Dodaj do ulubionych

Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewoluc...

IP: *.play-internet.pl 24.04.12, 23:11
"Właściciel Gościńca jednak ją zmarnować." Widzę, że Kali dostaje coraz więcej artykułów do pisania ;).
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Nowak Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: 109.95.200.* 24.04.12, 23:23
      Po pierwsze: Tychy to nie miasto sypialnia.
      Po drugie: wybraliśmy się do lokalu Pod prosiakiem, i owszem. Masakra. Trudno to nazwać kuchnią. Jakąkolwiek. Ludzie idą z ciekawości. A później wystarczy poczytać opinie w internecie...
      • Gość: mała Mi Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.12, 14:17
        Tychy to JEST miasto sypialnia. W latach 50-tych XX wieku zaczęto rozbudowę miasta, które miało stanowić "sypialnię" dla GOPu. Niestety, ta tendencja trwa do dzisiaj. Po 22.00 nie dzieje się w mieście kompletnie nic.
        • Gość: Malice Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.tsi.net.pl 29.04.12, 02:18
          A w którym mieście coś się dzieje po 22? To nie Włochy czy Hiszpania, gdzie noc gorąca.
          • Gość: Tobiasz Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.12, 06:35
            W Krakowie, Wrocławiu i Sopocie.
            • Gość: Mieszkaniec Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: 109.95.204.* 29.04.12, 08:33
              To chłopie, miastem sypialnią wg twego toku są Katowice, Sosnowiec itp. Każde miasto gdzie nic po 22 się nie dzieje.

Bądź chłopie konsekwentny.
            • Gość: Texas Ranger Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.12, 10:19
              Jeżeli pod nazwą "coś się dzieje" masz na myśli ludzi rzygających w uliczkach przylegających do rynku, to faktycznie, dzieje się! Miasto żyje nocą, aż samemu chce się żyć.

Ehh...
              • Gość: Kessler Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.04.12, 22:54
                Może ci ludzie rzygają, bo jedzą bardzo niesmaczne żarcie?
          • Gość: vrnk Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.wroclaw.mm.pl 05.07.12, 06:03
            Gość portalu: Malice napisał(a):

> A w którym mieście coś się dzieje po 22? To nie Włochy czy Hiszpania, gdzie noc
            > gorąca.

Kraków, Wrocław, warszawa, Trójmiasto...dalej wymieniać?
      • Gość: Kessler Żydzi mają zbyt dużo tupetu! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.04.12, 07:47
        Jednak ta pani to chodzący tupet do tego zbyt mocno okraszony kur.wami etc. Powinno się bezzwłocznie odchudzać i koniecznie coś zrobić z włosami - czy nikt jej nie może tego doradzić?
        Może ten szwagier co jest winien ponad 20 baniek?
    • Gość: Anna Nowak Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: 109.95.200.* 24.04.12, 23:30
      Z innych głupot, bo w Pszczynie też jadłam: moja mama robi o niebo lepszą kaczkę, a gwiazdkę to już raczej na pewno jako pierwszy Amaro dostanie... Do wiadomości "znawców kuchni nad Wisłą".
      • Gość: bazooka Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.12, 23:00
        Trafiłam do Kuchni i Wina już po "rewolucjach", a grubo przed emisją programu. Słowa "trafiłam" używam celowo, bo oznakowanie było żadne. Natomiast bardzo się cieszę, że się nie poddałam i miejsce to udało mi sie znaleźć. Porcje mięs - oględnie mówiąc - nie rzucały na kolana, ale do jakości potraw nie sposób się było przyczepić. Odwiedziłam sporo europejskich restauracji (dla złośliwych - bynajmniej nie były to bary szybkiej obsługi) i muszę przyznać, że większość kosztowanych przeze mnie w Kuchni i Winie potraw, na czele z absolutnie fenomenalnym żurem, była na europejskim poziomie. Jeśli tylko popracowali nad obsługą klienta - gwiazdka Michelina? Czemu nie!
        • Gość: mk Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.internetia.net.pl 29.04.12, 06:27
          W Pszczynie robią dobry żur nie tylko tam, są jeszcze przynajmniej dwie knajpy z dobrym żurem, jedna to taka PRL-owska, a druga w drewnianym młynie.
          • Gość: mk Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.internetia.net.pl 29.04.12, 06:41
            ...przynajmniej kiedyś tak było, w młynie mieli taki żur z taką jakby kluchą...
        • Gość: mmll Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.play-internet.pl 29.04.12, 11:57
          Kompromitujesz sie Bazooka bredzac cos o gwiadkach Michelina dla tej budki.
          Nie ten wystroj, nie ta klasa.
          • Gość: edek Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: 79.97.136.* 29.04.12, 12:33
            to zobacz sobie kolego restauracyjke fat duck
            wedlug twojej opinii pewnie byla by to jakas stara rozpadajaca sie chalupa a gwiazdki jakos dostali
            • Gość: Kitek Maly Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.centertel.pl 29.04.12, 13:09
              He, he, he "znawca" Edek sie odezwal. Kup se mocne bryle a potem sie przyjrzyj jak wyglada w srodku Fat Duck i co jest na talerzu.
              • Gość: edek Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: 79.97.136.* 29.04.12, 14:48
                HAHA , w srodku wyglada raczej srednio, moze byc to szal jesli porownujesz z buda z kebabami,
                a jesli piszesz o tym co na talerzu,
                no to chyba tego dotyczyl moj pierwszy post ,ze nie wyglad restauracji jest czynnikime decydujacym o jakosci jedzenia tam podawanego
        • shootthemall Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol 19.10.12, 18:28
          Gość portalu: bazooka napisał(a):

> Trafiłam do Kuchni i Wina już po "rewolucjach", a grubo przed emisją programu.
          > Słowa "trafiłam" używam celowo, bo oznakowanie było żadne. Natomiast bardzo się
          > cieszę, że się nie poddałam i miejsce to udało mi sie znaleźć. Porcje mięs - o
          > ględnie mówiąc - nie rzucały na kolana, ale do jakości potraw nie sposób się by
          > ło przyczepić. Odwiedziłam sporo europejskich restauracji (dla złośliwych - byn
          > ajmniej nie były to bary szybkiej obsługi) i muszę przyznać, że większość koszt
          > owanych przeze mnie w Kuchni i Winie potraw, na czele z absolutnie fenomenalnym
          > żurem, była na europejskim poziomie. Jeśli tylko popracowali nad obsługą klien
          > ta - gwiazdka Michelina? Czemu nie!
          poważnie żur był na europejskim poziomie?! to powiedz, gdzie jeszcze, poza Polską, w Europie go jadłaś
    • Gość: Przemek Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewoluc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 23:39
      A od kiedy to Kwiecień jest tenorem? Chapeau bas dla autora artykułu.
    • cisza-jak-ta Tychy...popieram, ze to nie sypialnia!! 24.04.12, 23:50
      Poza tym nie pisze sie ajntopf!!! To posiłek jedno daniowy, wiec wypadało by napisac ein - na początku!!!!!!!! Mieszkam nieopodal. Mówiąc delikatnie denerwujące są samochody stające en face restauracji w neidzielę. Można by zrobić parking z prawdziwego zdarzenia....jeśli już taka klientela się zjeżdża....
      • Gość: max Re: Tychy...popieram, ze to nie sypialnia!! IP: *.pool.mediaWays.net 29.04.12, 02:50
        tutaj jest slasga gwara wiec sie pisze ajntopf
    • Gość: znawca Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.12, 00:33
      Ten kto to napisał jest ordynarnym kłamcą. Don Kichot vel Ania z Zielonego Wzgórza nie jest w okolicy głównego ronda tylko w dzielnicy FAZOS. A to różnica. Na końcu piszecie że byliście tam w styczniu. Wygląda na to, że nie. Przejeżdżałem tam kilka razy i jak byk jest Don Kichot. Restauracja może i faktycznie padła, ale nazwę na bank zmienili. Nawet na nieczynnej stronie www jest info, że to Don Kichot.

www.aniazzielonegowzgorza.home.pl/
      Nie chcę nawet wiedzieć prawdy o pozostałych restauracjach :)
      • shootthemall Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol 19.10.12, 18:33
        Gość portalu: znawca napisał(a):

> Ten kto to napisał jest ordynarnym kłamcą. Don Kichot vel Ania z Zielonego Wzgó
        > rza nie jest w okolicy głównego ronda tylko w dzielnicy FAZOS. A to różnica. Na
        > końcu piszecie że byliście tam w styczniu. Wygląda na to, że nie. Przejeżdżałe
        > m tam kilka razy i jak byk jest Don Kichot. Restauracja może i faktycznie padła
        > , ale nazwę na bank zmienili. Nawet na nieczynnej stronie www jest info, że to
        > Don Kichot.
        >
        > www.aniazzielonegowzgorza.home.pl/
        > Nie chcę nawet wiedzieć prawdy o pozostałych restauracjach :)
        "wiedzieć prawdy"?! ty buraku :)
    • polsz Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewoluc... 25.04.12, 07:40
      Kuchnia i wino już wcześniej była znana i ceniona, Gesler anni tu nie pomogła ani nie zaszkodziła.. A co do pozostałych "sukcesów": baba zrobiła tylko reklamę, "nowe" potrawy to nie jej przepisy a ich jakość pozostawia wiele do życzenia.... Ogólnie cały ten "artykuł" to jeden wielki wiernopoddańczy hołd złożony rozczochranej, grubej blondynie.
      I jeszcze jedno: sezon w TV trwa od września do czerwca więc jaki cudem "Kuchenne rewolucje" kręcone od 2010 roku są nadawane 5 sezon?? Takimi geniuszami w matematyce są chyba tylko redaktorzy GW
      • Gość: j Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: 195.205.169.* 25.04.12, 10:02
        Sezon wiosenny, zimowy, wiosenny, zimowy, wiosenny. Sezon serii to coś innego niż sezon TV - może trwać całą bądź połówkę sezonu TV. I co geniuszu?
        • polsz Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol 25.04.12, 13:07
          dolicz jeszcze sezon letni i jesienny i natrzaskasz kilka więcej geniuszu
          • Gość: ktoś Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 08:31
            nikt nie karze Wam tego ogladać ani czytać
            • klara551 Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol 28.04.12, 23:33
              Myślisz o karze za oglądanie tego gniota? A kazać ,odmieniając przez czasy/ każe/ pisze się przez ż a nie rz. Dobrze sobie robi przede wszystkim pani Gessler,bo przedtem była kolejną byłą żoną jakiegoś kolejnego Gesslera. Pierwsza żona drugiego Gesslera ,druga żona pierwszego,któryś Gessler nie płacił za lokal w Warszawie,kolejny a może ten sam teraz robi a geniusza w Krakowie. Jedna z żon albo udaje kucharkę za chwilę kwiaciarkę ,kolejna udaje guru restauratorów. Pomieszanie z poplątaniem .A dopóki niektórzy lubią amatorów co udają biegłych ,to niech i przez następne lata amatorka pieniędzy zarabia.
              • danny_boy Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol 29.04.12, 02:06
                klara551 napisała:
                > A dopóki niektórzy lubią amatorów co udają biegłych ,t
                > o niech i przez następne lata amatorka pieniędzy zarabia.
                Hej klara, podaj adres swojej restauracji i sprawdzimy co ty osiągnęłaś.
                • Gość: nfhj Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.12, 10:04
                  Gesler nie umie gotować. w nast cyklu będzie żoną chirurga plastycznego i WRESZCIE zrobi coś ze swą twarza oraz odessie się na antenie.
                • klara551 Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol 29.04.12, 11:46
                  Hej Danny nie muszę się aż tak promować,żeby zapraszać cię do mojego stołu. Posiadanie restauracji nie oznacza biegłości w kuchni. Zdania nie zmienię.Pani Gessler jest biegłą tylko w promowaniu siebie.
                  • najlepszygeorge Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol 29.04.12, 18:12
                    To przeczytaj artykuł jeszcze ra, bo tam masz wyraźne napisane, że w kilku przypadkach MG bardzo pomogła.
      • Gość: qqq Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.12, 23:10
        >więc jaki cudem "Kuchenne rewolucje" kręcone od 2010 roku są nadawane 5 sezon??

Wyszedłeś na ignoranta, bo właśnie leci w TV 5 sezon. To fakt z którym nie ma co dyskutować.
      • Gość: szef kuchni poleca polsz :..jakim cudem "K r" są nadawane 5 sezon? IP: *.c201.msk.pl 29.04.12, 07:33
        Chłopie, po co zarzucać pisanie bzdur innym, najlepiej pytaj źródła: Odcinek 9 | sezon 5Kuchenne rewolucjetvn player | kuchennerewolucje.tvn.pl/
    • Gość: hmmm Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewoluc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 08:20
      "stało się obsesją właścicielki restauracji-zameczku przy głównym rondzie w Tarnowskich Górach."
      Jakie k.. RONDO ???? Ale z drugiej strony czy to wazne, wazne że ta "restauracja" jest w końcu zamknięta.
      • Gość: auror Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.12, 09:03
        Ta Pani Gessler otwiera swoje restauracje w regionie,
        dlatego wcześniej wykańcza konkurencję, proste.
        • Gość: QVX Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.12, 22:58
          A jaką konkurencję stanowiła "Ania z Zielonego Wzgórza"?
          Po prostu była to droga zabawka dla infantylnej żony zafundowana przez męża, który w końcu powiedział dość.
    • Gość: Daga Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewoluc... IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.12, 09:54
      W Tychach "Pod prosiakiem" faktycznie można zjeść przyzwoicie, ale bez szaleństw. Byliśmy krótko po rewolucji na tym niedzielnym obiedzie. Ludzi masa, trzeba było czekać na stolik. Kiedy w końcu zamówiliśmy niedzielny zestaw za 29zł/os. okazało się, że porcje są baaaaardzo maleńkie, właściwie symboliczne, a oczywiście za napoje trzeba słono dopłacać. Po wszystkim zostawiliśmy tam ponad 80zł i - jak na obiad na 2 osoby - to całkiem sporo, a wrażenia całkiem przeciętne. Za takie pieniądze można zjeść naprawdę dobrze w wielu restauracjach, bez tłoku, a przede wszystkim na talerzu w ilości odpowiedniej.

Ja polecam tyską "Kurną chatę" na Damrota, niedaleko kościoła św. Marii Magdaleny. Robiliśmy tam chrzciny i...to jest prawdziwa kuchnia śląska!! Rewelacja!! Rolady, kapusta - palce lizać! A desery, ciasta, lody własnej roboty... mmmmm! Pycha!
      • anglo Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol 25.04.12, 12:56
        W Tychach jest wiele lepszych restauracji niż Prosiak - Joker, Przewoźnik, Elita (głównie wesela), chińczyk na budowlanych, Dalton itd.
      • Gość: sik Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.play-internet.pl 29.04.12, 12:16
        Bez przesady obiad za 80 zl to darmocha. W restauracji Gesslerowej obiad na dwie osoby kosztuje ok 300 zl.
    • anglo Do dziennikarzy, którzy nie szanują Tychów! 25.04.12, 13:01
      Dziennikarzom ignorantom, którzy napisali, że w Tychach mieszkańcom portfele nie puchną, przypominam, że Tychy obok Katowic to jedno z najbogatszych miast w Polsce i z najniższym bezrobociem. Większa część miasta to w tej chwili zabytki a nie sypialnia (osiedla A, B), browary i obszary zielone (paprocany, lasy kobiórskie, suble, parki za urzędem), odnowiony plac przy andromedzie. Z drugiej strony wstyd mi, że to ja muszę pisać takie rzeczy na forum, a nie interweniują w tej sprawie ludzie z wydziału promocji w tyskim urzędzie. W każdym razie jeśli komuś coś puchnie to dziennikarzom pęcherze z zazdrości - zawsze można się przeprowadzić.
      • Gość: Daga Re: Do dziennikarzy, którzy nie szanują Tychów! IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.12, 16:51
        Masz rację. Mnie też razi taka ignorancja. Ale z drugiej strony coś chyba nie tak z promocją naszego miasta, bo skoro w Polsce tak mało się wie o Tychach, to zdecydowanie brakuje informacji.
        • danny_boy Re: Do dziennikarzy, którzy nie szanują Tychów! 29.04.12, 02:08
          >bo skoro w Polsce tak mało się wie o Tychach
          wie się, wie się, Tyskie to jedno z najgorszych piw w Polsce.
          • najlepszygeorge Re: Do dziennikarzy, którzy nie szanują Tychów! 29.04.12, 18:13
            No Tyskie z nalewaka w knajpie to ryj wykręca koncertowo.
      • Gość: z Zabrza Re: Do dziennikarzy, którzy nie szanują Tychów! IP: *.play-internet.pl 28.04.12, 07:09
        Brawo anglo!
        Tak sie walczy o dobre imię,jesli jest o co!!!
        Ja nie mam o co :(
      • Gość: Mieszkaniec Re: Do dziennikarzy, którzy nie szanują Tychów! IP: 109.95.204.* 29.04.12, 08:37
        Popieram!

Mimo że mieszkam w Tychach od roku, miasto marzenie!
        Drogi bez korków, zieleni pełno.

Jest gdzie wyjść na spacer, odpocząć. No i praca na miejscu.

• Gość: dzikus Re: Do dziennikarzy, którzy nie szanują Tychów! IP: *.180.75.172.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.10.12, 23:29
        POPIERAM
        Dziennikarz niskich lotów ... :/ DRAMAT
    • Gość: (.)(.) Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.beskidmedia.pl 25.04.12, 17:39
      odwiedzajacym piekne podbeskidzie poleca karczme diabelska w czancu (tylko sie nie pomylcie i nie wejdzcie do nowego rzymu w kobiernicach), karczme rogata w bielsku czy chate na groniu (na stoku magury). zadna z nich pewnie nigdy nie bedzie potrzebowac "pomocy" swinki piggy
    • Gość: adler Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewoluc... IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.12, 09:18
      Jak widza ta baba, to mi zaroz mlyko kwaśnieje i zaczyno misie chepać !
    • Gość: Tyska Tychy to nie sypialnia!!! GW Zapamietaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 20:14
      Już drugi raz czytam w artykule GW, że Tychy to sypialnia co jest absolutną bzdurą. Czy redaktorzy w ogóle wiedzą co piszą czy to jest po prostu prowokacja? Przypmnę, że Tychy BYŁY sypialnią za komuny,teraz jest to czas PRZESZŁY. Napiszę wam co to jest miasto- sypialnia: jest to miasto które jest w większości uzależnione od pobliskiego większego ośrodka. Tychy są samowystarczalne i nie uzależnione od innych miast GOP. Tychy posiadają szkoły wyższe, teatr, kino, kluby muzyczne, galerie handlowe, zakłady pracy i Tychy mi zapewniją wszystkie potrzeby, że nie muszę jeździć do innych miast. Prędzej o Katowicach można powiedzieć, że są sypialnią Tychów bo panowie z Gazety W. mają redakcję w Tychach i do Tychów muszą dojeżdżać do pracy.
    • szoferek1 Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewoluc... 28.04.12, 10:36
      W restauracji "Pod prosiakiem" zamówiłem obiad na 30 osób i okazało się że obsługa przy podawaniu poszczególnych dań ma taką "rurę" że jedni z gości kończyli jeść zupę inni jeszcze jej nie dostali,to samo z drugim daniem.A wogóle porażka całkowita,ta babina powinna zapomnieć o prowadzeniu restauracji! Dam przykład: 30 osób zasiada do stołu w lokalu i wchodzi właścicielka, ani me ani be,jakby z łaski poprzesuwała wazony z kwiatami i poszła! Nawet "dzień dobry" nie powiedziała.Jak takie coś może być restauratorem?Jeśli idzie o jedzenie,powiem szczerze "du..y nie urywa" jadłem lepsze rzeczy w Tychach,a już napewno cena nieproporcjonalna do jakości. Tym co nie byli "Pod prosiakiem" odradzam stanowczo!!!
      • najlepszygeorge Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol 29.04.12, 18:15
        Właśnie zaletą tego programu jest to, że pokazuje jakimi bucami często są właściciele restauracji (nie wszyscy oczywiście).
    • Gość: ted Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewoluc... IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.04.12, 11:35
      Kuchenne Rewolucje to by się przydały w niektórych lokalach pani Gessler.
      Jakiś czas temu byłem w MG Eat w Warszawie na Chmielnej. Moja żona dostała herbatę w obtłuczonym kubku i ciasto zeschłe na kamień. Wymieniono je wprawdzie na jakieś inne, ale jak ktoś robi się na wyrocznię branży, to powinien umieć zapewnić jakość.
    • Gość: gość Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewoluc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.12, 22:04
      A kto to jest Marta Gesler i kogo obchodzi. Na głównym miejscu w najwiekszej polskojęzycznej gazecie. Zacznijcie pisać o mamie madzi i o trampach kibelskiego, to są nośne tematy. Nisko upadł wasz szmatławiec, a będzie jeszcze gorzej. Sprzedaż żałosna. Czas się zbierać i wracać do siebie.
    • zbyfauch Są jeszcze tacy, 28.04.12, 22:07
      których inkryminowany babon nie wzrusza w żadnym kierunku.
      • gogo2012 Magda górą :D 29.04.12, 08:50
        a mnie się podobają jej audycje a najbardziej fakt, że uczy ludzi kultury i wzajemnego szacunku.
        No i jeszcze dodatkowo - pokazuje kto się do czego nadaje a nie że dostaje robotę po znajomości i potem wyczynia durnoty (tak jak na całym świecie zresztą - nic nowego)
    • miltonf Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewoluc... 28.04.12, 22:14
      TVN i Gessler chca byc jak BBC Entertainment i Gordon Ramsay ale im to zupelnie nie wychodzi.
      Gessler, wzorem Gordona, moglaby zakasac rekawy ( mettre les mains dans la pâte...) i pokazac co naprawde umie jako kucharz a nie jako manager. Kazdy moze, tak jak ona to czyni, przemalawac sciane czy zawiesic nowa firanke. Ale nie kazdy jest zdolny zrobic pyszne danie z prostych skladnikow tak jak to robi Gordon.
      Gessler mu do piet nie dorasta i niedobrze mi sie robi jak ja widze ( natmiast bardzo lubie Maklowicza ).
      • feminus Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol 28.04.12, 23:45
        NIE OGLADAJ, proste!
      • Gość: c Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.rzeszow.mm.pl 29.04.12, 00:36
        też tak myślę. Gessler Makłowiczowi do pięt nie dorasta. Czekam kiedy w końcu sama coś ugotuje.
        • warturek Makłowicz? A kto to? 29.04.12, 08:42
          Czyżbyś mówił o tym co uczył się gotować na naszych oczach od jakiegoś amerykanina?
          Oboje z Ikonowicz mają parcie na szkło jak wielu innych. np. Doda byłaby świetną modelką ale po trupach chciala zamęczyć nas śpiewem. Jacyków to kwintesencja miernoty, TVN przyjęło pewno zlecenie na wypromowanie wiec musimy nieprzerwanie przelączać kanały
      • Gość: lubię to Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.telpol.net.pl 29.04.12, 01:07
        Ale za to ta pani z wdziękiem przyprawia potrawy. Co za gest.
        • Gość: mk Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.internetia.net.pl 29.04.12, 06:35
          faktem jest, że program jest jedna wielką reklamą firmy produkującej przyprawy...
    • Gość: kucharz Mam dość tego tłustego blond pasztetu IP: 178.73.49.* 28.04.12, 22:14
      wulgarnego, prymitywnego, zarozumiałego i mam dość lansowania tego beztalencia prze GW. Czy naprawdę nie ma normalnych w tym kraju? Lans oparty na szoku już mi się przejadł.
      • jotembi Re: Mam dość tego tłustego blond pasztetu 28.04.12, 22:25
        amen
        podpisuję się pod tym wszystkimi czterema łapami oraz ogonem
        naprawdę wystarczy tego paskudztwa
        • imasumak A to dlaczego? Zawsze można nie oglądać, prawda? 28.04.12, 23:22
          Mnie tam kuchenne rewolucje M. Gessler bardzo odpowiadają.
          • jotembi Re: A to dlaczego? Zawsze można nie oglądać, praw 28.04.12, 23:31
            mnie nie odpowiada ta pani więc nie oglądam kuchennych owulacji (copyright by nessuno)
            i wszystko byłoby super gdyby nie to że na stronie głównej portalu gazeta.pl zrobiła się filia tego programu - a ja tu przychodzę po newsy z zupełnie innych dziedzin

ale za to lubię cię za linka w sygnaturce :)
            • Gość: lili Re: A to dlaczego? Zawsze można nie oglądać, praw IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.12, 12:42
              to po cholerę komentujesz skoro nie oglądasz i ci się nie podoba. dla samego krytykowania?
              • nessuno Re: A to dlaczego? Zawsze można nie oglądać, praw 29.04.12, 16:58
                Gość portalu: lili napisał(a):

> to po cholerę komentujesz skoro nie oglądasz i ci się nie podoba. dla samego kr
                > ytykowania?

Nie oglada, bo jest normalną Kobietą. I ma pełne prawo krytykować fakt, że na gazeta.pl od dłuższego czasu trwa nachalna promocja tego paszteta na przemian i innymi tzw."celebrytkami" znanymi z tego,że za lodowa fortune promują swoj "styl" rodem z czworaków.
          • warturek I nie oglądam tylko czytam komentarze 29.04.12, 08:54
            Razi mnie do bólu ta pani ikonowicz. Gdyby nie telewizja pewnie by nigdy nie mogła zrealizować chorych ambicji wywierania presji na ludziach. To musi być jakaś trauma z dzieciństwa , np.wytykanego palcami grubasa z podstawówki.
            • lechujarek_wolski Re: I nie oglądam tylko czytam komentarze 29.04.12, 09:33
              warturek napisał:

> Razi mnie do bólu ta pani ikonowicz. Gdyby nie telewizja pewnie by nigdy nie mogła
              > zrealizować chorych ambicji wywierania presji na ludziach. To musi być jakaś
              > trauma z dzieciństwa , np.wytykanego palcami grubasa z podstawówki.

Jej ojciec Mirosław Ikonowicz był korespondentem PAP i dlatego dzieciństwo spędziła w Sofii. W latach 60. wraz z rodziną zamieszkała w Hawanie, a po kilku latach w Madrycie, gdzie ukończyła malarstwo w Akademii Sztuk Pięknych. W latach 80. wyszła za Volkharta Müllera, korespondenta tygodnika "Der Spiegel" w Madrycie. Po jego śmierci w 1986 wróciła do Polski i wyszła za Piotra Gesslera, członka rodziny warszawskich restauratorów. Po podziale rodzinnej firmy w 1991 Piotrowi i Magdzie Gesslerom przypadła restauracja "U Fukiera" w Warszawie.

Obecnym partnerem Magdy Gessler jest Waldemar Kozerawski. Bywa niekiedy mylona z Martą Gessler, właścicielką restauracji "Qchnia Artystyczna" i kwiaciarni "Warsztat Woni" w Warszawie. Obie są kolejnymi żonami Piotra Gesslera, stąd zbieżność nazwisk.
              • Gość: gravity Imperium Gessler IP: *.play-internet.pl 29.04.12, 12:33
                Dodajmy, ze kuchenne imperium pani Gessler rozrasta sie w blyskawicznym tempie. Magda Gessler nie jest kucharzem, moze umie gotowac - tego nie wiadomo, wiadomo jednak ze jest sprawnym menagerem, ma chyba juz chyba z dwadziescia restauracji i tylu musi miec SZEFOW KUCHNI + menagerow do zarzadzania tymi knajpami.
                Tylko w Warszawie posiada
                -U Fukiera
                -Polke (tworzy siec pod ta nazwa, glownie dla turystow)
                -Krokodyla
                -Bellini
                -Gar
                -Ale gloria
                -Tlusta albo Biala ges
                -Venezia
                -Bieluga
                -Czaj
                -Zielnik
                -samoobslugowa sieciowke dla ubogich MGEat czy jakos tak
                -cukiernie Slodko-slony i Embassy (najdrozsze ciastka w Polsce, jedna porcja ok. 25 zl)

Program bardzo jej pomaga, ludzie wala drzwiami i oknami, kazdy chce zjesc "u tej slynnej Gessler", chociaz ona nie ma szans, zeby bywac na zapleczach swoich restauracji czesciej niz raz w miesiacu.
                • lechujarek_wolski Re: Imperium Gessler 29.04.12, 18:41
                  Ja od dawna wiem, że ta otyła pani to zwykła ściema. Jednak w Polsce jest tylu idiotów, którzy zapłacą 25 zeta za porcję ciasta, więc ona na tym się bogaci. Żydzi od wieków zajmowali się dymaniem Słowian :)
          • shootthemall Re: A to dlaczego? Zawsze można nie oglądać, praw 19.10.12, 18:40
            imasumak napisała:

> Mnie tam kuchenne rewolucje M. Gessler bardzo odpowiadają.
            a o co je pytałeś pajacu?
        • Gość: poganin Re: Mam dość tego tłustego asztetu IP: *.raciborz.vectranet.pl 28.04.12, 23:54
          Również popieram i się podpisuje, baba strasznie działa na nerwy, od miesięcy mówi się o jej kudłach nad garami a ona nadal ma to w dupie i pewnie "zadowoleni" klienci nadal je wygrzebują z jej "wyszukanych" potraw jej włosy. Ignorancja, wulgaryzm, chamstwo i bezdenny narcyzm kulinarny (niczym nieuzasadniony) przekraczają wszelkie granice przyzwoitości. Tylko,że: tv komercyjna nadaje tylko to co się świetnie sprzedaje, nikt nie będzie puszczał programów tych co ludzie nie oglądają, bo chodzi o oglądalność, to dla wszystkich jasne. Wychodzi na to,że mamy społeczeństwo debili rajcujących się grubą, bezmyślną, chamską pseudokuchrkę, uważającą się za bożyszcze marketingu (całkiem sporo punktów splajtowało po jej wizycie). Liczy się tylko to,że baba jest wulgarna i chamska, to ludzi przyciąga...
        • feminus Re: Mam dość tego tłustego blond pasztetu 28.04.12, 23:57
          a to co? knury wkroczyly na forum GW?...
          • jotembi knury...? 29.04.12, 00:29
            knury, szanowna pani, nie mają łap
            chyba nawet pani Gessler o tym wie
        • gogo2012 a co? prawda w oczy kole? 29.04.12, 08:57
          Magda pokazuje kto jest burakiem a kto nie
          Magda pokazuje kto ma smak a kto nie ma smaku
          Magda pokazuje kto potrafi gotować a kto nie
          Wielu restauratorom bardzo pomogła
          A jeśli ktoś się nie nadaje do prowadzenia restauracji no to może gęsi sobie kupić i pasać...
      • feminus Re: Mam dość tego tłustego blond pasztetu 28.04.12, 23:55
        Patrzac na jezyk jakim okreslasz bohaterke, faktycznie mozesz byc jakims nedznym zawistnym kucharzyna, o ktorym w zyciu swiat nie uslyszy; pozostaje wspolczucie i zyczenia nieprzesalanych potraw...
        • jotembi Re: Mam dość tego tłustego blond pasztetu 29.04.12, 00:23
          cóż... dostosował się po prostu do ogólnego poziomu pani Gessler
          i tyle
        • Gość: fnmfsj Re: Mam dość tego tłustego blond pasztetu IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.12, 10:06
          ludzie nie bądźcie żałośni- "zna" się na gotowaniu bo złapała frajera dla forsy? z nazwiskiem? wulgarna, obleśna stara baba nie maąca pojęcia o przyprawach i kuchni. jej "angielski" np. w odcinku o kucni tajskiej? kpina i żal.. kto to wepchnął do tv?
          • baba67 Re: Mam dość tego tłustego blond pasztetu 29.04.12, 10:57
            Jej angielski i wloski to najwieksze smaczki tego programu wylapywane z upodobaniem przez fanow(programu, nie pani Magdy).Czy propaguje chamstwo?Zgodzilabym sie z tym, tyle tylko ze nie bardziej niz inne reality show. Ta formula pokazuje jacy sa ludzie bez zadnych upiekszen, jesli nie odpowiada to nie ogladamy i juz.Jesli chamami nie jestesmy , to z telewizora chamstwa sie nie nauczymy.Mlodziez akurat tego nie oglada, zatem nie widze tu problemu.Dodam tylko ze chamstwa duzo wiecej widac po drugiej stronie-tam gdzie wlasciciele sa mili i ukladni, program jest wrecz cukierkowy (jak w Taju albo ostatnio)
            Pan Gessler powinna sie zainteresowac co sie dzieje w jej restauracjach, bo traci wiarygodnosc, tu pelna zgoda.
            • Gość: gravity Re: Mam dość tego tłustego blond pasztetu IP: *.play-internet.pl 29.04.12, 12:36
              Ona nie ma szans, zeby wiedziec co sie dzieje w jej restauracjach, bo ma ich chyba ponad 20. Wszystkie firmuje swoim nazwiskiem i twarza, ale ich nie prowadzi, to niemozliwe do wykonania.
    • nessuno Pogięło was? 28.04.12, 22:21
      Jaka to pierwsza kucharka RP? Raczej bym powiedział,ze pierwsza flądra RP i do tego niezbyt okrzesana, o mocno niewyparzonym dziubku, jak na osobe publiczną.
      • jotembi Re: Pogięło was? 28.04.12, 22:24
        hehe widzę że jednocześnie tu trafiliśmy
        tragedia z tą promocją, prawda?
        • nessuno Re: Pogięło was? 28.04.12, 23:07
          jotembi napisała:

> hehe widzę że jednocześnie tu trafiliśmy
          telepatia jakaś,czy co? ;-)

> tragedia z tą promocją, prawda?

pewnie warunki kontraktu tego wymagają. Dzień bez paszteta,dniem straconym/
          • jotembi Re: Pogięło was? 28.04.12, 23:33
            zgoda podwójna - co do telepatii :D
            ...oraz co do warunków kontraktu, w sumie to ja już te warunki znam, w każdym razie podstawowe klauzule :D
            • nessuno Re: Pogięło was? 29.04.12, 00:18
              jotembi napisała:

> zgoda podwójna - co do telepatii :D
              > ...oraz co do warunków kontraktu, w sumie to ja już te warunki znam, w każdym r
              > azie podstawowe klauzule :D

:D:D
    • jotembi OMG 28.04.12, 22:23
      mało jeszcze tej promocji paszteta...?
      musi być super news na samej górze...?
      żenada gazeto
    • Gość: sonienko w telewizji mówią... IP: *.31.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 28.04.12, 22:30
      w telewizji mówią, w telewizji mówią - a wy wszystko kupujecie. radzę zmienić medium lub chociaż troszkę dystansu. Oglądając te wszystkie bzdurne programy dajecie cobie sr... prosto w czachę.
      Powodzenia
    • Gość: otak Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewoluc... IP: *.toya.net.pl 28.04.12, 22:33
      Panie Makłowicz - pozdrawiam i proszę o więcej, Jeśli chodzi o ikonowicz vel niby gessler to tylko 1 uwaga - wielkie Gie - WSTRĘTNE ŻARCIE W pANi jadłodajniach a pazerność na kasę KOSSSSSSSMICZNA. sYF 1DNYM słowem.
      • Gość: gravity Re: Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewol IP: *.play-internet.pl 29.04.12, 12:41
        Fakt, obiad dla dwoch osob w restauracji Magdy Gessler kosztuje ok 300 zl. Bez tej kwoty lepiej tam w ogole nie wchodzic (mozna co prawda wyszukac najtansze dania w karcie i zmiescic sie w 220 zl...) .

A "najfajniejsze" sa paczki w cukierni Gesslerowej juz po 8 zl za sztuke oraz drozdzowki z serem lub marmolada po 10 zl za jedna. I kolejka stoi niemal codziennie! Telewizja robi cuuuuda!
    • Gość: ziomal Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewoluc... IP: *.olsztyn.mm.pl 28.04.12, 22:33
      Ona obaża syf polskiej bylejakości. Trzymam ksciuki.
    • Gość: rob Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewoluc... IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.12, 22:45
      Polecam Ramsey Kitchen Nightmares. Przynajmniej prawdziwy, ceniony kucharz :) no i nie ma idiotycznych reklam produktów, gdzie Gordon stoi nad garem i sypie całą przyprawę ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka