Dodaj do ulubionych

Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk gen...

14.03.13, 19:24
Brawo! Trzeba pogonić tę złodziejską sitwę zanim zanim zdąży nas wykończyć i faktycznie będziemy wpieprzać szczaw z nasypów.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 19:41
      Chcesz przywilejów ? Ja nie mam żadnych a górnicy, hutnicy,służba zdrowia, nauczyciele ... mam wymieniać dalej ? Zgadzam się, że to co robi władza woła o pomstę do nieba ale wasze działanie też !!! Więcej przywilejów kosztem kogo ... no ? wskażesz tych, którzy mają się na nich składać ? Idziesz do kopalni powinieneś zarabiać adekwatnie do 1. wykształcenia 2. umiejętności i doświadczenia 3. w zależności od pracy jaką wykonujesz i ... tyle! Godziwa płaca i ZERO przywilejów. Nikt was nie zmuszał do bycia górnikami !!! Żeby nie było nie mam nic do ciężko pracujących ludzi, których procentowo na kopalni chyba nie jest tak wielu i nie bądźcie hipokrytami. Każdy chce żyć godnie zarabiać dobrze. Was jest wielu ale nie zapominajcie, że węgiel można kupić taniej, wprowadzić nowoczesne maszyny a kopalnia musi mieć zysk bo inaczej ją zamkną. Moim celem nie jest obrażanie kogokolwiek. Każdy uważa, że ciężko pracuje a wszystko zależy od punktu widzenia.
      • Gość: Rysio Re: Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk g IP: *.mirasoft.pl 14.03.13, 20:10
        Te frazesy powtarzane na sto sposobów już się przejadły. Niewolnicy kredytowi nie zastrajkują, bo pójdą pod most. Popieram związkowców, bo w końcu trzeba ucywilizować ten bananowy kapitalizm.
        • Gość: gość Re: Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk g IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 14.03.13, 21:00
          hm.... opzz to sld , solidarność to pis.... przypomnij sobie kto rozpieprzył kasy chorych i kto to zaklepał, kto pozwolił na umowy śmieciowe , kto dogadał się na prywatne autostrady i kto chciał budować autostrady w systemie ppp ....gdzie byli wtedy związkowcy? ja ciężko pracuję , nie mam żadnych przywilejów , a jak raz w życiu byłem na l-4 ( trzy tygodnie w szpitalu) nie dostałem złotówki z zusu.jak duża firma mnie olewa z płaceniem ...i tak muszę wyskoczyć z vatu i docvhodowego, mimo , że nie nie dostałem złotówki, a jak nie to po tygodniu siada mi skarbowy na koncie...... z mojego powodu to strajkujących murcoli można by po amerykańsku po prostu zalać tam na dole wodą, tak jak to robiono w ameryce przed wojną - nikt nie musi być całe życie górnikiem , pielęgniarką czy nauczycielem - nie podoba się ? śmiało można amienić zawód , a nawet otworzyć swój własny i poznać co to są obciążenia i brak przywilejów.
          • Gość: Rysio Re: Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk g IP: *.mirasoft.pl 14.03.13, 22:52
            Jak chcesz to haruj do usranej śmierci. Jest demokracja, to twój wybór. Pozwól jednak innym żyć inaczej. Już ci pisałem, że kit wciskany o zmianie zawodu, szukanie roboty w innym mieście itd. jest możliwy ale nie w Polsce. Żeby się przekwalifikować (a nie kurs na wózki widłowe) lub zmienić miejsce zamieszkania, to potrzebna jest kasa. Po drugie nie każdy może/chce być kapitalistą. Tylnymi drzwiami wprowadza się w Polsce model amerykański ale warunki nie te.
            • Gość: Jolanta Z tego co widziałam... IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.03.13, 01:08
              Z tego co widziałam będąc w USA, to ten "model amerykański" daje całkiem dobre efekty, zdaje się również że Amerykanie nie należą do najbiedniejszych w świecie a gospodarka klasyfikowana jest jakby nieco lepiej niż całe dziesiątki innych.
              Co do przekwalifikowania się - zrobiłam to w wieku lat 30. Sama, bez pomocy, ucząc się nowych rzeczy przez parę lat, wychowując w tym czasie również dziecko. Przeprowadziłam się do większego miasta za pracą, od 13 lat zarabiam jakieś 3 średnie krajowe. Bez znajomości, koneksji, układów i innych pozamerytorycznych czynników. Da się? Da. Tylko że trzeba zasuwać, bo od strajkowania i żądania przywilejów nikomu jeszcze niczego nie przybyło. Podobnie argumenty "czas z tym skończyć" są - mówiąc oględnie - idiotyczne. Oczywiście, najlepiej zarządźmy, żeby płaca minimalna była w wysokości 2 średnich (mniejsza o to, że matematyka na to nie pozwala), niech wszyscy dostają 13, 14 i 15 pensję i idą na emeryturę po 15 latach pracy. I zupełnie bez znaczenia, kto na to da pieniądze.

DO ROBOTY PANOWIE, A NIE RZUCAĆ KAMIENIAMI I WOŁAĆ "DAJ, DAJ, DAJ" !
            • Gość: gość Re: Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk g IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 15.03.13, 11:21
              trochę bredzisz. tak! z perspektywy 50 letniego życia powiem ci , że przebranżowienie w polsce jest łatwe i sporo osób często to robi . ja sam w swoim życiu robiłem to kilka razy i nie chodzi o zmianę stanowiska , ale o całkowite przebranżowienie i zaczynanie od nowa. moi znajomi potrafili wyprowadzić się w poznańskie za lepszym życiem , czy wrocławia. z tym harowaniem do śmierci może w moim przypadku masz rację bo kocham pracować i zarabiać, w mojej rodzinie są tacy którzy w wieku 84 lat dalej zarządzają firmą , czy mój teść 80 letni pracujący dorywczo . ale słowa demokracja nie rozumiesz. demokracja jest wtedy kiedy ludzie oceniają polityków i większość popiera albo to co jest , albo wybiera coś nowego. wychodzenie na ulicę przez jakby nie było garstkę ludzi i żądania zmian to jest terror mniejszości i nie ma nic wspólnego z demokracją. a jeśli ktoś używa związków zawodowych do celów politycznych to jest zwykłą k.... . bo nie o postulaty pracownicze tu idzie , a tylko o pokazanie , że ktoś jest zły , a tego "dobrego" ludzie nie chcą. to pachnie leninem , komuną i nazistami. powtórzę pytanie gdzie była solidarność i opzz jak wprowadzano niekorzystne przepisy dla pracowników? chcesz wiedzieć gdzie? to oni sami w komisjach trójstronnych pozwalali i przyklepywali te zmiany. nie dziwota , że niejaki śniadek dzisiaj jest posłem. a co do wieku emerytalnego.....to , że emerytura będzie po 67 roku - tego już nic nie zmieni - na początku wiek emerytalny w tym systemie ubezpieczeń osiągało się mając 75 lat , ale wojny i pomory pozwalały na jego obniżenie, dzisiaj kiedy normalna rodzina to pan i pan , pani i pani , a nienormalna to pan , pani i jedno dziecko nie da się tego trendu odwrócić i trzeba być skończonym matołem , żeby wierzyć , że będzie inaczej. inaczej będzie tylko wtedy kiedy sami zarobimy i odłożymy na wcześniejszą emeryturę. ja w sumie w wieku 50 lat mógłbym odcinać kupony od tego co mam, ale nie chcę. a przywileje , wcześniejsze emerytury , pomostówki to powinna być broszka branż , zakładów pracy , a nie ogółu społeczeństwa. i proszę nie nazywaj rzemieślników , ludzi próbujących ciężką pracą samodzielnie zarobić na swoje życie "kapitalistami" komuna w tej wypowiedzi wylazła z ciebie nawet uszami!!!!
              a wracając do "akcji protestacyjnej" czy bierze w niej udział jedyny związek , który naprawdę dba o sprawy pracownicze swojej grupy zawodowej czyli znp?
      • Gość: P Re: Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk g IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 22:46
        Ludzie! Nie zazdrośćcie związkowcom, górnikom i tak dalej jak to mają wspaniale, tylko zacznijcie coś robić żeby WAM było lepiej. Tak na początek, to serio jest ważne: zacząć skupiać się na tym, żeby mnie było lepiej, a nie marzyć o tym, żeby inni mieli tak samo źle albo gorzej. Nie przez górników i kolejarzy prywaciarze traktują nas jak szmaciarzy. Tacy jesteśmy - i Polacy i Ślązacy - dumni ze swojej historii, a gdy przychodzi upomnieć się o swoje konkretne prawa dzisiaj, tu i teraz, to nagle wzrok na dół i płaszczenie się przed jaśnie panem szefem. Nie ma się co dziwić, że warunki pacy są jakie są, skoro każdy kto próbuje domagać się przynajmniej respektowania tej umowy którą podpisał jest traktowany jak w najlepszym przypadku niegroźny świr.
      • Gość: Tomasz Re: Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.13, 20:59
        Ja pracuję ciężko za 1000 złotych na umowie śmieciowej i pracodawca jest mi winny już trzy wypłaty czyli obecnie pracuję za darmo a gnoje w Warszawie się bogacą !
        Dość wyzysku i obłudy bandy złodziejskiej ...
        S T R A J K U J E M Y - - -
        • bezrobotny55 Re: Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk g 20.03.13, 01:42
          W prawie o umowie zlecenia, umowie o dzieło, agencyjnej itp. (śmieciowej) nie ma prawa do strajku, po prostu nie otrzymasz wynagrodzenia, a umowa zlecenia może zostać zerwana, z Twojej winy, i tyle. Do tego możesz być ciągany, o odszkodowanie umowne, albo nawet bez umowy, wystarczy sprytnie uzasadniony pozew, o szkody z powodu zerwania umowy z Twojej winy, na podstawie kodeksu cywilnego. Strajk to tylko dla umowy o pracę, i jeszcze zgodnie z prawem. Znana była sytuacja opisana parę miesięcy temu, gdy dziewczyna najęła się do roznoszenia ulotek (oferta pracy z ogłoszenia na telefon, ale umowa druczkiem małym na piśmie...), i nic nie zarobiła, a jeszcze musiała płacić odszkodowanie cwanemu oszustowi, bo niby zaginęły jej ulotki, których faktycznie nie otrzymała i nie mogla ich także rozwiesić, a ów cwaniak, wycenił swoje szkody i zażądał ich wyrównania...Odwołanie do sądu przegrała!
    • Gość: wku...ony kaj sie do zapisac ? IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.13, 19:49
      dosc tego zlodziejstwa i milicyjnego totalitarnego rezimu tuska

pora brac sprawy we wlasne rece !
      • Gość: Reden Re: kaj sie do zapisac ? IP: *.static.sitel.net.pl 14.03.13, 19:52
        Synek tyn krankenhaus je w Rybniku.
        Bedziesz mioł futer i jakla z dugimi rynkawami.
      • Gość: Hans Re: kaj sie do zapisac ? IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.13, 20:16
        To bierz sprawy we własne ręce. Załóż firmę, zarabiaj i.... zatrudnij kolegów w etat, np. po 10 000,00 PLN na rękę. Kto Ci zabroni. Do szewskiej pasji doprowadzają mnie ludzie, którzy uważają że zawsze wszystko im się NALEŻY - nieważne czyim kosztem.
        • Gość: katowiczanka Re: kaj sie do zapisac ? IP: *.centertel.pl 15.03.13, 07:58
          "załóż firmę" i to jest to panaceum na wszystko? a dalej co?Dostajesz zlecenie.tak sobie ,bo jesteś dobry , o nie . 15- 25 % MUSISZ PRZEZNACZYĆ NA ŁAPÓWKI .
          Więc czy Ty wiesz o czym mówisz?
          Walczyć w tej chwili powinni ludzie starsi emeryci i renciści, kryką też można przylać,a siły się znajdą. tylko trzeba przestać się bać. Teraz walczyć powinni wszyscy, bo już większość społeczeństwa nie ma za co żyć.
        • Gość: gosc72 Re: kaj sie do zapisac ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.13, 10:59
          te wymienione zawody zaczynaja mnie denerwowac zarabiaja o wiele wiecej od sredniej krajowej i stale im malo i chca miec przywileje ,jestem przekonana ze wmawiaja im to zwiazkowcy ,biora duza kase wiec chca sie wykazac wiec strajkuja czy w innych krajach strajki cos pomogly oprocz balaganu i wrzaskow
          jeden przyklad
          w poludnie szlam na spacer z psem napatoczyl sie lekko podpity emeryt gornik i twierdzil co teraz bedzie robil[50 lat] ma 5000zl emerytury i co ma poczac biedak
          ps to dopiero jest w planie obnizenie pensji i pytanie jak to jest malo zarabiamy a kupujemy o wiele wiecej niz zarabiamy czyli caly czas oszukujemy pracujac na czarno i stad pisowcy krzycza zlodzieje
    • Gość: Reden Re: Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk g IP: *.static.sitel.net.pl 14.03.13, 19:50
      Ciekaw jestem, kto to będzie strajkował?
      Bo ja napewno nie. Będę zapieprzał jak co dzień i pracował na swoją wypłatę.
      I cała firma w której pracuję.
      Pewnie znowu nierobisie z dużych firm.
      • Gość: !!! Re: Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk g IP: *.ha2-s.us.edu.pl 14.03.13, 22:11
        I ja również będę zapierniczał jak co dzień. A podwyżki nikt u nas nie widział chyba od 10 lat. Rozumiem, że za ten dzień KZK GOP odda mi pieniądze za zużyte paliwo? Mam kupiony bilet kwartalny, którego nie będę mógł użyć, trzeba będzie jechać samochodem...
        • Gość: Zagłębiak Re: Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk g IP: *.telpol.net.pl 14.03.13, 23:44
          To nie zapierniczaj cały dzień. Jakeś tchórz to Twój problem.
        • Gość: los Re: Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 09:24
          Pracujesz lemingu i cie nie stac na paliwo???? A na co cie stac??? Jestes niewolonikiem czy robotnikiem najemnym???
    • Gość: Paulek Re: Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk g IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 19:54
      Jak się nie dogadali z rządem, to niech strajkują w Warszafce, a nie u nas. Co my mamy do tych wszystkich rządów warszawskich, że nas będą karać?
    • Gość: ap a jak mam do pracy dotrzec skoro nie będzie IP: 89.25.246.* 14.03.13, 20:06
      jeździła komunikacja, rozumiem, że rachunek za taxi mam na związki wypisać i wysłać im żeby płacili.
      • Gość: df nie panikuj IP: *.mikolow.multimetro.pl 15.03.13, 00:31
        fabryke tez ci zamkna wiec spokojnie w domu bedziesz na tv patrzał chyba ze ci wyłączą:)
    • Gość: ekonom Re: Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk g IP: 78.104.133.* 14.03.13, 21:24
      Czyli strajkuje budżetówka: ci co mają pensje w terminie i się nie przemęczają w pracy. Każdego strajkującego wywalić z roboty. Na wasze miejsca jest dosyć chętnych, zasuwających po 12 godzin dziennie u prywaciarzy z ochłapy.
    • ehehehehe Do roboty, pieprzone nieroby!!! 14.03.13, 21:48
      Żebyście chociaż mieli jakiś powód do protestu, DO ROBOTY!!!
      • linke1 Re: Do roboty, pieprzone nieroby!!! 14.03.13, 22:01
        ehehehehe napisał:

> Żebyście chociaż mieli jakiś powód do protestu, DO ROBOTY!!!
        ----------------------------------------------------------------------
        Do pracy to oni się nie nadają. Na zasiłek i na drzewo do zacholeckiego lasu.
        • Gość: red Nareszcie !!! Rozpieprzmy ten burdel IP: *.pools.arcor-ip.net 14.03.13, 22:31
          Ludzie zgnojeni, zapieprzający za 1000 zł na śmieciówkach którym wmówiono, że mają się cieszyć bo pracują. Społeczeństwo z nałożonym kagańcem na ryj - gorzej niż na Białorusi, gdzie przez 20 lat rządów wmówiono tępym lemingom, że związki zawodowe i obrona praw pracowniczych to zbrodnia. Wyhodowanie rzeszy tępych bezmózgowych kretynów bez jakichkolwiek zasad moralnych i etycznych nie wspominając o godności. Matołów, którzy sprzedają człowieka za trzy grosze nadstawiając jeszcze swoją dupę. Bezmyślnych pochłaniaczy żółtego paska z TVN 24, gdzie szczytem intelektualnego przekazu jest redaktor idiota z tabletem - bo przecież wstajesz i gó... wiesz. Itd.
          Teraz macie jeszcze szczaw i mirabelki, ale niedługo będziecie wpieprzać tynki.
          Ciekawe co wtedy ?
          Też będziecie twierdzić, że protest jest niepotrzebny ?
          • Gość: Ich Re: Nareszcie !!! Rozpieprzmy ten burdel IP: *.telpol.net.pl 15.03.13, 13:49
            Red. Jesteś zwykły leń i złodziej inaczej mówiąc narodowy socjalistów z pisu.
          • paseo popraw berecik i antenke i nie chlej 15.03.13, 14:38
            bo ci lopate zwina
      • Gość: los Re: Do roboty, pieprzone nieroby!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 09:47
        Nie ma powodow do protestu!!!! Zyjemy w kraju miodem i mlekiem plynacym! Tylko dlaczego nie rodza sie dzieci???? Dlaczego milion mlodych ludzi wyjechalo za chlebem??? dlaczego z naszych podatkow wybudowano najdrozsze buble autostradowe na swiecie przy budowie ktorych korupcja siegala zenitu! Oplaty za wywoz smieci wzrosna NA POCZATEK O 100% paliwo jest po 6zeta! Zywnosci drozsza niz w Niemczech! Male i srednie firmy ktore daja prace 70% polakow ledwie zipia! Zal mi biedakow ktorzy zaciagneli kredyty. Modlcie sie bo my bedziemy zwalniac, kredytowania waszych wynagrodzen w nieskonczonosc sie nie da a konca kryzysu nie widac!
    • Gość: rew Re: Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk g IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 22:34
      Oczywiście masz na myśli "związkowców"
      • Gość: los Re: Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 09:29
        Kredyciarze sa posrani! :)
    • takimalytakiduzy Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk gen... 14.03.13, 22:57
      jak dla mnie rząd nie powinien negocjować z terrorystami. tego czy innego rządu nie popieram, ale taki pomysł to idiotyzm... związkowcy powinni robić co robią w wolontariacie, bo nikomu nie są potrzebni, a zbierają za to nic nie robienie sporo kasy... dajcie ludzie pokój, chcecie żeby było lepiej, to trzeba przyłożyć ręki... umowy o pracę, gdzie mogą być tam są, żeby przyciągnąć pracownika, tam gdzie nie opłaca się, to nie ma i nie będzie..
    • Gość: xyz Re: Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk g IP: *.c193.msk.pl 14.03.13, 23:17
      Znów skok na kasę podatników :/
    • Gość: Krywałd Re: Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk g IP: *.252.13.87.internetia.net.pl 14.03.13, 23:45
      I bardzo dobrze. Wystarczy tej trwającej ponad 20 lat "zabawy" z obywatelami.
    • Gość: Pasażer KZK GOP Pytanie do prawników. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 06:51
      Czy jeśli mam wykupiony bilet kwartalny, czyli de facto zawarłem z KZK KOP umowę, to czy nie mogąc skorzystać z komunikacji publicznej w dniu 26.03.2013r. (ani autobusu, ani tramwaju) mogę żądać rekompensaty za dojazd do pracy od KZK GOP?
    • plummen Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk gen... 15.03.13, 07:56
      Czy ktokolwiek myślał, że dojdzie do jakiegokolwiek porozumienia?
      Żart...
    • mocnykret Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk gen... 15.03.13, 08:19
      Żeby te darmozjady i nieroby tj. związkowcy mieli tyle chęci do pracy to by w tym kraju było 100-razy lepiej
      zero ustępstw dla patologi społecznej
      • Gość: __j Re: Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk g IP: *.3s.pl 15.03.13, 08:52
        Przeczytajcie sobie strajkujący trochę o sobie:
        forsal.pl/artykuly/690000,pelzajaca_rewolucja_polskich_robotnikow.html
        Ja pójdę do pracy 26.03. Lubię tę pracę i płaca też dobra, chociaż staram się by mieć lepiej i wiem, że to głównie ode mnie zależy. Pozdrawiam pracująch czyli wg mnie tych, którym faktycznie zależy na tym kraju.
    • canadish związkowe nieroby... 15.03.13, 09:24
      Ja proponuje dyscyplinarne zwolnienia dla każdego, kto nie będzie wykonywałó swoich obowiązków... Ale nie nie, to nie w tym kraju. Tu związkowe nieroby mogą robić co tylko im się podoba.

Ciekawe tylko kto na tym straci a kto zyska. Te setki tys. ludzi, ktore nie dojada do pracy na pewno będa wdzięczne związkowym nierobom.
    • j-230 Re: Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk g 15.03.13, 10:13

• obi76 Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk gen... 15.03.13, 14:17
      Canadish całkowicie się zgadzam, każdy kto przystąpi do strajku powinien zostać dyscyplinarnie zwolniony z pracy za ciężkie naruszenie obowiązków pracowniczych.

Poleciałby jeden z drugim z roboty to by się nauczyli. Jak zostaną bez roboty to się nauczą. I jedno jest pewne Panowie związkowcy, jak by tak Was wywalili z roboty to uwierzcie, żaden przewodniczący się za wami nie ujmie, żeby przez przypadek nie stracić ciepłej i wysokopłatnej posadki.

A jak Wam się nie podoba to zawsze możecie wyjechać tam gdzie chcecie.
    • paseo DUDA -ponad 12000 zl pensji plus premie i dodatki 15.03.13, 14:35
      i jeszcze malo
      • paseo Re: DUDA -ponad 12000 zl pensji plus premie i dod 15.03.13, 14:39
        zapomnialem o dodatkowych pensjach...
        i ten kundel na pasku Kaczynskiego jeszcze narzeka
    • bezrobotny55 Nie doszło do porozumienia. 26 marca strajk gen... 15.03.13, 15:13
      Dlaczego Pan Duda i inni organizatorzy protestu, tego i innych, koniecznie kolejnych - nie Uderzą do 10-milionowej rzeszy emerytów, rencistów (pokrzywdzonych w większości waloryzacją kwotową, biedą, głodowymi zapomogami z ZUS, zamiast godziwych emerytur i rent, na które większość łożyła, przez dziesięciolecia, solidne składki emerytalne i rentowe, bez możliwości leczenia, dostępu do lekarza w w normalnym czasie?) i do 2 milionów bezrobotnych, którzy takim pozostaną, wraz ze swoimi potomkami, już do śmierci, bez prawa do emerytury i renty i leczenia w tym kraju?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka