Dodaj do ulubionych

Kazimierz Kutz: Karawana poszła

27.05.13, 17:42
o jednak się reaktywował, a już się cieszyłem, że dacie sobie spokój w gadzinówce z pseudo-autorytetami od wszystkiego czyli do niczego. Kutz dobry na wszystko.

Pis wygra mam nadzieje. Bo to co się dzieje z Polską jest niewyobrażalne. Niesiołowki każe zbierać szczaw, rozumiem jako panaceum na kryzys oczywiście.. A Kutzyk poklaskuje i się boi żeby PiS nie wygrał, bo dla kogo będzie wtedy pisał i sprzedawał swoje "mądrości".

Już niedułgo :)
Obserwuj wątek
    • hannoverring Kazimierz Kutz: Karawana poszła 27.05.13, 17:47
      Po przeczytaniu tego artykułu zrozumiałem, że w Polsce i na Śląsku od 6 lat rządzi Prawo i Sprawiedliwość. Dziękuję za otwarcie mi oczu, panie senatorze.
      • Gość: da zaczyna sie starszenie pisem przez POwską IP: *.mikolow.multimetro.pl 27.05.13, 18:12
        propagandę. Dziękuję Panu za ten jad ale drugi raz mnie nei nabierzecie. Wystarczy wstydu przed gorolami za peowskie koleje śląskie. Panie Kutz mamy demokrację, przypominam.
    • lomez.cosmofriend Kazimierz Kutz: Karawana poszła 27.05.13, 18:40
      Szanowny Panie Kazimierzu,

Proszę o wypowiedź na temat tramwaju na południe Katowic.

Pozdrawiam
    • Gość: sqro Re: Kazimierz Kutz: Karawana poszła IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 20:00
      ha mówiłem ps-x - piss aktivist
    • Gość: POjakPOrażka Re: Kazimierz Kutz: Karawana poszła IP: *.toya.net.pl 27.05.13, 20:23
      POlityczne pałkarstwo w stylu rozpaczliwym.
      A przecież są takie wdzięczne tematy to obróbki: Koleje Śląskie, Stadion Śląski, koniec wymarzonej przez Kutza koalicji w Sejmiku.
      • Gość: tomek Jak Kaczor wygra to się niektórym oczy otworzą IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 23:44
        -Nowy minister sportu wzorem pani Jakubiak z 2007 roku-wyciula Stadion Śląski z imprez i funduszy, a zaklepie w budżecie kolejne 5 mld na obiekt w Warszawce i po 100mln rocznie na jego straty.
        -Nowy wiceminister ds górnictwa, podobnie jak pan Poncyliusz w 2006r, obniży górnikom pensje do 2tys na miesiąc w zamian za dwukrotne zwiększenie wydobycia. Pozwoli im za to rujnować Ślask bez odszkodowań.
        -Były wiceminister ds górnictwa p. Tomczykiewicz, zostanie przez nowego ministra sprawiedliwości oskarżony o korupcję w budownictwie i aresztowany ze skutkiem śmiertelnym. Podobnie jak w 2007r pani Blida, tylko odwrotnie.
        -Nowy minister infrastruktury, zabierze środki na kolej do Pyrzowic i przeznaczy na kolejną linie metra w Warszawie.
        - Premier Kaczor i min finansów wprowadzą swój program wspierania małych miast na ścianie wschodniej tudzież wsi z Waszawą na czele i przeznaczą na to cały tworzony na Ślasku budżet jak również dotacje z UE.
        - Premier Kaczor i min administracji w ramach walki ze śląskością, przeprowadzą kolejną reformę administacji. Utworzą woj Częstochowskie i właczą do niego powiaty Lubliniecki, Oleski, Kluczborski i Tarnogórski z Pyrzowicami. Utworzą też woj Podbeskidzkie i włączą do niego Śląsk Cieszyński i księstwo Pszczyńskie. Ślązakom pozostanie sama robolownia, przymusowo zintegrowna z Zagłębiem .
        -Robolownia j.w. zostanie obciążona zwiększonymi podatkami nałożonymi na pracę. Dzięki temu, kmioty- właściciele 2/3 powierzchni Polski zostaną wogóle zwolnieni z jakichkolwiek podatków gruntowych czy składek ubezpieczeniowych i obdarowani dotacjami. Tak , że wogóle nie bedą musieli nic produkować.
        -Kaczor z Uszokiem będą gospodarzami centralnych dożynek na Kostuchnie.

Oczywiście, oczy nie wszystkim się otworzą. Pan ps-x, pan harcmistrz i paru innych pisuarów, zostaną takimi samymi głąbami jak dotychczas.
    • firiduri2 Kazimierz Kutz: Karawana poszła 27.05.13, 23:40
      Czy aby Panem Kazimierzem Kutzem nie targa ukryte pragnienie zostania męczennikiem śląskiej sprawy? W felietonie przed oczami wyobraźni byłego reżysera powstaje zarys warszawskiego więzienia i oprawców z obozu nacjonalistycznego zaścianka, którzy z Pana Kaźmierzka wyciskają ducha. Trochę to zalatuje Broniewskim, a co gorsza, polskimi skłonnościami, ale zarys sceny prezentuje się bardzo filmowo - "już koniec, już płuca wyplute, lecz palą się oczy otwarte". Jest w tym zdecydowanie więcej dramaturgii, niż w prawdziwym zapudłowaniu Pana Kaźmierzka przez kumpla z lauby i harcerskiej drużyny, któregoż Pan Kaźmierzek na własnej, śląskiej piersi wyhodował. Metody udręk, jakie stosowali komuniści, są na ogół bezbarwne i mało porywające. Ot, podpisanie lojalki, kop w dupę, pała na plecy. To jednak za mało, żeby dorównać Korfantemu.
      Tym czasem w Warszawce żyje się wygodnie.
      • Gość: paplok Re: Kazimierz Kutz: a Karawana poszła IP: *.free.aero2.net.pl 28.05.13, 08:09

Teroz wiymy, kto narobil tego marasu na Slonsku a potem pitna do eFu. Nauczyles sie firiduri czegos w koncu ty partaczu polski od Niymieckiego majstra? Czy durch stoisz za winklem i szukosz fuchy na lewo,,,i wychodka do opróżnienia tego gorolskiego bebecha?
    • Gość: ziewam Re: Kazimierz Kutz: Karawana poszła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.13, 06:15
      Kutz jest jak Gorzelik. Pewnie przodkowie też z Kresów. Typowe w Katowicach, prawa miejskie 1865 100% gorolstwa ale każdy udaje że on od wieków tu zakorzeniony i do Polski dystans czuje. Zła Polska zła, topry Niemiec, topre Deutsche..
    • boguschitz Kazimierz Kutz: Karawana poszła 28.05.13, 06:17
      Jakbym słyszał byłego rzecznika rządu z czasów PRL - Jerzego Urbana.
    • Gość: rico_srola_hozuf Re: Kazimierz Kutz: Karawana poszła IP: 78.30.85.* 28.05.13, 07:42
      Apostołowie śląskiej <sprawy> ....oto jeden z nich, z kopytami za kołnierzem, budujący przestrzeń życiowa dla goroli i fellachów na Śląsku...
      firiduri 05.05.12, 02:41
      napisał(a)
      Synkowie "narodku schlesierskiego" zalatują trupim jadem pogrobowców Freikorps i tylko z tego powodu są uciążliwi dla otoczenia. Problem załatwi utylizacja

Re: Niystety
      Autor: firiduri 30.04.12, 22:54

Kręcisz się tu i wiercisz, ale te problemy to już nie "tfoja" broszka. Ty za parę zbutwiałych papierów zrobiłeś z siebie farbowanego dojczlanda. Nawet ci nie przyjmą do tych Niemców z Opola, kutasie.

Re:psie uobeszajserski
      Autor: firiduri2 18.05.13, 00:08
      napisał :
      A teraz powtórz: kutas, kutas, kutas, hau, hau, hau
      • Gość: śledźNetowy Re: Kazimierz Kutz: Karawana poszła IP: *.play-internet.pl 28.05.13, 08:50
        ten firiduri to jakiś referent kulturalny tow. pis_Semki na Hanysolandię, gdzie ze Wschodu przybyło i osiedliło 4 miliony zakierzońców, wulców i innych fellachów ,których duszami opiekuje się się ten instruktor partyjny ze stażem w ORMO pod Bendzinem.
        • zighajciranko Re: Kazimierz Kutz: Karawana poszła 28.05.13, 12:56
          Twój tatuś był ormowcem i stąd masz takie skojarzenia. Koledzy tatusia często pomagali mamusi, jak tatko był w akcji i pilnował kiboli na stadionie. Sprawdzałeś do którego kolegi jesteś podobny?
          • Gość: adusiaBabmaryło Re: Kazimierz Kutz: Karawana poszła IP: *.free.aero2.net.pl 28.05.13, 13:13
            ooooołooo, ,mamy wspólnego tatusia !
            ..................................

> Twój tatuś był ormowcem i stąd masz takie skojarzenia. Koledzy tatusia często p
            > omagali mamusi, jak tatko był w akcji i pilnował kiboli na stadionie. Sprawdzał
            > eś do którego kolegi jesteś podobny?
    • erka-4 pan Kazio... 28.05.13, 08:14
      ...dobry pod każdym względem:

- ale jako generał poległ pod Rybnikiem

"Po zwycięstwie PiS w Rybniku prawdziwi Polacy poszli w bój. Przypominają się kroniki wojenne i szturm Wojska Polskiego pod Lenino i pod Monte Cassino jednocześnie.
      Tymczasem wybrany orzeł napadł na panią Jolie, która ze strachu przed rakiem wymieniła sobie piersi naturalne na sztuczne. Powody ze strony Angeliny Jolie były dwa. Zamierzała nakłonić kobiety do badań profilaktycznych, no i ma gromadkę dzieci, którym chce matkować aż do starości."

- jako fachowiec od wszelkich śląskich dolegliwości spiera się z ginekologiem jak dzieci robić slonskie

Senator Bolesław Piecha, były ginekolog, wyśmiał ją publicznie za medialny event, czyli wygłup. Gdyby senator nie był lekarzem, może by mu jakoś uszło, a tak dostał za swoje. Popełnił falstart w drodze do przejęcia władzy przez PiS. Ale trzeba też go zrozumieć: pan senator zmajstrował w przeszłości tyle skrobanek, że ma prawo mieć awersję do kobiecego ciała. Nawet tak pięknego, jak to pani Angeliny Jolie. "Jolie" po francusku znaczy "piękna"! Teraz nasza bohaterka ma nowe piękne piersi i można będzie nimi osaczać poczynania polityczne nawróconego senatora. Co za luksus!

...no ciekawe skąd on wie ile to było tych skrobanek,czyżby pan Kazio był pielęgniarzem w pana Piechy gabinecie ginekologicznym ?

drugą akcją PiS godną uwagi była próba wynajęcia sali plenarnej sejmiku śląskiego na zapowiedzianą konferencję ideologiczną PiS, który uwił sobie u nas gniazdko i teraz chce pogaworzyć o przyszłości kraju w śląskim mateczniku. Dziwi mnie, że czyni się jakieś przeszkody w wynajęciu tej sali, i chłopcy z PiS słusznie skarżą się, że jeśli Jerzy Gorzelik mógł w niej organizować swoje imprezy, to oni też mają prawo. To słuszne myślenie.

- oczywiście,że słuszne,wszak mamy demokrację i równouprawnienie,którego nie posiadają jedynie komuniści i faszyści.
      • Gość: globulekZET Re: stworzenie ...erka IP: *.play-internet.pl 28.05.13, 08:34
        erka...a ty masz ślad po palcu stwórcy...bruzdę LaChampa, sprawdź w lustrze...no i radna Maryniakowa , to od wsobnego chowu tez cię zapytuje.... bo tak jakoś nieskładnie downie piszesz...
        .....................

www.se.pl/wydarzenia/kraj/krol-skrobanek-pose-bolesaw-piecha-walczy-z-in-vitro_266211.html
        • Gość: hi,hi Święty Paweł nim... IP: 80.50.134.* 28.05.13, 13:13
          ...Świętym został,bandziorem był pospolitym.
          Zatem pan Plicha szansę ma także taką bo grzechy swe publicznie i na głos wyznał,więc o co chodzi panu senatorowi senioralnemu,przecież nie odkrył żadnej ukrytej tajemnicy.
          On też kiedyś się przyznał,że współżył naraz z trzema Niemkami w krzakach,bo zmusiły tego biedaka gwałtem,a on dzisiaj mile ten gwałt na swej osobowości wspomina i publicznie się chełpi.
          Na myśl mi przychodzi takie pytanie;
          czy taki chłop śląski co się dał zgwałcić aż trzem Niemkom naraz może być Senatorem śląskim,co to za chłop co sam nie gwałci ? biedny ten Śląsk z tym senatorem zgwałconym przez Niemki
          • Gość: zasromanyKum Re: Święty Paweł nim... IP: *.free.aero2.net.pl 28.05.13, 13:23
            w lusterko spójrzta kumie , tam odpowiedź zobaczysz..hihihahahahaaaa-jeb!
          • cirano Re: Święty Paweł nim... 28.05.13, 13:23
            Wiedziołech zaros, że dyskusji niy bydzie. Gorol rozp...li, z marasym zmiyszo wszysko
            • Gość: hi,hi Re: Święty Paweł nim... IP: 80.50.134.* 28.05.13, 14:06
              Nikt ci nie każe dyskutować ze mną,dyskutuj z tobie podobnymi.
              • Gość: moje IP rowerowe Re: Święty Paweł nim...wybrana dyskutantka IP: *.free.aero2.net.pl 28.05.13, 14:22
                Wystarczy, ze ja dyskutuję...wy słuchajcie...

www.youtube.com/watch?v=Us6cJC1ckwc&feature=related
            • szczebrzeszynkiewicz Re: Święty Paweł nim... 28.05.13, 19:57
              Cirano, ale co chciałeś powiedzieć? Te śląskie synki szkriflające pod anonimowymi nickami to przecież oberszlusjerska elita. KK na pewno jest zadowolony. Sam lubi marasić.
              • Gość: kolbergo-geograf Re: Święty Walęty za późno... wyjęty IP: *.opera-mini.net 28.05.13, 20:23
                geograficznie Kollberg akurat w Szczebrzeszyznie by powiedział o czymś takim jak ty geografie . ....zasraniec wędrowny.Na Śląsku taką rolę odgrywa idiota gorol, z ksywką srola-hozuf.
      • Gość: Geograf To ja ! Kazio Kucyk ! prawdziwy Ślązak z IP: 87.239.175.* 28.05.13, 19:14
        Krakowa i Warszawy , tak nie cierpię tego Gorolstwa że mieszkom tam już 35 lat - najpierw Kraków a potym Warszawa ! A tera przeprowadziłech się na wiocha pod Warszawa żeby lepiej walczyć o oberszajsen heimat
        • Gość: doopaNieGeograf Re: To ja ! geograf ! prawdziwy Polak z IP: 78.30.114.* 28.05.13, 19:22
          > Krakowa i Warszawy , tak nie cierpię tego Gorolstwa że mieszkom tam już 35 lat
          > - najpierw Kraków a potym Warszawa ! A tera przeprowadziłech się na wiocha po
          > d Warszawa żeby lepiej zwalczyć ten słoikowy szajs

www.youtube.com/watch?v=V99ka0iEkTA
        • Gość: Geograf Wungiel dla Kazia ! IP: 87.239.175.* 29.05.13, 20:36
          podarunek z rodzinnego heimatu - dwa worki wungla z kopalni Wieczorek żeby Kazio mógł se usypać mini hałda w swoim ogródku
          • Gość: wojtekBezPortek Kazik i Kazia na grzańcach IP: 84.39.166.* 29.05.13, 21:22
            www.youtube.com/watch?v=BPswCxQCXb4
    • Gość: doopaNieGeograf z geografem po kraju... IP: *.free.aero2.net.pl 29.05.13, 22:17
      Idzie zając lasem i wrzeszczy:
      - Przeleciałem lwicę!...
      Spotyka wilka:
      - Zając, zamknij pysk, chcesz żeby lew usłyszał? Poza tym i tak ci nikt nie uwierzy.
      Zając wzruszył ramionami i drze pysk dalej.
      - Przeleciałem lwicę! przeleciałem lwicę!
      Spotyka niedźwiedzia:
      - Zając, zamknij się bo lew usłyszy, i wszyscy będziemy mieli przerąbane, jak sie wkurzy! A i tak nikt Ci nie uwierzy.
      Zając idzie dalej i drze się:
      - Przeleciałem lwicę! Przeleciałem lwicę!Przeleciałem lwi...
      Nagle zobaczył lwa. Ten wkurzony ruszył za zającem, goni go, goni. Zając wskoczył w wydrążony stary pień. Lew skoczył za nim, ale utknął. Utknął tak, ze tylko tyłek mu wystaje, łeb jest w środku. Zając stanął, podszedł z tylu do lwa,rozejrzał się w koło, rozpina rozporek i mówi:
      - W to, to już k****a nikt mi nie uwierzy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka