Dodaj do ulubionych

Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood?

IP: *.unknown.vectranet.pl 09.08.11, 04:20
kluczem jest to "pod napisem będzie miejsce dla reklamodawców"

i to jest beznadzieja, smietnisko, zasmiecanie przestrzeni publicznej.
wszedzie tylko sREKLAMY
Obserwuj wątek
    • Gość: toms Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 06:48
      ja pier.... e co za ludzie wiecznie im wszystko przeszkadza, nic się nie podoba, co za społeczeństwo.
      • dzikuska_sk Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? 09.08.11, 06:55
        Gość portalu: toms napisał(a):

> ja pier.... e co za ludzie wiecznie im wszystko przeszkadza, nic się nie podoba
        > , co za społeczeństwo.

Mnie nie przeszkadzało rondo w poprzednim wydaniu.
        Twoim zdaniem, co takiego wspaniałego przynosi ten napis?? To, że wjeżdżając na osiedle wiesz gdzie jesteś??

P.S. Pamiętam, że na tym rondzie w latach 80tych stał napis 1000lecie wita - był tysiąckroć mniej pretensjonalny od tego "kanarka".
    • dzikuska_sk Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? 09.08.11, 06:51
      Tja... i wszystko jasne. Panu prezesowi proponuję, żeby sobie na czole umieścił napis "PREZES", a obok logo spółdzielni i reklamy ;]

Mam nadzieję, że to ohydztwo jednak zniknie z ronda, a pojawi się zieleń.
      • Gość: Ok napis Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.centertel.pl 09.08.11, 07:01
        Super pomysł osiedle zasługuje na charakterystyczy napis jest najpiękniejsze osiedle w Katowicach to i napis musi być duży Amen
    • Gość: Gość Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.11, 06:56
      A ja przeciwnie - nie mam zastrzeżeń. Dlaczego na świecie jest tylu malkontentów?
      • Gość: gość Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.1000lecie.pl 09.08.11, 11:48
        Nie wiesz dlaczego? Bo to nieudacznicy! Trzeba poszukać winnego własnego niepowodzenia!
    • Gość: Mieszkaniec Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.1000lecie.pl 09.08.11, 07:07
      Co z tego ze jest komisariat? Przedszkole obrabiali w nocy i gdzie był wtedy ten komisariat? Do aut sie włamują na osiedlu i gdzie jest ten komisariat? Bedą teraz pełnic warte pod napisem...
    • Gość: Zygmunt III Wazon Tragedia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 07:09
      Na pierwszy rzut oka widać, że chodzi o kolejne miejsca na tandetne, pstrokate reklamy, a nie o nazwę osiedla. Mydlenie oczu mieszkańcom! Zobaczymy za jakiś czas, jak będzie przestrzeń zawalona banerami.
      • Gość: Ty jestes tragedia Re: Tragedia! IP: *.centertel.pl 09.08.11, 07:12
        Swiadczy o twoim sposobie myslenia twoj nick napis jest super
      • Gość: nietragedia Re: Tragedia! IP: *.1000lecie.pl 09.08.11, 11:51
        Wymyślisz zmoże jakiś inny sposób na pozyskiwanie kasy? Daj przepis a skorzystam prywatnie. Najlepiej się jednak nie wychylaj bo narazisz się innym! chwała nierobom!
        • Gość: Zygmunt III Wazon Re: Tragedia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 14:12
          Ciąć wydatki, a nie zwiększać wpływy kosztem mieszkańców. Za niedługo zalepią reklamami wszystkie bloki.
    • polsz z tą zielenią to przesada 09.08.11, 07:20
      uporządkowano w końcu teren, który wyglądał jak dżungla. Za chwilę podniosą krzyk jak ktoś zagospodaruje wysypisko k. Lidla bo zniszczy zieleń. Opanujcie się ludzie
      Nie zmienia to jednak faktu, że napis jest zupełnie niepotrzebny. Marcinkowski ma wspaniałe pomysły ale ten do takowych akurat nie należy
      • Gość: zgadzam Re: z tą zielenią to przesada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 07:47
        zgadzam sie z tym ,że ma pomysły dobre ale nie zgadzam sie że ten dot napisu był zły Pozdrowienia dla wszystkich
      • dzikuska_sk Re: z tą zielenią to przesada 09.08.11, 07:58
        Z tą dżunglą to ja bym nie przesadzała. A i przyznasz, że porządkowanie dżungli nie polega na wykarczowaniu jej i stawianiu reklam.
        Poza tym niebardzo rozumiem, dlaczego tam ma być napis spółdzielni. Przecież nie całe osiedle jest spółdzielniane.

Co do terenu między Lidlem, kukurydzami a oś. dolnym to sama się zastanawiam kiedy ktoś zainteresuje się tym miejscem.
        • Gość: bo dzikuska Re: z tą zielenią to przesada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 08:16
          SM Piast zarządza wieksza czescia osiedla i robi to dobrze !a co byś chciała napis wpólnota pelikan ? Zaden inny zarzadca nie był by wstanie zrobić takiej inwetycji
          • dzikuska_sk bez nerwów 09.08.11, 08:44
            Nie zacietrzewiaj się tak.

To, że spółdzielnia zarządza znaczną częścią osiedla nie znaczy, że może je sobie całe przywłaszczyć. To moje zdanie.

Gość portalu: bo dzikuska napisał(a):
            a co byś chciała na
            > pis wpólnota pelikan ? Zaden inny zarzadca nie był by wstanie zrobić takiej inw
            > etycji

Uważam, że TAKA inwestycja jest zupełnie zbędna.
        • Gość: xxx Re: z tą zielenią to przesada IP: *.ngm.net.pl 09.08.11, 11:25
          to jest miejsce prywatne... nie spóldzielni
        • mrb62 Re: z tą zielenią to przesada 09.08.11, 12:52
          A ja się właśnie boję, kto i kiedy się nim zainteresuje. Czy wiecie, że tam żyją bażanty i zające? To naprawdę taka mini dżungla w środku osiedla, ale oczywiście zysku nie przynosi, więc trzeba będzie ją wykarczować...
          • mrb62 Re: z tą zielenią to przesada 09.08.11, 12:54
            Chodzi mi oczywiście o ten teren pomiędzy Lidlem a kukurydzami.
          • polsz Re: z tą zielenią to przesada 09.08.11, 14:06
            zające pojawiają się wszędzie, bażantów tam nie widziałem. Raczej za mały dla nich teren
            • mrb62 Re: z tą zielenią to przesada 18.08.11, 13:36
              polsz napisał:

> zające pojawiają się wszędzie, bażantów tam nie widziałem. Raczej za mały dla n
              > ich teren
              A ja je tam i widziałam, i ,zwłaszcza, słyszałam. I to nie raz!
    • Gość: pisspisspiss Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.play-internet.pl 09.08.11, 08:18
      przecież to tylko scenografia do spotu wyborczego pana prezesa marcinkowskiego. pozdrowienia dla elektoratu.
    • Gość: oszuk na ch* te reklamy? IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 08:29
      wszystko fajnie tylko na ch* te reklamy. znowu pstrokacizna, znowu wieś tańczy i spiewa.
    • Gość: M.K Reklamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.11, 08:40
      Miejsce na reklamy.
      Tuż to katastrofa jakaś. Niech Pan prezes na stronie internetowej spółdzielni umieszcza reklamy a nie na osiedlu. Wszędzie tylko bannery, bilbordy i plakaty.
      Jedno wielkie zaśmiecanie przestrzeni publicznej.

Mam nadzieję, że wandale zostawią napis w spokoju a zajmą się reklamami ;)

Z pozdrowieniami były mieszkaniec osiedla
    • Gość: cypis Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.unknown.vectranet.pl 09.08.11, 08:56
      ustawienie napisu zwróci się za 10-12 miesiecy! ... stanie logo spółdzielni...
      śmiech na sali po prostu. polski syf. wstyd.
      siano zamiast mózgu i to wszechobecne przekonanie o umiejętności projektowania.

Panie Michale Marcinkowski - proszę się rozpędzić i walnąć łbem o ten ch***wy napis.
      • Gość: Te architekt Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.centertel.pl 09.08.11, 09:03
        Od siedzenia w domu i pisania na kompie swiata nie zmienisz Ja jestem zadowolona ze cos sie dzieje napis jest ok a to ze tak duzo ludzi o nim oisze znaczy ze wzbudza zainteresowanie
        • Gość: cypis Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.unknown.vectranet.pl 09.08.11, 09:44
          Widzę, że silne lobby pana prezia nie marnuje czasu.

OOO! a ten argument "a to ze tak duzo ludzi o nim oisze znaczy ze wzbudza zainteresowani" to tylko idiotę przekona.
          Mam prawo wyrazić swoją opinię o przedsięwzieciach ignoranta prezesa- podobnie jak ty wyrażasz swoją. Choć niestety muszę cię zmartwić, bo skoro podoba ci się ten napis to najwyraźniej nie masz kompetencji, żeby w ogóle zabierać głos w temacie.
          To jest przestrzeń PUBLICZNA, a nie prywatne podwórko kilku samozwańczych urbanistów.
          • polsz Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? 09.08.11, 12:15
            ten jak go nazywa ignorant-prezes zrobił za swojej kadencji dla osiedla więcej niż jego poprzednik przez całe lata. Nie zniszczył tego co dobre, wprowadził szereg zmian, które poprawiają standard życia. Popełnia błędy (np wielkie logo GieKSy czy teraz ten napis) ale działa i widać efekty tej działaności. Ale różnym obszczymurkkom i malkontentom zawsze coś nie pasi chociaż sami nic nie potrafią zrobić
            • Gość: tak tak Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 12:28
              polsz napisał:
              Popełnia błędy (np wielkie logo Gi
              > eKSy czy teraz ten napis) ale działa i widać efekty tej działaności. Ale różnym
              > obszczymurkkom i malkontentom zawsze coś nie pasi chociaż sami nic nie potrafi
              > ą zrobić

A czy wyrażenie swojej opinii o sprawie to taki wielki dyshonor?
              Może lepiej posłuchać co w trawie piszczy zanim na taczki wsadzą niezadowoleni i wywiozą
              bo szkoda byłoby gościa.
              • polsz Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? 09.08.11, 12:34
                nikt nie broni wyrażania opinii ale po co nazywać kogoś ignorantem samemu nie mając pojęcia o jego pracy?
                • Gość: tak tak Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 14:30
                  ignorować tzn lekceważyć tzn nie doceniać
                  nie powinno się pana ,który płaci i wymaga
    • Gość: ojek Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.11, 09:08
      Hollywood!? Hahaha. Cały ten napis mieści się w Hollywood'zkim "H". Jeszcze sobie zróbcie www z tym napisem. Jak Hollywood => www.hollywoodsign.org
      • Gość: www.1000lecie.pl Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.1000lecie.pl 09.08.11, 12:02
        Jest już!! ha ha tylko ile trza zapłacić firmie za tą stronę? Ale wszystko jest możliwe! Jest 1000lecie.pl, tysiąclecie.pl, tysiaclecie.pl ale ktoś uprzedził SM PIAST ha ha
    • hansfakir Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? 09.08.11, 09:16
      Piekny napis przypomina okres późnego Gierka i wczesnego Jaruzelskiego. Powinien być jeszcze jeden obok: "Kobiety na traktory"
      • Gość: ŁowcaKretynów Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.play-internet.pl 09.08.11, 09:44
        Teraz ...<kobiety na księdza> no i ...pasi ci, kretynie, co nie ?
    • Gość: mieszkanka osiedla Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.cdma.centertel.pl 09.08.11, 09:41
      Mieszkam na osiedlu 1000-lecia i szczerze ten pomysł mi się podoba. Myślę,że te złe opinie zależą od wieku, starszym ludziom na pewno to się nie podobało,tak w ogóle co im się podoba?! spoko pomysł! przynajmniej ludzie z innych miast wiedzą gdzie jest osiedle 1000-lecia! matko tworzycie problemy! jest na TAK w 100%!
    • Gość: mieszkaniec Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.cdma.centertel.pl 09.08.11, 09:58
      matko! tworzycie problem, alleluja że coś powstało na tym rondzie zamiast tej dżungli ! Nie wierze, jak znam życie to starzy ludzie tworzą problemy o jakieś 5 kwiatków. Spoko napis! Brawo, coś się dzieje na tym osiedlu. Fajna promocja, fajna reklama, fajny POMYSŁ! mam nadzieję, że nikt w zarządzie nie ulegnie głupim pomysłom żeby to zlikwidować. ! TAK!
      • Gość: pisspisspiss Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.play-internet.pl 09.08.11, 10:01
        dobry elektorat prezia, wierny elektorat prezia.
        • Gość: obserwer1000 Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 10:12
          na każdym zebraniu widoczny
          herbu miotła i wiaderko
      • Gość: jaja jak berety Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 10:10
        Jak przeczytają twoją opinię to będą dumni i bladzi z siebie .
        Tylko pogratulować pomysłu i czekać na wykopki.
    • Gość: TT Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 10:11
      Ca za marudy, napis jest OK, żeby tylko z reklamami nie było przesady.
    • Gość: tauzen Mój Tauzen IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 10:13
      Wszystko fajnie tylko PO CO te reklamy?
      www.facebook.com/pages/M%C3%B3j-Tauzen/234646603240816?sk=wall
    • Gość: mieszkanka Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.cdma.centertel.pl 09.08.11, 10:19
      Napis spoko! tylko żeby z tymi reklamami nie przesadzali. Ale napis bardzo mi się podoba.
      • dzikuska_sk mieszkano bądź mieszkańcu... 09.08.11, 10:41
        ... bo może byś się zdecydował na płeć?
        Jeśli już chcesz mnożyć posty pod różnymi nickami to chociaż styl zmieniaj. Nadmiar wykrzykników w tekście nie jest żadnym argumentem na to, że coś jest dobre albo złe.

Nie jestem osobą ze starszego pokolenia. Raczej średniego, które na tym osiedlu mieszka od dziecka. Napis mi się nie podoba (a u niektórych moich znajomych - "niemieszkańców" budzi śmiech). Uważam, że jest niepotrzebny, nachalny i że pomysł na reklamy w tym miejscu jest conajmniej dziwaczny. Tak jak niektóre osoby tu komentujące, myślę, że jest to zwykłe zaśmiecanie przestrzeni, zaplanowane tylko na "trzaskanie kasy".

• Gość: pdl Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 10:19
      Kocham to osiedle - zbudowano szkołę artystyczną - źle, bo "zniszczono zieleń"(a tak naprawdę kawałek zarośniętych chaszczy, gdzie NIKT nie chodził), postawili komisariat - źle bo jeden sklep się musiał przenieść, jak postawili lidla to też były głosy, że źle, bo brzydko wygląda(za to krzaczory wokoło są piękne niczym dolina Rospudy co najmniej), będzie cmentarz(co notabene było wiadome od lat, a oczywiście wszyscy się obudzili teraz) to też źle...

Czym ten napis aż tak zawinił? Przecież jest postawiony w miejscu, gdzie ludzie nie chodzą, nawet z psami, nie zajmuje aż tak dużo miejsca, i nie usunięto nie wiadomo jak wielkich połaci trawy, by go postawić.
      • Gość: cho Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.11, 11:45
        "(a tak naprawdę kawałek zarośniętych chaszczy, gdzie NIKT nie chodził)"

To że ty tam nie chodziłeś nic jeszcze nie oznacza. Była tam piękna aleja kasztanowa, którą odwiedzało mnóstwo ludzi, i place zabaw dla dzieci. Wystarczyło uporządkować.
        Potem przez lata nie było gdzie z dzieckiem pójść, a osiedle rozjeżdżaja idioci, którzy samochodem muszą pod schody podjechać.

A w tej szkole miała byc biblioteka, basen i fitness dla mieszkańców. Miały byc zasadzone nowe drzewa, a nie półmetrowe iglaczki, w liczbie 80. Obiecanki-sranki.
        • Gość: pdl Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 14:08
          Niedawno otwarto na osiedlu dwa wielkie eleganckie place zabaw, z czego jeden dosłownie 5 minut wolnym krokiem od tamtego ronda. W szkole owszem miały być te rzeczy, i powinno się je jakoś wyegzekwować, ale uważam, że lepsza nawet "zamknięta"(choć nie do końca - są przecież koncerty) dla mieszańców szkoła, niż takie coś co było tam wcześniej, bo był tam w większości jeden bajzel.

Na osiedlu jest masa zaniedbanych miejsc, w których można coś fajnego zrobić(cały ten okropny teren między Lidlem i Tesco, plac koło SP 59, gdzie kiedyś był całkiem przyjemny plac zabaw, teren koło Chrobrego 17 i 25, teren między Chorzowską a stawikiem na wysokości wejścia głównego WPKiW) i naprawdę nie rozumiem po co tyle hałasu o kawałek ziemi na środku ronda(w dzisiejszych czasach przy takim a nie innym ruchu samochodowym środek ronda to raczej takie sobie miejsce na spacer, zwłaszcza z dzieckiem, nie sądzisz?).
          • Gość: cho Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.11, 15:27
            > Niedawno otwarto na osiedlu dwa wielkie eleganckie place zabaw, z czego jeden d
            > osłownie 5 minut wolnym krokiem od tamtego ronda.

Niedawno. Właśnie niedawno. A przez dobre 10 lat nie było nic, za to była szpetna i niepotrzebna na osiedlu szkoła.

> naprawdę nie rozumiem po
            > co tyle hałasu o kawałek ziemi na środku ronda(w dzisiejszych czasach przy tak
            > im a nie innym ruchu samochodowym środek ronda to raczej takie sobie miejsce na
            > spacer, zwłaszcza z dzieckiem, nie sądzisz?).

Ale ja nie robię hałasu o nic, a najmniej o rondo. I na spacer z dzieckiem się tam nie wybieram. Pisałeś o kawałku terenu pomiędzy blokami, gdzie jak najbardziej można było zrobić teren rekreacyjny, gdzie zresztą taki teren był (tyle że zaniedbany), bo były tam dwa place zabaw i miejsce do spaceru, wolne od ruchu samochodowego, a gdzie postawiono szkołę i zamieniono deptak na jezdnię i parking.

Do napisu na rondzie nic nie mam, no może poza tym, że brzydki, pretensjonalny i niedługo utonie w reklamach. Gdyby nie te reklamy i nieco tandetna forma (w ogóle czemu "os.", na resztę liter nie wystarczyło?), byłby całkiem w porządku.

• Gość: Zibi Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.1000lecie.pl 09.08.11, 10:23
      Rodem z Bareji , ale fajnie- przecież to były super filmy! A tak na poważnie to nareszcie coś się dzieje na Tauzenie! Nie chcę chwalić, ale jako mieszkaniec osiedla od 17lat widzę zmiany na lepsze trzeba - tylko mieć gały otwarte, ale cicho by nie zapeszyć bo jeszcze trochę brakuje do pełni szczęścia, a jak się za dużo chwali to można zapeszyć :)
      • Gość: gospodyni Magda Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 10:34
        Płacą ci za reklamę czy tak sam od siebie chwalisz?
        Nie wiesz ile to kosztuje i z czyjej kieszeni?
        Jak się dowiesz to napisz , chętnie poczytamy.

• Gość: Maria Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.1000lecie.pl 09.08.11, 10:39
      Fajny zobaczę jak to będzie wyglądać w nocy bo mi znajoma mówiła że w nocy świeci! Muszę w końcu wyjść w nocy, ale nie mam z kim ;) a sama się boję - może ktoś chętny :) na mały spacerek po 1000leciu wieczorem bo ponoć jest fajnie. Panowie to nie jest ogłoszenie matrymonialne po prostu chcę zobaczyć
      • Gość: harc mistrz =----> Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.1000lecie.pl 09.08.11, 11:52
        - Ha, ha, ha...!!! Nareszcie coś się dzieje ciekawego na katowickim OS. TYSIĄCLECIA!!!

Ten NAPIS jest bardzo potrzebny, jak "żywe drożdże" do ciasta, aby nie wyrosło z zakalcem pospolitego malkontenctwa, którego NIESTETY w Polsce i na Tysiącleciu wcale nie brakuje.
        Życzę takich samych (lub podobnych) NAPISÓW innym katowickim osiedlom mieszkaniowym.
        Na przykład: Os. Paderewskiego, Os.Witosa itd.

A malkontenci osiedlowi i forumowi krytycy-krzykacze... niech sobie dalej "na karawanę na pustyni" PO'utyskiwają i... PO'szczekają, jak te pieski. Drażni ich (jak widać!) ten... NA'PIS!!! ;-)))))))))))))))

Moim zdaniem sam pomysł w tym miejscu z wielkim napisem OS. TYSIĄCLECIA jest świetny. To katowickie osiedle mieszkaniowe jest bowiem... największym na całym Śląsku i jest jednym z najpiękniejszych osiedli w Polsce. Tutaj zmaterializowała się ostatnio, i realizuje nadal, ta wiodąca w konkursie o Europejską Stolicę Kultury (ESK) "katowicka wizja" MIASTA-OGRODU.
        Osiedle im. Tysiąclecia Państwa Polskiego - jest takim właśnie przyjaznym dla swoich mieszkańców: miastem w... ogrodzie, gdzie jest wiele miejsc rekreacyjnych, placów zabaw oraz bardzo dużo zieleni, kwiatów, a nawet... owocowych drzew ogrodowych (orzechy, czereśnie i wiśnie oraz... jabłonie i grusze. :-)))))))))))

Wydaje mi się natomiast, że taki dodatkowy i mocny "argument o... reklamach" koło tego napisu >> OS. TYSIĄCLECIA << - ma na celu uzasadnienie ekonomiczności owego pomysłu z napisem, co jak teraz widać, dla... "zawodowych i urodzonych malkontentów" wcale takim przekonywującym argumentem i tak nie jest. Dlatego: bardzo ostrożnie z tymi reklamami oraz... tutejszymi malkontentami. ;-)))))))))
        (HKP)
        ...
        NARESZCIE, KURDEBALANS, JESTEŚMY DOBRZE WIDOCZNI Z KOSMOSU!!!
        DLA MIESZKAŃCÓW PIĘKNEGO TYSIĄCLECIA POSYŁAM ŁADNĄ PIOSENKĘ Z... HOLLYWOOD:

www.youtube.com/watch?v=wdhVbRhuxbc
        - Tak trzymać, SM "Piast" Katowice!!!
        • Gość: Roger Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 10:59
          To może Panie HarcMistrzu poinformujesz mieszkanców Tauzena ile beda placić za utrzymanie nie tylkop napisu ale i zieleni nie mowiac o placach zabaw!!!
    • Gość: Tauzeniak Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.com-promis.3s.pl 09.08.11, 11:04
      A może to tylko kolejna inwestycja od której Prezes ma działę?
      te ścieżki rowerowe, place zabaw, zieleń itp kosztowały miliony.
      • Gość: Rupert Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.centertel.pl 09.08.11, 11:12
        To najlepiej nic nie robić z takim podejściem!! Skąd wiesz, jakie miliony?? A propos ścieżki robiło miasto.
        • Gość: Zibi Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.1000lecie.pl 09.08.11, 11:44
          Nie wiem kto robił chodnik miasto czy spółdzielnia ale jest i to najważniejsze. Najlepiej taplać się w błocie jak świnie i jak świnie ryczeć ze szczęścia bo błotko to ich żywioł! Tylko jak wejść wtedy na salony? Wtedy trza podnieś raban - no jak to nie ma chodnika a ja (patrz świnia) chcę przejść w szpilkach i nie mogę!! Trzeba poszukać więc winnego ! Bo przecież nie ma chodnika!
    • best.orbit Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? 09.08.11, 12:23
      Jestem mieszkańcem osiedla od wielu lat i mnie się napis podoba! Pan z gazety nie zorientowany zupełnie w temacie...Jakie pretensje??? Bzdury!
      • Gość: dziamdziak Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.zaw8.1000lecie.pl 09.08.11, 12:56
        Kosztem jakiej zieleni ? Chyba jakiś dalton/niedorozwój widział tam zieleń. Syfiaste krzaczory i nic poza tym. Napis wporzo. Przeczytałem w którymś z komentarzy "po co nam ......" - tłumaczę i objaśniam : To nie jest napis dla mieszkańców tylko dla przyjezdnych (aby wiedzieli, że właśnie przejeżdżają obok naszego pięknego osiedla) - no bo chyba nie dla mieszkańców - oni wiedzą gdzie mieszkają - chyba żeby nie .....
        • Gość: tak tak Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 13:01

ja!
          mieszkańcy tylko za to płacom i morda w kubeł!!!
          • Gość: nie za napis Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 15:04
            nie za napis za napis załaci firma która umiesci reklamę
            • Gość: Eureka Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 16:09
              Gość portalu: nie za napis napisał(a):
              > nie za napis za napis załaci firma która umiesci reklamę

Z artykułu wynika:
              cytat"- W tym miejscu kilkanaście lat temu stał podobny napis. Za kilka dni obok niego stanie logo spółdzielni, a pod napisem będzie miejsce dla reklamodawców. Porozumieliśmy się już z jedną z firm, dzięki czemu koszt ustawienia napisu zwróci się za 10-12 miesięcy - przekonuje Marcinkowski."

reklamodwcy będą , albo nie będą -to nie takie pewne,ale póki co trzeba było zapłacić z kasy napędzanej nie wodorem ani helem , ale naszą podwyższaną co miesiąc krwawicą
              i nie ma co udawać Greka .
    • Gość: zwolennik napisu Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.pl 09.08.11, 13:37
      jestem za nie wiem jak będą wyglądać reklamy ale na razie jest ok. Na pewno będzie to lepiej wyglądać niż te konstrukcje reklamowe na wjeździe
      • Gość: bez jaj Re: Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 13:56
        Gość portalu: zwolennik napisu napisał(a):
        > jestem za nie wiem jak będą wyglądać reklamy ale na razie jest ok. Na pewno będ
        > zie to lepiej wyglądać niż te konstrukcje reklamowe na wjeździe

nie wie jak będzie wyglądać , ale już jest za

prorok jakiś czy co ?
    • Gość: LEO Tysiąclecie z napisem. Jak w Hollywood? IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 13:57
      Cóż jeśli mowa o wandalach to niech się zajmą reklamami a napis niech zostawią w spokoju.

Tandetna kolorystyka? Coż takie są barwy naszego, choć uszatkowego, miasta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka