Dodaj do ulubionych

Komentarz Małgorzaty Goślińskiej

IP: *.crowley.pl 28.12.04, 10:04
Ogarnęła mnie ZGROZA. W jakim świecie (kraju) my żyjemy? Komórka u
bezrobotnego, to konieczność i zaradność. Mnie kiedyś tylko zdziwiło wideo u
ludzi, którzy mieli pięcioro głodujących dzieci, to zdarzyło się naprawdę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Agga I tak za cwaniactwo płacą uczciwi !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 15:10
      Dlaczego nie krytykujemy tych, którzy wyłudzają zasiłki? Dlaczego piętnujemy
      pracowników socjalnych? Jak duża jest w Polsce armia naciągaczy świadczy fakt
      fikcyjnych rozwodów za 170 zł!!! To smutne, bo człowiek prawdziwie dotknięty
      biedą jej się wstydzi, nie żebrze, ale usiłuje rozwiązać problem. Wylano
      dziecko z kąpielą, ale z powodu bardzo skąpych środków na zasiłki. Należy je
      przyznać tym naprawdę potrzebującym. Znam osobiście osoby, "którym zasiłek sie
      należy" tylko dlatego, że istnieje szansa jego wyłudzenia. Nie uważam, że
      komórka na kartę to luksus - to często narzędzie pracy, ale takiej optyki przy
      przyznawaniu zasiłków nauczyli pracowników socjalnych bardzo liczni naciągacze.
    • Gość: Magda Re: Pani Małgorzato IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 28.12.04, 18:37
      Nie ma co się oburzać :) Mam kilkoro znajomych pobierajacych zasiłek, opowiem
      Pani jeszcze jedną "historyjkę"
      Znajome małżeństwo, oboje po studiach kilka lat temu nie mieli oboje pracy i
      udali się w końcu po zapomogę. Miała przyjść urzedniczka i zrobić wywiad
      środowiskowy czy im się zasiłek należy. Przyszła pani i zrobiła wywiad. Gdy się
      okazało, że mąż nie popija pani przyznała zasiłek ale o 70zł mniejszy niż innym
      rodzinom :)) Proszę więc uzupełnić swoją listę rzeczy niezbędnych :) Na
      następne spotkanie koleżanka nie była już tak głupia i uraczyła swoją
      urzedniczkę opowieścią jaką to jej mąż zrobił po pijanemu awanturę, że
      otrzymała tak niską zapomogę. Wyniosła też do sasiadki pralkę ( miała wtedy 2
      malutkich dzieci) Dostała już wieksza zapomogę.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka