Gość: pike IP: *.media4.pl / 81.219.224.* 21.02.04, 11:12 zlikwidowac izby wytrzezwien!!!!!!!!dzialaja wbrew konstytucji w jakims prawnym niebycie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: początk.golfista Czy padną izby wytrzeźwień? IP: 62.233.241.* 21.02.04, 11:27 Coś trzeba z ochlapusami robić. Każdemu sie może przydarzyć. To, że człowiek się napił i leży gdzieś tam na ulicy albo skwerku, to latem mógłby se tam wytrzeżwieć za darmo, ale zimą? Te izby są bardzo potrzebne. Nie tylko zwykłym obaluchom, ale też biznesmeństwu, które goli drinki nieraz jednego za drugim. Sam to widziałem nieraz. Tak namieszają wszystkiego, że ich potem zmorzy - i do IZBY trza jechać. Latem to nic, na POLU GOLFOWYM sie wyleży albo obok POLA i mu przejdzie. Ale zimą...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2 Re: Czy padną izby wytrzeźwień? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.04, 11:34 popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pc Re: Czy padną izby wytrzeźwień? IP: *.bb.online.no 21.02.04, 11:37 a niby poca maja trzezwiec, jak sa w "blogostanie"? ;-) Ministerstwo dba tylko o ich dobrze rozumiany interes..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Czy padną izby wytrzeźwień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 11:44 ZLIKWIDOWAĆ!!! Izba to jedyne miejsce, gdzie bezprawnie, za cenę noclegu w niezłyn hotelu, zwiążą cie, pobiją, okradną, poleją zimną wodą. Czas skonczyć z tym skandalicznym bezprawiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baby 250 zł za tej klasy hotel to i tak za dużo. Może IP: 194.146.248.* 21.02.04, 12:14 sprywatyzować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SaQ Re: 250 zł za tej klasy hotel to i tak za dużo IP: *.univ.szczecin.pl / *.univ.szczecin.pl 22.02.04, 00:18 Mariott może tańszy, ale tylko na Kolskiej dostaniesz piżamę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: Czy padną izby wytrzeźwień? IP: *.crowley.pl 21.02.04, 12:36 powiedzcie w jaki innym kraju na swiecie sa izby wytrzezwien przeciez to jest ograniczenie swobod obywatelskich ,a swoja droga 350 zl to troche za duzo za spanie pare godzin w zimnym pomieszczeniu .A moze nie trzeba stanowiska dyrektora tylko kierownika ,a i w tedy pensja nizsza i cena za usluge bedzie nizsza , a pan dyrektor do odsniezania to zarobi wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pollak Re: Czy padną izby wytrzeźwień? IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.04, 12:50 W Uni Europ. zakazane sa Izby Wytrzezwien takze i u nas od 1.Maja 04. Czy wiecie, że od maja, po wejściu do Unii pierwsi zdziwią się właśnie urzędnicy i nasze Państwo ?!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Czy padną izby wytrzeźwień? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.02.04, 12:58 "...Dodatkowo oburza go fakt, że minister wyznaczył limit opłat, jaki może pobierać za pobyt, na 250 zł. Tymczasem izba w Jaworznie kasowała dotąd 350 zł. - Gmina ma już ustalony tegoroczny budżet. Nie mam szans na dodatkowe pieniądze z miasta, a tu nagle ktoś każe mi brać po 250 zł. To grozi bankructwem - tłumaczy dyrektor..." tegoroczny budzet?! tzn. nawet potrzebna ilosc "pacjentow" zostala juz uwzgledniona?! no to trzeba zwiekszyc "obrot"! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: początk.golfista Re: Czy padną izby wytrzeźwień? IP: 62.233.241.* 21.02.04, 13:20 No a POLMOS nie mógłby utrzymywać i płacić na te IZBY WYTRZEŻWIEŃ??? Przecież im powinno też zależeć na tym, żeby było większe spożycie!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiking Re: Czy padną izby wytrzeźwień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 13:22 No ten z Jaworzna to ma akurat powody do narzekań. A tak swoją drogą to jak już tam trafiłem po brata, to lekarz był nawalony jak armatka, jakiej więc pomocy taki moze udzielić a tym bardziej przeprowadzić badanie.Niech sobie ten dyrektorek nie robi jaj. Zlikwidować to gówno i już. Dyrektor tez nie lepszy przez kilka dni próbowaliśmy gościa namierzyć ale jego ciągle nie było. Jakaś kobitka informowałą tylko ze jest w terenie.To co on tam właściwie robi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Czy padną izby wytrzeźwień? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.02.04, 13:25 zbiera przeciez "zwloki" w celu zwiekszenia obrotu firmy! ps: a moze by tak dac mu upowaznienia do wyciagania pijanych z ich wlasnych mieszkan? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teetotal Re: Czy padną izby wytrzeźwień? IP: *.cable.ubr05.stav.blueyonder.co.uk 21.02.04, 13:40 Pewnie lezy pijany w jakiejs lokalnej izbie wytrzezwien... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba-w-oknie Re: Czy padną izby wytrzeźwień? IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 21.02.04, 13:59 No wiec jak to bedzie po 1 maja? Powiedzmy ze nie ma izb wytrzezwien, a jakis np. smarkacz urznie sie, bo swietowal 18 urodziny i spi na lawce w parku przy minus 10 stopniach? Zostanie tam az do zlapania zapalenia pluc? Albo zachoruje, albo go okradna? I nikt sie nim nie zajmie? Albo policja go zamknie w areszcie razem z... niewiadomokim - kompletnie bezbronnego? Niby to niewazna sprawa w porownaniu z planem Hausnera, czy terroryzmem, ale przy naszych obyczajach nie taka znow drobna. Dotyczy sporej ilosci czasem bardzo mlodych ludzi i trzeba sie chyba sprawa zajac, choc niebardzo wiem kto to powinien zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wALDEK Re: Czy padną izby wytrzeźwień? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.02.04, 15:13 > No wiec jak to bedzie po 1 maja? Powiedzmy ze nie ma izb wytrzezwien, a jakis > np. smarkacz urznie sie, bo swietowal 18 urodziny i spi na lawce w parku przy > minus 10 stopniach? Zostanie tam az do zlapania zapalenia pluc? Albo zachoruje, > > albo go okradna? I nikt sie nim nie zajmie? Albo policja go zamknie w areszcie > razem z... niewiadomokim - kompletnie bezbronnego? Niby to niewazna sprawa w > porownaniu z planem Hausnera, czy terroryzmem, ale przy naszych obyczajach nie > taka znow drobna. Dotyczy sporej ilosci czasem bardzo mlodych ludzi i trzeba > sie chyba sprawa zajac, choc niebardzo wiem kto to powinien zrobic. jak kto kto?! on sam ! jak ktos juz pije, to powinien to robic w sposob cywilizowany! jezeli nie, to trudno, bedzie pogrzeb! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aro Re: Czy padną izby wytrzeźwień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 17:21 Już dzis obowiązujące przepisy mówią ze pijanego MOŻNA, ALE NIE TRZEBA ODSATWIĆ DO IZBY. Rozporządzenie o trybie doprowadzania do izb § 1. 1. Osoby w stanie nietrzeźwości, które swoim zachowaniem dają powód do zgorszenia, znajdują się w okolicznościach zagrażających ich życiu lub zdrowiu albo zagrażają życiu lub zdrowiu innych osób, mogą być doprowadzone do izby wytrzeźwień, zwanej dalej "izbą", przez funkcjonariuszy Policji, pracowników izby lub inne osoby. Ustawa o wychowaniu w trzeźwości Art. 40. 1. Osoby w stanie nietrzeźwości, które swoim zachowaniem dają powód do zgorszenia w miejscu publicznym lub w zakładzie pracy, znajdują się w okolicznościach zagrażających ich życiu lub zdrowiu albo zagrażają życiu lub zdrowiu innych osób, mogą zostać doprowadzone do izby wytrzeźwień, zakładu opieki zdrowotnej lub innej właściwej placówki utworzonej lub wskazanej przez jednostkę samorządu terytorialnego albo do miejsca zamieszkania lub pobytu. Oczywiście u nas od razu na izbe, zamiast do szpitala. Kolejny do pobicia i obrabowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Czy padną izby wytrzeźwień? IP: *.25.217.117.Dial1.Detroit1.Level3.net 21.02.04, 20:32 Najlepiej nie pij!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldek Re: Czy padną izby wytrzeźwień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 21:58 Wiesz na to jest bardzo proste rozwiązanie.Skoro policja takiego zabiera i odwozi na Izbę to tak samo moze dostarczyć go do jego domu i skasować taryfe za przewóz, bedą bogatsi i napewno nie zabraknie im kasy na paliwo i papier. Zdecydowanie wolę aby kwota 250-350 trafiłą na konto policji niż do Izby w której dyrektor zarabia - a niech będą odważni powiedzą ci sami,ale tego nie zrobią bo zarabiają zbyt wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jvk 250 pln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 19:09 to miejsce w pokoju pojedyńczym z kwiatkiem tv, łazieneczką i śniadaniem do łóżka + obiad w wrocławskim hotelu na ul. kochanowskiego. Państwowe hoteliki muszą więc upaść bo finansują inne potrzeby gmin niż izolowanie chorego. Rozrzutność izb i poszukiwanie pijanych w łapankach gdzie się da to typowy przykład państwej mafii, miejsce poczęcia śmierdzących interesów śnieżki i płatka w oparach etanolu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w RADOMIU padły w RADOMIU padły IP: *.internet.radom.pl 21.02.04, 19:50 w RADOMIU padła Izba , i teraz wszystkie pijaczki jada do szpitala . W szpitalu normalni ,trzeżwi pacjenci muszą się o nich potykać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldek Re: w RADOMIU padły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 22:00 To nie jest rozwiązanie.Skasować takiego ale na konto policji lub Straży Miejskiej bo po to są ale niech go dostarczą do jego domu i już.Ale oni wolą łatwizne.Więc nie kombinujcie tylko niech tak się wresdzcie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lexus Izby są w całej Europie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.04, 07:19 No jednak są izby Wytrzeźwień w Niemczech, np. w Hamburgu, w Skandynawii, bodaj też w Belgii... a gdzie indziej po po prostu się inaczej nazywają. Więc nie trzeba będzie zamknąć, a i Trybunał w Strassburgu już się wypowiedział w tej kwestii i nie miał żadnych zastrzeżeń !!! Więc głupio gadać to sobie A izby, teraz juz właściwie nie izby tylko ośrodki profilaktyki przeciwalkoholowej, które mają pierwszy kontakt z człowiekiem majacym problemy z powodu nadmiernego picia. Tam się tym ludziom pomaga ! A gdzie umieścić Tatusia, który terroryzuje w domu po pijaku rodzinę, dzieciaki, żonę? Może w szpitalu? za pieniądze z NFZ? czyli nasze, podatników... Jak się schlał, narobił szkody, to niech teraz płaci , nawet i 500 złotych. Niech rodzina przynajmniej ma spokój w domu. A może to będzie nauczka dla niego i sygnał, żeby się zastanowił nad swoim życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAREK zlikwidowac ZŁODZIEJI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.04, 09:52 Mnie samego dwa razy okradli do zera ,nie masz tam nic do gadana dla nich jestes niczym po dwoch mojich ,,pobytach,, tam mam wrarzenie ze pracuja tam tylko złodzieje i sadysci!Na bruk z nimi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spogens Re: zlikwidowac ZŁODZIEJI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.04, 14:24 A ja byłem 3 razy i zachowywałem sie spokojnie i oni też byli spokojni a widziałem ja przedemnom takiego co sie wydzierał i im groził potraktowali "INACZEJ".Ja miałem luz i nic mi nie ukradli tylko wzieli forse i odjeli od rachunku, potem wpłaciłem reszte i jest spox. I ciesze sie że mnie zgarneli bo na ulicy jak bym leżał to pewnie by mnie jakieś dupki obrobili a i może po mordzie bym dostał!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: zlikwidowac ZŁODZIEJI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 17:08 A nie byłoby lepiej, gdyby po zgarnięciu odwieźli Cie do domu??? Pobyt w izbie jest bezprawnym ograniczeniem wolnosci, bez decyzji Sądu. Nawet w przypadku przestępcy to Sąd decyduje, na podstawie dowodów, czy istnieją przesłanki do zastosowania środka izolacyjnego. A tu na podstawie widzimisię policjanta lub pracownika izby, którzy na oko stwierdzają że ktoś jest pijany odbiera się człowiekowi wolność osobistą. Odpowiedz Link Zgłoś