arnold7 07.08.05, 14:25 Chodzi paru takich po ulicach, jak ten siwy, opalony gosc w bialych ciuchach z zwiniatkiem zawieszonym na szyji i koles obwieszony medalami, ktorego widzialem pare razy w Geancie. Znacie jeszcze innych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yasmin_ch Re: Katowickie oryginaly 07.08.05, 17:17 ten Bialy to sie czasem i w Chorzowie pojawial, moze dlatego, ze on czesto tramwajami jezdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Katowickie oryginaly IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 18:11 Dr poseł Jan Rzymełka. Kiedyś GO widziałem z taaaaaaaaaaakim duuuuuuuuupnym agatem (kamieniem) uwiązanym pod szyją, że aż się przestraszyłem, czy się aby nie idzie utopić z rozpaczy w Rawie (przepływającej nieopodal UŚ)!? (HKP) ... CZUWAJCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Katowickie oryginaly 07.08.05, 18:20 tych dwoch to chyba znaja wszyscy :) ciekawe czy maja jakas swoja historie czy to po prostu nieszkodliwi, barwni szalency. ale "zdetronizowany krol" robi niezle wrazenie, prawdziwy artysta. Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Katowickie oryginaly 08.08.05, 00:00 settembrini napisał: > tych dwoch to chyba znaja wszyscy :) ciekawe czy maja jakas swoja historie czy > to po prostu nieszkodliwi, barwni szalency. ale "zdetronizowany krol" robi > niezle wrazenie, prawdziwy artysta. kaz`de miasto mo swo`j orginal;), pamietasz "stona"- sasiada?, tyn to by zrobil furore;))), Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Katowickie oryginaly 08.08.05, 09:51 pamietam, ale stone to facet pozytywnie zakrecony :) i swietny gitarzysta (pozdrow go ode mnie). cala reszta tutaj wymieniona to szalency pol- albo pelnoetatowi, aczkolwiek chyba sympatyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
amberss Re: Katowickie oryginaly 07.08.05, 18:27 w okolicach Stawowej chadza długonoga, srebrnowłosa Mona Lisa z tajemniczym uśmiechem, zwykle brakuje jej kiecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Parę lat temu Dziennik Zachodni pisał o "białym" IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 07.08.05, 23:10 Podobno był lekarzem - dobrym lekarzem ale psychika mu siadła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Parę lat temu Dziennik Zachodni pisał o "biał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 23:16 Widuję go często, na kapeluszu i lasce ma znaczki metalowe, odznaki i tp. Jest wolnym człowiekiem miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Parę lat temu Dziennik Zachodni pisał o "biał 07.08.05, 23:21 Jo go widziou piyrszy roz kasik pod koniec lot 80-tych we Skarbku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Parę lat temu Dziennik Zachodni pisał o "biał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 23:32 po centrum się kręci, stale w drodze. Jaki jest jego szlak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER ten w bialym to lekarz ginekolog IP: *.dip.t-dialin.net 08.08.05, 02:12 nie zyczylbym nikomu z was jego losu, odbieral porod wlasnego dziecka, wczasie porodu doszlo do komplikacji, musial zadecydowac - zycie dziecka czy zony - w takiej sytuacji lekarz zobowiazany jest ratowac zycie zony, tak tez uczynil. dziecko zmarlo na jego rekach a zony pare minut pozniej. gruss Odpowiedz Link Zgłoś
hpm3 Re: ten w bialym to lekarz ginekolog 08.08.05, 07:15 To prawda czy tylko "prawda" dla potrzeb tego posta? Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: ten w bialym to lekarz ginekolog 08.08.05, 19:20 hpm3 napisała: > To prawda czy tylko "prawda" dla potrzeb tego posta? Spotkalem sie juz kilka razy z ta wersja wydarzen, moze to i prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER Re: ten w bialym to lekarz ginekolog IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.05, 03:09 to nie moja fantazja literacka, kiedys czytalem artykul, zdaje sie ze w GW albo dzienniku zachodnim, pt."katowickie oryginaly". w nim wlasnie czytalem historie tego bialego mezczyzny. gruss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werr Re: ten w bialym to lekarz ginekolog IP: *.altec.pl / *.altec.pl 11.08.05, 21:36 ...to zwykła plotka, która żyje już własnym życiem (twoja opowiesć jest tego zywym przykładem). Historia tego Pana jest zupełnie banalna. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Katowickie oryginaly 08.08.05, 08:26 Postać trzecia, nie wierzę, że nikt z Was jej nie zauważył: Niebieska Babuleńka, siwiwołosa, zawsze z ogromnymi tasiami, ubrana w niebieską spódnicę, z gatunku takich, co to nasze omy miały na niedziela, z reguły kursuje 11 na trasie Dworzec - Chorzów Rynek:P Jak ma dobry dzień to modli się w tramwaju, jak ma zły to leci takim bluzgiem po wspołpasażerach, że nawet na studiach nie słyszałem takich wiązanek. A co do Medalikorza, to juz parę razy od różnych osób słyszałem relację jakoby od czasu do czasu przemieszczał się po Katowicach za pomocą sporego, złotego samochodu, co wieksi kolorysci sugerowali jakoby miał to być Royce, ale to już sobie pozwolę wpisac jako urban legend:) Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
loginka1 Re: Katowickie oryginaly 08.08.05, 14:04 Kojarzę i babuleńkę i białego gościa, oprócz nich już ze trzy razy (w tym dwa w castoramie) trafiłam starszego gościa w "królewskich" szatach, z koroną na głowie. Zabawny koleś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Katowickie oryginaly IP: *.mm.msk.pl 08.08.05, 20:15 Malutka babunia - żal serce ściska jak podchodzi i prosi o parę groszy... Ale jakoś zawsze jak zaczepia mnie mówi że brakło jej 30 groszy na ziemniaki...? Jest tez kobieta, która przyjedża rano i w okolicach dworca chodzi i wrzeszczy do wyimaginowanej osoby, która niby - koło niej idzie. Jeżdże rano do pracy spod estakady dworocowej, stąd ją kojarzę, o innej porze dnia nie widuję ( czytaj ... nie słyszę jej) w Centrum Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Katowickie oryginaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 15:13 Też ją kojarzę-ma wielką torbę w kratę,a w niej stukają butelki...Mam wrażenie że to wcale nie taka babunia a raczej kobieta zniszczona alkoholem.Nie wiem może się mylę. Przy rondzie też stoi często taka babcia ubrana na czerwono i "grozi" kijem przejeżdżającym samochodom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werr Re: Katowickie oryginaly IP: *.altec.pl / *.altec.pl 11.08.05, 21:38 Heh, nie wiem czy ona grozi czy macha do tych samochodów. Jak przejeżdżam to do niej niekiedy pomacham z samochodu - kobita wtedy się cieszy jak cholera. Machajcie do niej !! :) Odpowiedz Link Zgłoś
niski_ramone Re: Katowickie oryginaly 11.08.05, 19:16 Jeszcze jest taki koles z pajeczyna wytatuowana na twarzy, czesto siedzi kolo empiku... no i ten dziadek na stawowej... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz ten "dziadek" wybudował dwa domy i jest z Gołonoga IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 11.08.05, 23:25 Dziennik Zachodni opisywał przygodę dwóch strażników miejskich z Katowic którzy widząc "dziadka" wsiadającego do samochodu pojechali za nim i dotarli do Gołonoga gdzie "dziadek" po decharakteryzacji okazał się czterdzistoparoletnim emerytem górniczym - właścicielem dwóch willi . W Gołonogu mieszka córka a w Sosnowcu on z żoną . Jak go Dziennik podliczył wyszło ,że ma w miesiącu co najmniej dwa tysiące i to bez odatku. Odpowiedz Link Zgłoś