Dodaj do ulubionych

Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej t...

21.05.13, 14:48
Skoro takie rzecz p. Jedleckiemu przeszkadzają, to zawczasu mu napiszę, aby nie przyjeżdżał do ZOO w Ostravě albo Berlinie (w tym ostatnim, samo wejście zwala z nóg)...
Obserwuj wątek
    • mamanell Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej t... 21.05.13, 15:00
      Byliśmy w zoo 30 kwietnia a tam wszystko w rozsypce... mnóstwo wybiegów zamkniętych z powodu remontów lub rozbudowy (myślałam że takie rzeczy robi się przed sezonem), brak żyraf, tygrysów, mini zoo też zamknięte a bardzo na nie liczyliśmy bo byliśmy z małym dzieckiem.
      A najgorsze są pawilony np. z małpami czy hipopotamami... brud, smród i ubóstwo...
      Następnym razem wybieramy się do zoo we Wrocławiu, cena co prawda zabija (30 zł od osoby) ale mam nadzieję że warto.
      • oio154 Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej 21.05.13, 16:38
        W Opolu jest fajnie w ZOO. Masz po drodze.
      • Gość: Ernest Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej IP: *.syrion.pl 21.05.13, 17:13
        Niestety ja też i moja rodzina jesteśmy rozczarowani takim syfem. Szkoda tylko zwierząt. Wrocław o niebo lepszy i utrzymany w czystości. Największym skandalem jest to, że płacąc za bilet przy kasie DODATKOWO trzeba płacić, aby wejść do mini zoo na terenie zoo!!! Paranoja tylko takie rzeczy w Polsce!!! WSTYD!!!!
        • Gość: ;) Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej IP: *.124.111.32.rybnet.pl 21.05.13, 17:47
          Powiem tylko że tam są budowane nowe obiekty dla zwierząt. Gdy ty byś budował dom to też wszęcie wokół by było czysto i zieleniutka trawa rosła?? A tam są budowane 3 budynki i to sporych rozmiarów.
      • bartoszcze Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej 21.05.13, 18:34
        mamanell napisał(a):

> Następnym razem wybieramy się do zoo we Wrocławiu, cena co prawda zabija (30 zł
        > od osoby) ale mam nadzieję że warto.

Jak ostatnio byłem, to się strasznie rozczarowałem.
      • Gość: madix Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.13, 20:30
        Proponuje zoo w Opolu po pierwsze tańsze po drugie o klasę lepsze od zoo w Chorzowie
      • Gość: mk Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej IP: *.internetia.net.pl 02.06.13, 08:40
        we Wrocławiu mają parę fajnych, nowych budynków, ale tam strasznie wszystko poupychane, liczby zresztą mówią same za siebie ponad dwa razy więcej gatunków niż w Chorzowie na mniejszym obszarze...
    • chojrak123 Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej t... 21.05.13, 15:04
      Ja natomiast podzielam zdanie pana Przemysława. I co więcej! Nie dość, że wszystko wygląda staro, to i zwierząt jakby jakoś mało... Za dziecka często jeździliśmy do zoo, głównie dla dinozaurów, ze 2 lata temu chciałam zobaczyć kapibarę, niestety, mimo tabliczki na ogrodzeniu, zwierzaka nie było. Podobnie z innymi.. Klatki powinny świecić czystością, a świecą pustkami..
    • Gość: xy Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej IP: *.1000lecie.pl 21.05.13, 15:14
      Ja odwiedzam tamtejsze zoo co roku i muszę przyznać że widzę ogromne zmiany jakie tam nastają. Weź człowieku pod uwagę to że chwasty i trawa rosną na okrągło i za pewne personel robi co może a niedziele to taki dzień że większość ma wolne po ciężkiej pracy w tygodniu przy zwierzętach ale ktoś kto nie pracuje fizycznie może tak na prawdę nie wiele o tym powiedzieć. Większość pawilonów jest po remoncie, są nowe wybiegi oczywiście nie dla wszystkich zwierzaków ale robią co mogą. A szyba popalcowana będzie bo jakby Pan i za pewne setka ludzi przed panem nie przyciskała nosa i rąk do szyby to by tak nie było - i nie da się cały czas myć szyb. A inwestycję są bo je widzę i te małe jak nowe woliery dla sów i duże jak nowo powstający pawilon dla żyraf, wybieg z pawilonem dla tygrysów i hala wolnych lotów i terrarium. Ale co tam najłatwiej krytykować i nie doceniać tego co robią w zoo i pracownicy i dyrekcją. Ja widziałem kilka ogrodów zoologicznych i to Śląskie ZOO trzyma poziom i nie ma powodu do wstydu i tak na prawdę warto tam zaglądać częściej bo wtedy dostrzega się ten kawał dobrej roboty tam wykonany!
      • Gość: Beata ej, nie jest źle IP: *.1000lecie.pl 21.05.13, 15:23
        Byłam w różnych ogrodach zoologicznych. W Katowicach jestem od niedawna i wybrałam się do chorzowskiego zoo. Ok, mogłaby być jakaś informacja na wejściu, że żyraf nie zobaczę, bo jest jakis tam remont. Ale cała reszta wydaje się być ok. Widać, że wprowadzane są zmiany, powiększane wybiegi dla zwierząt. A to sie chwali. Co do chwastów i trawy - na miłość boską, to jest zoo a nie wystawa skoszonych trawników. Są wyznaczone alejki do chodzenia. Myślę, że zwierzaki mają wystarczająco dużo stresu zwiazanego z hałasem odwiedzających. Po co dodatkowo maltretować je dzień w dzień rykiem kosiarek? Jakie to utrapienie wie każdy, kogo od rana budza ekipy koszące pod blokiem... A jak nauczymy dzieci, żeby nie smarowały paluchami po szybach, to paluchów nie będzie. Prosta sprawa...
        Jedyne czego bym się może przypięła, to żeby jednak zgrabniej ukryć hodowlę świnek morskich, jak mniemam będących pożywieniem dla węży. Niby schowane, ale nie do końca...
        • yeti Re: ej, nie jest źle 21.05.13, 15:55
          Przejedźcie się do ZOO w Ostravie. Tam pojechaliśmy pierwszy raz jak do ZOO, kazdy następny wyjazd był wyjazdem do PARKU. Przycięte trawniki po których można chodzić, położyć się, odpocząć, piękne kwiaty, krzewy, drzewa - wszystko oczywiście opisane. W Ostrawie trzeba być na 9.00, bo spędza się tam miło i przyjemnie, bez najmniejszego problemu czas do 19.00, można się poopalać przy stawie, schować w cieniu w lesie, jest kilka rożnych placów zabaw i "jadłodajni". ZOO w Ostrawie wygrywa bezkonkurencyjnie w stosunku do ZOO w Chorzowie i Wrocławiu razem wziętych. Poza tym cena we Wrocławiu?!
          • Gość: Rekin Re: ej, nie jest źle IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.13, 18:32
            Cóż, wypadałoby panie Jedlecki wziąć pod uwagę zmiany na dobre, a nie tylko marudzić.
            Na tle ogólnej nędzy i upadku Parku Śląskiego zoo jest ostatnim miejscem w parku gdzie bywam.
            Wzrasta liczba współczesnych pawilonów, oczywiście bieda i socreal miejscami widoczne jak 30 lat temu. Opole czy Wrocław to to nie jest niestety, ale cóż poradzić. Przecież wszystkie stare obiekty nie spełniają dzisiejszych norm i trzeba je przebudować, widać że z roku na rok ładnych nowych wybiegów przybywa. Podkreślam ze w zoo nie ma punktu opatrunkowego, więc wchodzicie na własną odpowiedzialność - jak was zwierzak ugryzie to pracownicy machną ręką i odeślą do apteki.

• Gość: gość ale cóż poradzić IP: *.centertel.pl 21.05.13, 22:59
              to poradzić, że trzeba się wziąć do roboty. Z roku na rok przypomina to raczej chlew niż zoo. Odkąd w WPKiW rządzi Godlewski, wszystko upada! A prokuratura będzie ścigać strażników miejskich, co to za 20 zł odstąpili od mandatu dla dziadka bo do apteki przyjechał, a za taką niegospodarność wręczy Godlewskiemu order.
        • Gość: gosc @xy&@beata IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.13, 15:55
          Wasze posty aż walą po oczach pracownikami zoo. darujcie sobie te "papierowe" wyliczanki. Żeby sie skutecznie podszyc pod zwiedzających, trzeba trochę więcej inteligencji...
    • blanszeta Jak zwykle pan Jedlecki pluje jadem. Mam inne wraż 21.05.13, 15:34
      Odwiedziłam zoo w ubiegły poniedziałek po dwóch latach nieobecności. Widać zmiany na lepsze! Zmodernizowano małpiarnię i gadziarnię, pawilon antylop i marmozet, powstały nowe woliery dla ptaków drapieżnych. Rzeczywiście dużo się teraz buduje i to w kilku miejscach jednocześnie (prawdopodobnie tygrysy będą miały nowy duży wybieg) i to może powoduje wrażenie bałaganu, ale widać, że dobrze się dzieje! Wszystkie zwierzęta można oglądać na wybiegach. Kapibary co prawda też nie widziałam, ale zapewne spała w budce – ma do tego prawo. W ostatnich latach w zoo zmieniła się koncepcja kolekcji, zniknęły duże zwierzęta: np. wywieziono słonie, nie ma żyraf. Prawdopodobnie pewną rolę odgrywały tu sprawy finansowe. Tak jak teraz, bo buduje się wtedy kiedy są pieniądze. Ale do zoo wróciły oryksy, pojawiło się więcej akwariów z organizmami morskimi. Naprawdę, nie ma co narzekać. Mnie się podoba. A Wrocław wcale mnie nie zachwyca w tym zestawieniu.
      • Gość: zbyszek Pracownict zoo IP: *.range86-129.btcentralplus.com 21.05.13, 16:28
        Widac na posterunkach, bronia swego na sieci ... od dawna w Chorzowskim ZOO byl syf, kila i mogila ...
      • Gość: Zoo Brak kasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.13, 16:49
        samo z nieba nie spada. Jak zoo nie dostaje kasy to jak maja modernizować? Za co ?
      • Gość: mike Re: Jak zwykle pan Jedlecki pluje jadem. Mam inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.13, 18:56
        Jeśli uważasz, że śląskie zoo wypada lepiej od wrocławskiego to musisz być w nie ślepo zapatrzona.
        • Gość: mk Re: Jak zwykle pan Jedlecki pluje jadem. Mam inne IP: *.internetia.net.pl 02.06.13, 08:49
          wrocławskie niewątpliwie jest ciekawsze - 566 gatunków. W Chorzowie tylko 280 wg wikipedii.
      • Gość: ape Re: Jak zwykle pan Jedlecki pluje jadem. Mam inne IP: 212.106.159.* 22.05.13, 16:12
        @blanszeta
        pozytywnie nastroił mnie ten mail nie dlatego że się zgadzam z nim. W zupełności sie nie zgadzam. Bo śląskie zoo jest przaśne, zapyziałe i odwrócone od zwiedzających. Ale pozytywne jest że są służby które reagują i nawet maile w tej zbiurokratyzowanej instytucji potrafią pisać. znaczy że jest szansa by w następnej kolejności powstało coś konkretnego o zoo w sieci - zacznijmy od porządnej strony www
      • Gość: jasiek Re: Jak zwykle pan Jedlecki pluje jadem. Mam inne IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.13, 09:50
        nie opowiadaj glupst o wywiezieniu zyraf i sloni ,slon jest chory a zyrafy zdechly
    • pandzik Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej t... 21.05.13, 15:48
      A ja będę broniła naszego ZOO. Owszem, wiele rzeczy jest tam do poprawy, ale też wiele rzeczy się dzieje.
      Nie można zrobić wszystkiego na raz, a remonty nie są robione "poza sezonem", jak tu jakaś pani sugeruje, z dwóch przyczyn - po pierwsze robi się wtedy, kiedy sa pieniadze, bo nie ma na co czekac, a po drugie robi się wtedy, kiedy można gdzieś na ten czas przechować zwierzęta. A zwierzęta wywozi się do innego ZOO, a nie na dzialkę obokm, więc jest to proces skomplikowany.
      Żyrafy wrócą, kiedy będą miały dokąd.

Jasne, trzeba by cos zrobić z tandetnymi budam i sposobem oznakowania ścieżek. ale już brudne szyby czy chodzniki to problem zwiedzających - tak naprawdę jesteśmy jako naród takimi brudasami i chamami, że pracownik ZOO musiałby stać co dwa metry z kijem bejsbolowym i prać po łapach, żeby było czysto.

Kiedy idę do ZOO, najbardziej irytują mnie prymitywni zwiedzający - pukający po szybach terrariów, wydzierający się przy klatkach sów czy rzucający czipsy do wybiegów dla niedźwiedzi.
      Proponuję stały monitoring i kara za każde przewinienie 500 zł płatna przy wyjściu z ZOO. Od razu problemy z kasą się skończą...
      • Gość: Marek Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej IP: *.centertel.pl 22.05.13, 19:17
        Za stan rzeczy odpowiadają zarządzający obiektem (a nie goście). Polacy to nie jakieś chamy i niedorozwoje, żeby ich lać kijem czy karać 500 zł mandatami. Ja widziałem w ZOO normalnych ludzi najczęściej z małymi dziećmi.

Zapraszam do niedalekiej Ostravy żeby zobaczyć jak może być ładne i schludnie w ZOO (a to nie jest jakiś zachodni wypasiony obiekt). Nowoczesne ZOO można także zobaczyć na Węgrzech w Nygeryhaza - specjalnie podaję przykłady z państw na podobnym poziomie zamożności co Polska.

Sprzątanie, oznakowanie dróżek, plan zwiedzania, punkty sanitarne - do przebrania dzieci, toalety. To nie jest coś wielkiego, ale trzeba chcieć i zatrudniać managerów, dla których takie rzeczy to oczywistość.

Niestety nie znam nazwisk zarządu ZOO, może by warto ich spytać - DLACZEGO JEST TAKI SYF, że aż wstyd ?

I do dzisiaj się zastanawiam jak wjechać i wyjechać wózkiem z doliny dinozaurów.
    • Gość: agata Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej IP: *.105.216.190.static.midphase.com 21.05.13, 15:51
      Mogę polecić zoo w Opolu. Dobry dojazd samochodem, albo bezpośrednio pociągiem z Gliwic. Zoo jest oddalone ok 15 min piechotą z dworca kolejowego. Zadbane, niedrogie (bilet normalny 10 zł). Kolekcja zwierząt może mniejsza niż w Katowicach ale wystarczy na cały dzień zwiedzania. Niestety, w weekendy po południami są straszne kolejki do kas.
    • pandzik Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej t... 21.05.13, 15:51
      A ja będę broniła naszego ZOO. Owszem, wiele rzeczy jest tam do poprawy, ale też wiele rzeczy się dzieje.
      Nie można zrobić wszystkiego na raz, a remonty nie są robione "poza sezonem", jak tu jakaś pani sugeruje, z dwóch przyczyn - po pierwsze robi się wtedy, kiedy są pieniądze, bo nie ma na co czekać, a po drugie robi się wtedy, kiedy można gdzieś na ten czas przechować zwierzęta. A zwierzęta wywozi się do innego ZOO, a nie na działkę obok, więc jest to proces skomplikowany.
      Żyrafy wrócą, kiedy będą miały dokąd.

Jasne, trzeba by cos zrobić z tandetnymi budami i sposobem oznakowania ścieżek. ale już brudne szyby czy chodniki to problem zwiedzających - tak naprawdę jesteśmy jako naród takimi brudasami i chamami, że pracownik ZOO musiałby stać co dwa metry z kijem bejsbolowym i prać po łapach, żeby było czysto.

Kiedy idę do ZOO, najbardziej irytują mnie prymitywni zwiedzający - pukający po szybach terrariów, wydzierający się przy klatkach sów czy rzucający czipsy do wybiegów dla niedźwiedzi.
      Proponuję stały monitoring i kara za każde przewinienie 500 zł płatna przy wyjściu z ZOO. Od razu problemy z kasą się skończą...

A co do kasy – przestańcie porównywać nasz ogród z tym np. w Opolu. Tamten jest o wiele mniejszy i mnóstwo pieniędzy na przebudowę dostał po słynnej powodzi. Przedtem wcale nie wyglądał lepiej niż nasz teraz.
    • superubunciak Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej t... 21.05.13, 16:04
      "Dlaczego w zoo ma być czysto?"
      Fakt, powinien być syf.
    • Gość: ban Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej IP: *.telpol.net.pl 21.05.13, 16:15
      Ostatnio wszystko co ma w nazwie Śląskie cienko wygląda-jeszcze najlepsze są kluski:)
    • Gość: xyz Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej IP: *.c193.msk.pl 21.05.13, 16:18
      Śląskie ZOO jest 100 lat za np. ZOO w Hanowerze (polecam):

www.zoo-hannover.de/startseite-polnisch.html?L=9
    • hannoverring Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej t... 21.05.13, 16:44
      Primo: dyskwalifikująca poważnego dziennikarza (którym od dawna nie jesteś, drogi Przemku) interpunkcja. Są w internecie programy do wrzucania tekstu i poprawiania go pod tym względem. Zalecam. Secundo: brakuje mi w artykule jakiegokolwiek komentarza dyrekcji albo szerzej - rady nadzorczej Parku Śląskiego. Masz dobre kontakty z politykami Platformy (inni tam nie siedzą) - zapytaj co i jak.
      • bartoszcze Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej 21.05.13, 18:32
        hannoverring napisał(a):

> brakuje mi w artykule jakiegokolwiek komentarza dyrekcji albo szerzej - rady nadzorczej Parku Śląskiego.

Zoo nie podlega Parkowi Śląskiemu. Na szczęście (bo władowano by milion w kampanię promocyjną nowej nazwy "Park Zwierząt Śląskich").
    • moim_skromnym_zdaniem Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej t... 21.05.13, 16:59
      Rzadko się zgadzam z Panem Jedleckim, ale tym razem zgadzam z każdym słowem. Może nawet napisał za mało. Ze swojej strony uważam jednak, że zoo nie jest wyjątkiem, a po prostu ucieleśnieniem całych Katowic. Całe to miasto jest zapuszczone, zaniedbane, brudne i tandetne, a sytuacja jeszcze się pogłębia nieprzemyślanymi "inwestycjami".
      • bartoszcze Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej 21.05.13, 18:31
        moim_skromnym_zdaniem napisał:

> zoo nie jest wyjątkiem, a po prostu ucieleśnieniem całych Katowic

Zoo jest w Chorzowie.
        • Gość: ams Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.13, 18:57
          Wiem, że terytorialnie jest w Chorzowie, ale uwierzcie, że dla większości ludzi - ze Śląska, a spoza niego tym bardziej - zoo jest utożsamiane z Katowicami.
          • bartoszcze Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej 21.05.13, 19:10
            No i? To z logicznego punktu widzenia to samo jak gdyby pokazywać Sosnowiec jako przykład Śląska. Miasto Katowice nie ma żadnego wpływu na działalność zoo (chyba że sponsoruje jakieś zwierzę, nie sprawdzałem).
            • moim_skromnym_zdaniem Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej 21.05.13, 21:00
              Czepiasz się rzeczy, które nie mają znaczenia dla wieli ludz, a tak poza tym w Chorzowie jest tak samo jak w Katowicach.
              • bartoszcze Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej 21.05.13, 22:40
                Jeżeli sądzisz, że w ten sposób Twoje figury stylistyczne będą mniej do dupy, to się mylisz.
                • moim_skromnym_zdaniem Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej 22.05.13, 10:59
                  Jesteś żałosny. Żegnam
            • Gość: jestok13 Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej IP: 212.184.115.* 02.06.13, 20:02
              najbliższe zabudowania mieszkalne oddalone od ZOO to K-ce tysiącla lub k-ce osiedle OTP, ZOO jest tylko formalnie w Chorzowie,...
    • katowiczanin88 Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej t... 21.05.13, 18:17
      Panie Przemysławie, idź Pan być malkontentem kaj indziej...
    • merenre Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej t... 21.05.13, 18:37
      O matko, to nie odwiedzaj i tyle. A nie truj.
      • monsimal Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej 21.05.13, 19:15
        Takie dupienie.... jak ci się nie podoba, to nie czytaj. Jak Ci się nie podoba, to się zwolnij. Jak Ci smutno, to popełnij samobójstwo.
    • ja-optymistycznie Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej t... 21.05.13, 18:42
      Autor chyba był w innym zoo niż to w Chorzowie, które systematycznie co rok odwiedzam z dzieckiem. Pewnie, że szału nie ma - widać, że na wciąż na wiele rzeczy brakuje pieniędzy, ale zmiany na przestrzeni lat są pozytywne. Rok po roku modernizowane są wybiegi i woliery; odnowiono dinozaury i ławki.
      Nieskoszona trawa to taka tragedia? Po prostu jeszcze tego nie zrobili.
      Wypalcowane szyby? Trzeba pilnować ludzi, by stosowali się do próśb o ich niedotykanie.
      Zniszczony zjazd do doliny dinusiów? Z jednej strony, owszem, jest niewygodnie zejść, ale z drugiej jest szeroka alejka, którą spokojnie pokona wózek.

Trochę więcej optymizmu, a mniej plucia jadem.
    • madix_1 Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej t... 21.05.13, 20:48
      No cóż byłam 30 kwietnia w zoo w Chorzowie chodzę tam regularnie od narodzin mojego syna tj od ok 5 lat i byłam rozczarowania tym razem. Na przestrzeni tych 5 lat wydaje mi się, że jest gorzej niż było a może to wina tej długiej zimy że jeszcze wiele rzeczy nie uruchomionych jest i jeszcze wiele nie przygotowanych na wizytę podglądaczy. Dodam że ostatnio byłam w zoo w Opolu i tam wieje wielkim światem zoologicznym jak chodzi się po tym zoo to wydaję się ze jest się częścią poszczególnych kontynentów gdzie występują te zwierzęta nie ma skrepowania i zażenowania że te zwierzęta są tam na siłę podobne jest zoo w Ostrawie chodź moim zdaniem bije na głowę oba te zoo Opole
      • Gość: Alina Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej IP: *.telesim.com.pl 21.05.13, 22:18
        Przecież ZOO to nadal relikt lat 70-tych. Troszkę podpicowany ale nadal zarządzany tak jakby czas się nie zmienił.
        Szkoda.
        Co do jakości ogrodu to jest to jeden ze słabszych w kraju, o zagranicznych nie wspomnę.
    • negra13 Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej t... 21.05.13, 22:28
      No niestety i moje odczucoa nie są pozytywne.
      Mam wrażenie, że w tym ZOO to tylko osły i lamy. Poz atym niestety jest strasznie niechlujnie.
      Widać, ze raczej nikomu nie zalezy jak tam jest i jak to w ogóle wygląda. Dla porówania ZOO w Płocku o wiele mniejsze ale za to super zagspodarpwane, czysto, na kazdym rogu "donice" ze złotymi rybkami. Widać, że komuś sie chce.

A sparawa budek z pamiątkai to już inna kwestia. W Płocku jest jeden kram z pamiątkami i to właśnie ogrodu, nie jak w Chorzowie, prywaciarzy, którzy tylko kabze nabijają, usługi na bardzo niski poziomie a ceny z kosmosu......

• Gość: katt Re: Tandeta, chwasty i brud w śląskim zoo. Więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.13, 09:22
        Porażasz inteligencją, naprawdę.

Nie przyszło ci do głowy może, że zoo w Płocku jest ładniejsze (tak samo zresztą jak opolskie) bo jest znacznie mniejsze?
        To nie jest kwestia zależenia, ludzie, chorzowskie zoo dostaje mniej pieniędzy niż opolskie czy płockie, a jest znacznie, znacznie większe. Z próżnego i Salomon nie naleje.
        Dzieją się różne rzeczy, idealnie nie jest, ale widać, że ktoś tam pracuje.

Budy z ohydnym żarciem i tandetą chińską są oczywiście do wywałki. Ale trudno oczekiwać, że wybiegi będą wylizane do czysta, skoro mieszkają tam żywe zwierzęta, a nie pluszowe maskotki. A za stan alejek i szyb odpowiadacie wy, marudzący zwiedzający. Nie rzucajcie śmieci i petów pod nogi i nie rozplaszczajcie ryjów na szybach - będzie czyściej.
    • goffer_pl ZOO jak schronisko dla zwierząt 22.05.13, 07:32
      W naszym ZOO powinno być znacznie mniej zwierząt, co pozwoliło by rozbudować część wybiegów. Bo jak się patrzy na klitki dla dzikich kotów, to się chce płakać. Pokoje w akademikach są większe. Podobnie klatki sów.
      Zejście do doliny z dinozaurami, to rzeczywiście droga przez mękę. Kobiety w szpilkach mają niemal zagwarantowane skręcenie kostki.

A pan Jedlecki pisze tylko na takie tematy, które wiadomo, że budzą kontrowersje. Jutro napisze artykuł, że był w markecie i coś mu się nie podoba.
    • Gość: katja Wiarygodność Jedleckiego IP: *.252.61.72.internetia.net.pl 22.05.13, 18:43
      O wiarygodności pana Jedleckiego niech zaświadczy jego ostatni artykuł w lokalnej warszawskiej na temat naszej katowickiej ulicy Mariackiej - kłamstwa na temat zniesienia ciszy nocnej w Katowicach: warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,13957068,Na_tej_ulicy_mozna_imprezowac_cala_noc__Jak_to_dziala_.html
    • 52rambo Panie Jedlinski te pana wypociny o zoo to tandeta, 01.06.13, 23:00
      Nawet nie warto z panem polemizować bo i tak pan wszystko wie lepiej. Jak kolejnym razem będzie się an wybierać do zoo to proszę zadzwonić do dyrekcji a na pewno rozłożą czerwony dywan pod pana stopami i pomalują trawę na zielono. Trzeba być ślepcem, żeby nie zauważyć jak zoo się od 5 lat zmieniło i zmienia. Brudzą niestety zwiedzający i trudno oczekiwać, ze przy każdej szybie opalcowanej i oślinionej przez dzieci stać będzie sługa ze ściereczką. Na chodniki przyjdzie pora jak tylko zakończone zostaną inwestycje ale pewnie an swoją modrością najpierw buduje alejki a następnie je rozwala aby zrobić wodę i kanalizację oraz rozpocząć budowę domu pewnie zaczynając od budowy dachu. Trawę też się kosi jak można wejść w teren co po ostatnich opadach jest mało możliwe. Pan pewnie z zacięciem będzie kosił i tonął w błocie niszcząc przy okazji kosiarkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka