Dodaj do ulubionych

Pracownik skarbówki szantażował dla kobiety?

• Gość: murasek Pracownik skarbówki szantażował przedsiębiorcę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 11:54
      Jakie kroki dyscyplinarne, czy tu ktoś żartuje???!!!!. Takiego typa na bruk i zakaz pracy w budżetówce !!!
      • szefunio1 Re: Pracownik skarbówki szantażował przedsiębiorc 05.04.11, 11:59
        > Jakie kroki dyscyplinarne, czy tu ktoś żartuje???!!!!. Takiego typa na bruk i z
        > akaz pracy w budżetówce !!!
        Już ktoś napisał. Prawo pracy zakazuje dyscyplinarnego zwolnienia pracownika, przeciwko któremu toczy się sprawa karna. Można takiego zwolnić dopiero po prawomocnym wyroku.
    • Gość: mec_Prado Każdy urząd kontrolny musi byc obserwowany przez IP: *.toya.net.pl 05.04.11, 11:54
      specjalna komórkę wywiadowcza czy nie nadużywa władzy, a ta komórka wywiadowcza musi być
      ściśle sprawdzana prze kolejną komórkę. Innym wyjściem jest redukcja aparatu kontrolnego o połowę.
    • Gość: Marian Pytanie do Zbigniewa Zięby IP: 82.177.208.* 05.04.11, 11:56
      Pytanie do prokuratora Zbigniewa Zięby:

Dlaczego umorzy Pan postępowanie z powodu "znikomej szkodliwości" ?
      • Gość: tay Tylko rewolucja IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 12:29
        Bo żyjemy w Polsce, gdzie za swoje przestępcze czyny odpowiada tylko szary obywatel, a nie urzędnik, klecha czy polityk. Żadna tajemnica, wszyscy o tym wiedzą, ale nikt nic nie zrobi... bo kto im podskoczy? Zmienić ta sytuacje mogą tylko obywatele którzy w dużej ilości wyjdą na ulicę i zaczną zabijać tych trutni. Nie żebym nawoływał, stwierdzam tylko fakt. Za daleko to zaszło i tylko rewolucja może coś zmienić.
        • Gość: aston marcin Re: Tylko rewolucja IP: 94.75.112.* 05.04.11, 13:42
          Gość portalu: tay napisał(a):

> Bo żyjemy w Polsce, gdzie za swoje przestępcze czyny odpowiada tylko szary obyw
          > atel, a nie urzędnik, klecha czy polityk. Żadna tajemnica, wszyscy o tym wiedzą
          > , ale nikt nic nie zrobi... bo kto im podskoczy? Zmienić ta sytuacje mogą tylko
          > obywatele którzy w dużej ilości wyjdą na ulicę i zaczną zabijać tych trutni. N
          > ie żebym nawoływał, stwierdzam tylko fakt. Za daleko to zaszło i tylko rewolucj
          > a może coś zmienić.
          Tay ma rację ! Tylko rewolucja jak w Egipcie, Tunezji czy teraz w Libii. Przegonić tałatajstwo urzędniczo- prawnicze na syberię!
        • Gość: amen Re: Tylko rewolucja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 15:02
          Podobna sytuacja miała miejsce przed rozbiorami Polski.
          • Gość: 1_facet Rozbiory IP: *.e-wro.net.pl 05.04.11, 17:50
            Akurat jakby Niemcy wzieli nas pod swoj protektorat jeszcze przed nadchodzaca ekonomiczna katastrofa , to tak zle bysmy na tym nie wyszli.
            • Gość: popieram_rozbiory Popieram! IP: 93.159.164.* 05.04.11, 20:07
              kiedy to wreszcie nastąpi.... bo z tą dziczą wiadomo skąd nasłaną nic się nie da...
    • joelgr77d9 Pracownik skarbówki szantażował przedsiębiorcę ... 05.04.11, 11:57
      Coś w tym jest, z jednej strony mało zainteresowani przyszłością,
      niezamożni wykładowcy, sami walczący nierzadko o byt. Z drugiej mało
      zaradni i mało przewidujący studenci, którzy często nawet mimo
      dobrych chęci, lepszej niż posada tragarza lub kelnerki pracy na
      studiach nie dostaną.Z racji obciążenia zajęciami, średniego jednak
      do absolutorium wykształcenia.
      Ja mam 34 lata, mam ukończony niezły kierunek studiów i choć pracuję
      w zawodzie to jak dotąd zmieniałam pracę 6 razy, nikt z
      dotychczasowych pracodawców nie podpisał ze mną umowy o pracę na
      czas nieokreślony, więc nawet nie marzę o kredycie. Za ten stan
      rzeczy trudno mi winić siebie, winię raczej szefów nie poczuwających
      się do odpowiedzialności za młodych, zaczynających karierę zawodową
      pracowników. Z ulgą przyznaję, że jestem teraz sama sobie szefem i
      choć wciąż nie zarabiam kokosów, moja sytuacja jest jak do tej pory
      najstabilniejsza, i w końcu czuję się wolna, niezależna i mam
      poczucie, że się rozwijam. Szczerze polecam ten krok wszystkim
      ludziom opisanym w artykule. Wystarczy pomysł. Znajdą się dotacje,
      jeśli się postaracie.
    • Gość: zielona wyspa Ile jeszcze jest takich pasożytów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 12:01
      nawet władca Tusk nie daje rady rosnącej armii urzędasów.

• Gość: tay Re: Ile jeszcze jest takich pasożytów? IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 12:25
        Przecież Tusk zwiększył ilość tych pasożytów o 100 tyś. Musi się jakoś odwdzięczyć za głosy. Zwiększa też tym sposobem swój elektorat, którego znaczącą częścią są biurwy, urzędasy i inne pasożyty na państwowych, ciepłych posadkach z absurdalnymi wynagrodzeniami. Gdyby zlikwidować konkordat i wygonić kler z Polski, uprościć prawo i usunąć 3/4 urzędasów to mielibyśmy kosmiczne oszczędności w skali budżetu i nikt by po nich nie płakał.
        • adrem-1 Re: Ile jeszcze jest takich pasożytów? 05.04.11, 15:02
          A propos kleru:
          Każdy z nas oddaje na kler 1,04% płaconego podatku.
          Bez względu na to czy są wierzący czy też są ateistami wspomniana kwota procentowa, płaconego przez nas podatku dochodowego jest oddawana na rzecz kościołów i związków wyznaniowych.
          • Gość: barbarus Re: Ile jeszcze jest takich pasożytów? IP: *.devs.futuro.pl 05.04.11, 17:08
            A to ciekawe. Skąd ta wiedza? Tak się składa, że jestem członkiem kościoła niekatolickiego i nic mi nie wiadomo, aby ten kościół dostawał jakiekolwiek pieniądze publiczne. Pieniądze publiczne można zdobyć jedynie pisząc projekty na cele społeczne. Mój kościół nie ma kapelanów w wojsku i policji. Katecheci muszą mieć uregulowany stosunek pracy o ile funkcjonuje oficjalny szkolny punkt katechetyczny (to niestety wymóg, zwłaszcza od kiedy cena z religii wlicza się do średniej) i o ile wiem dostają miesięczne wynagrodzenie (katechetka, którą znam dostaje chyba koło 50 zł miesięcznie - to na pewno nie jest 1.04 % naszych podatków)
            Więc na jakie "kościoły i związki wyznaniowe" poza katolickim idą te pieniądze?
    • hit.and.run Re: To się zatrudnij w budżetówce, kto ci broni? 05.04.11, 12:01
      Gość portalu: xxxxxxxxxxxxxxxxxx napisał(a):

> Aaa, pewnie brak kwalifikacji?

Nie. Brak znajomosci i ukladow rodzinnych.

> Sku...synów prywaciarzy trzeba tępić domiarami!

Gdyby nie prywaciarze juz bys zap...al z miotla w reku bo musielyby was pasozyty zredukowac o 60%.
      • Gość: tay Re: To się zatrudnij w budżetówce, kto ci broni? IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 12:17
        Nie wytłumaczysz śmieciowi, że nie każdy chce być nadzorcą w obozie koncentracyjnym, katem albo alfonsem. Dla nich praca to praca i tyle. Problem w tym, że armia urzędasów jest już tak liczna, że mogą sami wybierać polityków, którzy jeszcze liczbę urzędasów i biurw na państwowych posadach zwiększą jak Tusk. To działa jak rak.
    • holtze haha 05.04.11, 12:02
      Jak długo pracuję w zawodzie, to z taką historią jeszcze się nie spotkałem. Trudno uwierzyć, że urzędnik państwowy mógł się tak zachować - mówi prokurator Zbigniew Zięba

BUAUUAAHAHAHAAHAHAHAHHHAA!

ciekawe czy prokurator jest zdziwiony ze pracownik szantazysta jest teraz na L4....
    • gorbobc Pracownik skarbówki szantażował przedsiębiorcę ... 05.04.11, 12:02
      Coś w tym jest, z jednej strony mało zainteresowani przyszłością,
      niezamożni wykładowcy, sami walczący nierzadko o byt. Z drugiej mało
      zaradni i mało przewidujący studenci, którzy często nawet mimo
      dobrych chęci, lepszej niż posada tragarza lub kelnerki pracy na
      studiach nie dostaną.Z racji obciążenia zajęciami, średniego jednak
      do absolutorium wykształcenia.
      Ja mam 34 lata, mam ukończony niezły kierunek studiów i choć pracuję
      w zawodzie to jak dotąd zmieniałam pracę 6 razy, nikt z
      dotychczasowych pracodawców nie podpisał ze mną umowy o pracę na
      czas nieokreślony, więc nawet nie marzę o kredycie. Za ten stan
      rzeczy trudno mi winić siebie, winię raczej szefów nie poczuwających
      się do odpowiedzialności za młodych, zaczynających karierę zawodową
      pracowników. Z ulgą przyznaję, że jestem teraz sama sobie szefem i
      choć wciąż nie zarabiam kokosów, moja sytuacja jest jak do tej pory
      najstabilniejsza, i w końcu czuję się wolna, niezależna i mam
      poczucie, że się rozwijam. Szczerze polecam ten krok wszystkim
      ludziom opisanym w artykule. Wystarczy pomysł. Znajdą się dotacje,
      jeśli się postaracie.
      • Gość: Autor Re: Pracownik skarbówki szantażował przedsiębiorc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 18:27
        widocznie Twój kierunek studiów nie jest taki dobry jak Ci się wydaje, bo inaczej to by pracodawca sam chciał Cię etatem uwiązać...

pracodawca nie może się troszczyć, być odpowiedzialny za nowych absolwentów bo to rodzi tylko patologię, burdel jaki mamy... pracodawca ma dążyć do zysków, jak największych, a te zapewnią mu najlepsi pracownicy, ich bierze na etat bo są ważni dla firmy, dużo zarabiają...

jeżeli marzysz o kredycie to w sumie dobrze, że nie dostałaś tego etatu bo teraz by musiała cała Twoja rodzina składać się na Twoje raty...

fajnie, że czujesz się teraz wolna, niezależna, że się rozwijasz choć w sumie nic się nie zmieniło, dalej tyrasz za grosze, tyle, że sama musisz się o wszystko martwić, jak nie masz kredytu tak nie masz, nie masz pewności co będzie jutro, nie masz pieniędzy... cieszymy się z Tobą...

dotacje to niestety kolejna patologia, szkoda klawiatury...
    • vader2010 śmiec jesteś i tyle 05.04.11, 12:05
      .
    • Gość: bartuzii Pracownik skarbówki szantażował przedsiębiorcę ... IP: *.range81-132.btcentralplus.com 05.04.11, 12:11
      jakie postepowanie dyscyplinarne? to sie do postepowania karnego kwalifikuje!
    • Gość: tay Re: To się zatrudnij w budżetówce, kto ci broni? IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.11, 12:14
      Z PRLu się urwałeś|?
    • Gość: kasia Re: To się zatrudnij w budżetówce, kto ci broni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 12:16
      kretynie z budżetówki - każdemu prywaciarzowi jest trudniej niż tobie - jego praca zależy od wyników i od talentu - nawet ten co stoi na bazarze i handluje pietruszką musi się wykazać - bo inaczej nie zarobi - a zarabia palancie tez na twoją zasr..ą wypłatę - bo najpierw on musi tam podatki odprowadzić zebyś ty miał tez z czego - jak firma gorzej prosperuje to jest mniej pieniędzy logiczne ale nie dla budżetowych ekonomicznych tempaków co czy stoją czy leżą to i tak mają wypłatę - ja bym tobie domiar dowaliła pier...ny komuchu.
      • Gość: geg Re: To się zatrudnij w budżetówce, kto ci broni? IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 15:53
        zlikwidować budżetówkę! pozamykać urzędy! uczciwi nie pracują w administracji!

macie rację kretyni, pozamykajmy skarbówki, zusy, sprywatyzujmy szpitale i szkoły
        jak już nikt nie zostanie do kontrolowania waszych pracodwaców, którzy będą was mogli ru... ile wlezie, jak nie będzie miał kto ściągać podatków i składek, nikt nie będzie wypłacał zasiłków, nikt nie będzie obliczał rent i emerytur a swoje bachory będziecie mogli wysłać wyłącznie do prywatnej szkoły sowicie opłacając ich edukację to dopiero będziecie mieć raj
        • krzysiozboj Re: To się zatrudnij w budżetówce, kto ci broni? 05.04.11, 18:17
          Przedmówca wyżej nie pisał o likwidacji, sugerował tylko by urzędas miał świadomość kto komu na pensję pracuje.
          Kilkanaście dni temu pewna pani od BHP informowała mnie o konieczności wprowadzenia w życie u mnie pewnych zaleceń (prowadzę jednoosobową działalność ale podatki płace akurat dość spore), odpowiedziałem że nie zrobię jej zaleceń, że nie będę sobie robił kosztów bo ktoś ma takie widzimi się, ona sugerowała mi pisanie do ministerstwa skargi na przepisy a ja zaprosiłem ją na kontrolę, na wypisanie mandatu/grzywny i obiecałem jej że w ciągu kilku dni będę miał swoją działalność zarejestrowaną poza granicami naszego kraju, że jeśli nie odpowiada komuś taka forma płacenia przeze mnie daniny to niekoniecznie mój problem.

Mieszkam 2 km od granicy, nie mam żadnej bariery językowej a kilka ustaw (m.in o Vat) jest za granicą bardziej przyjaznych, specyfika tego co robię pozwala mi na zmianę lokalizacji biurka a w zasadzie nawet nie biurka a miejsca rejestracji działalności.
          Uświadomcie sobie biurwy że tacy jak ja bez Was przeżyją, że tacy jak ja nie są od Was uzależnieni a płacą i na Wasze pensje i na Wasze emeryturki, odgrywacie często rolę pasożyta a w opisanym wypadku mocno szkodliwego pasożyta, jeśli zarżniecie swoich żywicieli to sami z cudotwórcą Tuskiem zdechniecie. Zwyczajnie jesteście grupą nieproduktywną, albo tej produktywnej pomożecie żyć a ona w zamian zapracuje także na Was albo tak j/w - zdechniecie niedługo po tym jak zamęczycie żywiciela.
        • Gość: kasia Re: To się zatrudnij w budżetówce, kto ci broni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.11, 08:58
          zapewne w mojej kieszeni wiecej zostanie więc pieniadze bede mogła wydać na prywatną szkołę dla moich dzieci (nie bachorów) zamiast pakowac w urzędników którym sie wydaje że stoją ponad prawem. Na razie r....a mnie państwo - płacę podatki a jak przyjdzie co do czego to i tak muszę zapłacić za leczenie bo inaczej mogę sie nie doczekać - tak sprywatyzujmy jak najwięcej bo jeśli nie będzie mnie na cos stać to przynajmniej będę wiedzieć dlaczego - a teraz k...a płacę a mogę np umrzec w kolejce czekając na lekarza specjalistę - mogę wpłacać do ZUS przez kilkadziesiąt lat a na starość przymierać głodem - do h...a z takim państwem i jego reprezentantami.
    • alfalfa Przecież to tak samo jak Tusk z dopalaczami zrobił 05.04.11, 12:16
      I tez był istotny "ważny interes". Przykład idzie z góry, najwyżsi urzędnicy nie szanują prawa to jakim cudem ich podwładni mają to robić?
      A.
    • ulanzalasem Pracownik skarbówki szantażował przedsiębiorcę ... 05.04.11, 12:16
      Szejnfeld powiedział, że Platforma nie potrafi sobie poradzić z armią urzędników...:D
    • Gość: kukok tajemnica skarbówki IP: *.222.244.90.spray.net.pl 05.04.11, 12:20
      wiecie dlaczego skarbówka ma waginę?
      bo w biedronce nie ma selera marynowanego

srecenzje.blox.pl/html
    • wybitniemadry skandalem jest placic lekarce 2 tysiace 05.04.11, 12:22
      jak mozna oferowac lekarce 2 tysiace, to bezczelnosc, jesli faktycznie maja pomieszczenie do rentgena bez olowiowych oslon, to cala ta zasrana ferajne biznesmenow do pierdla, brawo panie urzednik z urzedy skarbowego, trzeba jeszcze bylo chamom po mordzie natrzaskac
      • three-gun-max Re: skandalem jest placic lekarce 2 tysiace 05.04.11, 12:46
        żonie takiego bydlaka powinni dać michę ryżu - na podłodze.
        • Gość: Jozafat Re: skandalem jest placic lekarce 2 tysiace IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 15:31
          A najlepiej wystrzelać całą rodzinę do 10 pokolenia wstecz? Lecz się na nogi, bo na głowę już za późno.
      • Gość: ;x Re: skandalem jest placic lekarce 2 tysiace IP: *.lokis.net.pl 05.04.11, 18:21
        Nie mogę się zdecydować - przesadna ilość ironii, czy głupoty :P
      • Gość: vet Re: skandalem jest placic lekarce 2 tysiace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 09:14
        W weterynarii to normalne - podstawa + procent. Nie bezczelność. Dzięki temu zarabiam od 4 do 5 tys a nie 3 - 3,5. więcej pacjętów przyjmę więcej zarobię. logiczne i motywujące. Czasy czy sie stoi czy sie leży sie kończyły. Co do rentgena to nie wiesz o czym mówisz... W tej chili aparaty Rtg to jest kosmiczna technologia. One nie sieją zabójczymi czy nawet szkodliwymi dla zdrowia nie wiadomo jak wysokimi dawkami promieniowania. Wiem, bo jestem zaopatrzony w dozymetr osobisty - nigdy nie wykazał ilości promieniowania większego od promieniowania ziemskiego. Krzywdę zrobi tobie Fukuszima. Chociaż czytając twojego posta myślę że Czarnbobyl zrobił bardzo dużo w główkę...
    • Gość: gosc Pracownik skarbówki szantażował przedsiębiorcę ... IP: *.toya.net.pl 05.04.11, 12:22
      Czy naprawde tylko jedna osoba tutaj zauwazyla ze to dyrektor placowki chcial po prostu wykiwac pracownika? To jest czesto spotykana metoda wyzysku, ludzie cwaniakuja jak moga wykorzystuja pracownikow, a potem nie wiadomo skad buduja sobie domy i drogie samochody tlumaczac jednoczesnie pracownikom ze "słabo idzie" ... takie sku...synstwo sie powinno tepic ... zatrudnianie na najnizsza krajowa, placenie wykwalifikowanym ludziom groszy wmawiajac im ze na wiecej nie zasluguja, masakra jakas to jest
      • Gość: ms Re: Pracownik skarbówki szantażował przedsiębiorc IP: *.devs.futuro.pl 05.04.11, 12:31
        Widać, że socjalizm w narodzie żyje :(

Jak to wykiwać? Przecież to normalna sprawa i racjonalna decyzja biznesowa. Niższy udział stałej części wynagrodzenia, za to większy % od obrotów. Uczciwe postawienie sprawy w obliczu kryzysu w firmie. Przecież ona nie musiała się zgodzić, nie musiała tam pracować, mogła założyć własna przychodnię, gdzie płaciłaby sobie 15 tys zł co miesiąc. Albo i 50 tysięcy.

Załóż własną firmę zamiast narzekać na "wyzysk".
        • alfalfa Re: Pracownik skarbówki szantażował przedsiębiorc 05.04.11, 12:40
          Wyluzuj, to drugi wpis tego samego pacana, widać lubi być opie..y na forum, masochista jakiś.
          A.
      • Gość: goscgosc Re: Pracownik skarbówki szantażował przedsiębiorc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 13:29
        Idioto! Jak było jej za mał to mogła zmienić pracę np. do uksu po znajomości a tam czy się siedzi czy się leży to się należy bo frajerzy płacą tzw. dobrowolne daniny!!!!!!
    • truten.zenobi przecież od zawsze wiadomo że... 05.04.11, 12:31
      US tak naprawdę służą li tylko okradaniu obywateli i wykańczaniu tych niepokornych (spoza układu ( Optimus, JTT,...)

mafia, kombinatorzy, "krewni i znajomi królika",... mają się dobrze....
    • sammler Pracownik skarbówki szantażował przedsiębiorcę ... 05.04.11, 12:32
      I chwali postawę właścicieli przychodni, którzy nie ulegli szantażowi. - Gdyby się ugięli, prawdopodobnie za jakiś czas dostaliby od tego pana kolejną prośbę nie do odrzucenia - podkreśla minister.

Szanowna pani minister! Oni się nie bali, bo przynajmniej mieli nagranie. Nawet jeśli nie będzie mogło ono służyć jako materiał dowodowy w sądzie, to przynajmniej poruszyło całą machinę urzędniczą, która tę sprawę ma wyjaśnić. A teraz proszę sobie uświadomić, że większość przedsiębiorców nie jest przygotowana na tego typu wizyty i nie jest w stanie nikomu nic udowodnić. Wszystkie instytucje z urzędu przyjmują wersję pracownika organów kontroli skarbowej (dotyczy to zresztą i innych obszarów administracji, nie tylko skarbówki).

Więc może ruszyłaby pani swoje cztery litery i zaczęła pracować na pensję, którą pani co miesiąc pobiera? Może warto by zmienić prawo tak, by w podobnych sytuacjach organy państwa były zobowiązane do pomocy obywatelowi choćby w zorganizowaniu prowokacji? Bo podobne zachowanie zwłaszcza urzędników skarbówki nie jest niczym niezwykłym. A podejrzewam, że ktokolwiek się tym interesuje dopiero po nagłośnieniu sprawy w mediach...

S.
    • drugi-niedowiarek Pracownik skarbówki szantażował przedsiębiorcę ... 05.04.11, 12:33
      dołożyć 20 tys urzędasów jako kontrolerów-kontrolerów.
      Latem 2005 r uczestniczyłem w mszy na Jasnej Górze. Obecne były różne grupy pielgrzymkowe. Całe kazanie jednak dotyczyło grupie U S z Katowic, a z tego 90 % poświęcono naczelnikowi tego urzędu. Kto był to powinien pamiętać. O co w w tym chodziło ?
    • Gość: jednak wierze prokurator dowcipniś IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 12:34
      "... Jak długo pracuję w zawodzie, to z taką historią jeszcze się nie spotkałem. Trudno uwierzyć, że urzędnik państwowy mógł się tak zachować - mówi prokurator Zbigniew Zięba, szef Prokuratury Rejonowej w Dąbrowie Górniczej..." - no po prostu ręce opadają. Nie wiadomo czy śmiać się, czy płakać.
      To jest właśnie władza urzędnicza. Jest ich 500 tyś, a będzie więcej... dużo więcej.
    • ona3010 Pracownik skarbówki szantażował przedsiębiorcę ... 05.04.11, 12:34
      Scyzor sie otwiera! I jak tu nie myśleć ze urzedasy to łapówkarze i pasożyty?
      I z naszych pieniędzy on żyje!

Coraz cześciej sobie uświadamiam że z każdym dniem, mam coraz więcej ludzi w dupie.
    • pryszcze.duszy Pracownik skarbówki szantażował przedsiębiorcę ... 05.04.11, 12:35
      Hańba i w ogóle ale większość z nas na miejscu Roberta O. miałaby ochotę zrobić coś podobnego. Niezależnie od tego że ohydnie i niezgodnie z etyką postąpił bardzo po ludzku.
      • rock73 Re: Pracownik skarbówki szantażował przedsiębiorc 05.04.11, 15:22
        Też tak uważam. Ten facet nie był jakiś wyjątkowy i nie wziął się znikąd. To jest normalny, zwykły Polak. Od innych różnił się tylko tym, że miał większe możliwości działania.

Inna rzecz mnie zastanawia: gdyby firma była "czysta", właściciel mógłby powiedzieć: dobra, rób pan kontrolę, powodzenia. Tak to właśnie jest w Polsce: firma robi małe przekręty, urzędnik przymyka na nie oko, w zamian firma przymyka oko na szantaż i łapówkarstwo urzędnika.
        • Gość: bartek Re: Pracownik skarbówki szantażował przedsiębiorc IP: 178.73.29.* 05.04.11, 16:06
          > Inna rzecz mnie zastanawia: gdyby firma była "czysta", właściciel mógłby powied
          > zieć: dobra, rób pan kontrolę, powodzenia.

Przepisy w naszym kraju umożliwiają znalezienie paragrafu na każdego
        • Gość: JurandZeSpychaczem Re: Pracownik skarbówki szantażował przedsiębiorc IP: 193.0.242.* 05.04.11, 18:50
          > Inna rzecz mnie zastanawia: gdyby firma była "czysta", właściciel mógłby powied
          > zieć: dobra, rób pan kontrolę, powodzenia. Tak to właśnie jest w Polsce: firma
          > robi małe przekręty, urzędnik przymyka na nie oko, w zamian firma przymyka oko
          > na szantaż i łapówkarstwo urzędnika.

Jak już ktoś napisał wcześniej: nie trzeba być od razu krętaczem, żeby mieć nieprawidłowości w firmie. Wystarczy przestać poświęcać 2-3 godziny dziennie na śledzenie przepisów, które być może dotyczą działalności, którą się prowadzi i kolejne kilka na ich wprowadzanie.
          System jest specjalnie skonstruowany tak, żeby na każdego mieć "haka".
    • Gość: Marek Cisek Nienad Sprawdzic zwolnienie lekarskie tego urzedniczego IP: *.mimer.net 05.04.11, 12:41
      bydlaka i bandyty!! Pewnie tez sobie zalatwil lewe po znajomosci. Lekarz ktory je wystawil powinien stracic prawo do wykonywania zawodu.
      Ludzie kupujcie dyktafony i nagrywajcie wszystko co sie da. A moze w koncu posprzata sie ten jeden wielki burdel jaki w Polsce panuje.
    • Gość: Marks Re: Pracownik skarbówki szantażował dla kobiety? IP: *.home.aster.pl 05.04.11, 12:41
      Za to, ze doniosl na ta szuje ze skarbowki. Kumasz baze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka