Gość: ers IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.09, 07:31 Ja głosuję na "o rzić rozczaść" - piękny zwrot, bardzo trafnie opisujący polskie realia. Ogólnie. Oglądanie aktualnie wiadomości to darymny futer, yno sie czowiek znerwuje i tela. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bopos Darymny futer 28.10.09, 09:23 Dlo mnie wrzdycki jes ino jedno piykne - to "dzioucha"! Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Darymny futer 28.10.09, 11:14 > a lubię mówić "darymny futer" Ja czyli "judy". :) > Należeli do pokolenia, które wciąż wspominało jak to było "za starej > Polski". Na to, z czym stykali się w PRL-u, mówili właśnie: darymny > futer. Wlasnie, moi zawsze wspominali, ze za strej Polski byl wlasnie tak: darymny futer. Kur6zydlo(Grazynski) i cala ta szarancza, lacznie z miejscowa banda ze wsi, ukradniyntom od Korfantego za pomoca monopolu na totolotka i tyton. No i cale przyjezdne aroganckie bractwo, Kupka miol recht: szlachta, profesory i zydy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RRRRR! Darymny futer IP: *.dip.t-dialin.net 09.11.09, 06:26 serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,3955243.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alwowiak Darymny futer IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.04.10, 16:56 Przepiękne!!!!!!!!!!!!!.W zakładzie pracy jest Pani co cudnie mówi po śląsku. Nasłuchać się nie mogę. Zaraz po Wielkanocy odstrzelę jej klawo : darymny futer !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rymskij-korsakov Re: Darymny futer IP: *.versanet.de 03.04.10, 19:46 Zakladam, ze piszac tu na forum Katowice, mieszka pan na Gornym Slasku. No to co sie dziwita, ze na Slasku, Slazacy mowia swoim jezykiem - godajom po slonsku!!! Rozczarowanie, ze ponad 65 lat wynaradawiania Slazakow nie przynioslo efektu?? (kto ty jestes - Polak maly; wbijano mi do glowy)?? Bo w Czechach,Czesi tez mowia po czesku i nikogo to nie dziwi. Pozdrawaiam rymskij-korsakov Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Darymny futer 04.04.10, 07:41 Dobry zwrot, okreslajoncy po naszymu wszysko co jes "do bani", "do rzici", złe, czynsto polskie. Bo i cołko polsko okupacjo jes dlo nos "darymny futer" Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Darymny futer 04.04.10, 15:59 A co, w okresie miedzywojennym wszystko bylo ok ? Moi krewni inaczej sie wyrazali o sytuacji po 1921. Zdecydowanie negatywniej. I nazywali to okupacja. Odpowiedz Link Zgłoś