Gość: czytelnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 14:29 Myślę, że po tym felietonie posypią się gromy na autora, bo jego ironia i autoironia, dla wielu bedzie niezrozumiała. Jak wiadomo - ludzie to debile ( w wiekszości). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Re: Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bond IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 15:00 eee tam, jeśli Ty zrozumiales, to inni tez dadza rade;) przy okazji pozdrowienia dla Autora;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bond IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 15:08 Chciałbym, żeby tak było, ale obawiam się, że bedzie tak jak napisałem. Założymy sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bond IP: *.play-internet.pl 19.03.11, 15:50 @mm błyskotliwa riposta:) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bond 19.03.11, 16:13 Gość portalu: czytelnik napisał(a): > Myślę, że po tym felietonie posypią się gromy na autora, bo jego ironia i autoi > ronia, dla wielu bedzie niezrozumiała. Jak wiadomo - ludzie to debile ( w wiek > szości). Z pewnością,kur...wy i ch... je polskich miast,jak i słowa polskiego profesora Miodka to inny język,język Polaków. bi.gazeta.pl/im/2/4739/m4739272.gif www.youtube.com/watch?v=P49cwU4g8qM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bond IP: *.v-net.com.pl 19.03.11, 21:01 Już dziękujemy tobie. Takich jak ty nam tu nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milewidziany Re: Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bond IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 16:24 Mój Ty Boże ! Piszesz posty bo tak Ci ulży, czy naprawdę nie doceniasz forumowiczów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzięki. Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bonda IP: *.139.246.94.ip4.artcom.pl 19.03.11, 17:00 Dziękuję!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamek Re: Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bond IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 18:09 Czytuję. Nie znam autora. Myślę jednak, że autor zbyt wysoko ocenia Polaków. Ja oceniam Polaków znacznie gorzej. Tymi felietonami zapewne jednak wielu zakompleksionym Polakom autor robi dobrze. Robi im dobrze, dlatego, że i oni przez moment będą mogli poczuć tę swoją słodką vendettę emocjonalną, bo u Polaka sama myśl o tym, że ktoś może mieć gorzej już powoduje znaczący skok endorfin. A gdy poza myślą pozostaje jeszcze dowód w postaci papierowego artykułu to już endorfinowy orgazm murowany. Polak taki będzie chodzić i rozgłaszać, że Irlandczycy to szmaciarze. Chociaż jednocześnie poczuje do nich wielką sympatię, bo Polak lub "słabszych". Gardzi natomiast silniejszymi, bo to Polak przecież dzierży miano reprezentanta narodu wybranego przez samego Boga, a przynajmniej Matkę Boską, więc sam jest koroną stworzenia. P.S. Jak to miło, że w nadchodzącym spisie będzie można zadeklarować kim się człowiek naprawdę czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (.)(.) Re: Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bond IP: *.beskidmedia.pl 19.03.11, 19:34 bo ci zylka peknie. ale zawsze mozesz poczytac lloyda georga, idola RASistowskich slunzokow, tego od malpy, zegarka i nazwania hitlera jerzym waszyngonem niemiec. od razu sie uspokoisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamek Re: Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bond IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 20:39 Spokój to moja domena w każdy weekend. Rasizmem nazywasz wolność osobistą w granicach prawa, wolność do wyrażania własnych potrzeb i własnego samookreślenia? Zadziwiające, ale już nie dla mnie. Czytuję Polski Śląsk bo to ciekawa "rozrywka", chociaż coraz częściej niepokojąca, bo o czym piszesz bliższe jest Wam "drodzy" polscy nacjonaliści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobi O d.pie Maryni czy o szantach szlyzjery czuwają ! IP: *.cdma.centertel.pl 19.03.11, 18:18 Zawsze trzeba opluć Polskę. Co za biedna podrasa. Jedynym sensem ich istnienia jest udowadnianie że są ponoć lepsi a z każdego ich nahalnego i prostackiego postu wychodzi zwykły zakompleksiony burak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: O d.pie Maryni czy o szantach szlyzjery czuwa IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.11, 21:28 nie zawsze trzeba pluc niekiedy trzeba narzygac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bonda IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 18:19 Panie Peadar, niech pan tak nie słodzi! Choć są to miłe dla ucha słowa, Polska jest 30 lat za Irlandią i nic tego szybko nie zmieni. Dlaczego Polacy zostają w Irlandii? Bo za minimalną pensję mogą godnie żyć, a w Polsce za minimalną pensję mieszkają u rodziców na 30 metrach kwadratowych. Pozdrawiam i czekam na kolejne felietony :) Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bonda 19.03.11, 20:17 "Jeśli idzie o Irlandki, to można raczej podejrzewać, że jakiś dozorca w zoo zapomniał zamknąć klatki." Ja jednak stanę w obronie Irlandek:) bartoszcze.blox.pl/2010/12/Troche-czerwieni-na-zime.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bonda IP: *.ip.cybergrota.com.pl 19.03.11, 21:15 Od kiedy w Polsce nie ma narkomanów a księża są niegroźni ? Czy przegapiłem spotkanie ? I gdzie ta złota jesień ? Od dwóch lat jesień jest szaro - bura i ponura jak szpitalny korytarz. Rozumiem rozczarowanie dresiarstem i "różami Albionu" ale obawiam się że Polska może autora rozczarować nawet bardziej. A ten niedźwiedź z Białegostoku to pewnie zwykły menel - wystarczy ogolić i się okaże ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ams Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bonda IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 22:16 Niezmiernie mi Pan zawsze poprawia humor, panie Preadar. Dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Polki są jak lawa... 20.03.11, 04:44 "Z wierzchu zimna i twarda, sucha i plugawa Lecz wewnętrznego ognia sto lat nie wyziębi Plwajmy na tę skorupę i zstąpmy do głębi..." Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Polki są jak lawa... 20.03.11, 04:50 "Patrz! – ha! – to dziecię uszło – rośnie – to obrońca! Wskrzesiciel narodu, Z matki obcej; krew jego dawne bohatery, A imię jego będzie czterdzieści i cztery." "Nad ludy i nad króle podniesiony; Na trzech stoi koronach, a sam bez korony; A życie jego – trud trudów, A tytuł jego – lud ludów; Z matki obcej, krew jego dawne bohatery, A imię jego czterdzieści i cztery." Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Cdn... 20.03.11, 05:28 krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,9285724,110_lat_temu_odbyla_sie_prapremiera__Wesela_.html Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Cdn... 22.03.11, 22:07 Myszy wygryzły tam Szesnastkę...: www.youtube.com/watch?v=E1Tw0hueR6k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AmiToLoto Re: Polki są jak lawa... IP: *.static.sitel.net.pl 20.03.11, 16:47 Przejdź jabcoq na forum z grami liczbowymi., wcześnie zakąś czymś z ręki pana plebana. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Polki są jak lawa... 20.03.11, 22:10 Sługami jesteście i służyć musicie, jak wierne psy - nawet wtedy, gdy całe wasze stado wściekle wyje z ekranu: "Hit the Road Jack" i szydzi z Jacusia pucybuta na Anioł Pański w niedzielę. To prawda, że dawno nie przyjmowałem Ciała Chrystusa - dziękuję za wskazówkę... Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Polki są jak lawa... 21.03.11, 19:59 Wysłuchałem dziś Hejnału z Wieży (program 1 - podstawowy), a następnie udałem się na forum gier liczbowych i nie tylko (o godzinie 12.22, wyszło jak wyszło, nie ja układam harmonogram - już mną nie trzepiesz, bestio). Znalazłem tam swoje Nagrody od Zegarmistrza Światła - czyli ...Wskazówki...:))) Narzędzia i Zabawki Chudego, Czarną Madonnę z Puchatkiem plus serum na nią, Marka samotnie biegającego po ...Zaklętych Rewirach (aż nim Dreszcze wstrząsają, Weiser na Jacusia ciągle czeka, aż buciki wypastuje?...), Dokumenty, Słownik Dialogu, Metodę (chyba, mało czasu na dekryptaż, bo nie jestem w stanie bez ustanku przy maszynie deszyfrującej siedzieć, a terminy gonią...), Dwie Drogi (chyba, mało czasu na solidną analizę - jak już napisałem: jestem tylko człowiekiem), Słownik Poprawnej Polszczyzny, starego Przyjaciela a na końcu: GRATULACJE! www.zagraj.pl/tournaments/scrabble/nagrody/nagrody.html Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Polki są jak lawa... 22.03.11, 10:39 Sprecyzowanie Metody. Rzekł Pan: wycisnę Cię, jak cytrynę i przerobię na haczyki, którymi łowię swoje ryby! pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:POL_Rybnik_COA.svg&filetimestamp=20060712112503 Na razie tyle. Moją drugą co do kolejności wadą największą jest LENISTWO... Jęczę i kwękam już od wczoraj. pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Dalbyneder_kirke_vestre_hv%C3%A6lvfag_skibet_bukkehoved.jpg&filetimestamp=20070910121608 Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Polki są jak lawa... 22.03.11, 10:59 Łyczek serum i chwila horyzontalna (święty spokój! ach, święty spokój!) - z papą i jego krzyżówkami. Myśleliście, DZIADY śląskie - że przypadkowo te Dwa Miasta czołówkę rankingu Gmin jeszcze jako tako zarządzanych w naszej Parafii na ogół okupują?: Rybnik i POZNAŃ! Chcecie uwolnić się od tej okupacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olgierd Peadar, you are fantastic IP: *.ghnet.pl 20.03.11, 13:37 Szkoda, ze te felietony wiszą tylko na katowickiej GW, bo reszta Polski też by się pośmiała z siebie i Irlandczyków. Za zatrudnienie tego Irlandczyka w GW należy się komuś tam podwyżka albo premia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Irlandia jest fajna! IP: 134.76.248.* 21.03.11, 12:56 Byłem tam dwa razy i na pewno pojadę znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bonda 21.03.11, 22:11 Rzekł dziś szatan z rana (świątek, piątek - robić trzeba, ku...!), wykrzywiając pysk z pogardą: "Pięć tysięcy tekstów napisałem do Gazety, trzepałem nimi jak drzewkiem, aż z niego leciały..." - tu zaczął szukać odpowiedniego owocu i porównania lecz niemal w tej samej chwili zamilkł i najczarniejsza wściekłość zagotowała się w najgłębszych jego trzewiach - bo Agent Lolek ostatnimi czasy zrobił się DRAMATYCZNIE czujny i zaraz poleci donieść, gdzie trzeba. No i poleciał! Rzekł później Piotruś PAN: "Pobawmy się w 'Toy Story - szesnastkę'. Ja będę Buzz Astralem, a Ty jesteś Chudy". Gdy już Astral wszystkie Sportowe Szczury zamienił laserem w kotlety, a także mnie (kilka razy, bo naprawiał zaraz potem - budził, stukając NIEBIESKIM młotkiem gumowym w CZASZKĘ) oraz schowanego w windzie Zurga (dodał później: "On mnie zabije" i rzekł również: "Pamiętam, gdy się urodziłeś") - mówi: "A teraz pobawmy się w moje 'Toy Story'. To będzie mój dom, a Ty idź do swojego". "Ale gdzie jest mój dom?", zapytałem. Dziecko schowało się w swoim domku i mówi - "Idź do swojego domu", pokazując paluszkiem - ale gdzie, nie wiem nadal dokładnie. Idę do przedpokoju, kieruję się w stronę wyjścia lecz ono woła zza przymkniętych drzwi: "Nie! Nie tam!". Skąd wie, dokąd ja idę?! "Więc dokąd mam iść?", pytam. Święte Dziecko wygramoliło się ze swojej kryjówki w sypialni, wzięło mnie za rękę i zaprowadziło do kuchni. Pokazało stół, dotknęło go paluszkiem i powiedziało: "TU, tutaj jest Twój dom, tu - gdzie te... talerze!" (na stole nic nie było, tylko cerata z malowanymi krążkami jeden obok drugiego). "Wszyscy jesteśmy Dziećmi Bożymi" powiedziałem trochę później - nie pamiętam już, na co odpowiedziałem (nie było to pytanie), ale inaczej rzec nie mogłem. Uśmiechnęło się i patrząc mi prosto w oczy, rzekło: "Bawię się z Tobą! Bawię się z Tobą wtedy, kiedy Ty się ze mną nie bawisz (tak mi powiedziałeś, kiedy zburzyłem Twój mały zamek)". "Wyłoniłeś się z mroku i mnie przewróciłeś!" - zaśmiałem się na koniec, gdy Astral wybiegał z ciemnego pokoju ze swoim Światłem Życia prosto na mnie - i raz, i kolejny raz, i jeszcze jeden. "Szedł chłopiec i ..." - tu zapomniałem, jaka była dalsza część odpowiedzi!...:))) Jesteśmy, jak lawa... PS. To są teksty wycięte bez śladu z forum do artykułu na temat 110 rocznicy "Wesela" w Gazecie w Krakowie (tam, gdzie linkowałem cd., całą konstrukcję tekstów łączących forum w Katowicach z forum w Krakowie rozbiła jakaś "pożyteczna" mrówka na tamtym forum Seta słuchając, bo ostatni mój post tam - o Piotrusiu Panie - odsyłał do pierwszego tekstu tutaj, w formie linku zamykając koło...)... To są teksty autobiograficzne. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bond 22.03.11, 10:31 Piszmy dalej nasz najnowszy dramat narodowy, Dziady śląskie! Przypomniałem sobie, co powiedziało Dziecko, gdy mnie powaliło. "Szedł chłopiec, aż się przewrócił o swojego tatę!". Nie jestem jego tatą... Ono ma tatę, bardzo dobrego ojca - i nie mniej wspaniałą mamę!... CDN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginekolog_w_Zupie Re: Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bond IP: *.static.sitel.net.pl 22.03.11, 11:20 jabcoq...kapusta z pola na łebie z gorola w nadmiarze żarta wyraźni wali ci na deklik. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bond 22.03.11, 21:53 pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Greek_cross.svg&filetimestamp=20100929120048 forum.gazeta.pl/forum/w,904,123382924,123496507,Krzyz_nie_jest_pasywny_.html Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bond 22.03.11, 12:07 jacgg napisał: > Piszmy dalej nasz najnowszy dramat narodowy, Dziady śląskie! Do tego służą fora prywatne, blogi, i tysiące innych miejsc w Internecie... Tutaj jest forum dyskusyjne (wiem, trudne słowo). Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bonda 22.03.11, 19:27 Nie rozumiem, nie jestem taki mądry jak Cenzor i Jego Myszki. Oto, co zostało z forum krakowskiego obecnie: "110 lat temu odbyła się prapremiera "Wesela" Dwadzieścia najpiękniejszych scen z "Wesela" Stanisława Wyspiańskiego zabrzmiało w sobotę w Krakowie podczas Salonu Poezji w Teatrze im. J. Słowackiego. 110 lat temu odbyła się prapremiera tego dramatu. Przeczytaj artykuł » Dodaj swoją opinię A A Dodaj do ulubionych Sortuj: * drzewko * od najstarszego * od najnowszego * drzewko odwrotne * 110 lat temu odbyła się prapremiera "Wesela" stasieczek5 19.03.11, 19:40 Odpowiedz Gdzie można było kupić bilety (wejściówki) na sobotnią imprezę ?! o Re: 110 lat temu odbyła się prapremiera "Wesela" gniewko_syn_rybaka 20.03.11, 15:11 Odpowiedz Kwestie wciaz te same, pytania dalej bez odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bond 22.03.11, 19:34 Problem dawno zdiagnozował Józef Maria Bocheński. Jest to chyba problem kluczowy Gazety, a wszystkie jej problemy wynikają z braku wiary chyba decydującej większości grona redakcyjnego - strasznej słabości, która zabija w człowieku Światło. "Bezkompromisowo ganił intelektualistów kolaborujących z komunizmem (nazywał ich 'zgniłkami', przy czym jak sam podkreślał jest to stwierdzenie naukowe, oznaczające ludzi, którzy nie wierzą w prawdę oraz są produktem rozkładającego się społeczeństwa), a po 1989 domagał się nie tylko konsekwentnej dekomunizacji, ale również eliminacji z życia politycznego 'lizusów, ludzi bez charakteru, bez kręgosłupa'." pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3zef_Maria_Boche%C5%84ski Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Adres do Gazety 22.03.11, 19:55 Uważam, że "Gazeta Wyborcza" w efekcie co najmniej bywa "Gazetą Antypolską" (i razem z siedzącą na drugim biegunie "Gazetą Polską" huśta się na Czarnym Koniu czyli Penisie), czy tego chce czy nie chce. Zróbcie w Gazecie: pl.wikipedia.org/wiki/Experimentum_crucis Nie wiem, do jakich wniosków dojdziecie, ale zróbcie to, proszę - najrzetelniej, jak potraficie. Dochodzi się do rzeczy bardzo prostych czasem, ale FUNDAMENTalnych. Nie mylcie tego z fundamentalizmem. Na przykład takich: ADRES DO MUZUŁMANÓW. Allah w dwójnasób oddaje Wam całą Waszą miłość i całą Waszą tęsknotę. Szatan ze wszystkich ludzi Żydów znienawidził najmocniej, albowiem oni pierwsi rozsławili imię Boga najważniejsze. Dlatego też wśród nich najwięcej działa, jak również przeciwko nim wysyła najpotężniejsze swoje sługi, by ich wytępić. Allahu mahabbah! Bóg jest miłością! Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Adres do Gazety 22.03.11, 20:57 Myszki chciały ponownie zjeść Króla Popiela, bo widzą tylko Upiory... pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:PopielBis1581.jpg&filetimestamp=20070422201255 Nie napisał Wieszcz: "Na trzech stoi koronach, a sam BEZ KORONY"...? Niby to Stara Baśń jest o Myszach - lecz Myszy zjadają Księgi w Mieście Ducha szczególnie zajadle. Przegoniły mnie tamtejsze Liliputy - zaś w Domu okazało się, że Blefuscu chcą zrobić tutaj kraj Houyhnhnmów. Tu, gdzie jest mój Dom - gdzie są te Talerze: pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Katowice_-_Spodek_by_night.jpg&filetimestamp=20060719205731 KS wyznaczył mi miejsce w Gazecie, a nie w Czterdzieści i Cztery. Ja nie zajmuję się rehabilitacją. Nie jestem Terapeutą. Jestem zaledwie Guwernantem (sporadycznie Guwernerem lub Guliwerem - największe odloty są na Wyspie Laputa, gdzie niedawno Filozof pod cieszyńskim Domem Narodowym przekonywał mnie, że istotą wiary jest sceptycyzm... polecam i zapraszam, dyskusja już zamknięta, ale może Myszy jeszcze tam nie dotarły, Dziecię lubi szybkość - nie lubi wolności!). Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Poczytaj mi Mamo! 23.03.11, 11:55 To była "Rozmowa Mistrza Polikarpa ze śmiercią", KS zaprasza: forum.gazeta.pl/forum/w,53,123373204,,Moze_Bog_nie_istnieje_ale_teoria_Darwina_nicze_.html?v=2 pl.wikipedia.org/wiki/Rozmowa_Mistrza_Polikarpa_ze_%C5%9Amierci%C4%85 Powiada Matka: "Po co są lekarze?" "Aby leczyć" - odpowiadam. "Więc także po to, by przepisywać ludziom lekarstwa - dlaczego więc reklamuje je prasa, radio i telewizja?..." :))) Cała Ziemia Obiecana śpiewa HEJNAŁ z Wieży: www.youtube.com/watch?v=khU6b8YyaxA Wznieście THINK tam, gdzie stały Dwie Wieże! Nie jesteście kotami: www.youtube.com/watch?v=fT50e9VSEkQ pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Hestia-meyers.png&filetimestamp=20060212061641 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anihilatorkretynów Peadar de Burca..do jaccg... IP: *.play-internet.pl 22.03.11, 15:02 Ginekolog miesza w zupie , a powinien...? Prawda z tego morału jest tak oczywista , jak meritum twojego grafomaństwa o Śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Peadar de Burca..do jaccg... 22.03.11, 21:55 pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Greek_cross.svg&filetimestamp=20100929120048 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konkurs WYGRAJ bilety na 'Why Men Cheat' IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.11, 17:18 Wygraj bilety na 'Why Men Cheat' Peadara de Burca ! Już 3 kwietnia w Teatr Korez. Weź udział w konkursie: www.facebook.com/notes/peadar-de-burca/konkurs-na-najwi%C4%99kszego-zwierzaka/10150441649320366 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elwira Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bonda IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.11, 17:25 A kiedy ten "Pedal z burka" :) nareszcie pokapuje, ze mieszka na SLASKU ? Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bond 23.03.11, 00:22 pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Greek_cross.svg&filetimestamp=20100929120048 Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bonda 22.03.11, 22:16 Czy wiecie już, o jakiego cara chodzi i na czym polegał błąd mesjanizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Carska noc 22.03.11, 23:27 Car dziś w nocy jest najsilniejszy. To jego miesiąc. pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Weisser_Wolf_Berlin_ca_1998.jpg&filetimestamp=20071104115244 Gdybym żarł kapustę - być może tej nocy stałbym się jego pokarmem: upload.wikimedia.org/wikipedia/en/archive/d/d8/20110301144140!March_hare.jpg POSTSCRIPTUM Nigdy nie zawadzi profilaktycznie poczuć szpilę w ramach akupunktury. Wtedy podskakuję szczególnie wysoko! Nawet gra w dupniaka też po coś powstała, w ramach budowania wspólnoty - ale nie lękajcie się! Nie jestem złośliwy, zawsze usiłowałem oddać każdemu co mu się należy - będę starał się być SPRAWIEDLIWY. Wcześniej za dużo wcześniej kombinowałem (np. chciałem wszystkim oddawać ze szczodrą nawiązką i myślałem, że reguły są dla prostaczków - nie dla Wielkiego Improwizatora, m.in. dzięki Gazecie...). Na razie udało mi się wyrównać zaległości wobec mojego najważniejszego WIERZYciela, ale jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa! Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Carska noc 23.03.11, 00:14 POSTSCRIPTUM napisał Car Cenzorów!!! Tekst nie był gotowy, poszło "wyślij" zamiast "podgląd" - nie wiem jak to się mogło stać - wydaje mi się jak najbardziej, że "podgląd" dałem - by mu się przyjrzeć ("przyglądaj się, aby być pewnym"). Dziś w nocy LUPUS jest najmocniejszy, ostrzegam - a to jest jego godzina! Już raz mnie próbował dziś zwieść, gdy w poczuciu Woli Mocy poczułem się równy Carowi, a nawet mocniejszy i umyśliłem sobie, że osobiście przepędzę go właśnie tej nocy (bez krzyża za to z mieczem), sprowokowany przez jego szyderstwa i sługi niszczące "moje" zabawki (o, sancta simplicitas! szczególnie moja...). Czeskim trash metalem (AraKAIN, "Apage Satanas"), pomógł mi telefon do Przyjaciela (bohemisty)... Teraz wiem, co znaczyła "Śmierć czeskiego psa" vis a vis Słownika Poprawnej Polszczyzny. www.zagraj.pl/tournaments/scrabble/nagrody/nagrody.html Jeżeli przeczyta to choć jedna przyjazna mi dusza, która w Boga wierzy - proszę o modlitwę za mnie. Podobno wiele osób się za mnie modli, ale ja jestem tylko człowiekiem i porwałem się na Cara. Módlcie się za mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabbaryt dałbym mu w mordę IP: *.grace.com 25.03.11, 00:00 'Jeśli idzie o Irlandki, to można raczej podejrzewać, że jakiś dozorca w zoo zapomniał zamknąć klatki.' Facet nie powinien używać wobec kobiet takich obelg. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg PAF, Pea Dar! 28.03.11, 04:21 PEA Dar... pl.wikipedia.org/wiki/PEA pl.wikipedia.org/wiki/Aktywno%C5%9B%C4%87_elektryczna_bez_t%C4%99tna pl.wikipedia.org/wiki/Fenyloetyloamina Odpowiedz Link Zgłoś
hadassa79 Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bonda 22.05.11, 13:04 No Czytelniku, takie generalizacje pod adresem ludzkości, to najdelikatniej mówiąc faux pas. Ja mieszkam w Irlandii 8 rok i wielce sobie tę okoliczność cenię. A ten artukuł utwierdza mnie tylko w przekonaniu, że Irlandczycy to jedyny naród, który potfafi żartować pod własnym adresem. Bo wyobraźmy sobie, że Polak pisze powyższe o rodakach... Brrrr. Owszem pada tu, i to w jedyny sposób na świecie - na ukos. Ale najczęściej towarzyszy temu słońce; tak jest i dziś. Co do narkomanów, założę się, że w Polsce jest ich niewie mniej, tylo nie można zapominać, że populacyjnie kraina nad Wisłą jest 10 razy większa niż Zielona Wyspa, co sprawia, że w/w znikają w tłumie. O zgrozo, w dresach w Irlandii chadza również dość spory odsetek osiłków przybyłych z ziem na wschód od Odry, aż po Bajkał. Kwestia przeludnionych mieszkań, ciułania grosza i wysyłania milionów euro do Polski jest już raczej passe i dotyczyła głównie klasy robotniczej, z wyjątkami rzecz jasna (no bo co innego zrobić z pieniędzmi, jak korzystać z atrakcji kulturalnych na przykład, skoro się nie rozumie języka, ani nie ma potrzeb wyższych). Co do urody lokalnych mieszkanek, może i nie grzeszą, ale gentleman nie powinien tego pisać. Część męska Irlandii jest za to całkiem całkiem, przypuszczam, że i autor. Wielokrotnie ułańskiej fantazji potomkowie Celtów mają więcej niż Słowianie, smutny, ale fakt. Dlatego cieszę się absolutnie, że żyjemy w zjednoczonej Europie, bo ja mogę szczęśliwie mieszkać w Dublinie, a autor Irlandczyk w Białymstoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyga Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bonda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.05.11, 20:06 A jak ktoś chcesz podziwiać sucze, niech się wybierze do Kijowa. Tanie te Tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Peadar de Burca: Polki są jak dziewczyny Bonda IP: *.adsl.highway.telekom.at 22.05.11, 22:28 bardzo fajne teksty, ma Pan lekkie pioro, jak to sie mowi, prosze pisac dalej, czekam na nastepne teksty, pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś