo może dzięki mojej opinii pomogę choć jednemu maluszkowi i jego mamie. Pozdrawiam wszystkich i życzę zdrówka bo ono jest najważniejsze Odpowiedz Link Zgłoś