krytykk 01.04.10, 21:01 Ksiadz nie kopie grobów, ksiądz tylko kasuje co łaska, ale nie mniej niż.. za pochówek. A potem to co go obchodzi co się dzieje z towarem za który zapłatę już otrzymał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kakadu Kości zmarłych między grobami. Grabarz: "taka g... IP: *.sileman.net.pl 01.04.10, 22:36 To co w cywilizowanym świecie jest wstrząsające, bulwersujące w Polsce jest najzupełniej normalne. Ot, taki chory kraj, taki zapijaczony narodek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks. Christoph Re: Prawda jest po środku! IP: *.static.xdsl-line.inode.at 02.04.10, 12:43 Jestem księdzem który prowadził wiele pogrzebów i sporo też się nasłuchałem opowieści różnych grabarzy. Zaznaczam że nie byłem i nie jestem jeszcze proboszczem więc nie ja o pewnych sprawach decydowałem (to dla informacji tych wszystkich szczekaczy antykościelnych od których się tu aż roi i brzydnie czytać to forum). PRAWDA JEST PO ŚRODKU! 1. Sam odprawiając nie jeden raz pogrzeb i stojąc nad otwartym grobem dostrzegałem resztki odkrytych kości, ubrań, butów i trumien. Były to zazwyczaj drobnej wielkości pozostałości, które faktycznie mogły umknąć uwagi grabarzy i razem z grudkami ziemi, czy gliny być niezauważone! Trzeba pamiętać że najczęściej grabarze by uniknąć tego typu sytacji kopią groby w nocy przy sztucznym oświetleniu. 2. Druga sprawa jest taka, że niestety tę pracę często nikt nie chce wykonywać poza jakimiś pijaczkami!!! Rozmawiałem z różnymi grabażami i różnymi ludźmi i często słyszałem tak: "proszę księdza jak mam kopać w nowym miejscu to nie ma problemu, jest bardzo stary grób to jeszcze też się chwycę, ale jak mam kopać w niedawnym głębinowym, albo przekopywać taki świerzy (nawet po 20 latach) to się nie chwytam ja jako grabarz tylko daję na flaszkę jakimś bezdomnym pijakom by oni to zrobili, bo często jest tak że mimo upływu przepisowego wieku ciało, a czasem nawet i trumna się nie rozłożyła i co wtedy mam robić? Wie ksiądz wtedy skaczemy po tej trumnie i tym nieboszczyku by to porozbijać i zrobić miejsce na nową bo inaczej się nie da tego wydobyć, albo czasami się dopiero przy kopaniu zarwie ta stara trumna i wpadamy z butami w tego nieboszczyka, a ten smród i widok to dla mnie nie do zniesienia, nawet z maską na twarzy! Potem tylko przysypujemy lekko by nie było tego widać znad grobu, lub maskujemy gałązkami choinek do momentu aż złożymy następną trumnę i zakopiemy!" Jak to usłyszałem ciarki mnie przeszły!!!!!! 3. A sprawa odpowiedzialności księdza proboszcza jest taka, że wiekszość stara się i robi co może w tej kwestii, ale nie wie dokładnie jak te prace wygladają bo ufa swoim parafianom których zatrudnia przy cmentarzu i robią to w sposób dyskretny. Często bywa tak że po skargach ludzi albo jak cos zauważy, to zaraz interweniuje, ale nie zawsze wszystko wie. A inna sprawa to taka, że czasami nie chce od razu takiego gościa wywalić bo potem wszyscy opowiadają jaki to zły i niedobry proboszcz, bo wywala ludzi z pracy. A jeszcze inna sprawa że nie ma chętnych do tej pracy z w/w powodów i dlatego niestety wykonują te prace osoby "nieodpowiedzialne". Dlatego też to nie ksiądz, a grabarz ceni sobie najwięcej za swoją pracę przy pochówkach! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Prawda jest po środku!Prawdą jest zdrada! 02.04.10, 13:35 Cmentarz Polaka Wolności. Mogiła Wolności teraz w Watykanie. Kościół to Polska, takie przykazanie. Cmentarz w środku miasta, przejść trzeba. Do kościoła czy po zakup chleba. Młode nogi krótkie i droga krótka. Pomiędzy grobami leje się wódka. W grabarzach śmierć budzi zwątpienie. Piją za datki, nim opuszczą Ziemię. Potem kopią grób w miejscu starego. Zawsze szukają grobu bogatego. Czarne marmury, piaskowce, granity. Sprzedaż daje dodatkowe profity. Z kim dzielą, może ktoś z ratusza. Ich nadzoruje, działanie wymusza. Groby poniemieckie, czyli niczyje. Żaden opiekun tutaj nie żyje. Nadzwyczaj rzadko zostawiają kości. Widać się boją strachów potworności. Dzieciaki wypatrzą pod bluszczem czaszki. Wiadomo to tylko wrogie Niemiaszki. Na grobach radzieckich z czerwoną chustą. Na poniemieckim w nogę czaszką pustą. I nic, noce oczekiwań nawiedzeń. Po pewnym czasie brakuje uprzedzeń. Tylko świadomość, gdzie było UBe. Leżą honorowanie te poradzieckie. A za budynkiem równy grunt willowy. Pod nim katowni mogiły, los dziejowy. Honory poniemieckim i poradzieckim. W Unii jesteśmy humanitarni. Przy Watykanie, a swoim marni! Ten co wrócił na ojczyzny łono. Woj wolności co ją zagrabiono. Bezimienny bez grobu, spalone akta. I teraz Niemiec niechaj się zatka! Niechaj się zatkają różne „kijszczaki”. Partii komuny widome znaki. Te sprzedawczyki Solidarności. Co jest z AK z własnej próżności! Czarne - czerwone dalej bezkarnie. Niechaj za zdradę kończą marnie. Paprawko i Sprawiedliwko kpiny. Dla dorosłego i byle dzieciny. Ludzkie kości to nie kość słoniowa. Zbiera się, pali, z powrotem chowa. Byle przy tym był ksiądz i wataha. Nie dorżnięta, co się nie waha. Wrzucić nam nowego tyrana. Co z księdza robi za pana. www.youtube.com/watch?v=oyWPcxi4-Uc www.youtube.com/watch?v=9RuNdb1Dt0o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczekacz Re: Prawda jest po środku! IP: 188.110.235.* 05.04.10, 23:59 W zasadzie to nie musiales sie podpisywac "ks", z tonu wypowiedzi, mozna wywnioskowac, ze jestes klecha z St. Pölten . Typowa katolicka buta i chamstwo, kto nie wlazi wam w dupe jest szczekaczem. re: "to dla informacji tych wszystkich szczekaczy antykościelnych od których się tu aż roi i brzydnie czytać to forum" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmmm Kości zmarłych między grobami. Grabarz: "taka g... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.10, 23:00 nie zdarzyło mi się jeszcze spotkać uczciwego grabarza, to prawdopodobnie taka najparszywsza grupa zawodowa. Tylko wyciągają te grabie po forsę na boku non stop, tym żyją, gnojki. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 w cywilizowanych krajach ludzi się kremuje 01.04.10, 23:16 a w Polsce szczątki walają się w różnych grobach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonX Re: Kości zmarłych między grobami. Grabarz: "taka IP: *.wroclaw.mm.pl 01.04.10, 23:18 Możliwe z tymi grabarzami, ale zapewniam Cię, że politycy są o wiele gorsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klik Re: Kości zmarłych między grobami. Grabarz: "taka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 08:03 Cywiński z PiSu kiedyś się chwalił,ze dorabiał jako grabarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrdebelens Re: Kości zmarłych między grobami. Grabarz: "taka IP: *.zjz.pl 02.04.10, 08:54 to Cymański ma brata Cywińskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chirurg Ciekawe jak bez nich IP: *.xdsl.centertel.pl 02.04.10, 03:21 nauczylbym sie budowy czaszki, w naszym "liberalnym" kraju bardzo ciezko o pomoce naukowe, zwlaszcza jezeli osacza sie je zabobonem. Uprzedzajac pytanie: TAK jest mi zupelnie obojetne, co dzieje sie ze zwlokami po smierci, KAZDEMU JEST OBOJETNE CO DZIEJE SIE Z JEGO CIALEM PO SMIERCI - GDYZ JUZ NIE ZYJE I NIE ODCZUWA Z TEGO POWODU ZADNYCH EMOCJI, WIEC O CO CHODZI ? ? ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Kości zmarłych między grobami. Grabarz: "taka IP: *.as.kn.pl 02.04.10, 10:04 Mylisz się, najparwszywsza grupa zawodowa to kanary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MieszkaniecBytomia Polska to dziki kraj IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.04.10, 23:22 tzw. "grabarze", a raczej powinno brzmieć grabierzcy, to typowi polacy-katolicy, czyli dzicy ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Polska to dziki kraj IP: 91.109.160.* 02.04.10, 02:52 aleś koncept walnął, ogarnij się, gamoniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aln Kości zmarłych między grobami. Grabarz: "Taka g... IP: 194.11.24.* 01.04.10, 23:33 1 kwietnia? Odpowiedz Link Zgłoś
elbertson Kości zmarłych między grobami. Grabarz: "Taka g... 02.04.10, 00:04 u Zydow nawt trawy nie tkna co pod ziemia - nalezy doo swiata zmarlych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Kości zmarłych między grobami. Grabarz: "taka IP: *.subscribers.sferia.net 02.04.10, 00:08 Masz rację. Tutaj powinien się wtrącić ktoś, kto dobrze zna prawo handlowe. Ale z drugiej strony - jakie to ma znaczenie - skoro czarni nawet prawa karnego się nie boją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Kości zmarłych między grobami. Grabarz: "taka IP: *.subscribers.sferia.net 02.04.10, 00:16 RE: Ksiadz nie kopie grobów, ksiądz tylko kasuje co łaska, ale nie mniej niż.. za pochówek. A potem to co go obchodzi co się dzieje z towarem za który zapłatę już otrzymał. Masz rację. Tutaj powinien się wtrącić ktoś, kto dobrze zna prawo handlowe. Ale z drugiej strony - jakie to ma znaczenie - skoro czarni nawet prawa karnego się nie boją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscUSA Kości zmarłych między grobami. Grabarz: "Taka g... IP: *.itt.com 02.04.10, 00:27 barbarzynski kraj Odpowiedz Link Zgłoś
drakaina Grabarze, glina, kości... 02.04.10, 00:51 Wszędzie glina, to i kości nie chcą się rozłożyć - kości "rozkładają się" w zasadzie wyłącznie w torfowiskach i w bardzo kwaśnej glebie. Normalnie, w tym na większości terenów Polski, mogą przetrwać parę tysięcy lat, więc niech grabarze kitu nie wciskają, że gdyby nie glina, to byłoby inaczej. Na dodatek akurat z gliny nie powinny wychodzić aż tak łatwo, nawet przy deszczach, bo to zbity materiał, w przeciwieństwie do spulchnianej (chociażby przez dżdżownice, krety i inne ryjące zwierzęta) ziemi. Glina jest fatalna do kopania, prawda, ale za to co w niej osiadło, to zazwyczaj grzecznie siedzi. Możliwe wytłumaczenia to za płytkie pochówki albo rzeczywiście niedbalstwo przy przekopywaniu, bo o ile powiedzmy rozsypane kręgi, paliczki, kości śródstopia czy nadgarstka można pomylić z grudką ziemi, to kości długie albo np. miednicę raczej trudno. -- Scribere necesse est Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saito Re: Grabarze, glina, kości... IP: *.ghnet.pl 02.04.10, 10:54 Kości doskonale rozkładają się w piaskach. I nie chodzi tu o kwaśność gleby, ale o stopień jej przemywania przez spływające wody deszczowe. A co do "wychodzenia" kości, zglinionej ziemi może się tak dziać, że po deszczu "wychodzą". Fragmenty żeber, czy mniejsze kręgi faktycznie w takiej ziemi łatwo przeoczyć, ponieważ zwykle są nią oblepione. Grabarze raczej nie będą szlamować każdego pochówku, więc takie nieszczęsne sytuacje będą się zdarzać. Weźcie też pod uwagę, że Ci ludzie wykopują ludzkie szczątki często od wielu lat i zwyczajnie się z nimi "opatrzyli", więc nie robią na nich wrażenia. Tak, jak przyzwyczaja się preparator przy stole sekcyjnym - inaczej by zwariował. Człowiek przyzwyczai się do wszystkiego. Prawda jest jednak taka, że po zwróceniu uwagi nie powinien tych kości wciskać butem w ziemię, lecz zabrać i przechować gdzieś do czasu kolejnego pochówku, żeby wtedy zakopać/pochować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlo jaki fajny tekst :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 02:44 kościół wmawia ludziom :)) - i z tego żyje, dzięki temu jest i tym jest. A nazywa to tajemnicą czegoś tam, czego sam nie rozumie, tak oczywistej niemośności dowodu na nieobceność czegoś czego nie ma. Ale gdy jeden z drugim mentorów stanie w pozie Napoleona i z patosem dotknie etosu własnej roboty /niewiedzy czyli czegoś czego wiedzieć się nie da, można w to jedynie wierzyć/, ubierze sie jak inni mu podobni 200 at temu, wtedy lata pracy nad własnym PR dają rezultat. Naród wtedy wierzy :))) Tak wg tego idąc, to przestałem być narodem? że dlatego że coś się dowiedziałem? tzn naród ma znaczyć tyle co głupcy? Tyle mi wynika ze słowa wiara. Jak w ruski bank :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: jaki fajny tekst :)) IP: 91.109.160.* 02.04.10, 03:03 Gość portalu: marlo napisał(a): > A nazywa to tajemnicą czegoś tam, czego sam nie rozumie, > tak oczywistej niemośności dowodu na nieobceność czegoś czego nie ma. > Tak wg tego idąc, to przestałem być narodem? że dlatego że coś się dowiedziałem > ? > tzn naród ma znaczyć tyle co głupcy? Taka transcendencja bije z Twojego wywodu, iż nie wiem czyś głupi, czy jedynie nietrzeźwy. Przeczytaj sobie własną wypowiedź ze 3 razy zanim wciśniesz "wyślij" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv.bbb Re: jaki fajny tekst :)) IP: 194.44.18.* 02.04.10, 03:14 Ty go w ogóle zrozumiałeś? Przecież to jakiś bełkot, "Delirium Klemens" starego skomuszałego ateisty:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: jaki fajny tekst :)) IP: 91.109.160.* 02.04.10, 04:00 Nie bylo co zrozumiec. Stylistyka wskazuje na nielata, silnie podnieconego swoja historiozoficzna koncepcja. To nastepna nowa swiecka tradycja - na kazdy temat szczekaja pieski - zawsze katole i sukienkowi winni. Tylko towarzystwo i wypowiedzi coraz glupsze niestety, choc ci bardziej inteligentni - jak sie zdarza - tez jacys wytresowani - ctr-c, ctrl-v. Co do artykulu - rzeczywiscie rzeznia, kogo obchodzi gleba? Chyba sie ten grabarz wypalil zawodowo :/ Odpowiedz Link Zgłoś
elcommendante Re: jaki fajny tekst :)) 02.04.10, 11:52 Gość portalu: zzz napisał(a): > Co do artykulu - rzeczywiscie rzeznia, kogo obchodzi gleba? Chyba sie ten > grabarz wypalil zawodowo :/ Co racja to racja.Tylko wypalenie zawodowe moze spowodowac tak skrajnie irracjonalne zachowanie.Brak systemu motywacyjnego dla grabarzy.Brak premii, samochodu sluzbowego.Powinni to w Sejmie na wokande wrzucic.: "pilnujemy - wyjaśnia mężczyzna. W czasie rozmowy bierze od nas fragmenty kręgosłupa, rzuca je na świeżo usypaną mogiłę i butem wgniata w ziemię." Moglby choc szpadlem ziemie dziabnac, splunac na szczescie i rzucic doczesne szczatki czleka miedzy grudy ziemi, ale on butem w kregoslup...butem, zeby pies czy inna hiena wygrzebala...Prosze panstwa...nie robmy sobie zartow z pogrzebu... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: jaki fajny tekst :)) 02.04.10, 14:06 Cmentarz Polaka Wolności. katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,7727728,Kosci_zmarlych_miedzy_grobami__Grabarz___Taka_gleba_.html Mogiła Wolności teraz w Watykanie. Kościół to Polska, takie przykazanie. Cmentarz w środku miasta, przejść trzeba. Do kościoła czy po zakup chleba. Młode nogi krótkie i droga krótka. Pomiędzy grobami leje się wódka. W grabarzach śmierć budzi zwątpienie. Piją za datki, nim opuszczą Ziemię. Potem kopią grób w miejscu starego. Zawsze szukają grobu bogatego. Czarne marmury, piaskowce, granity. Sprzedaż daje dodatkowe profity. Z kim dzielą, może ktoś z ratusza. Ich nadzoruje, działanie wymusza. Groby poniemieckie, czyli niczyje. Żaden opiekun tutaj nie żyje. Nadzwyczaj rzadko zostawiają kości. Widać się boją strachów potworności. Dzieciaki wypatrzą pod bluszczem czaszki. Wiadomo to tylko wrogie Niemiaszki. Na grobach radzieckich z czerwoną chustą. Na poniemieckim w nogę czaszką pustą. I nic, noce oczekiwań nawiedzeń. Po pewnym czasie brakuje uprzedzeń. Tylko świadomość, gdzie było UBe. Leżą honorowane te poradzieckie. A za budynkiem równy grunt willowy. I mogiły, wyrok Jałty dziejowy. Honory poniemieckim i poradzieckim. Cisza i trawnik jest nad ubeckim! W Unii jesteśmy humanitarni. Przy Watykanie, a swoim marni! Ten co wrócił na ojczyzny łono. Woj wolności co ją zagrabiono. Bezimienny bez grobu, spalone akta. I teraz Niemiec niechaj się zatka! Niechaj się zatkają różne „kijszczaki”. Partii komuny widome znaki. Te sprzedawczyki Solidarności. Co jest z AK z własnej próżności! Czarne - czerwone dalej bezkarnie. Niechaj za zdradę kończą marnie. Paprawko i Sprawiedliwko kpiny. Dla dorosłego i byle dzieciny. Ludzkie kości to nie kość słoniowa. Zbiera się, pali, z powrotem chowa. Byle przy tym był ksiądz i wataha. Nie dorżnięta, co się nie waha. Wrzucić nam nowego tyrana. Co z księdza robi pana. www.youtube.com/watch?v=PuhXFP3CVYk www.youtube.com/watch?v=oyWPcxi4-Uc www.youtube.com/watch?v=9RuNdb1Dt0o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv.bbb Fuj IP: 194.44.18.* 02.04.10, 03:11 Nie zdziwiłoby mnie gdyby ci grabarze pod godzinach wykopywali sobie cmentarne dżdżownice na ryby a latem wpieprzali maślaki i kanie wyrosłe przy mogiłach. Gadają o ludzkich szczątkach jak o odpadach świńskich za ubojnią - co ja gadam, one idą na parówki i mielonkę:) Poziom wrażliwości spada w takich zawodach, tak samo mają patolodzy i policjanci z wydz. zabójstw - przy ludzkim ścierwie jedzą kanapki na drugie śniadanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smutek Re: Fuj IP: *.xdsl.centertel.pl 02.04.10, 03:36 Bo wrazliwosc nabywamy w drodze dziedziczenia pozagenomowego, dzieki przeplywowi informacji - mowy lub pisma (czyli jest elementem ewolucji kulturowej), nie jest to zaden cudowny wybryk natury ani dar od bogow, jest to zwyczajne przyzwyczajenie tak jak maslane bywa maslo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Kości zmarłych między grobami. Grabarz: "taka IP: 217.153.171.* 02.04.10, 03:11 Jasne - to wina księdza, Papieża i św. Inkwizycji. Wiadomo, ze ksiądz ma "pod sobą" także grabarzy :DD Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Ja donoszę szanownym chrześcijanom 02.04.10, 03:13 Kości ludzkie depcze się turystycznie w Polsce! Jest takie miejsce nad Bałtykiem, gdzie turystów jest jak mrówków. Stoi tam resztka dawnego kościoła. Przy kościele był kiedyś cmentarz parafialny. Z ziemi wyłażą ludzkie kości i turyści po nich depczą. Widziałem tam szczątki dzieci oraz starych ludzi. Deptane. Jak pewnej turystce zwróciłem na to uwagę, to ona uznała mnie za idiotę. Informuję zainteresowanych, że chodzi o Trzęsacz. I ja wam przypominam, że jest to obecnie jedyna tego rodzaju atrakcja turystyczna w Europie! Wyjątkowa - z deptaniem kości zmarłych. Najwyraźniej miejscowa parafia ma to w tzw. d.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TIreDofONED Re: Ja donoszę szanownym chrześcijanom IP: *.xdsl.centertel.pl 02.04.10, 03:30 Z jednej strony co z tego, ze ktos depcze jakies kosci, nieswiadomie pewnie robimy to setki razy, na Ziemi zylo dotad 110 miliardow czlowiekow, wiec cos po nich zostalo, nie ma nic dziwnego w smierci i pozostawianiu 'odpadkow' zostaja dlatego, ze byly mocne za zycia - takie mialy byc, takimi stworzyl je Evolution. A z drugiej strony, jaranie sie deptaniem kosci za hajs i to na wyjezdzie, do tego nad morzem, gdzie naprawde jest co robic; jest dla mnie jak smazenie biedronek - bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrarm Re: Ja donoszę szanownym chrześcijanom IP: 193.203.192.* 02.04.10, 13:07 Ja wyczytalem, ze 2 biliony:) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Przecież z tych kości "szmalcu" już nie da się 02.04.10, 10:25 wycisnąć, więc plebana one nie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Ja donoszę szanownym chrześcijanom IP: *.as.kn.pl 02.04.10, 15:15 A tak zwana kaplica czaszek w Czermnej koło Kudowy . Sufit i ściany wyłożone ludzkimi kośćmi a wszystko to traktowane jak jedna wielka atrakcja turystyczna-o ile dobrze pamiętam, to sprzedaj nawet bilety do środka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Nie widze w tym nic bulwersujacego. IP: *.xdsl.centertel.pl 02.04.10, 03:15 To tylko kosci, zreszta gnijace tkanki miekkie rowniez nie sa nazbyt niebezpieczne, zwlaszcza ze ,z przyczyn tradycyjnych, na cmentarzach sie nie lezy (za zycia ;)) ani nie spozywa pokarmu. Zycie to zamkniete kolo a wszyscy jestesmy tylko gwiezdnym pylem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sknera Re: Nie widze w tym nic bulwersujacego. IP: *.ipartners.pl 02.04.10, 07:16 Powierzchnia Ziemi to zasadniczo ciągły recycling i korzystanie z surowców wtórnych. Jedynie czasami spadnie jakaś "świeża" cząstka z kosmosu. Obieg materii, przepływ energii :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Prima a prilis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 04:33 Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajac w Rudzie Śląskiej ul.Chorzowska jest to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 05:54 ty komunisto nie wyjechałeś do Korei czy na Kubę. W Rudzie Śląskiej przy ul.Chorzowskiej cmentarz jest miejski a zwłoki chowają na 30 60cm ,cmentarz jest nie zmeliorowany więc zwłoki kąpią się w wodzie. Ochyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zei Kości zmarłych między grobami. Grabarz: "Taka g... IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 02.04.10, 05:56 Biznes jest biznesem. Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 niedbalstwo i ,,olewanie''sprawy przez grabarzy... 02.04.10, 06:57 ..znam przypadek cmentarza, na którym administrator wywalił na zbity pysk grabarza za takie ,,niedopatrzenie'' - kości ludzkie znalazły się za płotem cmentarza...od tamtego incydentu sytuacja się nie powtórzyła. bo też i nie jest problemem odróznienie kości od grud ziemi..gadanie , że to po deszczu takie rzeczy się zdarzają świadczy tylko o tym, że koleś ma innych za idiotów , albo jest zbyt przechlany - kości same nie wyjdą spod ziemi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Kości zmarłych między grobami. Grabarz: "Taka g... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 07:08 Ja nie wierzę ze ksiądz będzie pilnował żeby grabarze nie zostawiali szczątek po zmarłych między grobami.Nie miał by co do roboty!Ksiądz w mojej parafii jak poszłam do niego gdy zmarła moja mama dobrze mnie pouczył ile muszę zapłacić za pogrzeb!A to jego słowa:"No da pani 500 lub 400 zł bo jak mniej to ja nic nie powiem ale sobie pomyślę."I tak właśnie myślą o zmarłych ,jak jeszcze na nich zarobić. To jest przykre.....to wtedy bolało..... Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Kości zmarłych między grobami. Grabarz: "taka 02.04.10, 07:14 Moralność ludzi tego dzikiego kraju sięga dna. Kiedyś po gnatach tych kopidołów też będą ich następcy latać, a czachami sie fusbal pograjom. Tfuj co za dno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiolkowa Spopielać, nie bedzie problemu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 07:43 ...nie bedzie, przy okazji nie będzie problemu ekshumacji Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Kości zmarłych między grobami. Grabarz: "taka 02.04.10, 10:49 cirano napisał: > Moralność ludzi tego dzikiego kraju sięga dna. Zgadza się. Ojce zamiatali pospolitych polskich bandytów: profesorów, dzieci, kobiety - synki muszą dorównać, to ciepią kośćmi na lewo i prawo. To ta legendarna śląska wyższość kulturowa jest, w tym Bytomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Kości zmarłych między grobami. Grabarz: "taka IP: *.cable.smsnet.pl 02.04.10, 13:35 Odezwał się moralista faryzejski: www.youtube.com/watch?v=1dyxOnuIiO8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miracle Probosz z zasadami. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.10, 08:00 Jakiś czas temu chciałam pochować bliską mi osobę na tym cmentarzu ( właściwie urnę z jej prochami) w rodzinnym grobie, niestety z uwagi na fakt, że nie upłynęło jeszcze dwudziestu lat od ostatniego pogrzebu w tym miejscu, a szesnaście proboszcz nie wydał zgody na ingerencję i pochowanie urny na głębokości 90 cm. Więc zachował się tak jak powinien i zgodnie z przepisami - wyznaczył inne miejsce. Tyle w temacie zarządzania na tym cmentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira u nas już cyrk się robi, chowa po kilka osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.10, 08:04 w jednej mogile to potem nie trudno o tak żenujące sytuacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otto Sanepid, a czy jakikolwiek sanepid w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.10, 08:05 prowadzi kontrole cmentarzy i pochówków ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śledczy z bezpieki Re: Sanepid, a czy jakikolwiek sanepid w Polsce IP: 193.138.241.* 02.04.10, 08:16 Od razu powołać sejmową komisję śledczą, bowiem to mogą być szczątki ziobra Pana Z... , który nie dopuści, by jego "ojczulka" wdeptywali w ziemię obcasem z gumofilca. Należy koniecznie zbadać DNA znalezionych szczątków oraz wszystkich pochowanych na tym cmentarzysku. Kości zostały rzucone, a karawana pewnie pójdzie dalej, bo cóż obchodzą oficjeli ludzkie , zwyczajne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 to jest sprawa do prokuratora 02.04.10, 08:17 to jest draństwo i brak szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś