Gość: katowiczanin IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.12, 12:32 te plebiscyty to kompletne nieporozumienie...to potworne blokowisko najlepszą dzielnicą Katowic ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: katowiczanin Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.12, 12:32 No cóż wygrała dzielnica z największą liczbą ludności, więc to dlatego. Ale prawda taka że nie chciałbym tam mieszkać nawet za dopłatą, niedługo znowu nowe bloki postawią i nie będzie gdzie nogi postawić. Po prostu betonowe getto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Przecież decydowała ilość głosów, a tam jest IP: *.zanet.pl 23.02.12, 21:48 Przecież decydowała ilość głosów, to wiadomo, że wygrało osiedle z największą liczbą mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Oto najlepsza dzielnica Katowic 16.04.12, 19:46 Najlepszą dzielnicą Katowic jest Brynów z "Ptasim Osiedlem",najwięcej tam ptoków,niebieskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atek Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.12, 12:33 głupota ten konkurs wygrała dzielnica blokowisko z mieszkaniami klatkami gdzie najwięcej ludzi mieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tauzencitizen Tauzen rządzi! IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.12, 12:36 Tauzen rządzi, Tauzen radzi, Tauzen nigdy cie nie zdradzi! www.facebook.com/NaTauzenie Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze uffff 23.02.12, 12:43 Idźcie se wszyscy mieszkać na Tauzen, nowe bloki już wam się budują, a u nas [nie powiem gdzie] będzie przestrzeń, zieleń i cisza:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp Re: uffff IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.12, 13:07 Jasne, lepiej chodować kury na Podlesiach, Kostuchnach i innych zadupiach i jeździć furmankną do najbliższego sklepu oddalonego o 20 km Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: uffff 23.02.12, 19:10 Nie mów za głośno bo jeszcze przyjedzie i się dowie jaka jest różnica między Podlesiem a Podlasiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podlesiok Re: uffff IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.12, 00:22 Dokładnie, dokładnie :) Ja robiłem co tylko mogłem, żeby przypadkiem Podlesie nie wygrało. Całe szczęście moja wieś skończyła na ostatnim miejscu, a już zaczynałem się martwić po tym jak dostała się do drugiego etapu. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: uffff 25.02.12, 11:44 Gość portalu: Podlesiok napisał(a): > Dokładnie, dokładnie :) Ja robiłem co tylko mogłem, żeby przypadkiem Podlesie n > ie wygrało. Daliśmy radę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.12, 12:50 To jakaś ściema z tym głosowaniem! Ciekawe, że w ostatniej chwili i tak nagle, spontanicznie przybyło im prawie 1500 głosów. Tysiąclecie oszukało! Ktoś powinien to zbadać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandzik Re: Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.telpol.net.pl 23.02.12, 12:52 najlepiej Antoś Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Oto najlepsza dzielnica Katowic 23.02.12, 12:57 Jeśli ktoś lubi mieszkać w okolicy o zagęszczeniu kilku tysięcy ludzi na km2 to będzie się tam czuł znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Urbanistyczne kuriozum IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.12, 21:13 settembrini napisał: > Jeśli ktoś lubi mieszkać w okolicy o zagęszczeniu kilku tysięcy ludzi na km2 to > będzie się tam czuł znakomicie. Kilku?. Chyba kilkunastu. Tam jest napewno ponad 10 000/na 1km2 Kilka tysięcy,a konkretnie 3 350 to średnia dla Warszawy (licząc wraz z powierzchnią Wisły, lotniska i Lasów Kabackich). Lublin ma ok 2300 a Wrocław ok 2200 A Katowice mają tylko 1790 na 1km2 choć województwo jest 5 razy gęsciej zaludnione od innych. Kretyn Uszok ma na to sposób. Dogęścić Tauzen na wcisk. Oczywiście nie koło śmierdzącej DTŚ i oczyszczalni ścieków, które mieszkańcom załatwił, bo tam pies z kulawą nogą mieszkania nie kupi. Co innego sąsiedztwo normalnej miejskiej aleji z tramwajem i pięknego parku, który założył kto inny. Tam się może jeszcze chetnych do wieżowców może znajdzie. A że się przy tym oszpeci jednolite dzieło panów Buszki i Franty, widoczne z dziesięciu kikometrów, to się ciul nie przejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Urbanistyczne kuriozum 25.02.12, 11:58 Gość portalu: tomek napisał(a): > Kilka tysięcy,a konkretnie 3 350 to średnia dla Warszawy (licząc wraz z powier > zchnią Wisły, lotniska i Lasów Kabackich). > Lublin ma ok 2300 a Wrocław ok 2200 > A Katowice mają tylko 1790 na 1km2 Niezmiernie śmieszne jest, jak ktoś podkreśla wliczanie Warszawie lotniska, a w Katowicach zapomina o Katowickim Parku Leśnym oraz lasach murckowskich i panewnickich, o stawach nie wspominając:-)) W końcu lasy stanowią około 40% powierzchni Katowic, żeby już nie wspominać o terenach rolniczych, głównie przyłączonych w 1975 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Urbanistyczne kuriozum IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.12, 23:39 Masz prawo się śmiać, wsiowy głupku, bo o urbanistycznej harmonii nie masz zielonego pojęcia. Choć wiadomo, że jesteś forumowym rzecznikiem innego wsiowego głupka, swojego sąsiada, Piotra U, jak urbanista. Rola wymaga,żebyś wychwalał jego dewastacje. Czego byś nie wycisnął z tej twojej klawiaturki, fakty pozostaną faktami: 1. W granicach Warszawy jest mnóstwo lasów a w nich 5 rezerwatów leśnych . Jest też wiele dzielnic otoczonych, praktycznie ze wszystkich stron lasami i polami. Wielkich jak Żolibórz czy Praga Pd i malych jak Kabaty, Rembertów czy Białołęka i inne. Parków jest wiekorotnie więcej niż Katowicach. Powierzchnia gruntów rolnych z łąkami i sadami i ogródkami jest tam większa niż powierzchnia całych Katowic. A najlepsze jest to "nie wspominając", bo porównywanie powierzchni katowickich stawów i rzeczek z powierzchnią wód w Warszawie, budzi taki sam śmiech, jak nazywanie odcinka zadrzewionej aleji z tramwajami koło WPKiW autostradą. 2. Oczywiście Kraków czy Wrocław też mają w granicach miasta, wiele lasów, lasków, borków, zespołów krajobrazowych, łąk, gruntów rolnych, sadów i ogrodów itd itp, i wiele róznych parków, a obszarów wodnych , zalewowych , powodziowych bez porównania więcej niż Katowice. I są znacznie gęściej zaludnione od Katowic, choc mają mniej mieszkalnych wieżowców.To jest jedno z kuriozów. 3. Ale oczywiście najgorsze jest ,że różnica gęstości zaludnienia się powiększa, mimo ogromnej ilości wolnych terenów i nieużytków w Katowicach. Lokalizacja nowych wieżowców na Tauzenie, słuzy wyłącznie powiekszaniu dysproporcji i oszpecaniu miasta. Miasto ma kuriozalne proporcje między centrum a dzielnicami. A4, DTŚ, Murckowska i gigantyczne węzły, przecięły miasto i wygrodziły to niewielkie centrum, powiększając te dysproporcje. Bo wymagały wyburzeń, a uniemożliwiły odbudowę i rozbudowę miasta, domów mieszkanych, akademików, hoteli zwykłych ulic między Parkiem Kościuszki a Sztauwajerami, na pięknym pd pochyleniu między Spodkiem i ul Ordona a parkiem Bogucickim, na terenie po Hucie Baildon, przy Grundmana i w kliku innych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Urbanistyczne kuriozum 26.02.12, 11:49 Jeśli skończyłeś już wypluwać ten zbiorowy wytwór leśnego klubu dyskusyjnego, to teraz pora na fakty: Warszawa - powierzchnia 517 km2, w tym lasy i inna zieleń około 200 km2, w tym lasy 72 km2, Kraków - powierzchnia 326 km2, w tym parki 3 km2, lasy 12 km2 i użytki rolne 103 km2, Wrocław - powierzchnia 293 km2, w tym lasy 22 km2 i parki 8 km2, Katowice - powierzchnia 165 km2, w tym lasy 66 km2, inne użytki25 km2 , inna zieleń 12 km2. A teraz leśny klub dyskusyjny spieprza liczyć, w którym z miast tereny niezamieszkałe stanowią największy procent i jak to wpływa na gęstość zaludnienia. Do jesieni może się wam uda, a do tej pory ślinotok i fantasmagorie na temat miasta i jego mieszkańców zachowajcie dla siebie i do miasta się nie zbliżajcie, jak wywołuje w was paniczny lęk cywilizacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Urbanistyczne kuriozum IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.12, 15:03 Zapomniałeś jeszcze o tych rzekach i stawach. No i o tym demograficznym rozwoju. Jako wsiowy głupek nie jesteś stanie zrozumieć kretyństwa urbanistyki Katowic, dokładnie tak samo jak nie jesteś w stanie pojąć własnego kretyństwa. bartoszcze napisał: > A teraz leśny klub dyskusyjny spieprza liczyć, w którym z miast tereny niezamie > szkałe stanowią największy procent i jak to wpływa na gęstość zaludnienia.< Lesny klub nie potrzebuje tego liczyć, matołku, bo już z 10 razy pisał o tym , dla wszystkich którzy rozumieją drukowane. Dla matołów jeszcze raz z CapsLockiem TERENY NIEZAMIESZKAŁE, NAJWIĘKSZY PROCENT STANOWIĄ W MIEŚCIE KATOWICE. OD DZIESIĄTKÓW LAT. NA GĘSTOŚĆ ZALUDNIENIA WPŁYWA TO UJEMNIE. Jaka mogłaby być inna przyczna najrzadszego zaludnienia miasta , które ma około setki wielkich, kilkunastopietrowych budynków mieszkalnych i setki najokazalszych w Polsce kamienic przy wąskich ulicach? No a jaka jest przyczyna, że Warszawa, Kraków, Rybnik, Rzeszów, czy Bielsko w ostatnich 20 latach zyskały mieszkańców, a Katowice straciły 20%? Przecież jak jest najwięcej niezabudowanych terenów, to wystarczy, tak działać, żeby przynajmniej ich część w sposób harmonijny zabudować, a nie wpieprzać się z wieżowcami od Sasa do lasa, w ciasnotę, między wódke a zagryche jak na Tauzenie. I oszpecać jednolitą architekturę widoczną z kilometrów. No więc,przyczyna jest taka, że mamy prezydenta wsioka równie głupiego i krętacza równie wrednego, jak jego sąsiad p.Bartoszcze. Uzupełnieniem ciasnych ulic śródmieścia Katowic były szersze aleje, przydatne dla przyszłej harmonijnej zabudowy okolicy ( dokładnie tak jak w innych miastach). Zmieniono je na autostrady i ich węzły. Tym samym wyeliminowano wszelkich chętnych do dobrowolnego zainwestowania w nowe budynki mieszkalne w odległosci mniejszej niż kilometr. Ale nie tylko , bo zdegradowano tysiące mieszkań wcześniej tam wzniesionych i zamieszkałych przez dziesiątki tys mieszkańców. To jak, w sposób harmonijny, zabudować tereny niezabudowane, jesli się przecięło śródmieście i najgęściej zamieszkałe tereny dziesiatkami km autostrad wbrew podstawowym europejskim zasadom urbanistyki. Najbardziej kretyńskie jest to, że te parki miejskie i leśne parki ochronne były w Katowicach i wokół miasta tworzone od ponad 100 lat, ludzką ręką, tak żeby chronić i służyć jak największej liczbie mieszkańców. A na koniec autostrady poprowadzono przez miasto tak, żeby wszelkie lasy i parki służyły tylko wojwodzie z Sosnowca, sołtysowi Kostuchny i gajowemu z Podlesia. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Urbanistyczne kuriozum 26.02.12, 15:24 Och, leśny klub jest głupszy, niż carska ustawa w najśmielszych snach przewidywała. Sami nie potrafią się bowiem zdecydować, czy w mieście mają być tereny zielone obniżające w oczywisty sposób gęstość zaludnienia, czy wyłącznie tereny zurbanizowane:-D:-D Już lepiej nie piszcie, bo forum ze śmiechu umrze. > No a jaka jest przyczyna, że Warszawa, Kraków, Rybnik, Rzeszów, czy Bielsko w o > statnich 20 latach zyskały mieszkańców Jak również dlatego, że gó...arsko łżecie. Kraków w latach 1990-1999 tracił na liczbie ludności, w latach 2003-2008 tak samo. Reszty pijackich fobii naprawdę nie ma sensu komentować, mieszkańcy miasta mają dokładnie odwrotne zdanie niż leśny klub dyskusyjny, co jasno widać choćby w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Twoje miejsce w bandzie cyganów. IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.12, 16:47 I goń stare baby do lasa! bartoszcze napisał: > Już lepiej nie piszcie, bo forum ze śmiechu umrze. > "> > jaka jest przyczyna, że Warszawa, Kraków, Rybnik, Rzeszów, czy Biels > ko w o > > statnich 20 latach zyskały mieszkańców > " > Jak również dlatego, że gó...arsko łżecie. > Kraków w latach 1990-1999 tracił na liczbie ludności, w latach 2003-2008 tak sa > mo." Kraków 1987r 744 889 mieszkańców ; 1990r 750 540mieszkańców 2010r 756 183mieszk. pl.wikipedia.org/wiki/Ludno%C5%9B%C4%87_Krakowa Katowice 1987r 368 621 mieszk. ; 1993r (ostatni rok przed rządami duetu wieśniaków z Kostuchny i Zarzecza) 359 408 mieszk. : 1997r (ostatni rok przed rządami słońca Kostuchny) 348 974 mieszk. ; 2010r 297 441 mieszkańców. katowice.naszemiasto.pl/artykul/796480,wszystko-o-demografii-katowic-czy-grozi-nam-siwe-tsunami,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze miejsce leśnego głupka w lesie, nie wśród ludzi 26.02.12, 16:51 > > Kraków w latach 1990-1999 tracił na liczbie ludności, w latach 2003-2008 > tak sa > > mo." 1990 – 750 540 1991 – 751 320 1992 – 744 032 1993 – 745 101 1994 – 746 008 1995 – 744 987 1996 – 740 675 1997 – 740 537 1998 – 740 666 1999 – 738 150 2003 – 757 685 2004 – 757 430 2005 – 756 629 2006 – 756 267 2007 – 756 583 2008 – 754 624 Z tego samego źródła, leśny analfabeto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo! Gratulacje! IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.12, 13:05 Wygrana w pełni zasłużona! To najlepiej położona dzielnica Katowic, która obecnie przeżywa ogromną przemianę - nowe place zabaw, tereny rekreacyjne, odnowa budynków itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub z Brynowa Re: Gratulacje! IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.12, 14:24 Taaa, przeżywa ogromną przemianę. Tyle, że na osiedle DReSiaRskie. Tauzen. Nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Gratulacje! 23.02.12, 14:28 o wiele bezpieczniejsze niż Paderewo, Nikisz, Dąbrówka czy wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loool Re: Gratulacje! IP: *.kolejesl.static.3s.pl 23.02.12, 15:24 bezpieczna? dobre, szczególnie jak się atakujecie, podpalacie itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.12, 13:14 ojjj odzywają się zakompleksieni mieszkańcy innych dzielnic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.huhtamaki.3s.pl 23.02.12, 13:18 pozdrowienia dla tych, którzy dopuscili sie zaniedban na Iłłakowiczówny...syf i zgroza, Uszokowi nie pomoga nawet nowe budynki, dla mnie bedzie symbolem nieposprzatanego śmietnika i zapchanych studzienek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robroj Re: Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: 195.94.208.* 23.02.12, 13:24 Mało istotne kto wygrał i czy był to przekręt czy nie . Każdy mieszka gdzie chce i może ja mieszkałem różnych dzielnicach i to w sumie zależy jakich masz sąsiadów mnie tam się poszczęsciło i zawsze dobrze trafiłem a pisanie że reszta to tz. pipidówy to raczej głupie gadanie teraz mieszkam w centrum też nie jest źle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowisz53 Re: Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.welnowiec.pl 23.02.12, 16:55 Mieszkam przy ul. Słonimskiego. Z przykrością sie z tobą zgadzam. Chodząc na spacery z psem (sprzątając po nim) fotografuję "otoczenie". Przekazałem foto KZGM i innym urzędnikom magistratu. Kompletnie nie rozumieją o co mi chodzi. Chyba mieszkają na Tysiącleciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.play-internet.pl 23.02.12, 20:02 > pozdrowienia dla tych, którzy dopuscili sie zaniedban na Iłłakowiczówny...syf i > zgroza, Uszokowi nie pomoga nawet nowe budynki, dla mnie bedzie symbolem niepo > sprzatanego śmietnika i zapchanych studzienek. na Iłłakowiczówny sa same wspólnoty. jak ludzie wykupili miejskie mieszkania z bonifikatą za grosze to kto według ciebie powinien im czyscic studzienki i sprzatac w smietnikach? Prezydent? wlasciciele nieruchomosci musza sami brac odpowiedzialnosc za swoje sprawy. ja z moich podatkow nie mam zamiaru płacić za ich wygode, bo mnie w domu nikt gulika za darmo nie przepchnie jak go liscie zapchaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulik Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: 80.50.234.* 23.02.12, 13:31 W nagrodę autor tego śmiesznego rankingu powinien tam zamieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 13:49 Może i blokowisko jest trochę przerażające, ale o klimacie dzielnicy stanowią ludzie, a Ci na Tauzenie są bardzo fajni. Gratulacje zwycięstwa z Podlesia. Żeby nie było, że jestem stronniczy. W Podlesiu mieszkam od urodzenia i nigdy nie miałem nic wspólnego z osiedlem Tysiąclecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość zazdrośnicy z debąwych nieporozumień pieją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.12, 13:53 zamiast gratulować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.centertel.pl 23.02.12, 13:55 No jasne, ze Tauzen, tam są najlepsze mieszkaniowki w mieście, dziewczyny niczego sobie, ceny przystepne, a i oferta usług w 100% pełna. Jedynie czasami trafić trudno i sie po sąsiadach podzwoni, albo do konkurencji zajdzie, tyle tam tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.12, 14:09 To głosowanie jest zwyczajnie bez sensu. Jeśli na Tysiącleciu mieszka najwięcej ludzi, to oni będą na nie głosować i zdobędzie najwięcej głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megutek Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 14:10 Ten plebiscyt udowodnił tylko tyle, że na tauzenie najwięcej ludzi jest w sieci i pofatygowali się zagłosować...........każdy dba o swoje podwórko.... nawety gdy jest ciasne bo ważne, że własne....hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paszczak Tauzen jest NAJ...większym blokowiskiem... IP: 88.220.76.* 23.02.12, 14:20 i tyle w temacie. Jakieś zalety mieszkania na "łosiedlu"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proszę Re: Tauzen jest NAJ... NAJ IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.12, 14:30 Tauzen jest nie do pobicia. 1. Atrakcyjne ceny mieszkan. 2. Park. 3. Szkoły, przedszkola, żłobki - wszystko pod nosem. 4. Autobusy i tramwaje do centrum - 4 przystanki. Pod dworzec PKP z 6 ? 5. Pod nosem DTŚ (Gliwice-Centrum Kato), wylot na Pyrzowice / Wawe - tylko pod tunelem myk i już, do A4 Bocheńskiego i już. Nie ma lepiej skomunikowanej miejscówki - jedynie Paderewa jest jeszcze w miare (z tych miejscówek co się nadają do zamieszkania). 6. Na Tauzenie jest CZYSTO. Tak - CZYSTO - wiem co mówię. 7. Pod domem Lidl, Biedrona, Frac, Tesco (biedne). 8. Place zabaw - mnóstwo, nowoczesne, zadbane, nie poniszczone, ogrodzone - bez psich kup. 9. Mamy 2 samochody i obydwa stoją na parkingu strzezonym - i nie bylo problemu z miejscem, wiec domniemuje ze nie ma tez problemow z parkowaniem. 10. Jezeli chodzi o Park, to do tego mozliwosc korzystania z roweru, nawet jest sciezka rowerowa do centrum, zoo i inne "atrakcje", jak na nasze mizerne warunki oczywiscie. 11. Na Tauzenie jest posterunek policji 12. Pod domem mam pocztę w której nigdy nie ma kolejek. I to jest wogóle niesłychane. W Budynku mam osobę, która się przedstawiła jako "gospodarz domu" - codziennie ją widzę jak sprząta w budynku i wokoło. Jest czysto. CZYSTO (jak na katowickie, polskie... warunki oczywiscie). 13. Standard budynkow jest lepszy jak tych z wielkiej plyty. My akurat mieszkamy w kukurydzy. Ale zarowno kukurydze jak i pozostale bloki na tysiacleciu to nie sa bloki z wielkiej plyty (!) -PLUS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przy okazji Re: Tauzen jest NAJ... NAJ IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.12, 15:54 Zapomniałeś/aś napisać o dwóch kościołach,cmentarzu pośrodku osiedla i oczyszczalni ścieków tuż obok , która co jakiś czas daje o sobie znać cudownym nawilżeniem i zapachem , ratując przed astmą z przesuszenia dróg oddechowych wskutek spalin z Chorzowskiej. Te 2 samochody co na parkingu strzeżonym stoją pewnie też smrodzą tak samo jak i te inne co na weekendy przyjeżdżają do parku i zajmują każdą ścieżkę wolną na osiedlu. Jedna mała restauracyjka,1 budka z kebabem koło TESKO i drożyzna w budkach ,namiastkach obiecanych sklepów. Ktoś nawet napisał , że są 2 kryte baseny!!!! Zapomniał dodać ,że to baseniki przyszkolne. Na basen to trzeba jechać do Chorzowa . Nadal aktualne są spotkania 'na schodach bloku' dla młodych , którzy chcą spotkać się i pogadać . Rowerzystom najlepiej jeździ się po chodnikach ,kup psich nikt nie zbiera a na przyblokowych ławeczkach siedzą meny z piwem (jakoś nikt im uwagi nie śmie zwrócić). Meny czasem 12 letnie plują sobie między nogi i nie w głowie im ustąpić miejsce tym co już do parku nie dojdą. O zrywanych łańcuszkach,wyrywanych torbach z zakupami i kłótniach - szkoda wspominać. www.youtube.com/watch?v=NZtuSXNF244&feature=related Jak się nie ma co się lubi , to się lubi co się ma (ale żeby glosować ??? to trzeba być patriotą lokalnym i to tutaj widać!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Tauzen jest NAJ...większym blokowiskiem... 23.02.12, 14:31 pełna gama usług, szkoły, przedszkola, żłobki, przychodnie, doskonała komunikacja z centrum, A4 i DTŚ pod nosem, dość bezpiecznie, wielki park w pobliżu, dużo nowoczesnych placów zabaw, kilkanaście dostępnych boisk, dwa baseny kryte... można by długo wymieniać Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Tauzen jest NAJ...większym blokowiskiem... 23.02.12, 14:34 polsz napisał: > A4 i DTŚ pod nosem Sami nie wiecie, że wam osiedle przez te autostrady umiera !!1! (to nie moje, tylko pewnego antyfanatyka autostrad i wszelkich dróg szerszych niż jeden pas:-D) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Tauzen jest NAJ...większym blokowiskiem... IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.12, 21:45 Wiem ,że do mnie pijesz, krętaczu. Prostuję twoje łgarstwa: Dobrze wiesz , że jestem fanatykiem CZTEROPASOWYCH, zadrzewionych aleji takich jak kiedyś Górnośląska. I takich jak Roździeńskiego jeszcze na początku tego wieku. Albo CZTEROPASOWYCH miejskich ulic z tramwajami jak Chorzowska . Czyli takich ulic i aleji jakich wiele we Wrocławiu, Krakowie, Warszawie czy Gdańsku. Ulic, przy których ludzie chcą mieszkać. I dobrze wiesz, że byłem przeciwnikiem ich przebudowy, na plątanię 10-cio pasowych autostrad przez centrum miasta. I dobrze wiesz, że jestem zwolennikiem obwodnic autostradowych za miastami albo między miastami, co jest normalną normą w normalnym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Tauzen jest NAJ...większym blokowiskiem... 24.02.12, 19:12 O, wywołałem Tomka z lasu, biedak nadal się boi każdej szerszej drogi, bo mu dzieci taką uciekły:-) PS. Pluj sobie ile chcesz, sens w tym co piszesz na pewno się od tego nie pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Goń sie leszczu. IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.12, 20:13 Liż dalej dupy bonzom. To jedyne co potrafisz oprócz krętactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze ach, ta leśna kultura:-)) 25.02.12, 11:43 Ale czego się spodziewać po kimś, kto sześciopasmową autostradę (plus huczące tory tramwajowe) o krok od bloków Tauzena uważa za ideał, a w centrum już za morderstwo na mieście:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.play-internet.pl 23.02.12, 14:31 Tłuki statystyczne- wynik dostaniemy dopiero, przeliczając ilość oddanych głosów w przeliczeniu na przykładowo 1.000 mieszkańców danej dzielnicy. Przecież jest rzeczą jasną, że dzielnica, w której mieszka kilka razy więcej osób od innej, będzie miała więcej głosów za od dzielnicy słabiej zaludnionej, nawet gdyby ludziom żyło się tam gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombom Re: Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.12, 14:38 a sprawdzales mądralo (za srikipediom) ? Os. Tysiąclecia - 23 501 Śródmieście - 35 927 Ligota - 31 879 Piotrowice - 25 110 Józefowiec - 15 924 Giszowiec - 18 475 Bogucice - 16 538 jakoś nie widzę mądroa głowo żebyś miał racje Odpowiedz Link Zgłoś
kat.2 Oto najlepsza dzielnica Katowic 23.02.12, 14:36 Katowiczanie wolą 40m2, sąsiada za ścianą z lanego betonu , problemy z windami, walkę o parking niż osiedle z niską zabudową położoną w okolicy lasów! Powiem krótko - wygrała zabudowa typu familok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tauzeniok Re: Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.12, 15:47 We familoku to ty mieszkosz buraku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tysiaclecie Re: Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 19:44 jest najlepsze i najładniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cho Re: Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.12, 16:44 Koło familoka to mieszkam ja - ta tak zwana niska zbudowa to menele, które palą w piecach byle czym, więc nie ma czym oddychać, leją po bramach, wydzierają się przez pół nocy, obojętnie, czy ich ukochany klub wygrał (z rzadka), czy nie. Nie ma gdzie iść się pobawić z dzieckiem, bo wszystkie place zabaw sa otwarte, więc zasrane przez psy i zarzucone petami i butelkami po piwie i wódce, wystający na każdym wolnym kawałku ulicy "koneserzy" ze skundlonymi bullami i flaszkami w rękach to norma. Do centrum Chorzowa jadę autobusem prawie pół godziny, a do Katowic godzinę z przesiadką. A fe, Tysiąclecie, a fe, takie paskudne. Chyba jestem masochistką, bo mam zamiar się tam niedługo przeprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podlesiok Re: Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.12, 00:45 Tak, wolą spokój i bliskość do jakichś normalnych rozrywek (kino, teatr, basen itp.) zamiast zastać obrobioną chałupę po powrocie z pracy lub dostać po zmroku w mordę w Podlesiu. Podlesie - najbliższy posterunek policji w Piotrowicach (ok. 5km.), Zarzecze - najbliższy posterunek w Mikołowie (też ok. 5km). Co prawda tej informacji nie sprawdzałem ale kilka lat temu w Aktualnościach podano, że w Kostuchnie, Podlesiu i Zarzeczu jest jeden z najwyższych wskaźników kradzieży w przeliczeniu na jednego mieszkańca w całym kraju. I z krążących po Podlesiu nowinek/plotek wnioskuję że to może być prawda. He, he uwielbiam czarny PR :) Odpowiedz Link Zgłoś
milosniktrojki Wygrało cwaniactwo 23.02.12, 14:42 Niech zgadnę, wygrały dzielnice, w których jest najwięcej mieszkańców, którzy mają dostęp do internetu, albo cwaniaków, którzy głosują wielokrotnie przez proxy. Znowu zamiast chwalić się Giszowcem i południowymi dzielnicami, będziecie promować na Świat obsikane familoki i blokowiska z północy. Gratulujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chy ba ty Re: Wygrało cwaniactwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 19:45 śmiesza mnie głosy snobów ,ubolewających ,że tauzen jest fe .Tam jest życie ,a w życiu piękne są tylko chwile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.zory.vectranet.pl 23.02.12, 15:07 Jak tak zsumować wyniki to wychodzi 101%... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paszczak Tauzenjest NAJ... IP: 88.220.76.* 23.02.12, 15:08 argumenty na NAJ "łosia z łosiedla"; pisze to jako osoba której się udało wyprowadzić z "wielkiego miasta" na podkatowicką "wieś" do małego domku. Kryteria najlepszego osiedla to nie LIDL, tramwaj, parking, ale chyba architektura, przyroda, infrastruktura, kultura ... etc. Zgadzam się z kolegą 'miłośniktrójki', że wygrał dostęp do internetu, zamiast rzeczowych i właściwych argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiA Re: Tauzenjest NAJ... IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.12, 15:17 > argumenty na NAJ "łosia z łosiedla"; pisze to jako osoba której się udało wypro > wadzić z "wielkiego miasta" na podkatowicką "wieś" do małego domku. kto co lubi. maly domek pod katowiceami kosztuje tyle co duze mieszkanie w centrum. ja wybralem mieszkanie. to ze tobie sie wydaje ze dokonales "jedynego slusznego wyboru" nie znaczy ze inni pojda to sama droga. nie mam czasu na stanie w korkach, dojezdzanie do sklepow, dojezdzanie do parku, dojezdzanie do restauracji, klubu, dyskoteki. a przede wszystkim nie mam czasu ani checi zajmowac sie DOMkiem, odsniezac chodnik, kosik trawe, odtykac rynne, palic w piecu, i zajmowac sie tysiacem innych pie... na weekend zamykam drzwi i jade na narty, a w lecie jade nad wode. a popoludniami to lubie sobie gdzies wyjsc a nie siedziec w DOMku i ewentualnie cos dlubac. mieszkalem w domku i wiem co wybralem jak wiele podobnych mi osob. wiec uszanuj moj wybor zamiast wydawac "madrosci". jak bede na emeryturze - byc moze wyjade poza miasto. byc moze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Najlepsza? IP: *.kolejesl.static.3s.pl 23.02.12, 15:22 ...a co tam fajnego??? tłumy ludzi uważam, że wygrał tu patriotyzm lokalny, wszystcy którzy głosowali to oddawali głos na swoją dzielnicę...a przy takim zagęszczeniu jak na Tysiącleciu, zwycięstwo gwarantowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombom Re: Najlepsza? IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.12, 15:32 kolejny "madry" zablysnal a sprawdzales mądralo (za srikipediom) ? Os. Tysiąclecia - 23 501 Śródmieście - 35 927 Ligota - 31 879 Piotrowice - 25 110 Józefowiec - 15 924 Giszowiec - 18 475 Bogucice - 16 538 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Najlepsza? IP: *.centertel.pl 23.02.12, 15:33 Glosowalem na Tauzen, bo jest to jedyna dzielnica gdzie mogę sie dobrze zdupczyc za przystepne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dypcyc Re: Najlepsza? IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.12, 15:36 przepraszam bardzo ale w samej superjednostce jest wiecej panienek niz na calym tauzenie o srodmiesciu nie wspominajac. pozdrawiam dorote, ewe, roksane, vanesse i maxi mame ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Najlepsza? IP: *.centertel.pl 23.02.12, 18:42 Niestety dziewczyny z Superjednostki cieszą sie zła sława znawców branży, choć sam muszę przyznać, ze spotkałem tam kiedyś całkiem zacne ciało, które to obsluzylo mnie wyśmienicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aggie Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.12, 15:44 Haa! Moja dzielnica, fuck yeah! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarri Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.12, 15:59 Szczególnie widać to po cenie mieszkań - 1000-lecie razem z Witosa w najniższych cenach. Tak bardzo ludzie chcą tam mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwwwwww Re: Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.12, 16:09 ceny jak w calych kato, takie same jak na paderewie, jozefowie czy ligocie pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent nieruchomosc Re: Oto najlepsza dzielnica Katowic IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.12, 16:59 Ceny jak na Witosa? Człowieku - zorientuj się co się dzieje na rynku nieruchomości! Pewnie mieszkasz z mamusią i o bożym świecie nie masz pojęcia! Tysiąclecie (szczególnie nowe budownictwo) to obecnie jedne z najdroższych nieruchomości w Katowicach Odpowiedz Link Zgłoś